11 nieuwe kerstfilms die je niet wil missen!

12

I lóve kerstfilms. Jij ook? Het geeft niet dat ze zoetsappig en vaak zelfs een tikkie slecht zijn. Je krijgt er gewoon zo’n heerlijk kerstgevoel van. Welke nieuwe films kunnen we dit jaar verwachten in de bioscoop, op Netflix en op de nieuwe streamingdienst Disney+? In deze blog vind je een overzicht van alle nieuwe kerstfilms 2019. Met informatie over het verhaal, de trailer en natuurlijk de verwachte verschijningsdatum als die al bekend zijn. Here we go!

Kerstfilms in de bioscoop 2019

We beginnen met de nieuwe kerstfilms die dit najaar in de bioscoop verschijnen. Ik vind het najaar ook echt hét seizoen om naar de film te gaan. Lekker verse, nog warme popcorn erbij en dicht tegen je lief aankruipen. Yes, heb er nu al zin in.

1. Last Christmas

De eerste film is natuurlijk Last Christmas, een echte, grappige, romantische Britse kerstfilm. De film gaat over een jonge aspirant-zangeres, gespeeld door Emilia Clarke, die idolaat is van George Michael. Ze is single, zit niet heel goed in haar vel, werkt in een kerstwinkel en ontmoet in de periode voor kerst een hele leuke jongen. Last Christmas is geen musical, maar de muziek van George Michael beïnvloedt het verhaal.

Er zitten een paar stukken in waarin de acteurs de nummers zingen en scènes waarin je zijn muziek op de voor- of achtergrond hoort. En er zit zelfs een nieuw feestelijk liedje van George Michael in waar hij aan werkte tot vlak voor zijn dood. Het is te horen op het einde van de film en tijdens de aftiteling. Last Christmas is vanaf 8 november 2019 te zien in de bioscoop.

2. Frozen II

Lang verwacht, eindelijk is het zover! Op 20 november 2019 verschijnt het tweede deel van Frozen in de bioscoop. Helaas is er nog niet zoveel bekend over het verhaal van deze tweede winterse film. Zelfs de trailer geeft nog weinig weg. Het lijkt erop dat Elsa’s krachten nodig zijn om de wereld te redden, en dat ze de waarheid moet achterhalen over het verleden. Maar wat precies de dreiging is en wat ze moet doen om het naderende onheil te voorkomen, dat is nog compleet onduidelijk op dit moment! Natuurlijk zal ik deze blog updaten zodra er meer informatie bekend is over Frozen 2!

3. Ailo het dappere rendier

Aïlo is een dapper rendiertje dat wordt geboren op de grote ijzige vlakte in Lapland. Baby rendieren hebben na hun geboorte maar heel weinig tijd. Hij heeft vijf minuten om op te staan en te leren lopen. Samen met de kudde rendieren reist Aïlo met zijn moeder duizenden kilometers om sappig grasland te vinden. Onderweg ontmoet Aïlo een heleboel andere dieren, zoals een poolvos, een hermelijn en een veelvraat.

Maar het is niet altijd gezellig! Zo moet het rendiertje flink rennen als een roedel hongerige wolven de kudde op de hielen zit. In deze winterse natuurdocumentaire ga je mee op reis met Aïlo en beleef je een fantastisch avontuur in Lapland. Het kinderverhaal wordt verteld door Floortje Dessing. Vanaf 23 oktober in de bioscoop!

4. Cats

Oké, dit is misschien niet echt een kerstfilm. Maar toch kon deze film écht niet ontbreken in dit rijtje. Vlak voor kerst verschijnt namelijk de liveaction-versie van de wereldberoemde Andrew Loyd Webber-musical Cats in de bioscoopzalen (op 19 december 2019 om precies te zijn). De film ziet er magisch uit! En de cast is echt mindblowingly goed. Niemand minder dan Taylor Swift speelt de hoofdrol.

En verder zien we o.a. James Corden, Dame Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Rebel Wilson en Francesca Hayward. Ik waarschuw je wel even, de computergemaakte katten-versies van deze sterrenacteurs zien er wel apart uit. Je moet er echt even aan wennen! Maar het voelt ook wel logisch als je bedenkt dat de film is gebaseerd op de musical waarin acteurs kattenpakken droegen. Het lijkt mij in ieder geval een hele bijzondere film! Leuk om in de kerstvakantie te gaan kijken.

Kerstfilms op Netflix 2019

Heb je en Netflix-abonnement? Dan kun je nu al volop kerstfilms kijken! Het hele jaar door staat er namelijk een uitgebreide collectie aan kerstfilms op Netflix. Maar uiterarad komen er ook nieuwe kerstfilms bij dit jaar. Hieronder vind je een overzicht van de aangekondigde nieuwe kerstfilms op netflix 2019.

5. A Boy Called Christmas

Misschien ken je het beroemde boek van Matt Haig ‘A Boy Called Christmas’ al wel. Het gaat over een doodgewone jongen – Nicholas – die werd geboren op de Eerste Kerstdag. Hij gaat op een heel bijzonder avontuur, samen met zijn koppige rendier en trouwe muis. Zijn vader, die houthakker van beroep is, is op zoek naar het legendarische Elfhelm-dorp en Nicholas gaat hem achterna!

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer A Boy Called Christmas precies op Netflix zal staan, ik verwacht ergens in november. Mocht je niet zo lang kunnen wachten: het luisterboek van A Boy Called Christmas is ingesproken door Stephen Fry. die man heeft zo’n heerlijke stem! Je koopt ‘m o.a. via Bol.com.

6. The Knight Before Christmas

The Knight Before Christmas is een romantische kerstcomedy met o.a. Vanessa Hudgens in de hoofrol. Het verhaal gaat over een galante Engelse ridder uit de middeleeuwen die dankzij een tovenares ineens in 2019 terecht komt. Terwijl hij hier is, ontmoet hij het karakter van Vanessa, een high school docent, die een verkeerd beeld heeft van hoe liefde werkt. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer The Knight Before Christmas precies op Netflix zal verschijnen.

7. A Christmas Prince – The Royal Baby

De derde film alweer in de ‘A Christmas Prince’ reeks: The Royal Baby. In de vorige film zijn Amber en haar prins eindelijk getrouwd. En nu… is Amber zwanger! Netflix zegt over het derde deel: “Het is kerstmis in Aldovia en er is een koninklijke baby op komst! Amber en Richard ontvangen royals uit een ver koninkrijk om een oude wapenstilstand nieuw leven in te blazen.

Maar wanneer het 600-jaar-oude verdrag verdwijnt, komt de vrede in gevaar en dreigt een oude vloek hun familie te teisteren.” Het tweede deel van de Christmas Prince-serie was niet heel best, dus ik ben benieuwd wat we kunnen verwachten van deel 3. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze film precies op Netflix zal verschijnen, maar vermoedelijk in november. Keep you posted!

8. Klaus

Klaus is een animatiefilm waar jaren aan gewerkt is. Het verhaal volgt een onhandige jongeman die een postkantoor opent in een afgelegen dorp in het Noorden van Europa. Het enige probleem? Niemand schrijft er brieven. Aan zijn eenzame en werkloze bestaan tussen de norse bewoners komt een einde wanneer hij een bijzondere (Kerst)man ontdekt.

Het is een film van de Spaanse Sergio Pablos. De stemmen worden ingesproken door Jason Schwartzman, Rashida Jones, J.K. Simmons en Joan Cusack. Er is nog geen releasedatum bekend op dit moment. En ook nog geen trailer. Maar hieronder heb ik Sergio’s playlist met wat schetsen van Klaus geplakt. Erg leuk om te zien!

9. Christmas in the Wild

De laatste kerstfilm die dit jaar op Netflix zal verschijnen, heet ‘Christmas in the Wild’. De hoofdrollen worden gespeeld door Kristin Davie (je weet wel, van Sex and the City) en door Rob Lowe. Het wordt een zomerse kerstfilm, want hij speelt zich af in Afrika! De film gaat namelijk over een vrouw die – vlak voor ze op safari zouden gaan – gedumpt wordt door haar man. Ze besluit tóch op reis te gaan naar Afrika en ontmoet daar een bijzondere olifantenbeschermer… Helaas is er ook van deze film nog niet bekend wanneer hij precies op Netflix zal verschijnen. Ik hou het in de gaten!

Live action kerstmusical op Netflix (in 2020)

Oh, en ik heb ook alvast een nieuwtje over een kerstfilm die pas in het najaar van 2020 op Netflix te zien zal zijn. En deze lijkt me echt zo onwijs gaaf! Het wordt een live action kerstmusical met de naam Jingle Jangle. Klinkt dat niet feestelijk? De hoofdrolspeler is niemand minder dan Hugh Bonneville die we allemaal kennen van Downton Abbey. Ook Forest Whitaker speelt een rol in de musical. De film gaat over een speelgoedmaker, zijn kleindochter en een magische interventie. “Als ze het speelgoed op tijd aan de praat krijgen voor kerst, zal het hun levens voor altijd veranderen!” Meer informatie is er nog niet over deze film bekend.

Kerstfilms op Disney+

Misschien had je al gehoord dat er een nieuwe streamingdienst bij komt dit najaar: Disney+. De dienst wordt op 12 november gelanceerd in Amerika en bij ons! Disney gaat, net als Netflix, speciaal voor Disney+ series en films produceren. Waaronder natuurlijk kerstfilms! En twee daarvan staan meteen bij de lancering al op Disney+.

10. Noelle

Noelle is de zus van de kerstman. En zonder haar, zal Kerst dit jaar echt compleet in de soep lopen. Want de kerstman, die is ‘m gepeerd (iets met yoga)! In de trailer hieronder zie je hoe hoofdrolspeelster Anna Kendrick op zoek gaat naar haar broer, met wie het niet zo goed gaat. En die het kerstmannenvak zo te zien niet echt ziet zitten. Lukt het Noelle en haar moeder om de kerstman op tijd terug te halen? Noelle is vanaf 12 november te zien via Disney+.

11. Lady and the Tramp

Kennen jullie ‘m nog: de tekenfilm uit 1955 met die beroemde spaghetti-scène? In het Nederlandse heette de film ‘Lady en de Vagebond’, in het Engels ‘Lady and the Tramp’. En er komt dus een nieuwe live-action-versie van op Disney+ te staan! De trailer hieronder begint met een heerlijke kerstscène (wie wil er nou geen puppy met kerst!?). Ik heb geen idee of de rest van de film datzelfde kerstgevoel heeft, maar als hondenliefhebber ga ik deze film sowieso kijken! Vanaf 12 november te zien via Disney+.

Hallmark Channel kerstfilms

Als Christmaholic weet je vast wel dat het Amerikaanse Hallmark Channel ieder jaar tientallen zoetsappige, kleffe en niet al te beste, maar heerlijke kerstfilms uitbrengt. Dit jaar zijn het er maar liefst 40(!). Ongelofelijk toch? Wat helemaal ongelofelijk is, is dat we de films helaas niet legaal kunnen kijken in Nederland. Hopelijk verschijnen er enkele op Netflix of komt er toch een manier waarop we de Hallmark kerstfilms 2019 kunnen zien hier. Mocht dat zo zijn, dan zal ik deze blog natuurlijk updaten!

Nieuwe kerstfilms 2019: welke ga jij kijken?

Nou, genoeg om ons op te verheugen, toch? Zoals ik al een aantal keer aangaf: natuurlijk zal ik deze blog updaten zodra er meer informatie bekend is over de films die ik genoemd heb. Ik hoop dat je alvast wat leuke filminspiratie hebt gekregen! En ik hoor natuurlijk heel graag welke van deze 11 nieuwe kerstfilms 2019 jij op je to-watch-list hebt gezet! Laat je het me weten? En mocht ik een film gemist hebben, dan hoor ik het uiteraard ook heel graag in de comments hieronder. Tot snel!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

12 reacties

 1. Hoi saskia de halmark kerstfilms kan je kijken via youtube .
  Dan gewoon bin youtube hallmark full movie in typen.
  .of de titel van de film .en dan full movie er achter.
  Bij amazone .de. kan je de dvd s opzoeken van die kerstfilms zijn in duits geschreven de titels. En meestal staat er bij engels talig en duitstalig . Is alleen geen Nederlandse ondertiteling. De engels titels op dvd hebben ze ook maar speel meestal niet af op onze dvd s . Mis hien heb je hier iets aan. Trouwens fan van je blogjes en site

  • Hey Monique, goed dat je dat nog even zegt! Dat klopt inderdaad. Maar het is niet legaal, vandaar dat ik het toch maar uit het blogje had gelaten. Plus: geen garantie dat de 40 nieuwe Hallmark kerstfilms dit jaar op YouTube te vinden zullen zijn. Voor de oudere is dit natuurlijk wel een manier! Maar ik promoot liever geen illegale praktijken hahaha. Duitse DVD’s kopen is natuurlijk wel legaal :).

 2. Last Christmas!! Ik heb zojuist besloten dat ik die ga kijken. Of dat nou samen met man is, met een vriendin of in mijn uppie, maar ik heb er al helemaal zin in. En Frozen 2 daar kom ik niet onderuit met twee dochters onder de 10 jaar. Vind ik zelf stiekem ook wel leuk.

  De film op Disney ziet er heel leuk uit, maar ik geloof dat ik een abonnement op een streamingsdienst (Netflix) eigenlijk wel genoeg vind. Wie weet komt ie nog eens op teevee.

 3. Last Christmas uiteraard in de bios en ik heb zojuist weer twee kerstfilms (Journey to the Christmas Star en The Grinch = laatste nieuwe tekenfilmversie) in m’n dvd-collectie erbij gekocht, grinnik.

 4. Wat een fijn overzicht Saskia, ik wil ze allemaal zien!
  Ik weet niet of je de boeken kent, maar Karin Swan heeft heel veel kerst boeken geschreven zoals onderanderen The Christmas Secret en The Christmas Lights. Geweldig geschreven, romantische mysteries zijn het met twists die je niet ziet aankomen allemaal in kerstsfeer. Haar nieuwe boek The Christmas Party is net verschenen en ik kan niet wachten om hem te lezen. Ik dacht dat je het misschien leuk vond om te weten als je ze niet al gelezen hebt. Ze zijn ook te beluisteren als audioboek.

 5. Afgelopen weekend heb ik met mijn man Last Christmas gezien in de bios. Wij vonden hem super!
  Holiday in the Wild vond ik persoonlijk vooral heel leuk vanwege Rob Lowe, haha!
  Frozen 2 staat nog op het lijstje en zeker ook Cats! Zo benieuwd!!

 6. Lieve christmaholic, dank voor al je werk en je prachtige pagina’s! Ik heb van je genoten en van kerst ( mijn favoriete seizoen)
  Kunnen we niet met z’n allen De Hallmark channel naar nederland halen ? Petitie ofzo?
  Ik kijk reikhalzend uit naar Kerst 2020 en in de meanwhile ook hier op jouw website!

  Veel liefs
  Saira