De allerleukste kinderboeken over Kerst

3

Zodra Sinterklaas voorbij is, worden de kerstbomen en kerstkransjes in huis gehaald. Eindelijk tijd voor het betere Kerstwerk. En hoe leuk is het om dat samen met je kind te doen. Je kunt natuurlijk zwijmelen bij de leukste kinderkerstfilms, maar er zijn ook genoeg prachtige boeken met de mooiste kerstverhalen. We hebben de leukste en nieuwe kinderboeken over Kerst op een rijtje gezet.

Kerstfeest met Kikker – voor de echte kleintjes

In Kerstfeest met Kikker neemt Max Velthuijs ons mee in de altijd prettige wereld van Kikker en zijn vriendjes. In dit boek bereid Kikker zich voor op Kerst. Hij speelt in de sneeuw en kan niet wachten tot de heerlijke taart van Varkentje klaar is. Maar hij zal toch echt moeten wachten tot het Kerst is. Kerstfeest met Kikker koop je hier op Bol.com voor €7,99.

Kerstfeest met Kikker | Max Velthuijs | ISBN 9789025866792

Bobbi viert kerst– voor de echte kleintjes

Joepie! Beertje Bobbi mag met papa beer een kerstboom kopen. Geen groter feest dan dat. Alle elementen van Kerst komen in dit kleine prentenboekje aan bod: van kerstboom tot kerstdiner. Leuk om voor te lezen of zelf plaatjes te kijken. Wederom voor €7,99 te koop op Bol.com!

Bobbi viert kerst | Ingeborg Bijlsma | ISBN 9789020684193

Ties en Trijntje in december – vanaf 3 jaar

Yvon Jaspers lijkt wel van alle markten thuis: actrice, programmamaakster, koppelaar en schrijfster van kook- en kinderboeken. Met Ties en Trijntje in december heeft ze weer een superleuk boek afgeleverd. Het is als het ware het concept adventskalender, maar dan in boekvorm.

Samen met je kind beleef je elke dag de avonturen van Ties en Trijntje mee. Op 5 december raakt Trijntje zoek, op 12 december helpen ze oma met de kerstspullen en op 16 december duiken we met z’n allen de keuken in. Extra leuk: je krijgt er een adventskalender bij! Je bestelt het boek hier op Bol.com.

Ties en Trijntje in december | Yvon Jaspers | ISBN 9789021672236

Het grote decemberboek – vanaf 3 jaar

Het grote decemberboek is ook een boek voor heel december. Van 1 tot en met 31 december lezen we elke dag een verhaaltje over de drukke decembermaand. Extra leuk aan dit boek zijn de kindvriendelijke recepten (samen de keuken in!) en liedjes mét bladmuziek. Zo kun je ook mee spelen, als je een beetje muzikaal bent natuurlijk.

Het boek zorgt zo voor extra interactie tussen jou en je kind. Daarnaast kan het ook helpen een beetje rust te creëren in die toch al heftige maand. Niet alleen voor jou, ook voor jouw kind. Samen lezen en tijd met elkaar doorbrengen: heerlijk. Hier te koop bij Bol.com!

Het grote decemberboek | Ellen Tijsinger & Dagmar Stam | ISBN 9789021679082

Lego – Wachten op de Kerstman!

Een geweldige cadeaubox van Lego, compleet met een adventsverhaal (uiteraard in Lego-stijl!), stickers én een adventskalender. Deze kalender is in 3D, wat elke dag weer een avontuur is: wat komt er nu weer omhoog? En als kers(t) op de taart: een heuse Lego-Kerstman. Ideaal als jij een echte Legofan in huis hebt. O.a. hier te koop bij Bol.com.

Lego – Wachten op de Kerstman! | Meis & Maas | ISBN 9789030503965

Kinderboeken over Kerst

Er zijn nog veeeel meer kinderboeken over Kerst geschreven. Zoals bijvoorbeeld ‘Kerstmis met Boer Boris’, de Donald Duck kerstspecial en de Woezel en Pip aftelkalender. Hier op Bol.com vind je ze allemaal op een rij. en jij nog andere leuke kinderboeken over Kerst? Laat het zeker even weten in een reactie hieronder. Veel leesplezier deze kerstperiode!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Marlies Sienot is een echte kerstverslaafde. Het liefste heeft ze vijf kerstbomen in huis, allemaal in een verschillende kleur. Ze draait al vanaf begin november kerstliedjes, maar ook in de zomer kun je haar betrappen op het meezingen met haar favoriete kersthit 'Stop the Cavalry' van Jona Lewie.

Reageer!

3 reacties

  1. Marjolein Beurskens op

    Hoi Saskia! Er zijn echt zoveel leuke kinderkerstboeken, zoals bijv.: Omdat het kerstmis was….”Een prachtig verhaal over een muisje die zo graag een kerstboom wil.
    Wat ook een heel leuk boek is van Lieve Baeten over een heksje die haar boom wil versieren, maar plotseling moet oppassen op het kleintje van de kerstheks… En ze krijgt steeds meer bezoek…

  2. Ik vind JUIST de niet-Christelijke boeken leuk. Little Tomtes Christmas wish, The Polar Express, Stickman (allemaal in het Engels). Heerlijk!