Een super simpele slinger van kerstballen

6

En dan is het nu tijd voor … de allermakkelijkste DIY van het jaar. Ik twijfelde even of ik hier een blogje over zou schrijven, want deze slinger van kerstballen is zó makkelijk om te maken dat het eigenlijk nergens op slaat om er een heel artikel aan te wijden, haha. Maar… toen ik jullie vroeg op Instagram of ik er een blog over zou schrijven, kreeg ik massaal ‘ja’ te horen. Dus hier is ie-dan!

Wat heb je nodig voor de slinger van kerstballen?

Nou, dit is echt zo makkelijk! Je hebt nodig:

 • Stevig touw
 • Schaar
 • Glazen kerstballen in verschillende maten

Hoe maak je de slinger van kerstballen?

 1. Bedenk waar je de slinger van kerstballen wil gaan hangen en hoe lang hij moet worden. Voor mijn kleine slinger van circa 40 cm (exclusief de touwtjes waar ik hem mee vast heb gebonden) heb ik 18 grote en 25 mini kerstballetjes gebruikt. Kortom; je hebt best wel wat kerstballen nodig voor een flink lange slinger.
 2. Knip het stuk touw af en zorg ervoor dat je touw lang genoeg is om je slinger ook straks te kunnen bevestigen. Bind de eerste kerstbal aan het kroontje vast aan je touw en houd het touw met de kerstbal naar beneden gericht.
 3. En nu is het een kwestie van rijgen! Wissel kleuren af en maten voor een zo ‘organisch’ mogelijk geheel. Ga net zo lang door tot je kerstballen op zijn en zorg dat ze echt goed dicht tegen elkaar aan zitten (hou daarvoor de slinger naar beneden gericht). Daardoor krijg je juist dat grappige ‘druiventros’ effectje.
 4. Knoop nu de laatste bal aan zijn kroontje vast aan het andere uiteinde van het touw, heel stevig op de overige kerstballen. Et voilá, je slinger is klaar. Je kunt hem horizontaal ophangen, maar ook verticaal als een echte ‘kerstballentros’.

slinger van kerstballenslinger van kerstballenNog wat tips voor je slinger van kerstballen

Ik zei toch dat het übersimpel was? Haha! Het is wel een superleuk taakje om te doen vond ik. Ik werd er helemaal zen van, van dat rijgen. Ik heb voor mijn slinger overigens glazen kerstballen gebruikt, maar je kunt dit natuurlijk ook doen met kunststof kerstballen, alleen glanzen die natuurlijk wel wat minder mooi. Van kunststof ballen maak je bijvoorbeeld een mooie slinger voor aan je voordeur.

En deze DIY is natuurlijk direct kidproof als je onbreekbare kerstballen gebruikt. Ik heb overigens voor mijn slinger gekozen voor diverse kleuren ballen in zowel mat als glans. Maar je kunt het ook bij één kleur houden en dan wel verschillende maten. Dat geeft ook echt een super tof geheel. Mocht je de slinger van kerstballen gaan maken, dan wens ik je heel veel rijg-plezier!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

 1. Mooi! Het fijne van deze DIY is ook dat je zo te zien de kerstballen niet beschadigd, dus het ene jaar maak je deze slinger, en het andere jaar hang je ze in de boom.

 2. De kerstballenslinger bewaar ik tot volgend jaar in ons nieuwe huis!
  Zo heb ik nog meer dingen gezien zoals de muis, echt geweldig!