Beregezellige kerstshow bij Intratuin Zevenhuizen (verslag!)

8

Samenwerking – Wat je van beren leren kan, van echte beren leren kan… Nou, je kunt er in ieder geval van leren knuffelen! En leren kerstversieren ;-). Beren spelen een grote rol in de kerstshow bij Intratuin Zevenhuizen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te zien in deze grote en uitgebreide kerstafdeling! Ik neem je graag mee langs de verschillende sfeerpresentaties en stijlkamers.

Kerstshow Intratuin Zevenhuizen

De kerstshow bij Intratuin Zevenhuizen is gróót. Dus meteen een beetje advies van mij: trek lekker wat tijd uit voor je bezoekje, want er is hier erg veel te zien. Ik zei een aantal keer toen we in de sfeershow een hoek om gingen: “Zijn we er nu nóg niet doorheen?”. Maar nee, er was nog veel meer te bekijken. It’s the christmas gift that keeps on giving. 

Ik begon mijn bezoek op de gezellige en grote kerstdorpenafdeling van Intratuin Zevenhuizen. En ik kan je vertellen… er staan hier wel wat meer dan zeven huizen, haha. Sorry, een hele slechte grap ;-). Maar ik móest hem gewoon even maken. De kerstdorpenafdeling is licht opgezet. Er zijn twee grote gedeeltes waar complete dorpen zijn gemaakt. En om de hoek kunnen de kleintjes gratis in een treintje dat ook rondom een dorpje rijdt.

Nostalgische Kerst

Het team van Intratuin Zevenhuizen heeft zich dit jaar laten inspireren door de nostalgische Kerst. Er zijn veel artikelen te vinden die je dat traditionele gevoel geven. Zoals notenkrakers, snow globes, candy canes en knuffelberen!

Als je de rolband op en neer gaat zie je aan de zijkanten kleine presentaties met teddyberen. Ieder venster vertelt weer een ander verhaaltje. De ene beer is aan het diepzeeduiken, de andere is in een unicornwereld. En er zit een complete berenfamilie gezellig te snoepen tijdens een high tea.

Golden Glow & snoeperige Kerst

De sfeershow zelf begint met het gouden thema Golden Glow. Hier wordt al dat goud, amber en okergeel feestelijk gecombineerd met diepgroene kerstballen. Deze kleurencombinatie is warm en botanisch. Ik vond het erg mooi. Mijn favoriete gedeelte op deze kerstshow was het snoeperige, traditionele thema dat inspiratie put uit de Amerikaanse en Scandinavische stijl.

Er staat een metershoge bruine apothekerskast en een overdadig gevulde balie met snoepachtige versieringen voor in de boom. Ik moest er uiteraard eventjes op de foto. En zie je die kerstmannenbenen uit de kastlades achter mij? Die vond ik zo leuk dat ik er eentje heb meegenomen! Ik weet nog niet hoe ik ze ga gebruiken, maar ik verzin er vast wel wat op.

Beregezellige fotomomentjes

Erg geinig vond ik de kerstberenmuur. Ik weet niet of ze dat vaker doen hier bij Intratuin Zevenhuizen (dit was namelijk mijn eerste bezoekje), maar ik vond het erg origineel. En ja, ook daar moest ik weer mee op de foto. En ik kan je alvast verklappen: dat gebeurde nog wel een aantal keer in deze show.

De grote hoeveelheid fotomomentjes die gecreëerd zijn door het hele tuincentrum heen maken een bezoekje aan deze show echt bijzonder. Dat begint al bij de entree, waar een gigantisch groot ‘podium’ staat met in XXL glitterende letters Merry X-Mas erboven. Verspreid over de kerstshow vind je nog tig andere fotopuntjes. Daarmee is Intratuin Zevenhuizen natuurlijk súper Instagrammable.

Romantisch

Waar ook úitgebreid aandacht aan is besteed, is het romantische stijltje. Zoveel prachtige roze, paarse en warm witte versieringen liggen hier bij elkaar. Meestal maak ik vooral overzichtsfoto’s van de sfeerpresentaties. Maar ik heb in deze kamer ook een paar detailshots gemaakt van bijzondere kerstornamenten. Er hingen en lagen zulke mooie dingen!

Wat vond ik van deze kerstshow?

En verder kwamen we nog prachtige winterse versieringen tegen, luxeuze kleurrijke decoraties en nog veel meer. Wat ik van deze kerstshow vond? Het is een hele grote show, er is ontzettend veel te koop. De keuze is – net als de beren – reuze! Er is veel inspiratie op te doen door de overdadig versierde bomen. En verder vind ik het heel overzichtelijk en rustgevend opgezet. De kamers zijn duidelijk afgebakend en de kleurenthema’s zijn mooi samengesteld en gevisualiseerd.

Je vindt daardoor – ondanks de grootte van de show – heel goed wat je zoekt. Ook supertof vind ik alle fotomomentjes die ze gemaakt hebben. Dat zorgt voor een stukje beleving, en dat is voor heel veel mensen een zeer belangrijk onderdeel als ze een kerstshow bezoeken! Voor mij in ieder geval wel :). Tot slot vond ik het restaurant érg gezellig. Ik ben vergeten om er een foto van te maken, maar dit is wel een plekje waar je even lekker wil lunchen of een koffietje met wat lekkers wil nuttigen.

Open en licht

Puntje van feedback? Het is eigenlijk altijd hetzelfde, haha: het licht. Van mij mag het hier en daar nog wel wat donkerder zijn op de show. Vooral bij de kerstdorpen beneden, die staan in vol daglicht. Half verduisteren zou het daar gezelliger maken en het zou de lichtjes van de huisjes meer doen sprankelen.

En boven mag het hier en daar ook wel ietsjes donkerder. Het is niet compleet licht boven hoor, er is wel wat verduistering. Maar er schijnt op veel plekken daglicht naar binnen. Aan de andere kant geeft dat open en lichte sfeertje nu juist dat rustige en geordende gevoel wat ik hier zo prettig vond. En het licht was ontzettend fijn met foto’s maken. Camerasensoren houden namelijk enorm van daglicht :).

Groot en heel veelzijdig

Al met al is dit echt een heerlijke kerstshow om naar toe te gaan. Je kunt je er uren vermaken, het is groots en veelzijdig. Alle thema’s zijn hier vertegenwoordigd. Je kunt er leuke foto’s maken voor je Instagram of je kerstkaart. En gewoon heerlijk shoppen & lekker lunchen in het restaurant natuurlijk. De kerstshow bij Intratuin Zevenhuizen is nog te bezoeken tot 5 januari 2020.

Van donderdag 21 november (vanaf 18:00 uur) t/m zondag 24 november vindt het gezellige Kerst Inspiratieweekend plaats. Meer info daarover vind je hier. En daarnaast is het in December elke werkdag koopavond tot 21:00 uur bij Intratuin Zevenhuizen. Ga jij hierheen of ben je er al geweest? Dan hoor ik heel graag wat jij er van vond! Jullie reacties op mijn fotoverslag vind ik sowieso altijd superleuk om te lezen.

Intratuin Zevenhuizen
Bredeweg 86c
2761 KA Zevenhuizen

Openingstijden
Ma t/m woe: 09.30 – 18.00
Do & vrij: 09.30 – 21.00
Zaterdag: 09.00 – 17.30
Zondag: 12.00 – 17.00

Dit artikel is in samenwerking met Intratuin Zevenhuizen geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

  1. Wat een werk maakt iedereen er toch van, zo mooi dat wij daar ook allemaal weer van mogen en kunnen genieten. Zevenhuizen is net iets te ver voor nu, maar alleen van de fotoś al, wordt ik een blij mensje.

    Even een opmerking over iets totaal anders, kan het sinterklaasspel niet bestellen, alleen met creditcard betalen en die heb ik niet……

  2. Inderdaad zijn “fotoplekjes” wel erg fijn. Wij hebben zo’n dochter die graag Tiktok filmpjes maakt. Dan is die generatie ook weer zoet! De foto’s zien er weer prachtig uit. Bij die berenfamilie moest ik meteen aan Goudlokje denken.

  3. Zijn wij ook geweest,. zeer de moeite waard , heel sfeervol en prachtig gemaakt,,wat een werk. Je kijkt je ogen uit,,en ook het restaurant vind ik heel sfeervol.Zeker een aanrader !!!!