De leukste schoencadeautjes onder de 10 euro

5

In de opmars naar de ‘Grote Zak met Cadeautjes’ zou je als hulpsint bijna vergeten dat de cadeaupret al veel eerder begint, namelijk: met de schoencadeautjes. Een geweldig leuke traditie natuurlijk, maar grote kans dat de paniek zo eind november flink toeslaat. Wat stop je nu weer in dat kinderschoentje? Ik heb een lijstje voor je gemaakt met suggesties voor kleine schoencadeautjes.

Kleine schoencadeautjes

De grotere cadeaus bewaar je waarschijnlijk voor het Heerlijk Avondje, maar elke keer een zakje chocolademuntjes of handje pepernoten in die schoen wordt ook saai. Gelukkig zijn er genoeg leuke, kleine schoencadeautjes om te geven. Hieronder een opsomming van wat leuke ideeën. Oh, kom er eens kijken!

Schoencadeautje 1: hou ze bezig

Mogen de kinderen hun schoen zetten in het weekend? Geef ze iets waar ze meteen mee aan de slag kunnen, dan kun jij mooi nog even verder snoozen.

 • Voor alle bouwvaardige mini’s doet constructiespeelgoed het altijd goed.
 • Niet al te moeilijke spelletjes zijn ook leuk, bijvoorbeeld memory of kwartet. Is Mens-Erger-Je-Niet garantie voor ruzie? Er zijn ook leuke en leerzame denkspelletjes die je goed in je eentje kunt spelen.
 • Een open deur, maar toch: teken- en knutselspullen. Zeker meisjes kunnen uren zoet zijn met stiften en stickers. Paardenmeisjes kunnen hier hun hart ophalen.
 • Dvd’s zijn voor dit doel natuurlijk ook een prima oplossing Ja, dat mag best, het is december. Opvoedkundig correct worden we weer in januari, als de gekte voorbij is ;-).

Schoencadeautje 2: Doe eens lekker verantwoord

Word je een beetje moe van al dat schreeuwerige plastic in huis, of wil je indruk maken op je zus en je neefje iets geven waar hij wat van opsteekt? Dan vallen deze schoencadeautjes zeker in de smaak!

 • Boekjes zijn altijd goed. Of het nu een lief, zacht aaibaar boekje is voor je peuter of een AVI-leesboek voor je groep 4-smurf.
 • Leerzame cadeautjes? Dat klinkt verschrikkelijk, maar er is zo veel leuks te krijgen! Of het nu gaat om serieuze zaken, zoals leren lezen, of iets lekker geks, bijvoorbeeld leren diabolo’en (papa’s en mama’s mogen mee oefenen).
 • Houten speelgoed – toen je nog zwanger was, droomde je er misschien van: niets anders dan beeldig houten speelgoed in huis. Blaas dit goede voornemen opnieuw leven in en geef ze in elke schoen een onderdeel voor hun nieuwe houten dierentuin.

Schoencadeautje 3: Geef ze iets om mee te pronken

Nee, natuurlijk gaat het niet om het mooiste en grootste schoencadeautje, maar toch is het leuk als ze iets bijzonders mee mogen nemen op die ene dag dat ze hun cadeau op school mogen laten zien.

 • Een jongensschoentje te vullen (of dat van een stoer meisje, natuurlijk)? Autootjes zijn altijd goed!
 • Hip bij de meiden: speelfiguurtjes die je zelf nog tevoorschijn moet toveren. Extra leuk om met vriendinnen op het schoolplein te doen (als het mag van de juf).
 • De welbekende knuffels met glitterende oogjes zijn ook voor iedereen leuk!
 • Ben je in een nostalgische bui? Deze klassieker zorgt ongetwijfeld voor veel lol in de klas! Wie is het snelst?

Schoencadeautje 4: Verdeel en heers

Ben je niet zo dol op kleine prulletjes en geef je liever een groot cadeau? Kijk dan voor iets dat je in meerdere schoencadeautjes kunt opdelen.

 • Een grote puzzel bijvoorbeeld, waarbij je de stukjes in kleine zakjes verdeelt en inpakt. Tip van de ervaringsdeskundige: maak de puzzel eerst even zelf en verdeel ‘m dan pas in stukken, zodat ze na elke keer schoen zetten alvast een stukje van de puzzel kunnen maken.
 • Doosjes Lego lenen zich hier ook uitstekend voor. Hoe leuk is het om in de loop der weken een helikopter of een pizzeria in de bouwhoek te zien verschijnen?
 • Koop een doos met meerder potjes klei en een zakje met gereedschap en geef steeds een potje en een stukje gereedschap erbij.

Welke kleine schoencadeautjes onder de 10 euro geef jij?

Hebben deze inspiratielijstjes geholpen bij het kiezen van cadeautjes? Wat geef jij je kids graag in hun schoen? Meer inspiratie is natuurlijk altijd welkom. En hebben jullie thuis nog speciale tradities rondom het schoenzetten? Laat het weten in een reactie hieronder! Ik wens je een hele fijne Sinterklaastijd.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Bianca is tekstschrijver, redacteur en theeleut. Ze is dol op de gezelligheid van de wintermaanden en zit puffend van de warmte in augustus al te mijmeren over kerstsokken, oude mannen met witte baarden, online verlanglijstjes en shiny cadeaupapier.

Reageer!

5 reacties

 1. bruyneel christine op

  zijn heel goede ideetjes hoor we hebben weer itd waar we ons kunnen aan recht trekken want je weet het soms niet meer ..

  • Schoencadeautjes…elk jaar weer lastig. Nu de kinderen wat ouder worden veranderen deze cadeautjes natuurlijk mee. Dit jaar heb ik onder andere een badbruisbal voor ze, een doosje Playmobil, klei, een haaraccessoire (scrunchie).
   Andere ideetjes: toilettasje (al dan niet gevuld), portemonnee, zaklamp, nachtlampje (er zijn erg leuke te vinden in de vorm van bijvoorbeeld een ijsje of een diertje) en knuffeltjes doen het ook altijd goed.

 2. Ik blijf maar met die schoencadeautjes in mijn hoofd rondlopen, haha! Een dagboek, vriendenboek of luisterboek schoten mij nog te binnen. Een doosje met spulletjes om zelf dingetjes te maken, zoals armbandjes of lippenbalsem (SES) of experimenteerdoosjes (Clementoni).