Kerstmuisje van vilt maken (+gratis patroon)

2

Als iemand je mailt met de boodschap: ‘ik zou graag één van mijn patronen gratis weggeven aan jouw lezers’ en het blijkt dan het patroon van een suuuuuper schattig wolvilten kerstmuisje te zijn. Dan kún je toch niet anders dan enthousiast ja zeggen!? Dat deed ik althans meteen. Benieuwd hoe je deze kerstversiering van vilt zelf maakt? Lees dan gauw verder!

Kerstversiering van vilt maken

Het mailtje waar ik het net over had, kwam van Hannie Croonen. Zij runt twee Etsy shops. Eentje voor handwerkpakketten, genaamd Tintangel. En eentje voor haar zelfbedachte patronen, met de naam Wool Felt Wonders. Ze heeft diverse schattige patronen en handwerkpakketten voor kerstversiering van vilt in haar collectie. Naast dit muisje in een kerstkrans, kun je ook bijvoorbeeld ook een pakket of patroon voor een slapend rendier met de kerstman erbij vinden in haar shop. En wat te denken van kerstelfjes en zelfs een complete kerstbakkerij!?

Wie is Hannie eigenlijk?

Hannie begon bijna 20 jaar geleden met het ontwerpen van figuurtjes van wollen vilt. Ze is opgeleid tot Creatief therapeut, maar er was destijds helaas bijna geen werk in te vinden. Bovendien was ze ook heerlijk Stay-at-Home-Mom voor haar toen tweejarige zoon. Eerst probeerde Hannie haar maaksels kant en klaar te slijten, totdat iemand haar op het idee bracht er handwerkpakketten van te maken.

kerstversiering van vilt kerstmuisjeDe eerste jaren maakte Hannie vooral popjes, maar in de loop der jaren verlegde ze haar aandacht naar dieren. Dieren die van alles beleven. Muizen in een MouseMobiel, een heel winkelstraatje met Muizenwinkeltjes, maar ook Vossen, Dassen, IJsberen. Hannie verkoopt haar producten dus via Etsy, en daar voelt ze zich helemaal thuis. Het is een wereldwijd platform waar duizenden creatieve mensen hun producten verkopen, direct aan de klant! En dat is zo fijn. Ook Christmaholic heeft trouwens een Etsy-shop met leuke printables.

Het kerstmuisje maken

Zin om het kerstmuisje te maken? Hannie heeft een duidelijk en uitgebreid patroon gemaakt, met handige foto’s per stap zodat je precies ziet wat je moet doen. Het patroon koop je normaalgesproken dus in haar Etsy shop, maar kun je alleen hier op Christmaholic gratis downloaden! Om deze kerstversiering van vilt te maken heb je overigens geen naaimachine nodig. Alleen een borduurnaald, vilt, borduurzijde en nog wat andere materialen. Wat je precies aan spulletjes nodig hebt, staat heel duidelijk omschreven op het patroon. In dezelfde PDF vind je ook de complete werkbeschrijving. Je downloadt het patroon via de link hieronder.

>> Download hier het gratis patroon (PDF) <<

kerstversiering van vilt kerstmuisjeKerstdecoratie van vilt: ga jij het muisje maken?

Mocht je nog vragen hebben over het patroon, neem dan zeker even contact op met Hannie zelf via één van haar Etsy shops. Zij weet je vragen beter te beantwoorden dan ik! Als jij het kerstmuisje gaat maken, dan wens ik je superveel plezier met het project! Mocht je nog meer inspiratie zoeken voor het maken van kerstversiering, hier vind je al onze DIY-projecten op een rij. Knutsel-ze!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Lutgarde Saenen op

    Hallo Saskia, dank je wel voor je mooie patroontje en werkjes. Ik geniet er van om ideetjes te kunnen over nemen. Dank je wel en een GEZEGEND kerstfeest en voor 2019 super leuke en fijne iedeetjes.
    Groetjes Lutgarde

  2. Prachtig werk, bedankt voor het delen van het patroon. 🙂

    Even iets anders: Sinds ik mijn webgeschiedenis op mijn mobiel heb verwijderd, krijg ik ook geen pop up meer bij nieuwe posts. En ik krijg geen nieuwe pop up met nieuwe pop up – inschrijfmogelijkheid aangeboden als ik de site bezoek.
    Wat moet ik doen om de pop up weer te krijgen?