Win het heerlijke kerstkookboek van Donna Hay

360

Je hebt ‘m waarschijnlijk al een paar keer zien langskomen hier op Christmaholic.nl: het nieuwe kerstkookboek van de Australische tv-chef Donna Hay. Ik deelde o.a. al een heerlijk recept voor gevulde appeltjes uit haar boek met jullie. En deze week mag ik 4 van jullie onwijs blij maken met een exemplaar van dit boek. Althans, ik hoop dat je er heel blij van wordt als je wint ;-). Hoe je kans maakt, vertel ik je hieronder!

Wat vind je in ‘Kerst’ van Donna Hay?

Maar eerst natuurlijk even wat informatie over het boek. Wat staat er precies in? En wat vind ik zelf van het boek? Ik ken Donna Hay al jaren en heb diverse kookboeken van haar in mijn boekenkast liggen. Donna staat bekend om haar heerlijke, super smaakvolle recepten. Waar je meestal niet mega veel ingrediënten voor nodig hebt en die ook nog eens relatief eenvoudig zijn om te maken.

Dat laatste is in ‘Kerst’ wel ietsjes anders. Logisch ook natuurlijk, het is niet voor niks een kerstkookboek. De receptjes zijn nog steeds niet super ingewikkeld hoor, maar sommige wel net ietsje uitgebreider dan ik van Donna gewend ben. Het boek begint met heerlijke hapjes die je bij de kerstborrel kunt serveren of als amuse / voorgerecht. Denk aan mini-quiches met ui en brie. En lekkere dipjes, zoals hummus of munt-spinaziedip.

Het kerstigste kookboek

Vervolgens komen de hammen, kalkoenbereidingen, krokant buikspek en verschillende feestgerechten met vis- en schaaldieren langs. Gevolgd door heerlijke bijgerechten zoals hasselback-pompoen met honing en amandelen en tarte tatin met gaglaceerde wortels. Het boek sluit af met meer dan 100 pagina’s aan zoete verwennerij. Heerlijke koekjes, taarten, vijgentulbandjes met peperkoekgeweien, diverse trifles en zoete geschenkjes passeren de revue.

Als je het mij vraagt is dit het meest kerstige kookboek dat er bestaat. Het is lekker dik, de foto’s zijn prachtig en de recepten passen precies bij mijn beleving over ‘kersteten’. Ik ga er dan ook absoluut uit koken voor ons pre christmas dinertje dit jaar! Mocht je het boek zelf willen aanschaffen of cadeau willen geven, dat kan natuurlijk. Je koopt het onder andere hier bij Bol.com. Daar kun je ook het digitale inkijkexemplaar even doorbladeren.

Hoe maak je kans op 1 van de 4 boeken?

Heb je meteen naar hier doorgescrolld? Dat snap ik wel hoor ;-). Je wil dit boek ook gewoon winnen! Ik mag – zoals ik al zei – vier exemplaren van Donna Hay – Kerst ter waarde van €24,99 weggeven aan mijn lezers. Om kans te maken vraag ik je om hieronder een reactie achter te laten. Vertel me in jouw reactie welke plannen je hebt voor het kerstdiner dit jaar! Weet je al wat je gaat koken? Wordt het gourmet? Of een uitgebreid diner? Heb je al receptjes klaarliggen of zoek je echt nog inspiratie? Ik hoor het graag!

Op deze winactie zijn uiteraard weer de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je alleen mee kunt doen wanneer je in Nederland of België woont en minimaal 16 jaar oudt bent. Deze winactie loopt t/m 11 december 2019. Vul een geldig e-mailadres in als je mee doet, want de winnaars ontvangen via mail bericht. Daarnaast plaats ik hieronder een update met de namen van de winnaars zodra die bekend zijn. Ik wens jullie allemaal weer veel succes en natuurlijk alvast een hele smakelijke Kerst!

Donna Hay | Kerst – het kookboek | EAN: 9789000370276 | Uitgever: Spectrum

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

360 reacties

 1. Eerste kerstdag krijg ik mijn familie op zoek… het thema is buiten koken dit jaar… combinatie van bbq en de Dutch oven op een houtvuur

  Op het programma staan camembert van de bbq… soep uit de dutch oven.. warme salade van gerookte paddestoelen en aubergine … eendenborstfilet met knolselderijpuree en gerookte paddenstoelen… brownie met pindakaasmousse/gerookt zout karamel

  De voorbereidingen beginnen vroeg elk jaar… op tijd met alle kookboeken op tafel en een leuk menu in elkaar fietsen

 2. Heike Garritsen op

  Leuk!! Mijn zus en ik gaan dit jaar het kerstdiner bij mijn vader organiseren. Een menu moeten we alleen nog maken haha!

 3. Nathalie Hoornaert op

  Hallo, Saskia,

  Sinds eind november heb ik jouw site ontdekt! Heerlijk gewoon! Ook ik ben een Christmaholic en mijn gezin ook eigenlijk.
  Iedere Kerstavond komt de ganse familie bij mij thuis om er een oergezellige avond van te maken en daarbij mogen alle lekkernijen niet ontbreken.
  Dit jaar spits ik mij toe op een lekkere X-Mas cocktail nl. the jingle juicy Clementine, met hapjes waar ik nog een beetje zoekende ben. Dan opgevulde kerstkalkoen met kroketjes en als dessert mijn klassieker : ijstaart met meringue, speculoos en advocaat. Wat denk je? Klinkt lekker toch?

 4. Kerst is dé’tijd om uit te pakken. Niet alleen cadeautjes natuurlijk, maar ook aan tafel. Daarom: met de hele familie aan tafel en gerechten met een groots effect. Love it!

 5. Sonja van den Beemd op

  Ik zoek echt nog inspiratie>
  Ik weet totaal nog niks.
  Dus dat boek zou misschien wel de gouden oplossing zijn

 6. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nog niet heb bedacht wat ik ga klaarmaken voor kerst. Hopelijk helpt dit boek mij met een goed plan te komen 🙂

 7. Wat een leuke site en ik kan nog wel wat inspiratie gebruiken. Vaak komt het toch weer op de traditionele familie gerechten uit als we met zijn alle zijn.. geroosterde pompoen en pompoen puree met runderwang en grand dessert.

 8. Ohh dit is zoo gaaf mooi boek!! Heb het al een paar keer doorgebladerd in de winkel..
  Mijn familie komt 2e kerst eten bij mij en mn kids en we proberen er meestal iets speciaals van te maken al zou dit boek het natuurlijk ons fantastisch kunnen helpen ermee om het nog lekkerder te maken