Nieuw! Het Sinterklaas Dobbelspel [printable]

3

Sinterklaas dobbelspelNa het succes van het Kerst Dobbelspel vorig jaar hebben Liseth van Blitz Ontwerpt en ik de handen ineengeslagen voor een Sinterklaasversie! Want ja, zeg nou zelf, die kon natuurlijk niet uitblijven. Liseth heeft superleuke Sinterklaas-illustraties gemaakt voor dit dobbelspel. Het is een mooie PDF die je zelf kunt uitprinten. Perfect voor een gezellige avond dobbelen met Sinterklaas-cadeaus! In deze blog vertel ik je graag wat meer over dit nieuwe Sinterklaas Dobbelspel.

Hoe werkt het Sinterklaas Dobbelspel?

Het Sinterklaas Dobbelspel is een cadeauspel. Iedereen koopt een aantal cadeautjes en pakt ze in. De vraag is natuurlijk… wie gaat uiteindelijk met welk cadeau naar huis? Het Sinterklaas dobbelspel wordt gespeeld in drie rondes. In de eerste ronde komen alle cadeaus één voor één in het spel. Zijn alle cadeaus van tafel? Dan begint de tweede ronde.

In deze ronde gaan we de cadeaus uitpakken! Voor de tweede en derde ronde zet je een timer. Hoe lang deze rondes duren, bepaal je dus helemaal zelf. De laatste ronde van het spel bepaalt wie met welke cadeaus naar huis gaat. Heb je een cadeau veiliggesteld, dan kan niemand het meer afpakken. Ook niet met een kanskaart. Als de timer voor de laatste keer gaat, is het spel afgelopen.

Sinterklaas dobbelspelSpeelkaarten, kanskaartjes en jokers

In het spel zitten speelkaartjes met opdrachten als ‘Ruil één van jouw cadeaus met een cadeau van iemand anders’ of ‘alle cadeaus schuiven één plaats naar links’. In iedere ronde komen er nieuwe speelkaarten in het spel. Daarnaast hebben we acht kanskaartjes gemaakt. Die wil je heel graag pakken ;-).

Op zo’n kanskaart staat bijvoorbeeld dat je nog een keer mag dobbelen. Er zijn ook speciale Bewaar-kanskaarten, die je op elk willekeurig moment kunt inzetten. Tot slot zijn er vier speciale Jokers. Deze kun je inzetten als je niet wil meewerken aan een opdracht van een ander. Bijvoorbeeld als je een cadeau moet inleveren. Ha, heeft hij of zij lekker pech!

Sinterklaas dobbelspel spelregelsDownload het Christmaholic Sinterklaas Dobbelspel

Het Christmaholic Sinterklaas Dobbelspel is een downloadbare PDF. Voorheen verkocht ik deze printable via mijn Etsy shop, maar je kunt hem nu gratis downloaden in deze blog. Daarna hoef je het alleen nog maar te printen en de kaartjes uit te knippen. En natuurlijk leuke cadeautjes te kopen om mee te spelen!

Wat krijg je precies?

In de PDF vind je een pagina met algemene spelregels en benodigdheden, de spelregels voor de drie rondes, speelkaartjes, kanskaartjes en Jokers. We hebben ook enkele lege speelkaartjes gemaakt. Daarop kun je zelf opdrachten schrijven. Bijvoorbeeld “Eet 10 pepernoten” of “Ga op één knie zitten en zing een Sinterklaas-liedje als serenade voor een persoon naar keuze.” Of “Mama doet een dansje op een Sinterklaasliedje.” Bedenk iets origineels en maak er zo helemaal jouw eigen spel van!

Sinterklaas dobbelspelCadeau-inspiratie voor het dobbelspel

Voor het Sinterklaas dobbelspel heb je natuurlijk Sinterklaas-cadeautjes nodig! Spreek in ieder geval van tevoren af hoeveel cadeaus iedereen gaat kopen. Het is ook wel handig om een totaalbedrag af te spreken, of een richtbedrag per cadeautje. In deze blog vind je cadeau-ideeën onder de 5 euro, perfect voor een dobbelspel.

Mocht je het leuk vinden, dan kun je voor de cadeautjes een thema afspreken. Denk aan ‘Nuttig’ (bijvoorbeeld: printerpapier, wattenstaafjes, spijkers) of ‘Knutselen’ (plakband, glitter, sharpie-pennen). Maar ook ‘Kerst’ (kerstkaarten, een mooi ornament, kerstbalhaakjes) of juist ‘Sinterklaas’ (zak wortelen, jute zak, pepernoten). Nog een paar ideetjes: eten & drinken, persoonlijke verzorging, geluk, grappig, nutteloos, eng, fout, zwaar of licht.

Dobbelspel sinterklaasToch liever het Kerst Dobbelspel spelen?

Voor dit Sinterklaas Dobbelspel heeft Liseth speciale Sinterklaas-illustraties gemaakt. Je ziet ze op de spelregels en de speelkaartjes. Zo zie je bijvoorbeeld een mijter, een schoen met wortel, de Pakjesboot, cadeautjes en knuffelberen terugkomen.

Past perfect bij het sfeertje toch? Ga je met Kerst dobbelen of heb je gewoon veel liever een kerstdesign (kan ik me helemaal voorstellen, haha)? Dat kan natuurlijk! Het Christmaholic Kerst Dobbelspel is precíes hetzelfde spel, maar dan met mooie kerstige illustraties in plaats van Sinterklazige. En het Kerstspel kost ook precies evenveel als het Sinterklaasspel. Hebben? Hier lees je er meer over!

Ga jij het Sinterklaas Dobbelspel spelen?

Dat was ‘m weer voor vandaag. Ga jij het Sinterklaas Dobbelspel (of de Kerst-versie) spelen? Dan hoor ik héél graag wat je er van vond. Mocht je nog vragen hebben over het spel of de spelregels, stel ze dan gerust hieronder. En als je nog cadeau-inspiratie zoekt voor het dobbelspel brainstorm ik ook heel graag met je mee :). Ik probeer je dan zo goed mogelijk te helpen. Ik wens je in ieder geval heel veel plezier met dobbelen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

  1. goedemorgen, ook alweer leuk. Ik ga het straks allemaal regelen. Gaan we toch nog Sinterklaas vieren ! fijn weekend allemaal

  2. Nikita van Vulpen op

    Hi!

    Klopt het dat het sinterklaas dobbel spel niet meer te downloaden is via Etsy?
    Kan ik hier nog een andere manier aan komen? Hij zag er echt zoo leuk uit!