Verslag! Kerstshow bij Tuincentrum Wolters: ‘natuurlijk’ & hartstikke divers

14

Samenwerking – Vorige week zaterdag stapten Robert en ik vroeg in de ochtend in de auto op weg naar Twente. In Overdinkel (onderdeel van de gemeente Losser) ligt een onafhankelijke en door familie gerunde winkel: Tuincentrum Wolters. Het is een verrassend groot tuincentrum met een lichte, open kerstshow. Ik laat je met veel plezier ons uitgebreide fotoverslag zien!

Kerstshow Tuincentrum Wolters 2019

Tuincentrum Wolters ligt zo’n 100 meter van de Duitse grens, en dat is te merken. Naast een hoop Nederlandse, trekt de kerstshow ook veel Duitse bezoekers. Het is eigenlijk ook geen wonder dat onze Oosterburen massaal naar Nederland komen voor kerstshows als die van Wolters. Zoals wij dat doen, kennen ze het daar echt niet. Wij zijn daarin als kikkerlandje echt leading. Dus ik voel me extra dankbaar dat ik hier woon en wordt uitgenodigd om shows zoals die bij Tuincentrum Wolters te mogen bezoeken, haha!

Natuurlijke Kerst

Ieder jaar kiest het decoratieteam van Wolters een nieuw thema dat centraal staat voor de kerstshow. Vorig jaar was dat ‘sprookjes’ en dit jaar hebben ze gekozen voor ‘natuurlijk’. En om dat thema kun je écht niet heen. Het begint al in de entreehal. Daar is een sfeervol bostafereeltje nagemaakt.

Op diverse plekken in de kerstshow komt het thema terug. We hebben schattige vosjes gezien, een vliegend rendier met slee vol cadeaus in het bos. En nog veel meer prachtige presentaties. Laat ik nou echt hartstikke fan zijn van dat groene, botanische sfeertje. Op de foto’s hieronder zie je er enkele terug.

Dwaal vooral van de gebaande paden af

De route door de kerstshow wordt aangeduid met een groene loper. Leuk bedacht! Dat past ook heel mooi bij het thema. Maar – als ik je dan toch advies mag geven – ik zou als ik jou was vooral niet op de gebaande paden blijven wanneer je Tuincentrum Wolters bezoekt!

Het is geen kerstshow waar je van kamer naar kamer wandelt. Al het moois valt te ontdekken rondom het centrale pad. Dus dwaal van het pad, duik de hoekjes en nisjes in. Struin lekker rond en je wordt continu verrast. Het is een kerstshow waar zeer veel te zien en te ontdekken valt.

Vrolijk vintage & kleurrijk werelds

Het vrolijkste stuk van de kerstshow vonden we het gedeelte waar een kersttrein staat en diverse ‘stands’ met bijvoorbeeld gezellige kersthuisjes of een kerstman die tickets voor de treinreis verkoopt. Het ziet er hier gewoon zo gezellig en kerstig uit. Er is veel decoratie in rood en wit… maar dan gecombineerd met allerlei felle kleuren.

Er liggen tientallen kleurrijke vintage inspired kerstballen, met een deukje bijvoorbeeld. Maar ook super vrolijke, wereldse ornamenten die geïnspireerd lijken op kleding uit Midden en Zuid-Amerika. Het resultaat is een bijzondere, eclectische, traditionele én super happy sfeer. Je krijgt er gewoon een lach van op je gezicht.

Draadmanden & originele kleurcombinaties

Ook leuk vond ik dat de kerstballen bij Tuincentrum Wolters niet in houten bakken met vakken liggen, maar overwegend in draadmanden en schalen. Dat geeft een heel ander sfeertje! Een beetje alsof je in een snoepwinkeltje loopt (maar dan eentje voor kerstfans, haha). Een ander tof iets: ze bedenken hier hun eigen thema’s en kleurcombinaties en nemen de kersttrends niet één-op-één over.

Daardoor is de show uniek en word je op een andere manier geïnspireerd dan elders. We zagen bijvoorbeeld een mooie kleurencombinatie van rood, blauw, roestbruin en wit. En ook dat groene kerstballen niet alleen met okergeel, goud en bruin gecombineerd werden (zoals dat nu overal te zien is). Maar ook met zilver en wit. Voor een sneeuwachtig, winters en natuurlijk sfeertje.

Wat vonden we van deze kerstshow?

Oké, wat is ons oordeel over de kerstshow bij Tuincentrum Wolters? Ten eerste: het is grooot! We hadden op het parkeerterrein echt niet verwacht dat er zo’n groot tuincentrum achter de gevel verscholen zou liggen. Ik vond het verder superleuk dat er zoveel verschillende kleurthema’s te zien zijn.

Echt, er is voor ieder wat wils en veel inspiratie op te doen. Als je een specifieke kleur of stijl zoekt en het hier niet vindt, dan weet ik het ook niet meer, haha! Ook zag ik hele originele versier-ideeën. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de boom hieronder. Ze hebben de kerstballen steeds in rijtjes van drie dezelfde ballen naast elkaar gehangen. Zo origineel! Heb ik nog niet eerder gezien.

Veel te ontdekken

Er is – zoals ik al aangaf – echt heel veel te ontdekken hier. Als ik in de buurt zou wonen, zou dit een kerstshow zijn waar ik een aantal keer per seizoen naar toe zou gaan. Omdat er zoveel indrukken zijn, zoveel kleurthema’s en zoveel prachtige spulletjes, dat je het nooit allemaal in één keer in je op kunt nemen.

Het restaurant is trouwens ook superleuk versierd en het eten is heerlijk! We hebben er even geluncht. Robert had een schnitzel en ik fish & chips. Er zat een heerlijke salade bij. Niet gelogen: we kregen hier één van de beste tuincentrum-maaltjes die we ooit gehad hebben.

Licht, hoog & open

Puntje van feedback? Het licht! Ik weet het, het blijft die eeuwige discussie. Wanneer je als tuincentrum de kerstshow verduistert, is het meteen super sfeervol en knus. Maar het probleem: dan zie je als klant dus niet goed welke kleur de kerstversiering heeft en loop je het risico met de verkeerde kleur thuis te komen. En dat gebeurt echt hoor, het is mij ook overkomen. Onlangs nog zelfs.

Dus ik snap de keuze om de show niet te verduisteren absoluut. Maar toch… hier en daar was wat mij betreft echt te veel daglicht. Zeker in het laatste deel van de kerstshow. De mooie sfeerpresentaties met bosgroen, poppen en diertjes zouden daar nog veel meer shinen als het donkerder zou zijn. Met donkere doeken en hoeken creëer je gewoon meer wat meer contrast en komen de twinkelende lichtjes in de bomen nog veel meer tot hun recht. En dat magische sfeertje is juist waar ik zo van hou.

Omdat het geheel zo open is en er op sommige punten zoveel spullen in verschillende kleuren en stijlen in één oogopslag te zien zijn, zou het geheel denk ik ook wat rustiger ogen als het donkerder is. Maar… op vrijdagavond is het tuincentrum tot 20:00 uur open. En ik vermoed dat het er zonder daglicht zoooo anders uit ziet. Dus als je de kans hebt: ga aan het einde van de dag of in de avond. En laat me dan vooral weten hoe jij het hebt ervaren!

Ga jij naar de Tuincentrum Wolters kerstshow 2019?

Lang verhaal kort: wij waren absoluut positief verrast door deze kerstshow. Er is ongelofelijk veel keus, er staan originele sfeerpresentaties en je kunt zien dat het team met heel veel zorg de ‘natuurlijke’ presentaties heeft gebouwd. Ook al staan er bijna 30 foto’s in dit verslag, ik heb echt nog láng niet alles laten zien.

De kerstshow bij Tuincentrum Wolters is nog t/m 5 januari 2020 te bezoeken. Hou vooral hun Facebook-pagina in de gaten voor actuele aanbiedingen en evenementen. Laat je het me even weten als jij van plan bent om er naar toe te gaan? En als je geweest bent hoor ik natuurlijk graag wat je ervan vond!

Tuincentrum Wolters
Hoofdstraat 275
7586 BS Overdinkel (Overijssel)

Openingstijden
Ma t/m do: 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 20.00 uur
Za & zo: 09.00 – 17.00 uur

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Wolters geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

14 reacties

 1. Het voordeel van tuincentra ketens is dat als je wat moois in bijvoorbeeld jouw review ziet, het ook bij ons in de buurt verkrijgbaar is. Maar als je niet hetzelfde als de rest wil of het in dat assortiment net niet kan vinden, zijn dit soort zelfstandige tuincentra echt onmisbaar! Dit ziet er ook echt fantastisch uit. Wat jammer dat ze dus niet bij ons in de buurt zitten. Weer andere, mooie en verfijnde kerstballen en prachtige geshowd. Die slee met rendier in de lucht bij dat bos!!! Lekker genieten, zo op de zaterdagochtend!

 2. Ik vind de bostafereeltjes heel mooi. De bijzondere sfeerpresentaties zijn leuk om te zien. Ik vind de combinatie groen,zilver,wit geweldig. Dat wordt ‘m volgend jaar voor mij, echt prachtig! En ja, licht of donker, dat blijft een moeilijk iets. Ik heb genoten van alle mooie foto’s.

 3. Een woord ” WOUW” !!!
  Ik denk dat dit foto verslag bij mij tot nu toe stipt op nmr 1 staat.
  Wat een sfeer opstellingen. GE-WEL-DIG.
  Ik ben echt fan van die landelijke bos sfeer.
  Het is echt helemaal anders dan de shows die ik al gezien heb. Echt complimenten voor tuincentrum Wolters.
  Nu maar eens uitzoeken hoe ver dat van mij af is..
  Saskia bedankt weer dat we dit niet hoeven te missen.
  ☃️

 4. Ria Schifferling. op

  Waauuww!!!!!! Wat een kerstsfeertje. Ik vind dit de mooiste tot nu toe. Als het niet zo ver weg was ging ik e absoluut naar toe..

 5. Marieke ten Veen op

  Ik woon er tegenover en kom er echt in het kerstseizoen elke week wel een keer. En inderdaad de vriendenkoopavonden vorige week in het donker waren super sfeervol. Muziek van Enya op de achtergrond. Was écht prachtig!

 6. Wat een prachtige foto’s van deze kerstshow. Ik vind dat natuurlijke heel erg mooi gedaan zeg.
  Helaas woon ik te ver weg (West-Brabant) anders zou ik zeker langs gaan.
  Ik vind die drie dezelfde kerstballen op een rij wel iets hebben. Maar bij mogen er geen twee hetzelfde zijn in de boom 😀

 7. Lea van den Bogaard op

  Nav jouw verhaal toch weer naar Pijnacker! Vorig jaar zeer teleurgesteld! We vonden het zo sfeerloos! Dit jaar vonden we het weer super gezellig en mooi opgezet dus absoluut geen spijt dat we toch weer gegaan zijn!

 8. Beste Saskia,
  Ik kom al heel lang bij Wolters omdat mijn zus daar vlakbij woont. Afgelopen vrijdag 8 november was ik er weer. De laatste twee jaar vond ik het minder, maar dit jaar is het weer prachtig. Veel foto’s en filmpjes rijker, vertrok ik weer naar mijn zus. De grote boom buiten bij de ingang werd net opgetuigd, heel mooi. En wat alleen insiders weten, Wolters is goedkoper dan Intratuin. Tuincentrum Osdorp is zelfs nog iets goedkoper dan Wolters.

 9. Wow mooi hoor! Zo leuk ook de rendieren met rode mutsjes op ( er zat trouwens een super grote bij ☺), alle bosdieren zijn leuk is echt mijn stijl!.
  Ik houd ook van het magische van een Kerstshow, als je teveel licht gebruikt is dit inderdaad weg.
  Desalniettemin ziet het er echt schitterend uit op de foto’s!.
  Groetjes Marijke.

 10. Hey Saskia,
  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt bij Wolters. Vorig jaar vonden wij best tegenvallen, maar dit ziet er geweldig uit. Ik had al veel eerder naar Wolters willen gaan, het is er nog niet van gekomen. Komt zeker goed voor kerst haha. Een erg mooi verslag en wat word ik toch blij van het lezen van je blog.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily