Binnenkijken in het landelijke kersthuis van Lindsay

18

We gaan weer naar Amerika! Dit keer kijken we gezellig binnen in het prachtige landelijk gedecoreerde kersthuis van Lindsay. Lindsay’s stijl is een combinatie van modern en country farmhouse. Haar smaak ligt héél dicht bij die van mij. Dus ik kan je alvast verklappen: dit is één van mijn favoriete binnenkijkers tot nu toe! Zin om weer even lekker binnen te neuzen in het kersthuis van iemand anders? Scroll dan gauw verder!

Lindsay a.k.a. @CountryGirlHome

Lindsay (37) – beter bekend als @CountryGirlHome op Instagram – is geboren en getogen in Utah. In 2002 trouwde ze met Steve, de liefde van haar leven. Inmiddels heeft het stel vier prachtige kinderen: 3 jongens en een meisje. “We wonen in de bergen van Noord-Utah. Te midden van prachtig natuurschoon, bergen en natuurlijk: wilde dieren,” vertelt Lindsay.

In haar vrije tijd is ze graag bezig met interieur. “Ik hou ervan om mijn huis te stylen en decoreren. Ik ben gek op DIY projecten, ik bouw graag dingen en ik beschilder meubels. Daarnaast mag ik graag tuinieren, fotograferen en natuurlijk: tijd doorbrengen met mijn lieve gezin.”

Een tijd van anderen helpen

Lindsay is – net als elke blogger en Instagrammer die meedoet aan deze rubriek – dol op Kerst. “Ik hou zo van deze periode. Ik vind er zóveel dingen geweldig aan,” glundert ze. “Maar het meeste houd ik van de reden voor dit seizoen: de geboorte van Jezus. Dat is immers wat we vieren. En ja, Kerst is gewoon één van de mooiste periodes van het jaar. Ook omdat we even niet puur met onszelf bezig zijn. Het is een tijd van anderen helpen, van geven en ontvangen. Een tijd die we doorbrengen met onze geliefden.”

Een groot kerstfeest bij opa & oma

Lindsay heeft zoveel magische herinneringen aan deze tijd van het jaar. “Toen ik klein was, gaven onze ouders ons vlak voor Kerst een nieuwe pyjama,” vertelt ze breeduit lachend. “We gingen dan naar mijn opa & oma voor een gigantisch kerstfeest. Daar deden we de white elephant gift exchange (net zoiets als het kerstdobbelspel, red.) met al onze neefjes en nichtjes. We aten, speelden spelletjes, lachten en genoten optimaal van elkaars gezelschap.”

Eén van Lindsay’s favoriete kersttradities was het versieren van haar ouderlijk huis voor Kerst. “Mijn moeder ging all out hoor,” lacht ze. “Ze maakte ieder jaar een winter wonderland. En ze liet me altijd helpen. Ook mocht ik mijn eigen ornamentjes maken om in de ‘kinderboom’ in de kelder te hangen. En we bakten samen kerstkoekjes om aan de buren te geven.”

Ik hou van de tijd die versieren kost

De liefde voor het decoreren van haar huis met Kerstmis is Lindsay dus met de paplepel ingegoten. “I really love decorating for Christmas,” lacht ze. “Ik vind het heerlijk om alle dozen uit de kelder te halen en door elke doos te gaan. Zoveel van de versieringen brengen herinneringen naar boven. Ik vind het ook fijn dat het best veel tijd kost om te versieren.”

“Daar kan ik enorm van genieten. Soms ben ik er wel meer dan een week mee bezig. Meestal begin ik vlak voor Thanksgiving. Hoe langer je kunt genieten van kerstversiering, hoe beter. Toch?” Ook haar kinderen versieren trouwens met haar mee. “Elk van onze kinderen heeft een klein kerstboompje op zijn/haar kamer,” vertelt Lindsay. “En die mogen ze helemaal zelf versieren!”

Christmas faves

Lindsay is dol op de glans van kerstverlichting. “En op de warme en knusse sfeer die je krijgt als je warme dekens en zachte kussens neerlegt in de winter,” voegt ze toe. “Verder hou ik erg van de geur van kaneel, dennengroen en zelfgebakken kerstlekkers in huis. En ik krijg ook zo’n heerlijk kerstgevoel als er kerstmuziek op staat terwijl buiten de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen. En dat gebeurt hier in Utah heel vaak! Kerst is echt een magische tijd,” verzucht ze.

Elk jaar een beetje anders

Haar kerstversiering verandert Lindsay elk jaar een beetje. “Ik wissel mijn thema of de belangrijkste kleuren elk jaar. Meestal zijn het de kussens en throws op de bank die ik vervang. Of de lintjes in mijn boom. Ik hou ervan om natuurlijke elementen te gebruiken in mijn decoratie. Denk aan hout, dennenappels en echt kerstgroen,” vertelt ze.

Als ze gaat versieren, begint Lindsay met de kerstboom. “Dan weet ik voor welke kleuren, welk thema en welke stijl ik ga. Vervolgens verwerk ik die stijl ook in de rest van mijn huis. Ik hou het graag simpel en beperk mijn kleurenpalet tot slechts een paar tinten. Ik hou van rood, wit en crème samen. En de combi van groen, wit en houttinten vind ik ook mooi. Kerstversiering kan heel snel druk en zwaar worden. Ik vind het veel fijner om het licht en natuurlijk te houden.”

Trial & Error

Elk jaar voelt Lindsay zich weer iets zelfverzekerder over haar versiering. “Als ik iets probeer en het werkt, dan laat ik het zo,” vertelt ze. “En anders probeer ik gewoon wat anders! Trial & Error is de enige manier om te leren en te groeien.” Als het om versieren gaat, vindt ze zichzelf een less is more type. “Ik geloof dat je niet veel nodig hebt om iets heel moois neer te zetten,” legt Lindsay uit. “Je hoeft echt niet veel geld uit te geven of heel veel spullen te kopen om het amazing te maken. Kies gewoon een paar van je favourite things en echt, het is al perfect!”

Metallics zijn een goede manier om sparkle toe te voegen, vindt de Amerikaanse. “Mercury glass is echt een favoriet van mij. Ik denk dat het tijdloos is en nog jarenlang in zal blijven. Ik spaar al jaren kerstballen en versieringen van antiek glas. Elk jaar koop ik er weer iets bij, en zo groeit deze speciale verzameling met mij en ons gezin mee.”

De mensen & herinneringen maken Kerst speciaal

Blogs, Instagram en Pinterest staan ból van de inspiratie. Maar is het soms niet lastig om te kiezen? Je kunt immers best snel overweldigd raken. “Er zijn zoveel geweldige kerststijlen,” weet Lindsay, “het is belangrijk om bij jezelf en je eigen stijl te blijven. Ik hou er zelf van om het klassiek, simpel en ingetogen te houden.”

Lindsay adviseert om de tijd te nemen om een collectie op te bouwen. “Zoiets kan járen duren, het hoeft heus niet in een jaar,” vindt ze. “Wees geduldig, all good things take time. En trouwens: wie heeft er nou genoeg geld om ieder jaar zijn decoratie helemaal te veranderen? Ik niet hoor!”, lacht ze.

Some final words of advice, Lindasy? “Heb plezier met versieren. Maak je huis speciaal voor je gezin en decoreer met z’n allen samen! Betrek iedereen erbij en begin je eigen kersttradities. En onthoud dat het de mensen en de herinneringen zijn die deze tijd van het jaar zo speciaal maken. Niet de spullen.”

Wat vind jij van deze kerst-binnenkijker?

Nou, is dat geen mooie afsluiter? Ik zei het in het begin al: ik vind Lindsay’s huis prachtig. Ik heb nogal eens de neiging om ietsje te veel te doen. Meer dan ik eigenlijk mooi vind. En dan zie ik Lindsay’s foto’s op haar geweldige Instagram account of haar blog en denk ik: simpel is zó mooi. Zo sereen. I love it.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van dit kersthuisje vinden. Laat je het weer weten in een reactie hieronder? Oh, en je mening geven mag uiteraard! Maar wees wel een beetje vriendelijk in je reacties hè. Het gaat wel om iemands huis ;-). Mocht je tot slot alle eerdere kerst-binnenkijkers willen terugkijken, je vindt ze hier.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

18 reacties

 1. Ik zie mooie spulletjes en op één of andere manier oogt het voor mij te steriel. Alsof het huis net opgeleverd en ingericht is. Ik kan mijn vinger er niet op leggen waar dat nou door komt.

  • Ja, dit dus. Ik vind het echt zo gemaakt.
   Ze hebben zichtbaar geen huisdieren, er mag niet bewogen worden, en het voelt allemaal heel statisch. Ik plof er niet lekker op de bank. Voor mij voelt het picture perfect maar nepwarm, zoals hierboven al staat: steriel.

   • Joh, een beetje vriendelijker mag ook wel. Dit is wel iemands huis hè! Je doet allemaal aannames die niet kloppen, ze heeft wel degelijk huisdieren. Maar goed, smaken verschillen. Ik vind het schitterend. Ik hou van die rust in huis. Zo is het bij mij thuis ook. Dus dan zou ik ook maar even niet kijken als ik mijn interieur straks deel ;-).

 2. Héél mooi ! En weer bergen inspiratie bij! Ik denk soms dat ik qua ‘decking the halls’ in het verkeerde land ben geboren. Ik ben zo dol op die grootse gezellige feesten en alle bijhorende decoratie die in Amerika uitgebreid wordt gevierd : Halloween, Thanksgiving & Kerst. Ik vind het huis hélemààl niet steriel aanvoelen, ja het is netjes opgedost maar als blogger ga je nu idd geen troep laten rondslingeren als je zulke foto’s maakt. Jullie maken je huis toch ook helemaal netjes als er bezoek komt ? 🙂
  Ik vind het idee van de verschillende kleine natuurlijke kerstboompjes héél leuk, alsook de vele guirlandes op kapstokken, bedpost & mantels. Ik kan niet wachten tot ik in mn huisje kan & helemaal ‘los’ kan gaan met mijn kerstdeco.

 3. Wouw wat een geweldige vrouw lijkt me dat, en het zou me heerlijk lijken om gewoon mee te kijken hoe zij versieren gaat.
  Haar style vind ik geweldig.. overal wat en toch rustig.. ik probeer ook alles in 1 stijl te houden nml. Zilver met wit, en houten en kerstgroene details.
  Ben het met 1 ding niet helemaal eens! Ze zegt :”En onthoud dat het de mensen en de herinneringen zijn die deze tijd van het jaar zo speciaal maken. Niet de spullen.”.. maar juist OOK.. de spullen.. al die mooie versiering, de lampjes (denk aan al die prachtige etalages enz) die maken de sfeer..

 4. Geweldig kersthuis! Helemaal mijn stijl. nog 3 weekjes en dan ga ik ook helemaal los. Kan bijna niet wachten om alle ketstspulletjed weer van zolder te halen. Bedankt lieve Saskia voor al je inspiratie en ideetjes. Liefs, Jose

 5. Kei sfeervol en heerlijk rustig.
  Ik herkende de houten schaal op het hal tafeltje met de kerstballen.
  Bij ons is deze schaal gevuld met wanten en dassen op de kapstok 🙂

 6. Echt heel mooi. Zelf heb ik ook alles licht en rustig dus dit is ook wel mijn stijl. Die foto met de kapstok bijvoorbeeld, zo mooi 🙂

 7. Wat prachtig hoe alles zo stijlvol en toch eenvoudig versierd is!! Het is natuurlijk ook wel een heel mooi huis aan de ruime kamers te zien. Maar ja, echt even genieten en wegdromen 🙂

 8. Wow wat mooi!
  Het lijkt me een super aardige vrouw, ik vind de principes die ze erop nahoudt heel mooi, ik kan mij hierin vinden.
  De tafel is ook zo prachtig gedekt, ik houd van al het groen en rood op tafel, zo gezellig.
  Ohh je zal maar in de bergen van Northern Utah wonen, gegarandeerd sneeuw, natuur om je heen, nooit geweest hóór,maar het lijkt me heerlijk ☺.
  Nogmaals prachtig!.
  Groetjes Marijke.