10x kerstsfeer proeven in Zuid-Holland

1

Samenwerking – Misschien had je het al meegekregen, misschien ook niet: in november heb ik diverse vestigingen van Intratuin in het mooie Zuid-Holland bezocht. En dat was leuk! Mocht jij van plan zijn om deze maand te gaan kerstshoppen in Zuid-Holland – misschien wel in één van de genoemde Intratuin-vestigingen – lees dan zeker even verder. Ik deel namelijk 10 tips met je om volop kerstsfeer te snuiven in deze mooie provincie!

1. Kerstcircus Malieveld (Den Haag)

Al meer dan 20 jaar geeft Groot Kerstcircus Den Haag tijdens de kerstvakantie voorstellingen voor groot en klein op het Malieveld. De show is altijd nieuw en verrassend. Dit jaar komt een wel heel bijzondere groep artiesten naar Groot Kerstcircus Den Haag.

Samen met de Spaanse clown Juanes en zijn Franse collega Ferdinand zorgen Chinese topacrobaten voor de ultieme familieshow tijdens de kerstvakantie. Geniet van spectaculaire acrobatiek, dansende draken en vrolijke comedy in een voorstelling voor alle leeftijden. Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020.

2.  Kerstshow Intratuin Zoetermeer

Tip nummer twee: bezoek de kerstshow bij Intratuin Zoetermeer. Het is geen hele grote kerstshow, maar wel echt een superknusse. En één van de leukste nieuwe shows die ik dit jaar heb ontdekt. Er is een sfeervolle kerstdorpenafdeling, met een grote presentatie waar je om heen kunt lopen.

Er hangen donkere doeken aan het plafond, waardoor het niet te licht is binnen. Ik werd echt heel blij van het sfeertje dat hier hangt. Overal zijn nisjes en hoekjes met kleine en grotere sfeerpresentaties. En her en der staan vol versierde kerstbomen bovenop grote bakken vol kerstballen. Afgelopen woensdag werd bekend dat de kerstshow bij Intratuin Zoetermeer de prijs ‘Beste Kerstshow’ heeft gewonnen in de categorie XL!

Benieuwd? Bekijk dan hier mijn uitgebreide fotoverslag. De kerstshow bij Intratuin Zoetermeer is nog t/m 5 januari 2020 te bezoeken.

3. Winterfair Gouda

Op vrijdag 13 december tijdens Gouda bij Kaarslicht en op zaterdag 14 december kun je lekker shoppen bij de sfeervolle Winterfair Gouda. Een groot team van vrijwilligers verwelkomt je graag in de mooie Sint-Jan in Gouda. Je vindt er o.a. tweedehands kinderkleding, heerlijk gebak, sieraden, vintage en brocante. Bekijk hier alvast een lijstje met de veelzijdige stands op de Winterfair. Met je aankopen op de Winterfair in Gouda steun je trouwens negen goede doelen. Op de website lees je daar meer over!

4. Kerstmarkt in Dordrecht

In Dordrecht vindt dit jaar de allergrootste kerstmarkt van Nederland plaats op 13, 14 en 15 december. In de historische binnenstad kun je, tussen honderden kramen en meerdere podia, genieten van een ultieme kerstsfeer. De honderden monumenten die de stad rijk is en de iconische binnenhavens vormen het decor voor een route van kramen en pagodes.

Een niet te missen stop tijdens een rondje over de Kerstmarkt is de Grotekerkstuin. Hier kun je je ogen uitkijken in het Kersttheater. In de Grotekerkstuin is ook de levende kerststal te vinden. Meer informatie over de kerstmarkt en de openingstijden, vind je op KerstmarktDordrecht.nl.

5. Kerstshow Intratuin Zevenhuizen

Kerstshow nummer twee in dit lijstje, is die bij Intratuin Zevenhuizen. Beren spelen een grote rol in de kerstshow bij Intratuin Zevenhuizen. Je vindt ze op diverse plekken, o.a. in feestelijke tafereeltjes langs de rolband naar de tweede verdieping. Maar er is natuurlijk nog veel meer te zien in deze grote en uitgebreide kerstafdeling! Waaronder prachtige roze en romantische decoraties.

Maar ook gouden, en traditioneel + nostalgische rode decoraties. Meer weten over deze show? Bekijk dan de fotoreportage die ik er maakte in dit blogje! De kerstshow bij Intratuin Zevenhuizen is nog t/m 5 januari 2020 te bewonderen.

6. Cool Event – Scheveningen

Van 9 november t/m 26 januari kun je schaatsen op de supergrote schaatsbaan (maar liefst 600 vierkante meter) bij het Kurhaus in Scheveningen. Van  zaterdag 7 december t/m zondag 12 januari komt er nog een event bij! Er is een prachtige ijssculpturen-expositie te zien in een grote gekoelde tent. Er is trouwens ook een funskate ijsbaan dit jaar, die is helemaal nieuw. Meer informatie vind je op de website van Cool Event!

7. Kerstshow Intratuin Rhoon

De derde kerstshow in Zuid-Holland die ik je graag tip, is die bij Intratuin Rhoon. Dit is trouwens een hele andere kerstshow dan je misschien gewend bent. De show is meer opgezet als een kerstmarkt. Alles bevindt zich in één grote ruimte (in plaats van kleinere hoekjes, nisjes en kamers, zoals bij veel andere shows).

Eén van de leukste dingen aan de kerstshow bij Intratuin Rhoon vond ik het kerstdorp. Dat is echt hartstikke groot. Er speelt gezellige muziek en op diverse plekken in de kerstdorpafdeling zijn openingen gemaakt waar kleine kinderen ín kunnen kruipen. Zodat ze het kunnen beleven alsof ze er zelf wonen. Meer weten? Hier vind je mijn verslag met foto’s. Deze kerstshow is nog t/m 5 januari 2020 te bezoeken.

8.  Winterfair in Ahoy

In Ahoy Rotterdam vindt dit jaar alweer voor de tiende keer de Winter Fair plaats. Van 5 t/m 8 december 2019 kun je er terecht voor gezellige kerstshoppings, diverse optredens, workshops en exposities. Je kunt er ook een lekker hapje eten. De kaartjes kosten €11,- in de voorverkoop als je ze via de website koopt. Aan de kassa betaal je €14,50. Hierboven zie je een filmpje met een sfeerimpressie van vorig jaar. Meer informatie via winter-fair.nl.

9. Kerstshow Intratuin Pijnacker

Een bezoek aan de kerstshow bij Intratuin Pijnacker begint… onder water! Er is namelijk een heuse onderzeewereld nagebouwd in de entree. In alle hoeken én in het midden van de hal staan kerstbomen versierd met zeediertjes. In het midden staat een boot met cadeaus. En achterin kunnen de kinderen naar een verhaaltje luisteren. Het gaat over een kapitein die al zijn kerstschatten is verloren.

De kerstshow bij Intratuin Pijnacker is groot! Ze hebben hier een flinke oppervlakte om mee te werken. En dat zorgt er ook meteen voor dat het allemaal vrij ruim en rustig is opgezet. Hoge wanden vol versieringen, perfect op kleur, maat en soort gesorteerd. Benieuwd? Hier vind je mijn uitgebreide fotoverslag. Ook deze kerstshow is nog t/m 5 januari 2020 te bezoeken.

10.  Kerstconcert met wijnproeverij

Dit is inmiddels het vierde kerstconcert met Geert Bierling en gasten in de sfeervolle Oude of Pelgrimvaderskerk. Geert bespeelt het historische Bätzorgel, kistorgels en een windharmonium. De musici, samen met verteller Peter van Drunen trakteren ons op een wijnproeverij in kerstsfeer.

De Delfshavense wijnkoperijj Domaine Z zorgt voor tekst en uitleg over hun bijzondere (en speciaal voor dit concert samengestelde) selectie kerstwijnen. Meer informatie vind je hier!

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Intratuin Zoetermeer, Zevenhuizen, Pijnacker & Rhoon

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie