Kersttrends 2019 ☆ Country Christmas

40

Country roads, take me home to the Christmas place I belong… Wow, wow, wow. Dat is wat ik dacht toen ik deze trendkamer binnenwandelde in de showroom van Kaemingk (leverancier van de kerstmerken Decoris, Lumineo en Everlands). Ieder jaar is er wel een traditionele, klassieke kerststijl. Maar dit jaar vind ik ‘m echt mooier dan ooit. In de video hierboven ontdek je waarom. En hieronder neem ik je graag even mee in mijn landelijke kerstfantasie!

Een landelijke kerstfantasie

Stel je voor… je rijdt de oprit van een prachtig, groots oud Brits landhuis op, te midden van schitterende groene velden. Als je uit de auto stapt, snijdt de kou meteen in je gezicht. Je wikkelt je shawl nog wat dichter om je heen en snelt naar binnen via de achteringang. Je komt direct binnen in de warme, prachtige landelijke open keuken waar allerlei pannen op een groot, oud Aga-fornuis staan te pruttelen. Wat ruikt het heerlijk!

Om de hoek is de eetkamer. Daar staat een gigantische lange eettafel, overdadig gedekt en feestelijk versierd. Het kerstdiner wordt over een paar uur geserveerd, maar je bent vroeg. Je hebt nog heerlijk de tijd om tot rust te komen. Je wandelt op je gemak naar de woonkamer. Er is nog niemand, maar er brandt een heerlijk vuurtje in de grote open haard. Aan de muur hangen nostalgische schilderijen en jachttrofeeën. Je verbaast je over de grote collectie hertenkoppen, kleine vosjes en vogels in alle soorten er maten. Er zijn eenden, fazanten, parelhoenen, roodborstjes en nog een aantal vogels waarvan je de naam niet weet.

Ontspannen in een Brits landhuis

Je neemt plaats in een heerlijke, diepe leren stoel voor het vuur en wikkelt jezelf in een warme plaid. Ontspannen nip je van van een glas goede rode wijn, een kop thee of een 15 jaar oude whisky. Maar net waar je zin in hebt. In de hoek staat een 3 meter hoge kerstboom, rijkelijk versierd met takken vol rode bessen en dennenappels. Aan iedere tak van de boom hangen kerstrode en kerstgroene ballen, met hier en daar accentjes van goud. Er komt een heerlijke geur uit de keuken. Is het de kalkoen die in de oven staat? Je ruikt ook iets met kaneel en hmmm… is dat gedroogde sinaasappel? Je snuift diep en laat je ogen even dichtvallen…

Country Christmas Country chic

Zo, dat klonk als het begin van een kerstroman haha. Misschien moet ik die toch ooit maar eens gaan schrijven. Goed idee? Voor nu breng ik je toch weer even terug naar de realiteit. Ik wil je namelijk nog wat meer informatie geven over deze mooie landelijke trend. Ik had natuurlijk al wat hints in het verhaaltje hierboven verstopt. En op de foto’s zag je ook al van alles.

Deze stijl is vooral landelijk, comfortabel en ‘cosy’. Maar tegelijkertijd ook luxueus. Country chic dus! De kleuren waar deze trend omheen is gebouwd, zijn parelmoer, kasjmierbruin, ossenbloedrood, kerstrood, dennengroen en licht goud. Qua decoraties zien we allerlei bosdiertjes, zoals hertjes en vooral veel vogeltjes (zoals ik al vertelde). Verder hangen er houten sterren en kerstklokjes in de bomen.

Maar ook met goud gedecoreerde kerstballen en rood-wit gestipte paddenstoelen. Oh, en hoe tof zijn de dennenappels van rode besjes en dennenappel zoals op de foto hieronder!? Deze stijl leent zich perfect voor een landelijk interieur. En dan vooral voor een uitbundig gedekte tafel waar je heerlijk met de hele familie aan kunt eten. Ik vind het echt geweldig! Maar dat had je vast al begrepen…

Country Christmas Country ChristmasWat vind jij van de landelijke kersttrend?

Ben jij net zo enthousiast als ik over Country Christmas, de landelijke kersttrend voor 2019? Of vind je het allemaal net wat te klassiek en traditioneel, en ga je liever voor een wat modernere stijl? Ik hoor heel graag jullie mening in de reacties hieronder! Mocht je iets leuks hebben gespot en je afvragen waar het precies te koop zal zijn: vraag het vooral niet aan mij, haha!

Deze foto’s en het filmpje zijn gemaakt in een zakelijke kerstshowroom (niet toegankelijk voor privépersonen) en ik heb echt geen enkel idee welke winkel/tuincentrum wat heeft ingekocht. Dat wordt dus een kwestie van zoeken, ook voor mij! Tot slot – ik zeg het nog maar een keertje – als je niks wil missen over de kersttrends, abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal. Dan krijg je een seintje als de volgende video online staat, en dat is meestal eerder dan de bijbehorende blog. Spreek ik je dan weer, doeidoei!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

40 reacties

 1. Ziet er super uit! Echt een ouderwetse Engelse kerst.
  Maar niet voor bij mijn in huis., maar je krijgt zo wel meer zin in kerst

  • Euh… niet mijn stijl. Vind het leuk als zo’n stijl langskomt, maar ik loop door in de winkel. Het klinkt misschien heel gek maar rood zul je bij mij niet zien. Een aantal dingen zoals een kerstmuts en bessen oké, maar verder niet.
   Ben heel benieuwd naar de andere trends.

 2. Wauw!!
  Dit is voor mij echt dat traditionele kerstgevoel inderdaad. Heel erg mooi. De grote hoeveelheid dode dieren mag van mij een tandje minder, maar al het kerstschoon leidt daar ruimschoots van af gelukkig! Hier zit echt veel bij dat ik wil shoppen haha, supertof..

 3. Prachtig geschreven begin! Zeker een kerstroman schrijven!

  Ik zou een vakantie in Engeland of Schotland tijdens kerst in deze sfeer te gek vinden! Ik denk dat mijn eigen huis te klein is om het mooi uit te laten komen. Ik heb alle ouder spullen van mijn moeder (die heeft zelf modern ) en daar zitten veel glaskralen, dennenappels en kersen bij. Vorig jaar ook begonnen met het ouderwets tapen van de ramen naar ruitjes en dan figuren erin spuiten met sjablonen (samen met de kinderen). Rood, groen en goud klassiek komt weer steeds meer terug in mijn kerstdecoratie! Ik ga deze trend absoluut leuk vinden!

 4. Rood blijft voor mij dé Kerstkleur! Warme groentinten passend bij de boom ( bomen) , aangevuld met goud of zilver en schotse ruit met oude prenten. Maar ik ga ook ieder jaar weer opzoek naar toch weer iets anders. Wit, rood, goud, zilver, donkergroen, rosegoud, bruin, warm oranje en allerlei kleurtjes tegenlijk heb ik al in mijn boom gehad. Twee jaar geleden een deco gezien met geel! Zag er zo mooi uit.
  En nu al weer zin in , voor mij de mooiste tijd van t jaar! Ik verheug me al op t volgende filmpje!

 5. Supermooi om te zien, ik zou het idd niet in mijn huis willen, maar op een vakantie in een hotel of huisje zie ik dit dan weer wel helemaal voor me

 6. Wauw Saskia dit word voor mij moeilijk om te overtreffen. Helemaal mijn stijl. Keuze voor dit jaar wss al gemaakt. Dus vanaf nu verzamelen . Op naar kerstmis ik heb er zin in!!

 7. Country Christmas, i just ❤ it!
  Kan ook bijna niet anders als je huis op een groot aantal punten overheen komt met wat hier boven beschreven wordt.
  De aga is er daar 1 van.
  Ik kan dus heerlijk los gaan met de Country Christmas style hier in huis!

 8. Geweldig! Dit is helemaal mijn stijl, en oh…..die eikeltjes van besjes……verliefd. Meestal doe ik er een beetje Scandinavische sfeer door maar dit is wel echt mijn basisstijl waar ik ieder jaar op terugval. Onze entree is meer ice/wintersfeer. Maar de woonkamer is echt deze stijl. Heerlijk. En het is nu echt september. Joepiiieee.

 9. Niet de stijl voor op mijn slaapkamer, maar wel een prachtige stijl om naar te kijken en alvast helemaal in de sfeer te komen. (Ja je leest het goed: ik woon nog thuis en tover mijn slaapkamer elk jaar om tot kerst paradijs)

 10. Ik vind het echt geweldig, net als je filmpje op you tube hierover. Maar ik vind wel dat je huis en inrichting erbij moet passen. Ik ga toch voor zilver en wit.. en glitter..
  En die Roman schrijven?? Ja ik zie jou echt een heerlijke dikke kerstroman schrijven in de trant van wat je hierboven al deed..
  Als iemand dat kan ben jij het..✍

 11. Op de jachttrofeeën na, (niet mijn kopje thee, tenzij nep) vind ik dit een hele leuke stijl. Waar is de mistletoe? Ook die Christmas pudding is top! Ooit hadden ze bij River Island een gebreide wintermuts in de vorm van zo’n Christmas pudding. Met bijpassende handschoenen. Wat had ik die graag willen hebben! Ik heb een iets andere kleurstelling maar ben zeker niet vies van een flinke scheut Engelse invloeden.

 12. Ingrid Durivou op

  Is dat nu toevallig! Genoten van jouw filmpje over de Britse landhuis steil voor de kerst ! Ik heb vandaag voor mijn verjaardag een 3-daagde kerstreis naar Londen van mijn man Jan gekregen! Ben zo blij!!!!!

 13. Prachtig…. Echt kerst zoals het altijd zou moeten zijn!! Rood, wit, zilver en Schotse ruit… Kan nooit genoeg zijn!! Je hebt mijn dag en kerst nu al helemaal goed gemaakt.
  Ik heb deze kleuren al jaren en zal die ook altijd blijven gebruiken. Ziet er zo warm en gezellig uit, geeft een gevoel van warmte, welkom zijn en rust.
  Super gedaan

 14. Inspiratie genoeg, bij het aga fornuis maar dan om me schouw (even over nadenken) lekker veel lichtjes. En wellicht weet je het al wel: rood-wit met echt groen en wellicht een balletje of wat blijft veruit favoriet.

 15. prachtig! Helemaal mijn ding.Voor mij toch wel de basiskleuren van kerst. Heb al jaren deze kleuren en probeer elk jaar er weer een andere draai aan te geven. Wat betreft de kerstroman…schrijven! kunnen wij lekker lezen voor de open haard, glaasje gluhwein erbij en lekker wegdromen….I’m dreaming of a romantic christmas… heerlijk!!

 16. Het idee spreekt me wel aan, maar de uitvoering is een beetje kitsch. Ik hou van klassieke kerst en kerstkleuren en landelijk, en die typisch Britse landelijke stijl is heel sfeervol. Maar dit is te nep, alsof ze er een persiflage van maken ofzo. Niet dat ik nou op een echte dode eend zit te wachten…

  Overigens, ik ben dol op kerstromannetjes! De papieren variant van Hallmark films ♡ Ik lees ze in het Engels, ken geen leuke Nederlandse.