Een gezellig dagje kerstplezier bij Intratuin Pijnacker [verslag!]

12

Samenwerking – Misschien had je het al gelezen in het verslag van de kerstshow bij Intratuin Rhoon van vorige week: ik ben deze maand op tour geweest door Zuid-Holland! Samen met mijn kerstbestie Arvid ging ik langs een aantal vestigingen van Intratuin. En deze keer neem ik je heel graag mee op reis door de Intratuin Pijnacker kerstshow 2019. Ook weer een tuincentrum waar ik nog nooit eerder was geweest. Heerlijk, zo’n ontdekkingsreis!

Schatzoeken in het tuincentrum

Deze ontdekkingsreis begon… onder water! Er is namelijk een heuse onderzeewereld nagebouwd in de entree van Intratuin Pijnacker. In alle hoeken én in het midden van de hal staan kerstbomen versierd met zeediertjes. In het midden staat een boot met cadeaus. En achterin kunnen de kinderen naar een verhaaltje luisteren. Het gaat over een kapitein die al zijn kerstschatten is verloren…

En natuurlijk liggen ze verspreid over de kerstshow! De kleintjes kunnen met behulp van een speciaal hiervoor gemaakte ‘schatkaart’ op speurtocht door het tuincentrum. Dat hebben ze echt leuk bedacht. Ik begreep trouwens van de bedrijfsleider dat het team van Intratuin Pijnacker de kerstige zee-omgeving in de ontvangsthal helemaal zelf heeft gemaakt. Leuk én slim! Zo weten ze zeker dat de kerstshow uniek is. Dit vind je dus nergens anders.


Kersthuisjes in een holle boom

Een van mijn favoriete items op deze kerstshow is een holle (eveneens zelfgemaakte) kerstboom die volledig gevuld is met kersthuisjes. Zo leuk gedaan! Het was erg lastig om het sfeertje mooi op de foto te krijgen. In werkelijkheid is het nog veel sprookjesachtiger en echt feeëriek. Het lijkt net alsof er allemaal kleine kerstkabouters in de boom wonen. Erg mooi gemaakt.

De kerstdorpenafdeling is verder lekker ruim en luchtig opgezet. De Elfstedentocht-huisjes van Dickensville zijn zó neergezet, dat ze bíjna perfect de echte route nabootsen. Ook origineel vonden we de ‘circusopzet’ met de huisjes van Lemax. Kerstdorpen in ronde vormen verdeeld over twee niveaus… zoiets hadden wij beiden nog nooit eerder gezien. Ik hou ervan als tuincentra nieuwe dingen proberen, out of the box denken en je daarmee verrassen!

It’s all gold, baby!

Eenmaal op de sfeershow raak je direct in feestelijke sferen met een overdadige hoeveelheid versiering in luxueus goud en en warm geel. Het Intratuin-thema golden glow is hier echt volop aanwezig! Wanden vól staan er met kerstballen, kerstboompjes, sfeerlichten en allerlei andere winterse en kerstdecoraties in allerhande gele en gouden tinten. Er staan sfeervol gedekte tafels en bakken met kerstballen in alle kleuren goud die je je maar kunt bedenken. Het goud druipt bijna van de muren! Ik geloof dat ik met recht kan zeggen dat deze kleur dit jaar héél populair is.

Herfstachtig en een tikkie boho

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer stijlen en kleuren te koop op de kerstafdeling van Intratuin Pijnacker. Er is een herfstachtig hoekje waar je kerstballen met Aztek-printjes en prachtige groene kerstballen met gouden versieringen vindt. Er liggen ook ballen in diep donker rood bij. Verder staat er een gezellige huifkar, versierd met lichtjes. Een beetje bosgevoel, een beetje prairiesfeer en een tikkie boho. Ik vond de versieringen hier stuk voor stuk erg mooi.

Rood & wit

Vervolgens kom je terecht op de grote afdeling met traditioneel kerstrood. Het begint met een wat lichtere, Amerikaanse collectie. Fris, jong, gezellig en vrolijk rood met mintgroen en veel wit. Mijn oog viel direct op de kopjes met ‘warme chocolademelk en marshmallows’. Zo origineel en leuk! Heb er stiekem spijt van dat ik ze niet heb meegenomen, haha. Er zijn verder allerlei snoep-achtige decoraties te vinden in deze hoek. Zoals candy canes en lollies. Maar dan alleen voor in de boom, of course ;-).

Nostalgische kerstversiering + heel veel notenkrakers

Als je de hoek om gaat, kom je in een klassiekere hoek terecht met een nostalgische en meer Britse inslag. Hier vind je prachtige kerstballen en andere versieringen in rood, groen en goud. En verder zag ik tartanprints, kerstmannen in allerlei soorten en maten en een ouderwetse ‘radio’ die je als sfeerdecoratie neer kunt zetten. Plus: heel veel notenkrakers! Echt, het is een compleet leger. Wat zouden die allemaal doen als ze ’s nachts tot leven komen?

Zouden ze ’s ochtends weer netjes terug in de kastenwanden kruipen en recht gaan staan? Of zou het team van Intratuin Pijnacker iedere ochtend alle soldaatjes weer op hun plek moeten zetten? 😉 De kerstkrans met notenkrakers die je op één van de foto’s hieronder ziet, vond ik erg leuk gemaakt. Ik hou ervan als tuincentra je inspiratie geven en laten zien hoe je de decoraties die in de winkel te koop zijn thuis kunt gebruiken! Met een paar kerstlampjes erin, zou hij helemaal af zijn, toch?

Heerlijk lunchen in het restaurant

Een aanrader tijdens je bezoek aan de kerstshow van Intratuin Pijnacker is het restaurant; de Proeftuin. Het is nog hartstikke nieuw. Heel groot, hoog, open en lekker licht. Maar ook gezellig en knus door alle hoekjes en zitjes die er gemaakt zijn. Er hangt een soort urban jungle vibe met alle planten en meubels in groentinten. En – ook niet onbelangrijk – het eten is hier echt súper lekker! Rondom het restaurant zijn allerlei activiteiten voor de kids. Ze kunnen er bijvoorbeeld schaatsen op hun sokken. En natuurlijk spelen in de indoor speeltuin.

Het restaurant bevindt zich overigens midden op de kerstroute. Het winterse, ijzige thema is in dezelfde ruimte als de Proeftuin te vinden. Er staan mooi versierde winterse bomen, wanden vol blauwe en witten kerstballen en een gezellig gedekte kersttafel in een iglo. Superleuk detail trouwens: straks kun je deze tafel reserveren voor een winterse, feestelijke high tea! Lijkt me erg gezellig met vriendinnen.

Wat vonden we van deze kerstshow?

De kerstshow bij Intratuin Pijnacker is groot! Ze hebben hier een flinke oppervlakte om mee te werken. En dat zorgt er ook meteen voor dat het allemaal vrij ruim en rustig is opgezet. Hoge wanden vol versieringen, perfect op kleur, maat en soort gesorteerd. Daar ga ik echt goed op haha! Ik hou van die gekaderdheid, orde en netheid. Ik raakte ook totaal niet overprikkeld door alle indrukken. En dat heb ik op andere kerstshows soms wel :).

De route door de kerstshow is fijn. Het is een gezellige wandeling. Sommige plekken zijn wat breder, andere wat smaller. Je wordt langs vele prachtige sfeerhoekjes en kamers geleid. En werkelijk elke denkbare kleur kerstversiering is hier te vinden. Naast alles wat je hierboven al hebt gezien, is er een hoek met bruine en beige kerstversiering. Ook heeft het tuincentrum een hele grote ruimte gereserveerd voor romantische roze en paarse tinten. Je snapt wel: we hebben ons uitgebreid vermaakt en ook veel inspiratie opgedaan!

Gezellig & knus

Als ik één klein puntje van feedback mag geven: voor mij was de kerstshow net wat te licht. Op sommige stukken scheen zelfs de zon fel naar binnen. Ik weet dat dit heel smaakgevoelig is. Sommige mensen vinden dat juist héérlijk. Zelf hou ik er van als het donker is en de wanden en bomen zijn uitgelicht met spotjes. Dan komen de kerstlampjes nog wat meer tot hun recht en fonkelen de kerstballen je tegemoet.

Maar – ik zeg het wel vaker – het voordeel is dat je wel precies de kleur van de kerstversiering kunt onderscheiden. Als je komt om te shoppen, dan is al dat daglicht juist heel handig. Verder hadden Arvid en ik het allebei leuk gevonden als het súper originele diep-in-de-zee-thema van de entree ook nog in de kerstshow zelf terug was gekomen. Maar… ik geef meteen toe: ik weet om eerlijk te zijn ook niet hóe ze dat hadden moeten doen, haha!

Ga jij naar de Intratuin Pijnacker kerstshow 2019?

Lang verhaal kort: wat ons betreft is de Intratuin Pijnacker kerstshow 2019 een absolute aanrader. Het is een mooie, grote kerstshow waar je je uren kunt vermaken. En er is een restaurant waar je écht lekker kunt eten. Er is genoeg te doen voor de kleintjes en volop kerstshopplezier voor volwassen kerstfans. De kerstshow bij Intratuin Pijnacker is nog t/m 5 januari 2019 te bezoeken. Ga jij er heen? Of ben je er al geweest? Ik hoor het – zoals altijd – weer heel graag in de comments hieronder!

Intratuin Pijnacker
Rijskade 1A
2641 NA Pijnacker

Openingstijden
Ma t/m woe: 09.30 – 18.00
Do & vrij: 09.30 – 21.00
Zaterdag: 09.00 – 17.30
Zondag: 10.00 – 17.00

Dit artikel is in samenwerking met Intratuin Pijnacker geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

12 reacties

 1. Tijdens het lezen van het artikel en het bekijken van de foto’s, had ik precies hetzelfde wat betreft de verlichting. Ik hou van het donkerde, sfeervolle maar ben daardoor ook wel eens met een verkeerde kleur thuis gekomen. Dan dacht ik dat een kandelaar een heel verfijnde jadekleur had maar bleek het gewoon bleekgrijs te zijn! Eigenlijk zou het dus zoveel mogelijk sfeervol donker moeten zijn met af en toe een raam om de de kleur in daglicht te zien.

 2. Wat een unieke leuk bedachte Kerstshow.
  Er is zoveel te zien op de foto’s ongelooflijk!
  Er is dit jaar, althans zo lijkt het, een overvloed aan spulletjes, vooral ook de notenkrakers , superveel kerstboompjes teveel om op te noemen.
  Ik vind de ‘radio’ echt leuk, ook de huifkar is prachtig past precies bij mij ☺.
  Groetjes Marijke.

 3. Als je er zo vlakbij woont als ik, heb je geen keus: dus dat wordt bezoeken.
  Wat een sfeervolle foto’s, geweldig! en die tafel voor high tea: top.

  Qua sfeer heb ik het nog niet gezien, dus Pijnacker we komen eraan.

 4. Al geweest, de kerstshow is idd ruim opgezet maar qua sfeer vind ik Intratuin Zoetermeer beter maar smaken verschillen. Restaurant is uitstekend,de appelstrudel is zalig.

 5. Grappig dat je zo enthousiast bent over Pijnacker. Wij wonen er vlakbij en komen er wel meerdere keren per kerstseizoen. Blijkbaar worden we hier dus ook alle heel erg verwend! Zaterdag gaan we nu voor het eerst omdat we druk aan het klussen waren. Ben erg benieuwd!

 6. Hihi ik zei het al in je vorige blog, het is mooi maar te licht, waardoor het sfeertje minder wordt en dat is jammer , verder wel hele mooie versiering.

 7. Ziet er allemaal prachtig uit! Dankzij het daglicht wel Prachtige foto’s hoor Helaas is Pijnacker voor mij wat te ver. Maar Bedankt weer voor je prachtige en je enthousiaste verslag en foto’s

 8. Lichtjes komen inderdaad het beste tot zijn recht in schemer/donkere ruimtes.
  Toch ben ik heel blij dat je hebt vermeld dat er veel daglicht is, want juist dat heb ik ( met slecht zicht) nodig om te kunnen shoppen!!

 9. Ja, ik ga naar Intratuin Pijnacker en combineer het met de Driesprong in Zoetermeer. Ik ben op 18 nov. jarig en aangezien dat op maandag is vier ik het de zaterdag ervoor met een high tea. Omdat ik het wel gezellig vond om op de dag zelf ook iets te doen, ga ik met een goede vriendin lekker naar deze 2 tuincentra en daar mag ik veel kopen van mezelf. Het lijkt me wel een originele manier om mijn verjaardag te vieren..

 10. Ben naar de kerstshow in venlo geweest, echt super mooie spullen, je kijkt je ogen uit zoveel is er te zien.
  En die zingende pinquins echt leuk. Een aanrader om er heen te gaan.