Kersttrends 2019 ☆ Kerst op de Noordpool (maar dan thuis)

16

De grootste kersttrend van dit jaar? Dat is waarschijnlijk ‘Ice Adventure’: het Arctische thema. De winterse stijl is natuurlijk ieder jaar wel present. Maar dit jaar is hij extra bijzonder! Deze kersttrend is een ode aan de Noordpool, een gebied dat gewoonweg schitterend is. En waarvan we helaas niet weten hoe het er over een aantal decennia uit zal zien. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje hierboven even. En hieronder vertel ik je alles over deze winterse kersttrend!

Winterse kerststijl 2019

Alle foto’s en de videobeelden in deze blog zijn gemaakt in de showroom van Kaemingk: het bedrijf achter o.a. kerstmerken Everlands (de kerstbomen), Lumineo (de kerstlampjes) en Decoris (kerstdecoratie). Rondom de entree van de showroom was een prachtige ijswereld nagebouwd. Daarnaast was er een schitterende sfeerkamer ingericht. In beide heb ik een lange tijd doorgebracht. Zo mooi!

Ik zei het net al: de winterse stijl van dit jaar is geïnspireerd op de Noordpool. De trend komt voort uit de maatschappelijke kreet over de opwarming van de aarde. De smeltende poolkappen, het terugtrekkende ijs. De dieren in het arctische gebied die het zwaar hebben. De trend van dit jaar laat zien hoe mooi het daar is. En mooi, is het zeker. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken! In het filmpje hierboven zie je het allemaal nóg wat beter dan op de foto’s, vind ik.

Slapen & wonen in een iglo

Misschien heb je er wel eens over gelezen in één van mijn blogs: ik zou heel erg graag eens in zo’n nagebouwde iglo met glazen dak ergens in Fins Lapland willen slapen en naar het Noorderlicht willen kijken. In de sfeerkamer voor de winterse kerststijl in de showroom was dus precies dat sfeertje neergezet! Met een gezellig hoekje vol kussens en throws, waar je gezellig neer kon ploffen en een kaartspelletje kon spelen. En er stond een prachtig gedekte tafel. Hoe gaaf zou het zijn om een kerstdiner te kunnen eten onder de heldere sterrenhemel? En met misschien wel het Noorderlicht boven je hoofd?

Het kleurenpalet voor de winterse kersttrend

De belangrijkste kleuren voor de winterse kersttrend zijn wit, zilver, diep nachtblauw, fris arctisch blauw en kasjmierbruin. Qua decoraties zien we veel fluffy kussens en dekens van namaakbont, maar ook bevroren kerstboompjes en andere decoraties met ‘frost effect’ voor in huis. Voor in de boom zijn er natuurlijk diverse soorten witte kerstballen. Maar ook grote sterren van zacht fluweel, ijs- en sneeuwkristallen en ijspegels in allerlei soorten en maten. Heel opvallend en leuk zijn de supervrolijke eskimootjes! En natuurlijk mogen we de zachte diertjes uit het Noordpoolgebied niet vergeten.

Winterse kersttrend 2019Kersttrend 2019 - Ice AdventureWaarom is de winterse stijl ieder jaar weer populair?

Kun je het eigenlijk nog wel een kersttrend noemen als een stijl ieder jaar terug komt? Ik denk het wel. Natuurlijk is het winterse thema an sich niet nieuw. De populariteit van deze stijl is ook heel makkelijk te verklaren: we verlangen massaal naar een witte Kerst! Dat gevoel van lekker binnen zitten bij de kachel, terwijl het buiten sneeuwt en ijskoud is. Dat is het perfecte droomplaatje dat we in ons hoofd hebben, maar wat – in Nederland althans – haast nooit voorkomt. 

Juist daarom zetten ook ieder jaar weer veel mensen dat sfeertje thuis neer. En door de opwarming van de aarde, zal die droom van een witte kerst waarschijnlijk steeds minder vaak realiteit worden. Juist daarom is het thema nu ongekend populair. Daarnaast is het winterse thema ieder jaar weer net wat anders. Dat zit ‘m vooral in de details. Het zijn steeds andere dessins, andere decoraties en ook andere soorten wit en blauw die centraal staan. Als je goed kijkt, ontdek je de verschillen vast!

winterse trend - noordpoolWat vind jij van de winterse kersttrend 2019?

Zoals altijd nog even een disclaimer: als je je afvraagt waar bepaalde decoraties op de foto’s of in het filmpje bij deze blog te koop zijn: ik heb werkelijk geen idee. Ik heb geen inzicht in de inkoop van de diverse tuincentra en winkels (dat zou ik ook niet willen haha). Dus als je iets leuks gespot hebt, is mijn advies: lekker veel kerstshows bezoeken dit najaar en goed zoeken!

Natuurlijk is het laatste woord weer aan jou. Wat vind jij van deze stijl? Hou je ervan om het winterse witte-kerst-gevoel naar binnen te halen? Of is het je te kil en koel? Ik hoor het heel graag van je in een reactie hieronder. Wil je geen kersttrend missen? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal! Dan krijg je meteen een seintje als de nieuwste kersttrendvideo online staat. Tot volgende week!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

16 reacties

 1. Prachtig om naar te kijken, maar ik zit het hele jaar rond met blauwtinten, dus je weet al wat er bij mij met kerst in huis komt. Ik kan niet wachten, heb er zoveel zin in dit jaar.

 2. Hoi, ik vindt het prachtig, zo mooi gemaakt en wat een werk! Super leuk lijkt me!.
  Door het filmpje op YouTube en de foto’s lijkt het een fantastisch wintersprookje.
  Ben altijd gek op sneeuw geweest , als klein meisje al. Je moet er eigenlijk niet aan denken dat er door klimaatverandering steeds minder sneeuw komt.
  Wat zou dat sneu zijn voor alle kids op de wereld , een heel mooi thema dus, wees zuinig op onze geleende aarde.

  Groetjes Marijke.

 3. Wilma stikkelorum op

  De winter thema is super
  Ik hou er van
  Heb zelf regelmatig winter thema aan de voorkant van mijn huis
  Super vet
  Gr wilma stikkelorum

 4. Wat een heerlijk filmpje ook weer. De trend ziet er zo mooi uit, vooral die iglo kamer met dat noorderlicht op de achtergrond. Echt, daar wil ik gewoon heen!!

  Ik weet nog niet wat het gaat worden.. de vorige trendvideo was ook al zo mooi. Ik twijfel, misschien de slaapkamer dit jaar ook versieren en die dan in winterse sfeer?!

  PS. Jij ziet er ook weer stralend uit in de video, totaal besides the point, maar mag ook wel eens gezegd 😉

  • Wat lief Denise! 🙂 En heel toevallig: ik overweeg ook de slaapkamer in winterse sferen te brengen. Maar ik twijfel haha, want ik vind het altijd het mooiste als het hele huis in één sfeer versierd is. Zo groot is het niet namelijk. Dus ik denk toch wel dat ik daar voor ga.

 5. Ik ben echt van de warme kleuren (bruin – koper etc.). Maar onze dochter en schoonzoon hebben al jaren deze blauw tinten in hun kerstboom dus die zullen hier wel blij mee zijn.

 6. Niet helemaal mijn ding. Te koud al ben ik wel een liefhebber van sneeuw. Ik hou meer van een klassieke country Christmas met warme kleuren.

 7. prachtige sfeer! ik heb het 1 jaar ook geprobeerd om de noordpool bij mij thuis te maken en het was ook goed gelukt hoor maar wat mistte ik rood! dat is toch wel mijn ultieme kerstkleur! vind het wel prachtig maar niet bij mij. Wel weer een geweldige video. Ben alweer benieuwd naar de volgende

 8. Een paar jaar geleden hadden we alles in een soort frozen thema, ijs, sneeuw, beetje blauw en paars, maar vooral heel veel wit en zilver.
  Ik heb het wekenlang koud gehad!

 9. Ik vind het wel mooi hoewel ik thuis niet snel donkerblauw zal toepassen. Meteen moest ik aan Sprookjeswonderland (Enkhuizen) in de winter denken. Koud en gezellig. Helaas wil ons kind daar niet meer naartoe. Die gaat inmiddels voor een ander soort “cool”.

 10. Ik krijg het er koud van! Brr… Voor mij heeft dit niets met kerst te maken.
  Misschien iets voor januari.. een winter boom! Haha, kunnen we onze kerstboom laten staan en optuigen voor de Winter 🙂