WIN! Handgemaakte houten notenkraker van Kurt S. Adler

665

Als het over Notenkrakers gaat, zijn er in grote lijnen twee groepen mensen. De ene groep vindt ze werkelijk geweldig. De andere groep vindt ze vooral eng en creepy ;-)! Mocht je tot die eerste groep behoren, dan heb je vandaag misschien wel een hele een goede dag. Want ik mag een schitterende, handgemaakte houten notenkraker van het merk Kurt S. Adler verloten! Wil je weten wat je verder nog kunt winnen en hoe je kans maakt op deze te gekke prijs? Lees onderstaande blog dan goed door…

Kurt S. Adler

Vorig jaar organiseerde ik voor het eerst een winactie samen met Kurt S. Adler. Het merk ken je vast wel: ze verkopen o.a. kerstdecoraties die er eetbaar uitzien (donuts, koekjes en cupcakes enzo). Maar er is nog zoveel meer! Het hoofdkantoor van Kurt S. Adler staat in New York. En daar werken meer dan 40 designers jaarlijks keihard aan het ontwerpen van duizenden nieuwe kerstversieringen.

Eén van de meest iconische producten van Kurt S. Adler is de notenkraker. Het Amerikaanse kerstdecoratiebedrijf heeft maar liefst 400 verschillende notenkrakers in de collectie. Wow, dat zijn er echt megaveel! De populairste exemplaren komen ieder jaar terug, en sommige modellen maken plaats voor nieuwe. Ieder jaar wordt de collectie uitgebreid met maar liefst 100 nieuwe notenkrakers!

Notenkrakers & kerstmis

Vroeger werden notenkrakers vooral in Duitsland (rond het Zwarte Woud) vervaardigd. De traditionele houten notenkrakers hebben een typische stoïcijnse blik en een klassieke uiterlijk. Ze dragen vaak een soldatenoutfit of Zuid-Duitse klederdracht. Mocht je er meer over willen lezen, ik heb vorig jaar een uitgebreide blog geschreven met allerlei achtergrondinformatie over notenkrakers en kerstmis.

Kurt S. Adler begon jaren geleden met het maken van uitbundige, eigentijdse notenkrakers. Ze worden ontworpen door Holly Adler en zijn gemaakt van massief hout. Vandaar dat de serie de naam ‘Hollywood Nutcrackers’ draagt. De Hollywood notenkrakers zijn fel gekleurd en vaak voorzien van glitters en echte veren. Ze worden trouwens stuk voor stuk met de hand gemaakt én met de hand beschilderd. Echte ambacht dus.

Kleurrijke en eigentijdse notenkrakers van Kurt S. Adler

Notenkrakers zijn enorm in opkomst hier in Nederland. Tot een jaar of drie geleden waren ze vooral populair in het buitenland en werden ze hier slechts door liefhebbers gespaard. Maar nu ziet Christmas Inspirations – de distributeur van Kurt S. Adler in Nederland – een enorme groei! Notenkrakers zijn hot. Je ziet ze werkelijk overal dit jaar. En qua ontwerp mag het ook allemaal steeds uitbundiger en extravaganter.

Zo zijn er exemplaren met dolfijnen of een complete open haard op hun hoed. Er is zelfs een alpaca- en een unicorn-notenkraker. Niets is te gek! De notenkrakers van Kurt S. Adler zijn te koop bij alle grote tuincentra en kerstspeciaalzaken in Nederland. De grootste collecties zijn te bewonderen bij Intratuin Halsteren, Intratuin Pijnacker, Intratuin Zoetermeer, Tuincentrum Leurs, Intratuin Duiven, Tuincentrum Oosterik, Intratuin Zevenhuizen, Tuincentrum Osdorp, Intratuin Deventer en Intratuin Rosmalen.

Wat kun je precies winnen?

Natuurlijk wil je vooral weten wat je kunt winnen deze week. Ik mag één prachtige ‘retro color’ houten Notenkraker van Kurt S. Adler t.w.v. €79,95 weggeven. Hij is 42 cm lang en je ziet ‘m volop shinen op de foto’s in deze blog. De notenkraker heeft een grote hoed met een krans van kersttakken en een besneeuwde kerstboom erop. In zijn ene hand houdt hij een staf vast met een blauw hondje.

En in de andere hand hangen houten decoraties. Natuurlijk kan de mond van de notenkraker open. Aan de achterzijde zit een hendel, daarmee kun je zijn mond bewegen. Oh, en naast de notenkraker krijg je ook nog eens 5 hele diverse kerstboom-ornamenten van Kurt S. Adler t.w.v. ruim €50,-. Een behoorlijk uitgebreid prijzenpakket dus!

Hoe maak je kans?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe maak je kans op deze te gekke prijs? Heel eenvoudig: door hieronder een reactie achter te laten, zoals altijd. Vertel me in jouw comment vooral waarom je deze notenkraker + de decoraties van Kurt S. Adler wil winnen. Heb je iets met notenkrakers? Heb je er speciale herinneringen aan? Spaar je ze? Ik hoor jullie verhalen heel graag!

Deze winactie loopt t/m 30 oktober 2019. Daarna kies ik één winnaar. De winnaar ontvangt via e-mail bericht, dus zorg dat je e-mailadres klopt als je hieronder reageert. Verder zijn zoals altijd de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing op deze winactie. Daarin staat o.a. dat je 16 jaar of ouder moet zijn om mee te doen en in NL of BE moet wonen.

Heel veel succes allemaal! Oh, en ook leuk om te weten: later dit jaar komt er nog een winactie in samenwerking met Kurt S. Adler online!! Met een heel andere (maar minstens zo leuke) prijs. Hou de blog dus zeker in de gaten daarvoor :-).

UPDATE: deze winactie is afgelopen. Je kunt niet meer meedoen. De winnaar is Betty de Kant.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

665 reacties

 1. Wat een beauty… net als de films over de Nutcracker. Kunnen we lekker nootjes kraken bij de films 🙂

  • Ria Brouwers -klop op

   Hallo Saskia,
   Van mij geen triest verhaal ,al mis ik er met de kerst velen!
   Kerst is voor mij toch altijd de mooiste en sfeervolste tijd van het jaar !
   Daarom op de valreep laat ik toch nog iets van mij horen ,en hoop dat ik deze hele mooie notenkraker en de vijf kersthangers win !
   Dan is deze kerst nog kerstiger

 2. Ik ben altijd een hele grote fan geweest van de muziek en het verhaal van Tchaikovsky’s ‘De Notenkraker’, daarom is het eigenlijk altijd mijn droom geweest om zelf zo’n mooie notenkraker te hebben. Deze notenkraker ziet er echt prachtig uit en zou echt een pronkstuk zijn tussen mijn kerstdecoratie en dan zou ik na al die jaren eindelijk een mooie notenkraker bezitten!

 3. I’m totally NUTS about NUTCRACKERS!
  Ik heb de houten notenkrakers altijd al geweldig gevonden en ben ze ook gaan verzamelen..
  Ieder jaar komen er meer bij..
  En ik wordt er ontzettend blij van wanneer ik ze bij elkaar zie staan!
  Mijn notenkraker obsessie is begonnen door het welbekende ‘De Notenkraker’ verhaal.
  En sindsdien ben ik ze dus gaan verzamelen.
  (Toen ik nog maar een klein meisje was.)
  En ieder jaar weer werd het verhaal opnieuw voorgelezen en zat ik er vol enthousiasme naar te luisteren!
  Dus in feite staan ze ook symbool voor nostalgie.. ook omdat ik altijd samen was met mijn opa in die tijd van het jaar die tevergeefs vroegtijdig is komen te overlijden aan Kanker.
  Maar gelukkig zijn herinneringen voor altijd.
  Tevens ben ik altijd al geobsedeerd geweest met de ornamenten/decoraties van Kurt.S. Adler dus zou ik het geweldig als ik deze notenkraker zou winnen!
  Hij zal dan ook een speciaal plekje krijgen in mijn woning/notenkraker collectie.
  *Hopelijk heb ik geluk en win ik deze prachtige notenkraker!*

 4. Ramona Van Leeuwen op

  De notenkraker, een oud verhaaltje schijnbaar. We waren een weekendje in Frankfurt waar er een heleboel notenkrakers in de winkel stonden, tegen de kersttijd. Mijn man had nog nooit het verhaal van de notenkraker gehoord?! , efin savonds in het hotel heb ik hem het verhaal van de notenkraker verteld, het duurde even maar nu op volwassen leeftijd kent hij het verhaal inmiddels ook..

  • Ria Brouwers -klop op

   Hallo Saskia,
   Van mij geen triest verhaal ,al mis ik er met de kerst velen!
   Kerst is voor mij toch altijd de mooiste en sfeervolste tijd van het jaar !
   Daarom op de valreep laat ik toch nog iets van mij horen ,en hoop dat ik deze hele mooie notenkraker en de vijf kersthangers win !
   Dan is deze kerst nog kerstiger

 5. Jildou van der Heide op

  Kerst de mooiste tijd van het jaar.
  Zo nu en dan een sneeuwvlokje hier en daar.
  De mensen zijn tijdelijk vrolijk en blij.
  Ze voelen zich even vrij.
  En wie weet wint er iemand een notenkraker,
  om dit mooie feest compleet te maken.
  Ik gun het voor jou en voor mij.
  Met een leuke notenkraker erbij.

 6. Hallo Saskia wat een leuke actie zeg.
  Wat zijn ze mooi die notenkrakers, ik zag ze een paar weken geleden in Duitsland in een leuk kerstwinkeltje, ik was er helemaal weg van. Vond ze wel prijzig dus ben ik van plan om aankomend jaar elke week 2 euro te sparen zodat ik volgend jaar een mooie notenkraker kan kopen. Lijkt me een leuke hobby om elke keer een andere te kopen. Wie weet win ik mijn eerste notenkraker wel!! En voor de kerstboom decoraties heb ik wel een plekje in mijn kleurig versierde kerstboom.
  Mvg Maria Selier

 7. Deze zou ik graag willen winnen voor mijn lieve dappere nichtje..vorig jaar was ze na jaren dokteren eindelijk zwanger..het was een tweeling..vanaf week 19 plat en vanaf week 23 in een academisch ziekenhuis ruim 100 km vanaf haar woonplaats..dat was erg eenzaam en spannend..na de nodige operatie ingrepen is de tweeling uiteraard te vroeg geboren maar ze zijn nu in uitstekende gezondheid..ze is verzot op notenkrakers en deze heeft ze vast niet..
  Groetjes Anita

 8. Ik heb toch wel wat met notenkrakers, vroeger ging ik met mijn moeder naar de kerstmarkt in Duitsland en dan zochten we allebei een notenkraker uit. Nu 40 jaar later staat ze beiden op mijn kasten wegdoen geen denken aan maar een nieuwe sfeervolle kerstkraker die zou toch wel heel leuk zijn om nieuwe herinneringen te maken

 9. Ik hou van kerst en kerstversiering ❤️
  Het liefst versier ik op 1-11, na de herfst/Halloween decoratie.
  Mijn probleem is alleen dat mijn poes een kerstboom niet met rust laat, dus ik zoek naar andere manier om te versieren.
  Deze notenkraker zou geweldig zijn om de woonkamer op te fleuren! De kerstboom decoraties zou ik aan mijn lieve zusjes geven 🙂

 10. wat een prachtige noten kraker ik heb in mijn nieuwe huisje nog niets voor kerst en dit zou een geweldig begin zijn!

 11. Carla Martijnse op

  Ik heb een Duitse vriendin waarmee ik al bevriend was toen ze nog in Oost-Duitsland woonde. Onze vaders correspondeerden al met elkaar toen wij nog niet geboren waren .Ze woonden in het Erzgebergte waar o.a. de Nussknacker werd gemaakt in het dorpje Seiffen waar al het houten kerstspeelgoed tot op de dag van vandaag nog steeds met de hand wordt gemaakt.Nu woont mijn vriendin in Aken en zien we elkaar elk jaar.De notenkraker is voor haar een deel van haar jeugdherinneringen en voor mij het symbool van onze vriendschap die al meer dan 50 jaar zeer hecht is.

 12. ‘ DE notenkraker ‘ bestaat natuurlijk niet, er zijn zoveel verschillende notenkrakers,de ene nog mooier dan de andere, maar deze roept een echt kerstgevoel bij mij op met zijn kerstboomhoed,heeft hij een speciaal plekje in mijn hart veroverd.

 13. Jennifer Derks op

  Dit is echt een mega leuk cadeau voor een vriendin van mij. We gaan elk jaar als traditie samen naar de kerstmarkt. Dit jaar staat het ook weer op het programma. Ze is dol op mooie notenkrakers en ze is nog steeds op zoek naar een heel mooi exemplaar. Deze schitterende notenkraker van Kurt S. Adler zou ze geweldig vinden. Hoe leuk zou het zijn als ik haar tijdens de kerstreis deze mooie notenkraker als cadeau zou kunnen geven. Het pakket met ornamenten, kunnen we samen delen( mooie kerstgedachte toch)

 14. Jammer net de laat om mee te doen. Ik wens de winnaar heel veel plezier met deze mooie prijs.

 15. Ineke van der Kooij op

  Je hebt het voor elkaar: bij mij barst de Christmas-spirit nu los. Tuurlijk ben ik het hele jaar gek op kerst, maar die echte YES! komt pas richting kerst.
  Ik spreek mijn jongste zusje niet vaak, maar elk jaar maken we een kerstpakket voor elkaar.
  Zij is gek op notenkraker-poppen.
  Wat zou het gaaf zijn om haar dit jaar met deze beauty te verrassen!

 16. Ik ben verzot op deze notenkrakers. Dit begon nadat ik van mijn dochter die in Amerika woonde een notenkraker cadeau kreeg.

 17. Wauw, dit is weer zo’n mooie notenkraker.
  Als ik aan Kerst denk, denk ik aan groen, rood, wit, goud, zilver, warmte en liefde in de mooiste dagen van het jaar.
  Deze kleuren zie je altijd terug in de notenkrakers, wat mij dus automatisch aan Kerst doet denken. Hoewel de modernere versies in andere kleuren ook mooi zijn, doet deze retro versie de kleuren van Kerst echt eer aan.