De állerleukste kerstevenementen van 2019

15

Het is november! En dat betekent dat de eerste kerstmarkten, kerstevenementen en kerstfestivals deze maand plaatsvinden. Hoog tijd voor mijn jaarlijkse overzichtje! Hieronder vind je een lijstje met daarin de 23 leukste kerstevenementen 2019. Ik heb ze in drie locatie-groepen verdeeld: Noord, Midden en Zuid. En natuurlijk ben ik erg benieuwd naar welk van deze kerst events 2019 jij toe gaat! Laat je het me weten in een reactie onderaan deze blog?

Leukste kerstevenementen in het midden van ons land

We beginnen dit keer in het midden van het land. Hieronder vind je de leukste kerstevenementen 2019 in de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. Ik weet trouwens niet eens of er van elke provincie wel een event bij zit. Ik heb ze gewoon maar even gegroepeerd :). De events hieronder staan trouwens allemaal op willekeurige volgorde!

1. Country & Christmas Fair 2019

We beginnen met de Country & Christmas Fair. Een heerlijk event dat dit jaar alweer voor de 22e keer plaatsvindt. De Country & Christmas Fair vindt plaats in de tuinen van het mooie kasteel de Haar in Haarzuilens, vlakbij Utrecht. De fair vindt dit jaar plaats van 19 t/m 24 november. Er zijn meer dan 220 stands met een uniek aanbod. Denk aan leuke kerstsnuisterijen, delicatessen, prachtige woonaccessoires, antiek en kunst, mode- en cosmeticaproducten.

Er zijn klassieke carol singers, swingende big bands en natuurlijk wandelt ook de kerstman over het terrein. Als de zon ondergaat worden de vuurkorven en de lichtjes aangestoken, draait de spetterende licht- en watershow op volle toeren en zijn de stands tot 22:00 uur geopend. Meer informatie en tickets vind je op CountryChristmasFair.nl.

2. Ijsbeelden festival Zwolle

Het Nederlands IJsbeelden Festival vindt dit jaar plaats van 14 december 2019 tot en met zondag 1 maart 2020. De beste ijskunstenaars ter wereld komen naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” in een magische wereld van ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.

De reis door de tijd begint in de prehistorie met een verijsde dinosaurus op ware grootte, de ijstijd volgt met een Mammoet met enorme slagtanden, veel tijdsbeelden volgen waaronder de industriële revolutie met een stoomlocomotief op een echte ijsrail, de Gouden eeuw, Rembrands beroemdste schilderij “De Nachtwacht” en nog veel meer. De expositie eindigt in de nabije toekomst met de eerste mens op Mars. Meer informatie en kaartjes kopen: check de website Ijsbeelden.nl.

3. Spirit of Winter (Apeldoorn)

Van 13 t/m 17 november 2019 vormt het terrein van Paleis ’t Loo in Apeldoorn wederom het toneel voor één van de eerste winterfairs van het seizoen; Spirit of Winter. Je kunt er heerlijk wintershoppen en inspiratie op doen voor de feestdagen. Flaneer over het Koninklijke Stallen plein, maak een praatje met Butler Paul over ‘hoe ’t eigenlijk heurt’ of pak een terrasje bij de fashion show. Doe mee in de Hofkeuken met een ‘live’ cooking sessie of kijk de kunst af bij Sanfleur’s Bloem & Groen demo. Genoeg te doen en te beleven! Meer informatie & tickets via SpiritofWinter.nl.

4. Kerstmarkt Dordrecht

In Dordrecht vindt dit jaar de allergrootste kerstmarkt van Nederland plaats op 13, 14 en 15 december. In de historische binnenstad kun je, tussen honderden kramen en meerdere podia, genieten van een ultieme kerstsfeer. De honderden monumenten die de stad rijk is en de iconische binnenhavens vormen het decor voor een route van kramen en pagodes.

Een niet te missen stop tijdens een rondje over de Kerstmarkt is de Grotekerkstuin. Hier kun je je ogen uitkijken in het Kersttheater. In de Grotekerkstuin is ook de levende kerststal te vinden. Meer informatie over de kerstmarkt en de openingstijden, vind je op KerstmarktDordrecht.nl.

5. Royal Christmas Fair (Den Haag)

Van 12 t/m 23 december 2019 vindt de Royal Christmas Fair in den Haag weer plaats. Aan het Lange Voorhout (in het centrum van Den Haag) vind je ruim 80 kerstpagodes, een heuse kinderkerstmarkt, vele duizenden lichtjes, glühwein in pfandbecher, een diverse culturele programmering en de enige echte Kerstman. Deze spreekt deze 12-daagse kerstmarkt voor velen tot de verbeelding. De fair is gratis te bezoeken en dagelijks geopend van 12 tot 21 uur. Meer informatie vind je op RoyalChristmasfair.nl.

6. Dickens Festijn (Deventer)

Op zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 vindt het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer weer plaats. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van de stad. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven. Van Scrooge tot Oliver Twist.

Van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers. En van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang is helemaal gratis. Hou wel rekening met een behoorlijke wachttijd bij de ingang! Meer informatie via Dickensfestijn.nl.

7. Kerst in Oud-Kampen

Theaterfestival Kerst in Oud Kampen vindt dit jaar op zaterdag 21 en zondag 22 december plaats. Dan verandert de Kamper binnenstad weer in een decor waarin nostalgie, theater en vele verrassingen de bezoekers als vanouds zullen overrompelen. Er is een kerstmarkt, een lichtplafond, onderwaterwereld, er zijn verhalenvertellers en een lichtfeest. Het festival viert dit jaar haar twintigste verjaardag en speciaal ter gelegenheid daarvan zal er ook een jubileumparade plaatsvinden. De entree tot het festivalterrein kost €2,50 per persoon. Meer info via KerstinOudKampen.nl.

8. Drijvende kerstmarkt in Leiden

De Kerstmarkt op de Rijn in Leiden zorgt dertien dagen lang voor een sfeervolle binnenstad. Het is de enige drijvende kerstmarkt van Nederland! Je kunt er naar hartelust winkelen onder het genot van een hapje, drankje en diverse liveoptredens. Er is ook een drijvende schaatsbaan! Ook dit jaar zijn er winterse rondvaarten die vertrekken vanuit de kerstmarkt haven.

Voor €7,50 geniet je met een glühwein of warme choco in de hand van een mooie tocht van Rondvaart Leiden. En op zaterdag 14 december worden de lichtjes van de kerstboom op het Hooglandse Kerstplein feestelijk ontstoken. De drijvende kerstmarkt in Leiden vindt plaats van vrijdag 13 december t/m dinsdag 24 december 2019. Meer informatie vind je op deze website.

9. Gouda bij kaarslicht

Foto door Hedwig Schipperheijn

Gouda bij kaarslicht lijkt me geweldig! Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. De ganzenhoeder en schaapherder met hun dieren nemen bezit van het centrum en de ‘levende’ kerststal is te bewonderen. In de mooie kerken van Gouda worden gratis concerten gegeven, de Gouwenaars hebben hun stad prachtig versierd en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor.

Als het donker wordt, gaan de lichten niet aan, maar worden in het oude centrum alleen kaarsen aangestoken. Het hoogtepunt van de dag vindt van 19.00-20.00 uur plaats op de Markt bij het alleen door kaarsen verlichte, middeleeuwse stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de enorme kerstboom voor het stadhuis worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes. Gouda bij Kaarslicht vindt plaats op 13 december 2019. Meer informatie vind je hier.

De leukste kerstevenementen in het Zuiden

Next up zijn de leukste kerstmarkten, kerstfairs, festivals en andere kerstevenementen in het Zuiden van ons land. Hieronder vind je de leukste kerstevenementen 2019 in de provincies Brabant, Zeeland en Limburg. En nogmaals: ze staan allemaal op willekeurige volgorde! Daarom tel ik ook gewoon gezellig verder.

10. Kerststad Valkenburg

© Kerststad Valkenburg

Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020 verandert het Zuid-Limburgse stadje Valkenburg weer in een kerstparadijs. Er zijn kerstmarkten in mergelgrotten, er is een kerstparade door de stad ’s avonds. Er is een grote bovengrondse kerstmarkt, er zijn zandsculpturen in kerstsferen. Je kunt een route d’amuse wandelen. Overal waar je kijkt, is het Kerst. Sowieso voelt het alsof je in het buitenland bent als je in Valkenburg rondloopt. Met al die hoogteverschillen voelt het on-Nederlands aan.

Voor de echte kerstfanaat hoort een bezoekje aan Kerststad Valkenburg eens in de zoveel tijd op het programma! Robert en ik zijn er dit jaar tijdens het openingsweekend en we hebben er nu al heel veel zin in. Een uitgebreid verslag van ons bezoek vind je later deze maand hier op Christmaholic.nl! Meer informatie over openingstijden & toegangsprijzen vind je via kerststadvalkenburg.nl.

11. Winter Efteling (Kaatsheuvel)

Vanaf 11 november 2019 vindt de Winter Efteling weer plaats in Kaatsheuvel. Ik ga tegenwoordig liever in de winter dan in de zomer naar de Efteling, omdat het er ’s winters zo super gezellig is. Strijk neer rondom de Vreugdevuren en luister mee naar de mooiste liederen. Warm op en geniet van winterse lekkernijen.

Zwier samen met je lief over de ijsbaan, dans mee tijdens het Winterfeest van de Sneeuwprinses en de Vuurprins en laat je verwonderen in de meest betoverende attracties. Vorig jaar waren Robert en ik er samen en deden we uitgebreid verslag (hier vind je de video). De Winter Efteling is te bezoeken van 11 november 2019 tot en met 2 februari 2020, elke dag geopend vanaf 11.00 uur. Meer info via de website van de Efteling.

12. Margriet Winterfair (Den Bosch)

De Brabanthallen in Den Bosch zijn ook dit jaar weer het decor voor de Margriet Winterfair. Op Margriet Winterfair vind je alles wat je nodig hebt om te schitteren tijdens de feestdagen. Het is dé plek om met je moeder, zus, vriendin of dochter in de stemming te komen voor de meest betoverende decembermaand ooit! Je kunt eindeloos shoppen bij de honderden winkeltjes en kraampjes, inspirerende workshops volgen, lekker eten en nieuwe producten proeven en proberen.

Ontdek je favoriete kledingtrends bij de catwalk en modeshows, stel je ideale kerstmenu samen en doe ideeën op voor de feestdagen. Elke dag zijn er op het grote podium fantastische optredens van topartiesten en interviews met columnisten en schrijvers. Margriet Winter Fair 2019 vindt plaats van vrijdag 22 t/m donderdag 28 november 2019. De reguliere openingstijden van de Fair zijn van 10.00 t/m 18.00 uur. Meer informatie & tickets vind je via MargrietWinterfair.nl.

13. Magisch Maastricht

Vorig jaar waren Robert en ik in Maastricht om de magische sfeer te proeven tijdens het kerstseizoen. Ons filmpje vind je hierboven! Het complete fotoverslag staat hier. Ook dit jaar vindt het evenement natuurlijk weer plaats. Van 29 november t/m 31 december 2019 verandert de hele stad in een prachtig sfeervol magisch kerstterrein. Op het Vrijthof is een mega groot reuzenrad, dat je een prachtig uitzicht biedt over stralend Maastricht.

Je kunt borrelen in de Almhütte en schaatsen op de overdekte schaatsbaan. Verspreid tussen al het wintervertier staan de oergezellige chalets van de kerstmarkt. Meer dan 80 deelnemers staan klaar met de meest uiteenlopende producten. Van heerlijke, typische wintergerechten en streekproducten tot mooie geschenkartikelen en oude ambachten. Meer informatie via MagischMaastrichtophetVrijthof.nl en BezoekMaastricht.nl.

14. Dickensfestijn Drunen

De klok wordt weer teruggedraaid op zaterdagavond 14 en zondagmidddag 15 december 2019 in Drunen. Het centrum van Drunen verandert alweer voor de 15e keer in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Ruim 600 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot David Copperfield , van weeskinderen tot dronkaards, van dienstmeisjes tot deftige lieden. De toegang is gratis! Meer informatie via DickensfestijnDrunen.nl.

De leukste kerstevenementen in het Noorden

En dan zijn we aangekomen bij de laatste categorie: de leukste kerstvenementen 2019 in het Noorden van Nederland. Om precies te zijn, in de provincies Noord-Holland, Groningen, Friesland, Flevoland en Drenthe.

15. Het Amsterdamse Winterparadijs

leukste kerstevenementen 2019Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 wordt de RAI Amsterdam (in-& outdoor) wederom omgetoverd tot het Amsterdamse Winterparadijs. Zowel overdag als ’s avonds is er genoeg te beleven. Je kunt er schaats onder een deken van lichtjes op de 2400 m2 grote binnen- en buitenschaatsbaan. Je kijkt uit over Amsterdam vanuit het hoge reuzenrad of de zweefmolen. Je kunt naar de après-ski hut of naar het winterfeest met Xander de Buisonjé, Maan en nog veel meer artiesten.

Je kunt rondwandelen in een winters wonderland met echte sneeuw, langlaufen tussen de kerstbomen, gezellig curlen met je vrienden op de ijsbaan of een sneeuwballengevecht houden met je vrienden of familie. En wat te denken van je marshmallow roosteren boven een knisperend vuurtje of een echte kerstklassieker kijken in de christmas cinema. ’s Avonds openen de meest populaire horecazaken van Amsterdam hun pop-up restaurants. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €5,- per persoon. Meer informatie vind je op de website.

16. Kerstmarkt Alkmaar

Zet zaterdag 14 december en zondag 15 december 2019 alvast in je agenda! Dan vindt er weer een gezellige kerstmarkt plaats op het Waagplein in Alkmaar. Ruim 80 winkeliers en de horecagelegenheden hebben de deuren geopend en velen zijn tevens met een kraam vertegenwoordigd. Er zijn minimaal 60 houten kerstmarktkramen die diverse cadeautjes en (kerst)artikelen aanbieden. Er is ook een food & drinkcourt waar je echte Kerstmarkt hapjes (o.a. Poffertjes en Bratwurst) en drankjes (Gluhwein, Warme Chocolademelk) kunt eten. Het plein is volledig versierd en in het midden staat een 12 meter hoge Kerstboom.

Elke dag is er een optreden van een Kerstkoor, zanger of zingende Kerstman. Ook kunnen bezoekers dagelijks op de foto met de Kerstman en zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals kerstballen beschilderen of de diertjes aaien in de levende kerststal. De kerstmarkt in Alkmaar is gratis te bezoeken. Meer informatie vind je op de website.

17. Kerstmarkt Haarlem

De Haarlemse binnenstad wordt in 2019 op zaterdag 7 en zondag 8 december omgetoverd tot één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland. Tijdens de kerstmarkt staan ca. 300 kramen op en rondom de Grote Markt, klinken de kersthits uit de speakers en loopt er o.a. een Dickensorkest door het centrum. Ook treden er diverse koren op in prachtige monumentale locaties. Meer informatie is er op dit moment helaas nog niet bekend. Maar houd vooral de website van deze kerstmarkt in de gaten!

18. The Christmas Show (Amsterdam)

leukste kerstevenementen 2019Net als de afgelopen vier jaar vormt de Ziggo Dome in Amsterdam op 21 en 22 december het adembenemende decor voor The Christmas Show: het allermooiste kerstfeest van het jaar voor het hele gezin! In dé must see voor de hele familie schitteren naast Carlo Boszhard, Celinde Schoenmaker en de eerder bekend gemaakte Famke Louise ook actrice Ilse Warringa, zanger Tim Douwsma, presentator Buddy Vedder, actrice Esmée van Kampen en acteur Ger Otte in The Christmas Show.

Op 21 en 22 december geniet je van het verhaal van Doornroosje en de Kerstprins. Een prachtig volwassen sprookje vol spanning, humor, zang én dans. Laat je betoveren tijdens deze familieshow vol magie en vier de start van de feestdagen in de Ziggo Dome. Ga voor meer informatie & tickets naar de ChristmasShow.nl.

19. Kerst express (stoomtrein in Hoorn)

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik verandert van maandag 23 t/m zondag 29 december 2019 weer in de Kerst Express. De reis begint op het sfeervolle tramstation van de Museumstoomtram in Hoorn. Onder het genot van een bekertje warme chocolademelk beleven jong en oud de bijna sprookjesachtige ambiance op dit kerststation. Tijdens de reis in behaaglijk verwarmde rijtuigen ontmoeten we de Kerstman. Natuurlijk heeft hij voor alle kinderen een cadeautje bij zich! De stoomtram rijdt naar het historische station van Wognum en weer terug naar Hoorn. Het programma Kerst Express duurt circa 2 uur. Tickets en meer info vind je op deze website!

20. Castle Christmas Fair

De Castle Christmas Fair is een jaarlijkse kerstbazaar met een breed scala aan kerstproducten en exclusief programma. Op het historische terrein ‘Buitenplaats Beeckesteijn’ kun je je laten inspireren door de laatste trends op het gebied van wintermode, culinaire verwennerijen en feestelijke live-optredens. Er is een gezellige kerstmarkt waar je volop inspiratie kunt opdoen voor de gezelligste dagen van het jaar. De Castle Christmas Fair vindt dit jaar plaats van 28 november t/m 1 december 2019. Meer informatie vind je op de website.

21. WinterWelVaart in Groningen

Vorig jaar tipten een aantal lezers de WinterWelVaart in Groningen. Tijdens dit evenement leggen ruim twintig sfeervol verlichte historische schepen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Verder is er een gezellige wintermarkt waar je lekker eten en drinken, kunst & antiek, cadeautjes, winterse producten en andere snuisterijen kunt kopen. De WinterWelVaart vindt plaats op 20 t/m 22 december 2019 in Groningen. Hier vind je meer informatie.

22. Zweedse kerstmarkt in Groningen

Nog een leuk evenement in Groningen: de Zweedse kerstmarkt. Op 7 en 8 december kun je in de Suikerfabriek terecht voor een gezellige kerstmarkt in Scandinavische sferen. Je vindt hier geen dertien-in-een-dozijn producten maar producten met een verhaal. Soms handgemaakt, altijd met passie verkocht. Er staan meer dan 100 kraampjes waar je originele cadeautjes en etenswaren koopt. Verder staat er natuurlijk heel veel nordic food op het menu. Eet een kop Scandinavische soep, heerlijke kanelbullar of Zweedse balletjes. Meer informatie over de Zweedse kerstmarkt vind je op deze website.

23. Winterfair Rotterdam

In Ahoy Rotterdam vindt dit jaar alweer voor de tiende keer de Winter Fair plaats. Van 5 t/m 8 december 2019 kun je er terecht voor gezellige kerstshoppings, diverse optredens, workshops en exposities. Je kunt er ook een lekker hapje eten. De kaartjes kosten €11,- in de voorverkoop als je ze via de website koopt. Aan de kassa betaal je €14,50. Hierboven zie je een filmpje met een sfeerimpressie van vorig jaar. Meer informatie via winter-fair.nl.

Leukste kerstevenementen 2019: waar ga jij naar toe?

Zo, dat waren ze allemaal voor dit jaar! Ik ben natuurlijk weer reuze benieuwd naar welk van de bovenstaande kerstevenementen op jouw to do lijstje staan. Laat je het me weten in een reactie hieronder? Oh, en meld het ook zeker even als ik een gaaf evenement ben vergeten in de lijst hierboven. Het zijn er natuurlijk al heel wat, maar ik ben ongetwijfeld kerstevenementen vergeten. Alvast heel veel kerstvoorpret dit jaar!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

15 reacties

 1. wat een leuke evenementen allemaal weer! wij gaan naar de magriet fair, de fair in ahoy, the christmas show en de winter efteling!

 2. zp gezellig als dat het er weer allemaal uitziet. Deventer hebben we al eens bezocht, echt superleuk. Welś morgens al gaan anders kun over de koppen lopen. Zondag gaan we eerst naar Duiven de kerstshow bezoeken en volgende week hopenlijk de Efteling. Fijn weekend allemaal.

 3. Hahaha waar ik heen ga staat er niet bij. X-mas shopping by candle light in Heusden. Vorig jr naar de Margriet winter fair geweest. Jaren ervoor altijd naar de kerst allerhande (die ik ontzettend mis).

 4. Je bent de leukste en grootste kerstmarkt van Arnhem-Zuid e.o. vergeten: Kerst Fair Schuytgraaf!
  Meer dan 85 standhouders met de mooiste kerst- en cadeau producten, een levende kerststal, lekker eten en drinken in kerstsferen, kinderen bakken zelf een broodje boven een vuurtje, draaien een rondje in de zweefmolen of rijden met een heuse arrenslee door de wijk. Er zijn doorlopend optredens van zes verschillende koren en muziekgezelschappen!

  Absoluut the place to be!

  Zaterdag 14 december
  12.00 tot 17.00 uur
  Fortunastraat, Arnhem

 5. Wij gaan naar Haarzuilen en natuurlijk naar de de Winter Efteling vanuit Breda 20 minuten rijden. Haar zuilen ben ik nog nooit geweest. Ben heel benieuwd.

 6. Ik was eventjes in de war toen er een activiteit in Amsterdam in de categorie het noorden stond, ik woon in Drenthe en ik zie amsterdam als het westen haha 🙂

 7. Tuincentrum ’t Vaarderhoogt in Soest heeft een maand lang wisselende kerstwinkeltjes op hun terrein in
  het tuincentrum. Het staat bekend als de Warme Witte Winter Weken 2019 en het nagebouwde dorp is
  geheel in Anton Piecksfeer opgebouwd. Op de website is te zien welke evenementen er zoal zijn wznt ook
  aan de kinderen is gedacht,een aanrader om heen te gaan. Toegang en parkeren is geheel gratis.

 8. Het Dickensfestijn is toch wel het allerleukste kerst event van het jaar! Wat een sfeer en wat een schitterende stand is Deventer. Een echte aanrader.

  County en Christmasfair is ook heel sfeervol….

 9. Het Dickens festijn in Deventer vind ik helemaal geweldig. Gouda bij kaarslicht ook. De kerstmarkt in Dordrecht. De Margriet winterfair diverse keren geweest toen het nog in de Jaarbeurs gehouden werd. Helaas is het bij al deze evenementen zo vreselijk druk geworden dat het niet echt leuk meer is. Maastricht staat nog op mijn verlanglijst en ook de drijvende kerstmarkt in Leiden lijkt me leuk.

 10. We gaan dit jaar 2x naar de Country & Christmas Fair. Een keer met z’n tweetjes, op een rustige doordeweekse dag, en een keer in het weekend met een vriendin van ons. Dan is het doorgaans loeidruk, dus dan heb ik op de doordeweekse dag overal al gekeken waar ik terecht kan voor eten (beetje lastig met diabetes, soms), en waar de toiletten zijn. En de absoluut-niet-te-missen kraampjes en locaties. 🙂 Hoef ik niet in paniek te puzzelen als het wèl druk isl Verder doen we een midweekje Limburg, dus we gaan naar de kerstmarkten in Maastricht, Valkenburg en Aachen, en later doen we ook nog een dagje Den Haag voor de Royal Christmas Fair. En persoonlijk vind ik de uitverkoop ná kerst ook nogal een evenement, dan plunderen mam en ik de Eurofleur. 😉 Meer kan ik mijn man even niet aan doen denk ik…. Normaal gaan we ook nog naar Huis Doorn en Apeldoorn, maar dat is te veel gevraagd denk ik, haha. Oh, en en en… De Efteling natuurlijk! Waar heb je anders een abonnement voor? 🙂 (Dat vind manlief dan weer géén straf, haha.)

 11. Hoi hoi, ik ben bij een aantal Christmas / Winter Fairs al. geweest héél erg leuk, maar ik zie dat er ook een aantal grotere Fairs niet bij staan, maar zeker de moeite waard zijn!.
  O.a Landleven Winter Fair in Arnhem, Christmas Fair bij kasteel Middachten, nu hoop ik dat ik dit goed schrijf) en ongetwijfeld zijn er nog een aantal.
  Ik ben ook bij The Christmas Show in Ziggo Dome geweest, de allereerste, gewonnen bij een bekende loterij, ik vond het geweldig en zou er graag nog een keer heen willen ook naar Paleis het Loo en nog naar véél meer…☺
  Groetjes Marijke.