5x heerlijke hartige kerstborrelhapjes

2

Onze receptensectie staat echt bomvol met heerlijke kerstbaksels en zoete lekkernijen. Persoonlijk ben ik helemaal geen zoetekauw, hoog tijd dus voor wat zoutigheid en umami hier op Christmaholic. In deze blog vind je vijf goddelijke hartige kerstborrelhapjes. Bedacht en gefotografeerd door niemand minder dan Laura Kieft van Laura’s Bakery.

Laura’s Bakery

Eerst even iets over Laura. Misschien ken je haar nog niet, zij blogt al jaren over alles wat met bakken te maken heeft. Daarnaast is ze de trotste auteur van twee super informatieve en goddelijke bakboeken (hier vind je ze op Bol.com, beide toffe kerstcadeaus). Ik vertel je hieronder graag kort wat over vijf van Laura’s hartige kerstborrelhapjes en vervolgens kun je op Laura’s website de recepten bewonderen.

Hartige kerstboom van bladerdeeg

Het eerste recept is een prachtig baksel! Hoe mooi is deze kerstboom van bladerdeeg met pesto en roomkaas. OMG ik wil hem nú opeten. Dat kan komen doordat ik nog niet gegeten heb vandaag, maar vooral omdat dit hartige kerstborrelhapje er gewoon super lekker uit ziet. Je zou denken dat deze kerstboom van bladerdeeg heel moeilijk te maken is, maar dat valt echt reuze mee! Het recept, inclusief handige foto’s per stap, vind je hier. 

Kaaskoekjes in de vorm van sterretjes

Ik hou van kaas. Geef mij maar een kaasletter in plaats van een chocoladeletter met Sinterklaas. En een hartig kaasdessert in plaats van een zoete toet. Deze sterrenkoekjes van kaas zijn wederom heel eenvoudig te maken en staan super feestelijk op tafel tijdens een kerstfeestje of kerstborrel. Er zit zowel cheddar als parmezaanse kaas in (nom!) en basilicum voor een extra lekkere smaakbeleving. Mijn maag knort…. Hier vind je het recept.

Cranberry-brie plukbrood

Dit recept is niet alleen leuk voor de kerstborrel, maar ook voor de kerstlunch of brunch! Het is een plukbrood met cranberries en brie en je maakt het van een kant-en-klare bol brood. Dus je hoeft niet zelf brood te gaan bakken! De cranberrycompote die in het brood gaat, maak je wel zelf. Zo lekker lijkt me dit. Hier vind je het recept voor cranberry-brie plukbrood.

Kerstkrans van knakworstjes in bladerdeeg

Als je op zoek bent naar hartige kerstborrelhapjes, dan is deze kerstkrans van knakworstjes in bladerdeeg misschien wel precies wat je zoekt. Perfect ook voor het kerstdiner op de basischool. Hij heeft geen typische kerstsmaken, maar door de presentatie ziet dit hartige kersthapje er toch super kerstig uit. Vind je ook niet? Hier staat het recept en de beschrijving voor het maken van de kerstkrans van knakworstjes in bladerdeeg.

Bruschetta met geitenkaas en blauwe bes

Het vijfde en laatste recept in deze lijst met hartige kerstborrelhapjes is een heerlijke Italian style bruschetta met geitenkaas. Je maakt een spread van geitenkaas en honing. En daar bovenop komt een topping van blokjes gekookte biet, blauwe bessen, stukjes basilicum en om het af te maken nog wat extra honing. Ideaal als hapje bij een kerstborrel, maar ook heel erg leuk als voorgerecht of amuse! Bekijk hier het recept.

Hartige kerstborrelhapjes

Dat waren ze, de vijf hartige kerstborrelhapjes van vandaag. Ik hoop dat je iets lekkers gespot hebt. Hier vind je trouwens alle kersthapjes (zoet en hartig) die ooit op Christmaholic zijn verschenen. Mocht je zelf nog een goed idee hebben voor een hartig kersthapje, laat het dan zeker even weten in de reacties hieronder. Ik wens je in ieder geval hele smakelijke feestdagen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties