Nieuw! Het Christmaholic Kerst Dobbelspel [free printable]

10

Speel jij graag het cadeaudobbelspel in December? Dan heb je geluk! Want samen met Liseth Blitz van Blitz Ontwerpt heb ik een te gek Kerst Dobbelspel bedacht en gemaakt. Het is een printbare PDF die je zelf kunt uitprinten. Hij is perfect voor een gezellige avond dobbelen met kerstcadeaus! In deze blog vertel ik je graag wat meer over het Kerst Dobbelspel.

Het Kerst Dobbelspel

Het Kerst Dobbelspel is een cadeauspel. Iedereen koopt een aantal cadeautjes en pakt ze in. En de vraag is… wie gaat uiteindelijk met welk cadeau naar huis? Het spel wordt gespeeld in drie rondes. In de eerste ronde komen alle cadeaus één voor één in het spel. Zijn alle cadeaus van tafel? Dan begint de tweede ronde. Hiervoor zet je een timer. Hoe lang de ronde duurt, bepaal je zelf. In deze ronde gaan we de cadeaus uitpakken! Als de timer gaat, is het spel afgelopen. De derde en laatste ronde bepaalt wie met welke cadeaus naar huis gaat.

Kerst DobbelspelIn het spel zitten speelkaartjes met opdrachten als ‘Ruil één van jouw cadeaus met een cadeau van iemand anders’ of ‘alle cadeaus schuiven één plaats naar links’. In iedere ronde komen er nieuwe speelkaarten in het spel. Daarnaast zijn er 8 Kanskaarten. Deze wil je heel graag pakken! Op een kanskaart staat bijvoorbeeld dat je nog een keer mag dobbelen. Er zijn ook speciale Bewaar-kanskaarten, die je op elk willekeurig moment kunt inzetten. Tot slot zijn er vier Jokers. Deze kun je inzetten als je niet wil meewerken aan een opdracht van een ander.

Kerst DobbelspelHet Kerst Dobbelspel gratis downloaden

Het Christmaholic Kerst Dobbelspel is een GRATIS downloadbare PDF. Ik verkocht het voorheen via mijn Etsy shop, maar vanaf nu is het gratis te downloaden in deze blog. De PDF bevat een pagina met spelregels en benodigdheden, de spelregels voor de drie rondes, speelkaartjes, kanskaartjes en Jokers.

Oh ja, ook leuk; er zijn ook enkele lege speelkaartjes. Daarop kun je zelf opdrachten schrijven, die specifiek voor de groep waar jij mee speelt van toepassing zijn! Bijvoorbeeld “Opa zingt een kerstliedje”. Of “Jan geeft al zijn cadeaus aan anderen.”

Cadeautips voor het dobbelspel

Voor het cadeau dobbelspel heb je natuurlijk cadeautjes nodig! Spreek van tevoren af hoeveel cadeaus iedereen gaat kopen en voor welk bedrag. In deze blog vind je 20 cadeau-ideeën voor een dobbelspel. Allemaal cadeautjes die minder dan 5 euro kosten. Handig! Daarnaast is het leuk om voor elk van de te kopen cadeaus een thema af te spreken. Wat die thema’s zijn, bedenk je zelf. Hieronder vind je en lijstje met suggesties, maar je kunt zelf waarschijnlijk nog veel meer ideeën bedenken:

 • Grappig
 • Sexy
 • Spannend
 • Kerst of Sinterklaas
 • Nutteloos of juist praktisch
 • Eetbaar of drinkbaar
 • Jaren ’90
 • Een kleur, zoals blauw, groen of rood
 • Huishouden
 • Verzorging of beauty
 • Winter
 • Vuur
 • Knutselen
 • Elektronica
 • Spelletjes
 • Hobby

Kerst DobbelspelGa jij het Kerst Dobbelspel spelen?

Ga jij het Kerst Dobbelspel spelen? Dan hoor ik héél graag wat je er van vond. Mocht je nog vragen hebben over het spel of de spelregels, stel ze dan gerust hieronder. Ik probeer je dan zo goed mogelijk te helpen. Oh en natuurlijk kun je dit spel ook met pakjesavond spelen. De illustraties zijn dan wel kerstig, maar het spel is natuurlijk net zo leuk met Sinterklaas. Ik wens je in ieder geval heel veel plezier met dobbelen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

  • Hey Karin, het belangrijkste verschil is het ontwerp . Daar hebben we extra veel tijd in gestoken. En verder zijn de regels van alle dobbelspellen net wat anders. Dit spel speel je in 3 rondes, andere bijvoorbeeld in 2. Bij sommige moet je bijvoorbeeld ook gedichten schrijven, dat hebben wij niet gedaan. En we hebben ook specifieke opdrachten bedacht. Plus we hebben lege kaartjes toegevoegd waarop je eigen opdrachten kunt schrijven. Maar hele grote verschillen zijn er natuurlijk niet . Het blijft een variant op het bekende vadeauspel!

 1. Hey Karin, het belangrijkste verschil is het ontwerp ;-). Daar hebben we extra veel tijd in gestoken. En verder zijn de regels van alle dobbelspellen net wat anders. Dit spel speel je in 3 rondes, andere bijvoorbeeld in 2. Bij sommige moet je bijvoorbeeld ook gedichten schrijven, dat hebben wij niet gedaan. En we hebben ook specifieke opdrachten bedacht. Plus we hebben lege kaartjes toegevoegd waarop je eigen opdrachten kunt schrijven. Maar hele grote verschillen zijn er natuurlijk niet :-). Het blijft een variant op het bekende cadeaudobbelspel!

 2. Ann Van den Borne op

  Dag Saskia,
  Ik zou enorm graag het Kerst-dobbelspel willen downloaden, maar het is blijkbaar uitverkocht… Kan ik het alsnog ergens aankopen?
  Groeten
  Ann

 3. Beste Saskia,
  Helaas is er iets niet goed gegaan met de aanschaf van het dobbelspel. Het bedrag is afgeschreven maar ik heb geen mail ontvangen met de download.