DIY ☆ klein kerststukje op een metalen ster

8

What’s up folks? Lekker weekend gehad? Ik deel op deze december-maandag graag een leuke DIY met je. Het is er eentje waar je echt kerstgroen voor nodig hebt. Daarom deel ik hem ook nu pas! De kerstboom staat waarschijnlijk al te stralen, maar met kerststukjes en -kransen van echt groen wachten we meestal tot één of twee weken voor Kerst. Want je wil natuurlijk dat je stukje er met Kerstmis nog prachtig uitziet!

Kerststukje voor de buffetkast / keukenkastjes

Deze kerststukjes op een metalen ster zijn eigenlijk een wat modernere variant op de kerstkrans. Ze zijn superleuk om voor je ramen te hangen, op keukenkastjes of – zoals ik heb gedaan – op ramen van de buffetkast. Ze nemen heel weinig plaats in beslag, dus je vindt vast nog wel ergens plek in huis. Het maken van de kerststukjes op een metalen ster is poepiesimpel. Ik zal je even snel vertellen hoe het moet!

kerststukje op metalen sterWat heb je nodig?

Zorg dat je klaar hebt liggen:

 • Metalen sterren, ik kocht mijn gouden sterren bij Sostrene Grene
 • Mooi lint (ook gekocht bij Sostrene Grene)
 • Stevig groen binddraad
 • Dun donker binddraad
 • Kerstgroen
 • Kleine kerstballetjes
 • Tangetje & schaar

Kerstgroen aan metalen sterren bevestigen

Begin met het maken van een toefje kerstgroen. Ik gebruikte een combinatie van Eucalyptus, Pinus en Conifeer, dat kocht ik bij mijn vaste bloemist: Bloemmarie in Eindhoven. Ik wilde eerst alleen het typische kerstgroen gebruiken, maar de Eucalyptus voegt echt wat toe!

Knip wat takjes op de goede lengte af en vorm een ‘toef’. Bind de takjes aan elkaar vast met een stuk stevig groen binddraad. Ik heb vervolgens wat lint om het topje gewikkeld, zodat je het groene binddraad niet meer ziet. Maar dit is natuurlijk geen must.

Alternatief voor een kerstkrans maken

Bind nu een lang stuk lint aan de ster, zodat je hem straks kunt ophangen. Maak daarna het toefje kerstgroen met groen binddraad vast aan de bovenzijde van de ster. De kleine kerstballetjes heb ik met dun donkergrijs binddraad (ook gekocht bij Bloemmarie) aan de takjes groen vastgebonden op de juiste hoogtes. Omdat het draad zo dun is, zie je het amper zitten. Je kunt natuurlijk ook touw of lint gebruiken om de balletjes vast te maken. Dan zul je het wel zien.

klein kerststukje op ster van metaalbuffetkast versierenVariatie-ideetjes & tips

Ik plakte de kerststerren met plakband aan de binnenzijde van de kastdeuren vast. Ze zijn helemaal niet zwaar, dus dat blijft prima hangen zo! En dat was het eigenlijk al. Simpel hè? Natuurlijk kun je qua decoratie helemaal los gaan. Gebruik kerstbelletjes in plaats van kerstballen. Of hang er bijvoorbeeld nog lichtjes op batterijen aan, die je ook aan de binnenzijde van de kast vastplakt. Ook leuk: werk met gespoten Asparagus of andere glinsterende takken voor wat extra glamour-effect in je kerststukje.

Maak jij wel eens kerststukjes?

Ik hoor natuurlijk heel graag wat jullie van deze simpele kerststerren met groen vinden. Is het iets wat je zelf zou maken en op zou hangen? Of is het te strak / modern naar jouw smaak? Natuurlijk staan er hier op Christmaholic.nl nog véél meer blogjes over het maken van kerststukjes en versieringen met echt kerstgroen. Hier vind je ze allemaal op een rij. Mocht je met kerstgroen aan de slag gaan, heb ik nog één tip: laat de takken buiten in de tuin of op het balkon liggen tot vlak voor gebruik. Zo blijven ze het langste mooi & fris!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

 1. per twee hangt het prachtig op de buffetkast ik zou voor mezelf eerder gaan naar een houten ster, ieder jaar zeg ik nu ga ik niet meer zoveel decoratie maken en toch kriebelt het altijd weer

 2. Oh deze zijn ontzettend leuk, niet zoveel werk.
  Onlangs bij de workshop van de hangende kerstboom bij Intratuin werd ik ineens ziek, die is dus mislukt, misschien is dit een leuke vervanging.
  Groetjes Marijke.

 3. Ik heb sinds kort deze blog ontdekt en zit soms te kwijlen bij al die mooie plaatjes!
  Ook deze sterren voor aan de kastdeuren vind ik erg leuk,zelf heb ik ook zoiets gemaakt maar dan wat kleiner en ze hangen aan de sleutel van de kastdeuren.
  Volgend jaar maak ik zeer zeker die sterren!

 4. Lieke van Leeuwen op

  Leuk!! Ik krijg helemaal zin oM dit te gaan maken. Zelfs met mijn linkerhanden en ongeduld lijkt dit op iets wat moet lukken..