Kerstshow Intratuin Rhoon: uitgebreid shoppen op de gezellige kerstmarkt

8

Samenwerking – Eén van de leukste dingen aan mijn job, is dat ik regelmatig word uitgenodigd om kerstshows te komen bekijken. En vervolgens mag ik er een uitgebreid fotoverslag van maken voor jullie! Vorige week bezocht ik – samen met mijn kerstbestie Arvid – twee vestigingen van Intratuin in Zuid-Holland. De eerste bevond zich in Rhoon. Ik was er nog nooit geweest, dus dat betekent dat het één grote verrassing was! In deze blog neem ik je graag mee op ontdekkingstocht door de Intratuin Rhoon kerstshow 2019.

Opvallend groot kerstdorp

Eén van de leukste dingen aan de kerstshow bij Intratuin Rhoon vond ik het kerstdorp. Dat is echt hartstikke groot. Onverwachts eigenlijk. Er speelt gezellige Tiroler-muziek en op diverse plekken in de kerstdorpafdeling zijn openingen gemaakt waar kleine kinderen ín kunnen kruipen. Zo kun je het dorp eventjes ervaren alsof je er zelf in woont! Arvid moest dat natúurlijk even uitproberen, haha (zie de foto hieronder).

Kersthuisjes van Intratuin

Wist je trouwens dat Intratuin ook haar eigen kersthuisjes heeft? Bij Intratuin Rhoon vind je – naast een grote collectie Lemax en Dickensville – ook de volledige collectie kersthuisjes van eigen merk. Inclusief een superleuk Oud-Hollandse versie van een Intratuin-vestiging. Ik heb er natuurlijk een foto van gemaakt, je ziet ‘m hieronder. Superleuk toch? Het tuincentrum bezoeken hoort wat mij betreft écht bij de aanloop naar Kerst. Dus hartstikke leuk dat er een Intratuin-huisje is waarmee je die voorpret je eigen woonkamer in kunt halen.

Beleving voor de kleintjes

Voor de kleintjes is er vanalles te beleven op deze kerstshow. Om te beginnen is de kerstbomenafdeling echt als een ‘bos’ opgebouwd. Je kunt er over een kronkelend paadje doorheen lopen, dat vonden wij erg leuk gedaan. Verder zijn er hier en daar bewegende diertjes en figuren te vinden. Zoals de muizen (of zijn het hamsters??) in het kerstbomenbos.

En er is ook een leuke winterse presentatie gemaakt met ijsberen, eskimootjes en huskies. Daar wordt een grappig verhaaltje verteld waar de kinderen even rustig naar kunnen luisteren. Het gaat o.a. over dat er op de Noordpool geen files staan, omdat de eskimo’s zich voortbewegen op sleetjes die worden voortgetrokken door huskies. En poeh… daar waren wij op de terugweg naar huis even érg jaloers op, haha! We hebben twee keer zo lang over de terugweg gedaan dan normaal. En dat in de herfstvakantie :).

Een grote, open kerstafdeling

De afdeling met kerstdecoratie zelf is heel anders dan ik gewend ben. Het is één grote, open ruimte. Waar veel tuincentra kiezen voor een knus gevoel met allemaal kleinere ‘huiskamers’, is de show van Intratuin Rhoon echt één grote loft waar je alles kunt vinden. Voor mij was dat om eerlijk te zijn wel even wennen.

Ik hou juist van de knusheid en gezelligheid. En ook van geordendheid, haha. Voor het fotograferen was het ook wel een uitdaging. Nergens vind je achterwanden en overal staan heel veel spulletjes op de achtergrond. Daarom heb ik ook vooral veel leuke detailshots gemaakt van deze kerstshow. Maar het heeft ook echt wel iets…

Veel te zien en te shoppen

Intratuin Rhoon wil niet zozeer een sfeershow neerzetten, maar meer een kerstmarktgevoel uitstralen. Waar je gezellig kunt struinen en waar veel te zien en te shoppen is. Elk hoekje is dan ook gevuld met kerstspullen. Er staan tafels met gezellige sfeeritems en de wanden staan vól met kerstballen en andere versieringen. Natuurlijk vind je ook hier en daar lekker vol gedecoreerde kerstbomen om je te inspireren. Mijn favoriet was de ‘regenboogboom’. Check de foto’s hieronder maar. Gaaf toch?

Kerstballenbakken om lekker in te graaien

Ook staan er op diverse plekken overvolle kerstballenbakken. Ze zijn gevuld met kerstballen en ornametnen die heel goed bij elkaar passen. Handig! Het oogt door al die verschillende wanden, tafels en bakken met diverse kerstdecoraties wel een beetje rommelig. Maar aan de andere kant is het ook hartstikke laagdrempelig en voel je je daardoor vrij om alles vast te pakken en goed te bekijken. Zo mis je niets en vind je denk ik veel sneller wat je zoekt!

Kerstslingers op kleur gesorteerd

Waar ik érg blij van werd, was de hoek met kerstslingers. Alles is perfect op kleur gesorteerd. Mocht je kerstslingers zoeken, je vindt ze hier in elke denkbare kleur. En er hangen ook pieken en andere versieringen in dezelfde basiskleuren bij. Mijn tip zou dan ook zijn: bezoek eerst deze perfect geordende hoek om je kleurenpalet te bepalen. En struin dan over de kerstmarkt om de versierde kerstbomen te bewonderen en mooie, unieke versieringen en glazen kerstballen bij jouw kleurenpalet te zoeken.

Je ziet precies waar je nog niet geweest bent

Het voordeel van de grote open ruimte, is dat je precies ziet waar je nog niet geweest bent. En dat je aan de ene kant van de ruimte kunt zien dat aan de andere kant van de ruimte precies de kleuren liggen die jij zoekt! Het is ook een hele lichte ruimte (tenminste, als je overdag gaat). Dat heeft zowel voor- als nadelen. Het voordeel is dat je de kleuren van de ballen en versieringen heel goed kunt onderscheiden. Maar het nadeel: al dat daglicht maakt het wel wat minder knus en sfeervol. Dat miste ik eigenlijk wel een beetje. Ach, het is zo persoonlijk. Het is ook maar net waar je van houdt en wat je zoekt.

Gezellig struinen over de kerstmarkt

De kerstshow bij Intratuin Rhoon is open, toegankelijk en laagdrempelig. Verwacht geen uitgebreide sfeerpresentaties. Maar wel: prachtig versierde kerstbomen om je te inspireren en urenlang shopplezier! Je kunt op je gemakje kerstballen en versieringen vastpakken en bekijken. Mensen halen de kerstballen hier ook gewoon uit de bomen. En dat vindt het team van Intratuin Rhoon niet erg. In plaats van één keer, kunnen ze hier daardoor tot het einde van het jaar blijven decoreren en de boel af en toe weer helemaal omgooien. En dat is wel zo leuk voor het personeel :).

Oh, vergeet ik nog bijna te melden: op zaterdag en zondag staat er in de entree van Intratuin Rhoon een kraampje waar je o.a. warme chocolademelk, hotdogs en hamburgers kunt kopen. Hartstikke lekker, en natuurlijk extra bevorderend voor het kerstmarktgevoel. Want je kunt – net als op een kerstmarkt in Duitsland – met wat lekkers in je hand over de kerstshow wandelen. De kerstshow bij Intratuin Rhoon is nog t/m 5 januari 2019 te bewonderen. Ben jij er toevallig al geweest of ga jij er dit jaar naar toe? Ik hoor het graag!

Intratuin Rhoon
Stationsstraat 5
3161 GH Rhoon

Openingstijden
Ma t/m do: 09.30 – 18.00
Vrijdag: 09.30 – 21.00
Zaterdag: 09.30 – 17.30
Zondag: 10.00 – 17.00 (in nov. en dec.)

Dit artikel is in samenwerking met Intratuin Rhoon geschreven. 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

 1. goedemorgen,

  helaas spreekt deze kerstshow mij niet zo aan, dus wij gaan toch voor Duiven. Voor de mensen die hier wel naar toe gaan toch een fijne en mooie dag gewenst.

 2. Ik ga/wil eerst naar Zevenhuizen/Pijnacker en Zoetermeer gaan, of een keuze uit deze hahaha. Maar van wat ik hier zie krijg ik ook zin in Rhoon.
  Stiekum hoop ik dat tuincentrum de Driesprong hier kijkt voor ideeën, waar ze zo in uitblonken qua sfeer mis ik dat nu heel erg. Zelfs zo dat ik dit jaar misschien nog 1x ga, maar zeker niet iedere week. Maar zoals jezelf ook aankaart, het is en blijft heel persoonlijk allemaal.

  • Staan wel mooie bomen , wij vorige week Pijnacker geweest, vind en het beetje tegen vallen, weinig sfeer, wel mooie spulletjes, maar het was licht en geen gezellige opzet, maar dat is onze mening ,

 3. Het kerstdorp ziet er fantastisch uit voor klein en groot 😉 maar ik mis toch de knusse sfeer op de foto’s.
  Ik zag wel hele leuke items die ik niet eerder op foto’s heb gezien zoals die grappige kerstboom piek, weer eens wat anders.
  Groetjes Marijke.