Dit zijn de kersttrends voor 2019! [Sneak Preview]

17

It’s beginning to look a lot like…. christmas trends! Jawel lieve kerstfans, het is eindelijk zover. Pasen is achter de rug, en dus is het tijd voor de jaarlijkse sneak preview van de kersttrends 2019. Welke stijlen, kleuren en materialen kunnen we dit jaar met kerst in de woonwinkels en tuincentra verwachten? Wat zien we nog terug van vorig jaar? Zijn er nog verrassende nieuwe kleuren? Ik vertel het je graag in deze blog!

Waar heb ik de kersttrends 2019 gespot?

Het kerstseizoen begint voor mij ieder jaar in januari. Dan ga ik namelijk naar Christmas World in Frankfurt, waar de grootste kerstbeurs voor bedrijven ter wereld plaatsvindt. Je wandelt er door beurshallen vól kerstproducten en kerstdecoraties. Het is voor mij de plek om inspiratie op te doen en de trends te spotten. Mocht je benieuwd zijn, hier lees je mijn verslag van ons bezoek in januari dit jaar.

ChristmasWorld Frankfurt 2019

Megagrote kerstshowroom

Daarnaast gaan we begin april altijd naar Aalten, waar de grootste kerstdecoratieleverancier van ons land gevestigd is: Kaemingk. Kaemingk is leverancier van de kerstmerken Everlands (de kerstbomen), Lumineo (kerstlampjes) en Decoris (kerstdecoraties). In Aalten heeft Kaemingk een práchtige, grote showroom met allerlei trendkamers ingericht.

Daar komen winkeliers inspiratie opdoen en hun inkopen doen! En wij hebben hebben er uitgebreid foto’s gemaakt en de kersttrendvideo’s voor 2019 opgenomen. Voor wie het zich afvraagt: helaas is deze showroom niet toegankelijk voor particulieren. Dus je zult het echt met de plaatjes & videobeelden hier op Christmaholic moeten doen!

Dit zijn de kersttrends 2019!

Benieuwd? Het superkorte filmpje hierboven heb je vast al gezien. Hieronder heb ik nog wat meer informatie voor je over alle kersttrends 2019. Plus een foto om in de stemming te komen! Later dit jaar (vanaf september) krijg je van mij meer informatie en meer beelden bij elke trend.

1. Ice Adventure: kerst op de Noordpool

Laten we beginnen bij de trend die dit jaar waarschijnlijk het meest populair wordt: de winterse stijl! Ieder jaar is er wel een kersttrend waarin wit en blauw, sneeuw & ijs centraal staan. Gelukkig is de trend wel ieder jaar een beetje anders, want anders werd het ook zo saai. Dit jaar is de winterse kersttrend geïnspireerd op de noordpool. Denk: iglo’s, het Noorderlicht, eskimo’s en ijsschotsen ín de boom. Een heerlijke plek om Kerst te vieren! Ik vind deze stijl echt prachtig. Jij? Hier vind je trouwens de uitgebreide blog met foto’s én een video over deze winterse kersttrend.

2. Red Velvet: bloemen & fluweel

Bijna lijnrecht tegenover de winterse trend, staat Red Velvet. De naam zegt het al: veel rood en veel fluweel. Deze stijl is diep, donker en luxueus. Hij is ook heel floraal: bloemen – in alle soorten en maten – spelen een hoofdrol. Ze kunnen in deze trend niet ontbreken in de kerstboom. En verder zag ik:= veel goud, paars, grote strikken en chique linten. Plus: hier en daar een speelse knipoog met dierenprintjes. Ook bij deze trend heb ik een uitgebreide blog geschreven en een video gemaakt. Die vind je hier.

3. Country Christmas: landelijke, britse Kerst

Country is back! Dit jaar is de klassieke kersttrend geïnspireerd op een traditioneel Brits jachthuis. Denk: tartanprintjes, veel rood, groen en goud. Maar ook: een gezellig haardvuurtje en overal namaakvogels, eenden, fazanten en nepherten aan de muur. Verder: weelderig gedekte grote robuuste tafels en kerstdiners die worden gekookt op een ouderwets Aga-fornuis. De trendvideo en blog met diverse sfeerfoto’s bij deze heerlijke landelijke en klassieke kersttrend, vind je hier.

4. Embrace Nature: groen & geel

Groen is al een paar jaar echt een trendkleur. Dat geldt ook voor het natuurlijke en het botanische. Denk maar eens aan hoeveel planten we tegenwoordig weer in huis hebben (zoveel hebben we er sinds de jaren ’70 niet meer gehad). Die natuurlijke trend zien we – zoals je vast al wel wist – ook volop terug in de kersttrends van de afgelopen jaren.

En het goede nieuws is: het natuurlijke blijft! Dit jaar wordt dennengroen gecombineerd met lichtgoud, mosterdgeel en eucalyptus. Een heel ander sfeertje krijg je daar van. Ik zag verder met kunstmos bedekte ornamenten en prachtige droogbloemen terugkomen in deze trendkamer. Mooi! Meer beelden zien? Check dan de trendvideo en de blog met diverse sfeerfoto’s van de groene trend.

5. December to Remember: nostalgisch, speels & vintage

Net als de winterse trend, is er ook ieder jaar weer een stijl die inspeelt op het gezellige familiegevoel. Heel traditioneel kerstig, met veel rood en groen. Maar ook een tikkie Scandinavisch door de toevoeging van fris wit en licht hout. Dit jaar hebben ze deze stijl een nostalgisch sfeertje meegegeven. Vintage accessoires en collectables (zoals van die oude kersttreintjes) spelen een grote rol. Verder zijn de decoraties lekker vrolijk en kleurrijk. Deze trend is super speels en zal ook de allerkleinsten erg aanspreken.

6. Christmas Rituals: warm en ingetogen

Deze kersttrend vind ik verrassend leuk! In de showroom hadden ze een mooie koffiebar nagebootst. Compleet met vitrine vol nepcakejes, taartjes en koekjes. Het kleurenpalet is warm en stoer tegelijk. Koel blauw en zwart voor het industriële sfeertje. Maar ook beige en rosewood voor een hele warme uitstraling. Dit is één van mijn favorieten uit de kersttrends 2019 en ik overweeg stiekem al om dit jaar voor deze stijl te gaan. Alleen: dat betekent héél veel shoppen (want ik heb nog helemaal niets van deze kleuren). En dat wordt waarschijnlijk ietsje te prijzig, haha!

7. Crystal Ball: een roze kindersprookje

De zevende en laatste kersttrend voor 2019 heet Crystal Ball. En het is echt een meisjesdroom. Roze, wit, parelmoer, goud en heel veel glitter. Vliegende paarden, unicorns, flamingo’s, en zelfs zeediertjes in allerlei zachte kleurtjes. Wat mij betreft is dit de minst mooie stijl ertussen. Ik vind het ietsje te girly. Maar ik wilde je hem toch niet onthouden, want smaken verschillen natuurlijk! Ik ben erg benieuwd of jij dit mooi vindt.

Meer kersttrends 2019 vanaf september!

Dat was ‘m alweer: de sneak preview van de kersttrends 2019. Helemaal bovenaan deze blog vind je de sneak preview video. Later dit jaar (vanaf september) publiceer ik elke week hier op Christmaholic.nl een uitgebreide blog over één van de genoemde kersttrends, plus een bijbehorende video van een paar minuten waarin ik je de trend tot in detail laat zien.

Zo kun je dus iedere week lekker lezen en uitgebreid plaatjes kijken én samen met mij een wandeling maken door alle trendkamers. Mocht je een seintje willen zodra de eerste video online staat, abonneer je dan vooral even op mijn YouTube-kanaal. Meestal staat de video namelijk eerder online dan de blog :). En tot slot: hier vind je straks alle kersttrend-blogjes bij elkaar!

Kersttrends 2019: welke is jouw favoriet?

Ik ben tot slot natuurlijk héél erg benieuwd naar jullie mening. Heb je al iets moois gezien? Welke van de kersttrends 2019 spreekt jou het meeste aan? Welke kleuren vind je het mooist? Waar krijg je het meest een kerstgevoel van? Ik verklaar de comment-sectie hieronder voor geopend en hoor heel graag jouw reactie!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

17 reacties

 1. Hmm deze trends zijn allemaal niet helemaal mijn ding. Maar wie weet dat als ik er in september meer foto’s van zie dat ik een paar toch wel leuk vind!

  • Oeh nostalgisch en speels is wel wat voor mij. Ik hou toch het meest van de kerstsfeer die me terug brengt naar mijn kindertijd en oude kerstfilms. Kan er nu al helemaal bij wegdromen en bedenken wat ik allemaal nog wil hebben voor volgende kerst. De Crystal Ball is trouwens wel heel gaaf voor onze slaapkamer. Daar had ik vorig jaar al een sprookjessfeer neergezet en dat is wel heel leuk uit te breiden met dat thema!! Tot gauw weer Saskia, ik wacht de boogjes weer af! Groetjes uit Almere

 2. Country christmas: landelijke, britse kerst in combinatie met embrace nature lijkt mij wel wat.
  Verders vind ik nog steeds het gouden of zwarte bestek van vorig jaar zo mooi, misschien toch
  maar aan gaan schaffen.

  • Ik vind t blauwe óók erg mooi,maar de girlie,s heeft óók wel wat(voor 1 jaar).Alleen…Ik krijg zoiets nóóit voor mekaar.Ik ga wél alle (kerst)winkels af,terwijl ik géén kerstmismens ben

 3. Kennie kieze nie…..Embrace Nature is mooi maar Christmas Rituals vind ik ook een mooie stoere stijl. Leuk om al even wat gespiekt te hebben…..kan ik er al over gaan dromen

  • Hahaha niet nu al verwacht maar toch weer blij verrast….ik heb nu hele andere kleuren maar de country christmas (ooit gehad) heeft mijn interesse 😉 tot september. Bedankt weer!

 4. Ice adventure, Red velvet, en (schaam) Chrystal ball vind ik de állermooiste.
  Ik heb nog 7 maanden om te beslissen welke het gaat worden.
  Moeilijk, moeilijk, (diepe zucht).

  • Petra Deryckere op

   Ik denk dat ik er een paar gaat combineren maar zeker is het nog niet. Ach heb nog effe om te dromen van mijn huis in kerst style’. Kan niet wachten.

 5. Wauw krijg er nu al weer zin in . Gelukkig kan ikaltijd alvast gaan kerstbreien. Mijn stijl zal of vintage of ritual achtig worden. Zie het helemaal zitten al zoek ik in huis en bij mijn ouders alvast spulletjes om te gebruiken of bij de kringloop. Bijv etageres en leuke potten voor de koffiecapaules etc. Het hoeft gelukkig niet altijd duur te zijn

 6. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Leuk deze sneak previeuw hoor.
  Ik vind o.a. Embrace Nature heel mooi.
  Ben weer benieuwd naar wat er vanaf september weer allemaal gaat komen hoor.

 7. Wat mooi allemaal weer. Smullen! Ik ben erg van country christmas en december december. Ice adventure en christmas rituele zijn ook prachtig. Meerdere ruimten in mijn huis zijn gedecoreerd en elke ruimte heeft zijn eigen trend. De roze eekhoorntjes is niet mijn smaak.

 8. Ice Adventure en Embrace Nature lijken mij ontzettend leuk voor aankomende Kerst.
  Kan niet wachten tot het weer zo ver is!!

 9. Wat een prachtige trends weer!!!
  Dit jaar ga ik voor rood en goud met een vleugje brits dus dat wordt weer veel inkopen want ik heb nog niets! Ik hoop dat ik die leuke brievenbussen van de foto 5 December to remember ergens kan vinden.Weet je toevallig of ze ergens in Nederland te koop gaan zijn of via een website?