Win het heerlijke kerstkookboek van Donna Hay

468

Je hebt ‘m waarschijnlijk al een paar keer zien langskomen hier op Christmaholic.nl: het nieuwe kerstkookboek van de Australische tv-chef Donna Hay. Ik deelde o.a. al een heerlijk recept voor gevulde appeltjes uit haar boek met jullie. En deze week mag ik 4 van jullie onwijs blij maken met een exemplaar van dit boek. Althans, ik hoop dat je er heel blij van wordt als je wint ;-). Hoe je kans maakt, vertel ik je hieronder!

Wat vind je in ‘Kerst’ van Donna Hay?

Maar eerst natuurlijk even wat informatie over het boek. Wat staat er precies in? En wat vind ik zelf van het boek? Ik ken Donna Hay al jaren en heb diverse kookboeken van haar in mijn boekenkast liggen. Donna staat bekend om haar heerlijke, super smaakvolle recepten. Waar je meestal niet mega veel ingrediënten voor nodig hebt en die ook nog eens relatief eenvoudig zijn om te maken.

Dat laatste is in ‘Kerst’ wel ietsjes anders. Logisch ook natuurlijk, het is niet voor niks een kerstkookboek. De receptjes zijn nog steeds niet super ingewikkeld hoor, maar sommige wel net ietsje uitgebreider dan ik van Donna gewend ben. Het boek begint met heerlijke hapjes die je bij de kerstborrel kunt serveren of als amuse / voorgerecht. Denk aan mini-quiches met ui en brie. En lekkere dipjes, zoals hummus of munt-spinaziedip.

Het kerstigste kookboek

Vervolgens komen de hammen, kalkoenbereidingen, krokant buikspek en verschillende feestgerechten met vis- en schaaldieren langs. Gevolgd door heerlijke bijgerechten zoals hasselback-pompoen met honing en amandelen en tarte tatin met gaglaceerde wortels. Het boek sluit af met meer dan 100 pagina’s aan zoete verwennerij. Heerlijke koekjes, taarten, vijgentulbandjes met peperkoekgeweien, diverse trifles en zoete geschenkjes passeren de revue.

Als je het mij vraagt is dit het meest kerstige kookboek dat er bestaat. Het is lekker dik, de foto’s zijn prachtig en de recepten passen precies bij mijn beleving over ‘kersteten’. Ik ga er dan ook absoluut uit koken voor ons pre christmas dinertje dit jaar! Mocht je het boek zelf willen aanschaffen of cadeau willen geven, dat kan natuurlijk. Je koopt het onder andere hier bij Bol.com. Daar kun je ook het digitale inkijkexemplaar even doorbladeren.

Hoe maak je kans op 1 van de 4 boeken?

Heb je meteen naar hier doorgescrolld? Dat snap ik wel hoor ;-). Je wil dit boek ook gewoon winnen! Ik mag – zoals ik al zei – vier exemplaren van Donna Hay – Kerst ter waarde van €24,99 weggeven aan mijn lezers. Om kans te maken vraag ik je om hieronder een reactie achter te laten. Vertel me in jouw reactie welke plannen je hebt voor het kerstdiner dit jaar! Weet je al wat je gaat koken? Wordt het gourmet? Of een uitgebreid diner? Heb je al receptjes klaarliggen of zoek je echt nog inspiratie? Ik hoor het graag!

Op deze winactie zijn uiteraard weer de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je alleen mee kunt doen wanneer je in Nederland of België woont en minimaal 16 jaar oudt bent. Deze winactie loopt t/m 11 december 2019. Vul een geldig e-mailadres in als je mee doet, want de winnaars ontvangen via mail bericht. Daarnaast plaats ik hieronder een update met de namen van de winnaars zodra die bekend zijn. Ik wens jullie allemaal weer veel succes en natuurlijk alvast een hele smakelijke Kerst!

Donna Hay | Kerst – het kookboek | EAN: 9789000370276 | Uitgever: Spectrum

Update: deze winactie is helaas afgelopen. Je kunt niet meer meedoen. De winnaars zijn: Maartje van Esch, Yvonne Drenth, Anne Koornstra en Sophie Scholten. Zij hebben inmiddels via e-mail bericht ontvangen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

468 reacties

 1. Krista Beekman-van Dieren op

  Kookboek “Kerst” van Donna Hay doorgebladerd in de boekhandel en wauw wat een fantastisch kookboek weer!! Die zou ik heel graag winnen, zodat ik mijn familie nog meer kan verwennen met een heerlijk kerstdiner

 2. bruyneel christine op

  goh deze zou ik graag in mijn bezit hebben ik leef in mijn keuken ,receptjes zoeken ,klaarmaken en dan proeven met de kids ,heerlijk .

  • Wat een leuke en passende winactie! Ik zou het graag willen winnen voor mezelf maar stiekem ook voor anderen. Wij vieren namelijk 3 dagen kerst en dan is het natuurlijk leuk en gebruikelijk om iets te maken en mee te nemen om gezamenlijk van al het lekkers te smullen. Maar wat??? Dit kookboek zou werkelijk een uitkomst zijn!
   F.niamat@hotmail.com

 3. Ik ga met kerst voor het eerst een beef Wellington bereiden. Hartstikke spannend. Maar daar kan ik natuurlijk niet simpele aardappelrozetjes bij serveren. Hopelijk geeft het boek mooie gerechten om het menu aan te vullen.