WIN! Een originele Coca-Cola kerstman + kerstballen

557

“Holidays are coming, holidays are coming, holidays are coming… ‘Tis the Season!” Ken je dat liedje uit de kerstreclame van Coca-Cola? (Waarschijnlijk heb je het nu in je hoofd, haha!) De feestelijk verlichte kersttruck komt het beeld in rijden en je weet: het is nu echt bijna Kerst! Deze week mag ik een Coca-Cola kerstpakket van Kurt S. Adler weggeven aan één gelukkige winnaar. Met o.a. een échte Coca-Cola kerstman erin! Ik vind dit echt zó leuk :).

Coca-Cola en de kerstman

Wist je dat Coca-Cola en de kerstman onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn? We hebben Santa Claus zoals we hem kennen – die gezellige man met witte baard in zijn rood-met-witte pak en kerstmuts op – zelfs voor de volle 100% aan het frisdrankmerk te danken! Hoe dat zit? Nou, in de jaren 30 werden frisdranken als verkoelende zomerdrankjes gezien en dronken maar weinig mensen het in de winter. Coca-Cola wilde daar natuurlijk verandering in brengen.

Daarom verbond het merk zich in 1931 aan een wereldwijd bekend personage: de Kerstman. Voor die tijd werd de Kerstman – net als onze Nederlandse Sinterklaas – afgebeeld als een slanke man met een strenge blik. Maar tekenaar Haddon Sundblom bracht daar in 1931 verandering in! Hij tekende een vriendelijk lachende, dikke Kerstman met rode wangen voor Coca-Cola. En zo ontstond het beeld van de kerstman zoals we het nu kennen.

Coca-Cola kerstornamenten van Kurt S. Adler

Misschien heb je wel eens in een tuincentrum rondgewandeld en kerstornamenten van Coca-Cola gezien? Dan zijn ze altijd van Kurt S. Adler. Dat is namelijk de exclusieve leverancier van Coca-Cola kerstdecoraties in Europa. Naast kerstmannen zijn er ook allerlei ‘ballen’ en ornamenten met het Coca-Cola-logo erop. Denk aan ijsbeertjes met kerstmutsen op en een kleine versie van de beroemde lichtgevende Coca-Cola kersttruck.

Maar ook: kleine flesjes cola, glitterende cola-blikjes en zelfs complete frisdrankdispensers voor in de boom! Ik heb zelfs wel eens een Coca-Cola notenkraker gezien! De Coca-Cola collectie van Kurt S. Adler vind je in alle grote tuincentra. Met name Intratuin Halsteren, Intratuin Pijnacker, Intratuin Zoetermeer, Tuincentrum Leurs, Intratuin Duiven, Tuincentrum Oosterik, Intratuin Zevenhuizen, Tuincentrum Osdorp, Intratuin Deventer en Intratuin Rosmalen hebben een zeer uitgebreide collectie!

Wat kun je precies winnen?

Wat mag ik deze week verloten? Christmas Inspirations, het bedrijf dat het merk Kurt S. Adler in Nederland verkoopt, heeft een geweldig Coca-Cola pakket samengesteld. Het allermooiste item in het pakket is natuurlijk de kerstman. Hij zit op een koelbox met Coca-Colaflesjes. De kerstman is gemaakt van hoogwaardige kunsthars (polyresin) en met de hand beschilderd.

Zijn fluwelen pak is minstens zo gedetailleerd als zijn gezicht. Deze Coca-Cola kerstman heeft een waarde van maar liefst €110,-. En daarnaast krijg je er ook nog eens twee Coca-Cola kerstballen met kerstmuts bij. Plus: twee ijsbeertjes én twee Coca-Cola vending machines voor in de boom. De ornamenten zijn bij elkaar ook nog eens €38,- waard. Wat een gaaf pakket hè?

Hoe maak je kans op deze prijs?

Oké, hoe maak je kans op deze prijs? Zoals altijd vraag ik je om hieronder een reactie achter te laten. Vertel me in jouw comment welke rol Coca-Cola voor jou speelt in het kerstseizoen! Is het vooral de kerstman die je zo bijzonder vindt? Drink je graag Cola rond Kerst? Is het de reclame en de kersttruck? Of misschien het liedje? Ik hoor het heel graag!

Deze winactie duurt nog t/m 20 november 2019. Als je kans wil maken, moet je dus uiterlijk die dag je reactie hieronder achterlaten! De winnaar ontvangt persoonlijk bericht, via e-mail. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat o.a. dat je 16 jaar moet zijn om mee te kunnen doen en in Nederland of België moet wonen. Ik wens jullie weer allemaal heel veel succes!

Update! Deze winactie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen. De winnaar is Sabine Maas. Zij heeft inmiddels via e-mail bericht ontvangen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

557 reacties

  • Marijke Dassen op

   Elk jaar als die Coca Cola kersttruck weer verschijnt op de vaderlandse televisie krijg ik dat ondefineerbare, maar o zo gezellige; Kerstgevoel dat geen enkel ander merk kan evenaren!

 1. Michael van Leeuwen op

  Wat is dit geweldig.
  Coca Cola is echt mij lievelingsdrankje en die kerstman ziet er zo goed uit.
  De reclame van Coca Cola staat wat mij betreft echt garant voor de Christmas-vibes.
  Die mega vrachtauto en de muziek spelen hierin natuurlijk een grote rol.
  ‘Holidays are coming
  Holidays are coming’
  Tijdens de feestdagen laat men zich natuurlijk wat meer gaan en wordt er minder op de calorieën gelet.
  Een lekker colaatje kan dan zeker gedronken worden.
  Ik neem er alvast eentje.
  Fingers crossed!

  • Monique van rossum op

   De reclame van Coca cola met de verlichte vrachtwagen met de kerstman achter het stuur, die door de sneeuw rijdt..en dan dat muziekje erbij!!!
   Ik hoef t deuntje maar te horen, en ja hoor… kerst is in aantocht! Ik zit meteen in die heerlijke warme kerst sfeer. En met dat filmpje erbij …zo sfeervol gemaakt! HEERLIJK,!!
   Vindt t de mooiste kerstreclame die er is.
   Natuurlijk wordt er ook tijdens de kerst COCA COLA geschonken .
   Die hebben we altijd in huis, want er is hier iemand in huis die er aardig aan verslaafd is.

   Laat maar komen die kerst

  • Coca cola drinken we het hele jaar en daarnaast sparen we ook alles van coca cola. Alleen tijdens de kerst moet ik altijd denken aan de bekende reclame met de kerst truck en het liedje!! En dat is toch wel de ultieme kerstmis vibe voor mij!! Wat bij ons zeker op het menu staat dit jaar met kerst zijn de coca cola kippen poten!!

 2. Super leuk die cocacola kerstman. Als ik coca cola en kerst denk dan denk ik aan de reclame met die mooie vrachtwagen, het liedje dat in de reclame’s gedraaid word, maar ook aan de gezellige sfeer van kerst en het kerstdiner met een heerlijk glas coca cola.

 3. i. van den Berg op

  Mijn zoon spaart al sinds zijn dertiende coca cola items en is nooit gestopt,hij is nu 47 jaar en nog steeds en christmaholic. Iedere kerst heeft hij een kerstboom tot het plafond met alleen coca cola sullen, er rijdt zelfs een coca cola trein door de boom,echt een kunstwerk.Hij heeft heel veel bekijks van mensen maar vooral van de familie.Hij is vier dagen beaig met optuigen,dus als ik het iemand gun is het min zoon Dennis.

 4. Coca cola is mijn favoriete drankje! Kerst en coca cola…. dat is toch wel de kersttruck… met al die sfeer volle lampjes. Echt een geweldig gevoel!

 5. Wat een leuke winactie! Voor mij begint het kerstseizoen pas echt als ik de “Holidays are coming” reclame op tv zie van de Coca Cola truck. Geweldige herinneringen aan al sinds mijn jeugd. Ik drink altijd Coca Cola tijdens de feestdagen en probeer dan ook de glazen flesjes te kopen. Ik zou deze Coca Cola kerstman super graag in mijn kerstinterieur hebben. Bedankt voor deze leuke kans!

 6. Inderdaad alles aan deze reclame klopt! Wanneer deze weer verschijnt kom ik meteen in de sfeer en is het echt holidays are coming. Hij is ronduit fantastisch en ik geniet met volle teugen. Hoop hier nog jaren van te kunnen genieten samen met kinderen en kleinkinderen.

 7. Holidays are coming DE slogan van Coca Cola die elk jaar voor ons raamt hangt.
  Ons huis versiert voor de kerst met Coca Cola.
  Het kerstdorp, de boom zelfs een piek van Coca Cola.
  Al jaren spaar ik zoveel mogelijk Coca Cola kerst bij elkaar voor de gezellige sfeer.
  Voor mij zijn Coca Cola en kerst onlosmakelijk.
  Elk jaar weer zin om ons huis te versieren.

 8. Natasja Beckers op

  Die reclame met die kersttruck. Het liedje…..holiday is coming……die vrolijke gezellige ‘dikkerd van een kerstman’
  Coca cola is toch echt niet meer uit mijn mooie herinneringen weg te denken zeker in de donkere dagen van het jaar

 9. Super gaaf!! Ben echt fan van cola en mijn vriend ook. Moet wel zeggen dat hoewel ik de originele kersttruck met de lichtjes een echt kerstgevoel mee vind geven, ik toch ook de versie van een paar jaar geleden met het nummer “shake up Christmas” van Train ook heel erg mooi vind. Maar dat komt ook omdat ik Train goede nummers vind hebben.

 10. vanaf klein af aan, is het toch de prachtige Cocacola kersttruck met het bekende en leuke liedje erbij…

 11. Monique van rossum op

  De reclame van Coca cola met de verlichte vrachtwagen met de kerstman achter het stuur, die door de sneeuw rijdt..en dan dat muziekje erbij!!!
  Ik hoef t deuntje maar te horen, en ja hoor… kerst is in aantocht! Ik zit meteen in die heerlijke warme kerst sfeer. En met dat filmpje erbij …zo sfeervol gemaakt! HEERLIJK,!!
  Vindt t de mooiste kerstreclame die er is.
  Natuurlijk wordt er ook tijdens de kerst COCA COLA geschonken .
  Die hebben we altijd in huis, want er is hier iemand in huis die er aardig aan verslaafd is.

  Laat maar komen die kerst

 12. Wendy IJsenbout op

  Wow wat een leuke winactie! Echt iets voor mijn tweelingzus, Sabrina. Als er iemand een coca cola fan is, is zij het wel. Zelf tijdens onze zwemwedstrijden (synchroonzwemmen) blijft onze coach zich verbazen dat zij met coca cola opstaat en naar bed gaat. En nu zijn wij volgende week jarig, hoe leuk om haar met dit coca cola pakket te verrassen. Ik begin alvast met duimen …

 13. Ik vindt het liedje altijd heel leuk,het herinnert je er meteen aan dat het bijna kerst is.dus je wordt meteen helemaal happy!

 14. Oh dat zou toch helemaal geweldig zijn, pure nostalgie die kerstman van Coca Cola staat bij mij echt centraal voor de kerstman! En als ik Cola drink moet het Coca Cola zijn anders hoef ik niets… Ik ben behoorlijk verslaafd aan de kerstperiode hihi dus lees alles van Christmaholic, ben helaas niet zo handig in Social media dus was bijna de kans misgelopen om mee te doen op de valreep dus nog meegedaan, want ik had van de week ergens gereageerd, maar zelfs die reactie vind ik niet meer, en ben toch niet blond, grapje.. Succes iedereen!!!

 15. De Coco cola verlichte kersttruck in combinatie met het vrolijke liedje op de tv reclame is voor mij het teken dat het kerstfeest nadert. De gezellige sfeer in dat stukje reclame brengt dit zo mooi en reëel over dat je vanzelf mee begint te zingen !

 16. Ik vind de reclame van vroeger met de kersttruck en het “oude” liedje altijd voor mij het begin van een kerstperiode aangeven. Ik was jonger toen deze reclame vaker op de tv kwam en ik was altijd heel enthousiast als die dan op de TV was!
  Deze te winnen items zijn echt super leuk!

 17. Femke Beentjes op

  Wat een supergave prijs! Heel erg graag maak ik kans op deze prachtige Coca-Cola kerstman en twee Coca-Cola kerstballen met kerstmuts en twee ijsbeertjes én twee Coca-Cola vending machines voor in de boom! Coca Cola speelt een rol in het kerstseizoen voor mij, omdat als de reclame van Coca Cola met de kerstman en kersttruck op tv komt, ik een echt kerstgevoel krijg. Omdat ik dol op kerst en kerstversiering ben zou dit geweldige item fantastisch staan bij mijn andere eyecatchers in en rondom de boom! I love it! 🙂