Dit zijn de nieuwe kerstthema’s van Intratuin

24

Vandaag mag ik jullie dan éindelijk de Intratuin kersttrends 2019 laten zien! En jongens, wát zijn ze weer mooi. Intratuin heeft dit jaar vier verschillende thema’s samengesteld, genaamd Golden Glow, Shades of Glamour, Mystic Nature en Winter Picnic. Er is een koele, winterse stijl, een traditioneel thema en twee behoorlijk luxueuze trends. En ik ga je ze állemaal laten zien! 🙂 Inclusief een hoop mooie foto’s natuurlijk.

Kersttrend #1. Golden Glow

De eerste van de Intratuin kersttrends 2019 heet ‘Golden Glow’ en die naam kon niet beter gekozen zijn. Het is echt een gouden trendje hoor! De ochtendzon die met haar eerste gouden zonnestralen langzaam alle dauw van een winternacht doet smelten: dat is precies het gevoel dat we naar binnen halen! Golden glow combineert warme kleuren als okergeel, oranje en amber met natuurlijke materialen als hout en wol – uiteraard aangevuld met een touch of gold.

Intratuin kersttrends 2019Eigen gemaakte gerechten geserveerd in puur aardewerk schalen vullen de tafel die is aangekleed met een okergele tafelloper en servetten die pronken in gouden servetringen. Retro aardewerk potjes en gevulde flessen van amberkleurig of geel glas vullen het geheel mooi aan. In de boom schitteren ballen bedekt met bladgoud en fonkelende dennenappeltjes afgewisseld met luxe velours ballen in okertinten en mat terracotta.

Om de warmte van Golden glow goed tot zijn recht te doen komen kun je binnenshuis spelen met een mix van kunst- en kaarslicht. De retro plantjes van vroeger, een boeket van Kornoelje takken en Spider chrysanten of wat warmoranje sierpompoenen maken je op goud geïnspireerde kerstwoning af.

Intratuin kersttrends 2019Intratuin kersttrends 2019Kersttrend #2. Shades of Glamour

Kersttrend nummer twee van Intratuin voor 2019 heet ‘Shades of Glamour’. Liefhebbers van romantiek met een vleugje allure zitten goed met dit thema. Intratuin liet zich voor deze stijl inspireren door het Londense Sketch. Just so you know: dat is een hip restaurant slash uitgaansgelegenheid in de Britse hoofdstad. Het design is chic met een toefje art deco. Met deze trend creëer je een luxe, rozige kerstsfeer bij jou thuis door zachte materialen zoals velvet te combineren met ronde, vrouwelijke vormen en speels soft neon.

Het kleurenpalet van Shades of Glamour bestaat uit wolkenwit, donkerroze, ossenbloedrood en pioenroze. Een uitbundige kerstballencombinatie tooit de boom. Denk aan velours beesten, ballen met veren, pailletten of dierenprint. Of wat dacht je van een glitterende clip-vogel op menukaart? Ga op de feestelijk gedekte tafel voor krakend wit gecombineerd met roze tonen en een donkerrode tafelloper in velours.

Voeg een touch of gold toe in bijvoorbeeld het bestek of de kaarsenhouders, datvormt een mooi contrast met alle zachtheid. Glinsterend glaswerk zoals cocktail- en wijnglazen zorgen voor die extra sprankeling. Luxe bloemen in een hoge vaas (bv. roze pampasgras) of een boeket van Zuid-Afrikaanse Protea’s maken van het geheel een romantische oase, die ervoor zorgt dat je het liefst alle feestdagen binnenshuis vertoeft. Klinkt heerlijk toch!?

Intratuin kersttrends 2019 - shades of glamourIntratuin kersttrends 2019 - shades of glamourIntratuin kersttrends 2019 - shades of glamourIntratuin kersttrends 2019 - shades of glamour Kersttrend #3. Mystic Nature

Het ongerepte, pure Scandinavië met haar Noorderlicht en prachtige natuur, maar dan bij jou thuis. De Mystic nature trend is stoer en aards en wordt gekenmerkt door robuuste materialen zoals steen, hout, denim en kurk in combinatie met koele kleuren zoals sneeuwwit, blauw en turquoise. Om je deze kerst in een echt winters sneeuwlandschap te wanen, gebruik je aardewerk met een erosie look, pinustakken in bolle glazen flessen met mat glas, fossielen in steen en zelfs (kunst)dierenhoorns als decoratie.

In de boom wisselen kerstballen van ‘frozen’ glas en effen blauw elkaar af met hertenfiguren en reuze sneeuwvlokken. Met veel grote kaarsen die voor een fonkeling zorgen, details van leer en parelmoer en een kunstdierenvacht kan jouw Scandinavische kerst niet meer stuk. Ter aanvulling misstaat een grijsgroene Rhipsalis in grove pot zeker niet. Natuurliefhebbers, eat your heart out!

kerst trends intratuin 2019 kerst trends intratuin 2019 kerst trends intratuin 2019 Kersttrend #4. Winter Picnic

Denk jij bij kerst direct aan in je grof gebreide coltrui met warme chocolademelk bij het haardvuur kruipen? Dan is Winter Picnic dé juiste keuze uit alle Intratuin kersttrends 2019 voor jou. Waan je in een winters bergchalet waar hout de boventoon voert en de versiering groen, rood afgewisseld met sneeuwwit en zilver is. De traditionele kerstkleuren worden gecombineerd met glitters, kerstmannetjes en andere figuren voor in de boom.

Voor de chocolademelk of – doe eens gek – glühwein gebruik je retro, emaillen kopjes en aan de voordeur kan de traditionele kerstkrans (dit jaar eens aangevuld met eucalyptus of olijftak) niet ontbreken. Binnen kun je, naast de vertrouwde rode kerstster, eens een hoge vaas vullen met winterbessen. Ook hulst en dennentakken passen goed bij deze stijl. Of ga voor een rood-wit boeket van Amaryllissen en Helleborus. Lang leve een traditionele kerst met een hedendaagse twist!

kersttrends intratuin 2019 kersttrends intratuin 2019 Intratuin kersttrends 2019: welke is jouw favoriet?

En, wat vonden jullie ervan? Zit er een favoriet tussen? Ik heb dit jaar serieus moeite met kiezen. Mystic Nature vind ik prachtig met al die koele blauwe tinten. De winterse trend is dit jaar écht onverminderd populair. Ik hou verder van de luxeuze sfeer van Golden Glow. En met traditioneel kun je eigenlijk nooit fout gaan, zeker niet in zo’n hip modern jasje. En tot slot: roze is niet mijn kleur, maar toch vind ik Shades of Glamour erg stijlvol en mooi.

De enige kleur die voor mij ontbreekt aan de Intratuin kersttrends 2019, is groen. Het zit wel een beetje in de Mystic Nature-trend natuurlijk, maar ik zou er persoonlijk nog wel meer van willen zien. Ik blijf er gewoon ontzettend van houden! Maar verder kan ik alleen maar zeggen: wat een topthema’s dit jaar, Intratuin! Daar zullen veel mensen erg blij van worden. Deze maand gaan alle kerstshows bij Intratuin-vestigingen open en kun je de Intratuin kersttrends in het echt bewonderen. En dat ga ik in ieder geval volop doen. Jij ook?

Alle prachtige foto’s in deze blog zijn gemaakt door Louis Lemaire.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

24 reacties

 1. Winter PICNIC en mystici nature zijn favoriet hoor. Schades of glamour is wat minder maar de tinten roze rood zijn wel mooi gekozen. Wij gaan met een week kijken want de show opent komend weekend. Ik ben zo benieuwd en nu zeker na deze blog. Wat is het toch weer genieten. Dank je wel voor je harde werken..

  • Voor mij wordt ’t Shades of Glamour. Deze stijl heb ik ’n paar weken geleden al besloten, toen ik dit hertje kocht. Al had ’t toen nog niet deze naam. Ik combineer het met een antraciet tafellaken en accenten in rosegold en roodkoper

 2. Bijna elke style heeft wel iets, toch blijf ik bij het ouderwetse rood, groen en goud………Wel een compliment dat je dit allemaal zo uitgebreid aan ons laat zien.

 3. Prachtige rapportage en mooie foto’s! Ook ik blijf dit jaar weer het dichtst bij de kleuren van de Winter Picknick; maar dan wel een luxe picknick! Je kan gaan voor de broodjes met kaas en koffie in de thermoskan maar ook voor champagne en canape’s….!!. Ik begrijp alleen de mystic nature trend niet..Stoer en aarde en robuuste materialen? Ik zie (heel mooie) fragiele pauwen en blauwe ornamenten.. wat op de foto’s staat is in ieder geval zeker niet stoer en robuust. Ik zou het dan meer ‘fifty shades of blue’of zoiets noemen? Of foto’s plaatsen waar de ‘nature’meer op de voorgrond staat!

 4. Shades of Glamour is mijn ding. Geweldig! Wel wat aangevuld met groen tinten, glas en wit. En heb bij roze ook al goud gezien. Vond ik ook erg mooi. Terwijl goud niet mijn ding is. Zo zie je maar weer voor ieder wat wils .
  Ben heel benieuwd naar de kerstshow van Intratuin. Gaan we zeker heen.

 5. Wat een sfeervolle blogg weer, genieten zo.
  Winter Picnic word ik heel gelukkig van en wat een gaaf idee: de laatste foto. Dorpjes zijn leuk maar je moet er plek voor hebben, en zo kan het ook en is het ook sfeervol!
  De Mystic nature trend is stoer en aards, en die past eigenlijk perfect bij mij in de woonkamer, maar omdat ik het hele jaar met die kleuren omringt ben, verlang ik met kerst toch naar rood. Maar wat is dit een gave trend zeg, kost me moeite straks haha.

 6. Hmmmm ik mis inderdaad ook het groene thema. Maar van deze 4 spreekt de Golden Glow me het meeste aan en vervolgens toch de Winter Picnic. Ik vind het roze echt helemaal niks……heb daar ook totaal geen kerstgevoel bij….. net of je op een babyshower bent
  Maar gelukkig heeft iedereen een eigen smaak. Soms word je aangenaam verrast als je ergens binnen stapt en iemand heeft uitgepakt in een kleur/thema wat je nooit zou kiezen maar wat dan toch helemaal in dat huis en bij die persoon past. Kerst en al die sfeerthema’s is zooooooo leuk

  • Ooh erg mooi, lastig een favoriet kiezen, dat wordt binnenkort een bezoekje aan intratuin drachten om het te aanschouwen:) de foto’s maken in ieder geval erg hebberig…

 7. Ria van Akelijen op

  Mijn favoriet s winter picnic.
  Mijn boom is eigenlijk een beetje altijd in deze sfeer.
  Is voor mijn gevoel het kerstgevoel van vroeger/
  Maar iedere boom is bijzonder als de mensen die hem versierde maar mooi vinden.
  Thanx voor al de voorpret.

  • Voor mij wordt ’t Shades of Glamour. Deze stijl heb ik ’n paar weken geleden al besloten, toen ik dit hertje kocht. Al had ’t toen nog niet deze naam. Ik combineer het met een antraciet tafellaken en accenten in rosegold en roodkoper

 8. Golden Glow en Winter Picnic zijn in dit geval mijn favorieten, maar er zijn in alle stijlen leuke dingen te vinden die ook bij mij zouden passen.
  Bijvoorbeeld bij Schades of Glamour zitten twee boompjes die ik heel erg leuk vind.
  Eén boompje met versieringen die er alleen aanhangen zo leuk, ik dacht eerst is die wel echt en dan het boompje met alleen de lichtjes, ook heel sprookjesachtig.
  Ook ik mis het groen, bij Mistic Nature heeft blauw meer de overhand maar wel mooi.
  Wat mij opviel is het kastje met het winter tafereel, een brand?!, leuk bedacht maar eh met Kerst heb ik toch liever iets optimistischer op m’n kastje staan haha ; )

 9. Sowieso winter picnic! Ik hou van het toch wat traditionele en hoewel rood echt helemaal niet mijn kleur is vind ik het met de kerst onmisbaar. Ik krijg er een lodge of cottage gevoel van en laat dat nu net hetgeen zijn waar ik zoveel van hou♥️

 10. Ik ga voor de Winter picnic. Lekker traditioneel. Heb ik al jaren en verveelt nooit. Ieder jaar iets erbij in de boom en ondanks dat ik echt heel veel spullen heb toch weer iets nieuws kopen

 11. Prachtige collectie is dit en ja hoor, moeilijke keuze. Hierbij vind ik zelfs het roze mooi. Ik zie veel te veel, Bnnenkort Intratuin

 12. Leoni van der linden op

  Dat wordt zeker weer de intratuin vestigingen bezoeken 🙂 ik heb op de foto ook al een mooie roze kerstbal gezien die perfect in mijn boom past 😉

  De Mystic Nature vind ik ook een hele mooie trend maar die past helaas niet bij mijn woning. Ik hou het dus gewoon bij mijn wit met roze kerstboom.