Kerstshow Intratuin Zoetermeer: knus & sfeervol [verslag]

3

Samenwerking – Ik heb er weer eentje voor je: een kerstshowverlag! Sjonge, het zijn er wel veel dit jaar. Maar ik geniet er nog altijd van om kerstshows te bezoeken, dus ik blijf de fotoverslagen lekker met jullie delen. Deze keer was ik bij Intratuin Zoetermeer, op uitnodiging. Het is geen hele grote kerstshow, maar wel een superknusse. Ik neem je graag virtueel met me mee langs de verschillende afdelingen en sfeerkamers van de Intratuin Zoetermeer kerstshow 2019.

Kerstshow Intratuin Zoetermeer

De kerstshow bij Intratuin Zoetermeer is heel gezellig en erg knus. Dat begint meteen op de kerstdorpenafdeling. Dit was voor mij het eerste bezoek aan Intratuin Zoetermeer, dus ik wist natuurlijk niet dat het er heel anders uitziet dan voorgaande jaren. Maar ik begreep van het team dat de kersthuisjes gedurende de afgelopen jaren in een stuk of 5 a 6 kleinere presentaties verdeeld waren. Dat is dit jaar anders!

Nu is er één grote presentatie in het midden gemaakt waar je omheen kunt lopen. Met een waterval erin, een grote ski-piste en twee grote nostalgische treinen die de hele dag door rondjes rijden. Ik vond het een hele mooie presentatie. Er staan niet zo heel veel huisjes, maar dat zorgde juist voor een realistisch bergdorpgevoel. Ik vond het ook heel sfeervol, deels doordat de ruimte verduisterd is.

Daardoor komen alle twinkelende lichtjes en bewegende onderdelen heel mooi tot hun recht. Ik was er toevallig op een hele zonnige dag. Hier en daar piepte het zonlicht door de doeken aan het plafond heen. Je ziet die zonnestralen ook wel terug op de foto’s hieronder. Ik vond het echt een magisch sfeertje. Alsof je in een dichtbegroeid bos bent, bovenop een berg staat en naar beneden kijkt over het dal. Terwijl er af en toe wat felle zonnestralen tussen de takken door piepen.

Compacte & knusse kerstshow

De sfeershow zelf is, zoals ik al aangaf, niet heel groot. Maar wel ontzettend knus. Er hangen donkere doeken aan het plafond, waardoor het niet te licht is binnen. Ik werd echt heel blij van het sfeertje dat hier hangt. Overal zijn nisjes en hoekjes met kleine en grotere sfeerpresentaties. En her en der staan vol versierde kerstbomen bovenop grote bakken vol kerstballen. Het zijn mooie bakken ook, met een stoere houten ombouw. Ja ja, als je jaarlijks zoveel kerstshows bezoekt, dan gaan zulke details je dus echt opvallen 😉.

Winterse stijl: koele elegantie

Het nadeel van dat donkere sfeertje: het is wel wat moeilijker om duidelijke foto’s te maken haha! Maar ik heb mijn best gedaan voor jullie. De eerste grote ‘kerstkamer’ is gereserveerd voor de winterse stijl. Een thema dat dit jaar natuurlijk ongekend populair is. Er staat een mooie houten iglo met daaronder een gezellig gedekte tafel. De tafel is omringd met mooie besneeuwde kerstbomen. Zo’n heerlijk, sereen sfeertje. Ik ging zelfs even twijfelen of ik toch niet voor deze stijl zou willen gaan thuis.

Nel Pantervel: kleurrijk & glamourous

De volgende ruimte noem ik maar even voor de grap ‘Nel Pantervel’ 😉. Als je naar het behangetje op de muur van de foto hieronder kijkt, snap je meteen wat ik bedoel. Toch? Madame staat er zelf ook lekker uitgedost bij. Deze stijl is glamoureus, chique, super kleurrijk en lekker over the top. Veel bloemen, veren, fluwelen kerstballen, dierenprintjes, kwastjes. You name it, het mag in de boom. Warme, chique kleuren worden uitbundig met elkaar gemixt. Dit is met recht een thema voor mensen die durven!

Winter Woods: even helemaal zen

Compleet de andere kant op gaan we in de ‘boskamer’, deze stijl heet Winter Woods. Je hoort hier ineens geen kerstmuziek meer, zoals op de rest van de show. Maar wel een rustgevend muziekje waar ik echt even helemaal zen van werd.

Qua kleuren zie je hier veel groen. En verder: zandtinten, bruin, beige, brons, zwart en warm wit. Er staat een overdadig gedekte tafel tegen de muur, omringd door berkenstammen. Er staan manden met grote kerstballen en de muur hangt vol decoraties. Veel natuurlijke versieringen, van hout bijvoorbeeld! Het is een beetje winters, een beetje botanisch en het ademt ‘natuur’.

Speels, Amerikaans & Scandinavisch

Veel aandacht is er besteed aan het speelse, traditionele thema. Het is lekker Amerikaans, maar ook een tikkie Scandinavisch. Ik kreeg in deze ruimte een IKEA-gevoel. Like! De nisjes in deze ruimte zijn superleuk versierd. Met vrolijk versierde bomen vol gekleurde lampjes.

Het is een beetje kinderlijk, of beter gezegd: het straalt een gezellig familiesfeertje uit. Er staat zelfs een aftelpaal waar je precies op kunt zien hoeveel dagen en uren het nog duurt tot kerstmis. De rekenwonders onder jullie kunnen dus exact uitrekenen wanneer de foto hieronder gemaakt is. Succes hè, haha.

Wat vond ik van de kerstshow bij Intratuin Zoetermeer?

Mijn oordeel over de Intratuin Zoetermeer kerstshow 2019? Ik vond het erg knus en gezellig. De plafonds zijn verlaagd en verduisterd met zwarte doeken en dat doet heel veel voor de sfeer. Er staan diverse mooi versierde kerstbomen en gezellige sfeerpresentaties om je te inspireren. Dat hebben ze echt heel goed gedaan! De rust op deze kerstafdeling beviel me goed.

Je raakt hier niet zo snel overprikkeld en vindt door de heldere setup makkelijk wat je zoekt. De sfeerafdeling zelf is – ik zei het al – heel erg sfeervol, maar niet zo groot. Toen we na een gouden kerstkamer ineens bij het einde waren aangekomen, had ik best nog wat meer gewild! Maar hey, dat is alleen maar een goed teken, toch? Als je meer wil, dan heb je er in ieder geval onwijs van genoten. En dat was zeker het geval.

Ga jij naar de kerstshow bij Intratuin Zoetermeer?

De kerstshow bij Intratuin Zoetermeer is nog t/m 5 januari 2019 te bezoeken. Ga jij er dit jaar naar toe of ben je er al geweest? Dan ben ik erg benieuwd naar jouw ervaringen! Ik verklaar de reacties hieronder weer voor geopend. Trouwens leuk om te weten: in December heeft Intratuin Zoetermeer elke avond koopavond. Op 21 november vindt er in alle Intratuin-vestigingen de landelijke inspiratieavond plaats.

Bij Intratuin Zoetermeer kun je dan diverse workshops volgen (wel even vooraf inschrijven). En verder zijn er demonstraties, een lekkere wijnproeverij en is er live muziek. De avond erna, op vrijdag 22 november, kun je meedoen met de kerstbingo bij Intratuin Zoetermeer! Er zijn drie rondes op de avond. En elke ronde kun je gave kerstgerelateerde prijzen winnen: van kerstster tot kunstkerstboom. Volg ze voor meer info zeker even op Facebook of Instagram.

Intratuin Zoetermeer
Voorweg 192
2716 NK Zoetermeer
079-3515551

Openingstijden
Ma t/m woe: 09.30 – 18.00
Do & vrij: 09.30 – 21.00
Zaterdag: 09.00 – 17.30
Zondag: 10.00 – 17.00

Dit artikel is in samenwerking met Intratuin Zoetermeer geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

 1. Nel pantervel, als ik daar straks loop lig ik gelijk dubbel.
  Het is zeker niet groot, maar inderdaad altijd sfeervol.
  Ben enkel in de Driesprong geweest, dus gauw richting Intratuin.

 2. Ontzettend gezellig zo te zien, vind het bergdorp ook heel erg leuk, inderdaad heel realistisch nagemaakt.
  Er staat minder in maar nog steeds heel veel te zien.
  Ook Winter Woods blijf ik mooi vinden, ik vind trouwens de boom met rode bessen takken echt prachtig.
  Ik ga zelf op 21 november naar een workshop in Intratuin Barneveld, ik ga proberen om een hangende kerstboom te maken, heb er zin in.
  Ben er bewust nog niet geweest, blijft het een verassing en voor mijn gevoel dubbel zo leuk ☺.
  Groetjes Marijke.

 3. Wat een mooie foto’s weer. Inderdaad als je aan het einde meer had willen zien hebben ze het goed gedaan.
  Voor mij veel te ver weg.