WIN! Een kerstexperience met overnachting in Zuid-Limburg voor 2 personen

277

Dit is alweer de állerlaatste winactie van het seizoen!! Maar jongens, we sluiten af met een knaller hoor. Deze keer mag ik namelijk een heuse kerstexperience weggeven in het prachtige Zuid-Limburg, inclusief een overnachting voor twee personen op zondag 29 december 2019! Hoe ontzettend gaaf is dát? In dit blogje vertel ik je graag wat er allemaal te doen is in de regio en wat je precies kunt winnen vandaag!

To do’s in Zuid-Limburg dit kerstseizoen

Als je het mij vraagt is Zuid-Limburg de meest kerstige regio van ons land. Het is de plek waar kerstliefde door de maag gaat (ha, bourgdondiërs!). Waar de landschappen adembenemend mooi zijn. En waar altijd iets kerstigs te beleven is. Deze winactie wordt jullie aangeboden door Visit Zuid-Limburg. Zowel voor, tijdens als na je verblijf in de regio, staat Visit Zuid-Limburg voor je klaar. O.a. met een handige website, maar ook op Instagram en Facebook bijvoorbeeld. Dus mocht je vragen hebben over je bezoek aan deze regio, stel ze hen gerust!

Kerststad Valkenburg

De regio bruist van de activiteiten in de kerstperiode. Er zijn diverse kerstevents, waaronder natuurlijk Kerststad Valkenburg en Magisch Maastricht. Maar ook: Beleef Kerstival Kerkrade, WinterTijd Heerlen en het kerstcircus in Sittard-Geleen. Verder zijn er prachtige kribkes-wandelingen in het glooiende Zuid-Limburgse heuvellandschap. En natuurlijk kun je in het zuidelijkste deel van ons land ook echt geweldig eten. Voor meer informatie over wat er allemaal te doen is in Zuid-Limburg in de kersttijd, verwijs ik je graag naar de website van Visit Zuid-Limburg.

Winterwandeling in de heuvels

Wat kun je allemaal winnen?

Natuurlijk ben je vast ontzettend benieuwd wat je allemaal krijgt als je deze kerstexperience in Zuid-Limburg wint? Ik heb het hieronder even voor je op een rijtje gezet. Je krijgt:

 • een overnachting in Hotel Creusen **** op zondag 29 december 2019 voor twee personen, inclusief ontbijt. Dit 4* boutiquehotel ligt in Epen en is een ideale uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes in de regio. De familie Creusen zorgt ervoor dat het je aan niets zal ontbreken. Zowel in de sfeervolle lounge, de prachtige hoteltuin als het rustgevende binnenzwembad.
 • een ritje met de Kerst Expres van de Miljoenenlijn voor 2 personen op zondag 29 december. Tijdstip naar keuze op 29 december. De Kerst Expres vertrekt vanuit Simpelveld om 10.55, 13.25 en 16.00 uur. Vanuit Schin op Geul vertrekt de trein om 11.45, 14.15 en 16.45 uur. Zacht puffend zet de stoomlocomotief de Kerst Expres in beweging. De stoomverwarming gaat aan en verwarmt de rijtuigen comfortabel op. Langzaam versieren slierten stoom de ramen terwijl je van het uitzicht op het prachtige winterlandschap van Zuid-Limburg geniet.
 • 2x toegang tot Winter Wonderland in combinatie met de kabelbaan in Valkenburg aan de Geul. In de Wilhelminagroeve bij de Kabelbaan ontluikt zich met Kerst een waar spektakel. Stap binnen in de ondergrondse mergelgangen waar de magie van 1001-nacht verrijst uit indrukwekkende zandsculpturen. Kunstenaars over de hele wereld lieten zich inspireren door de Arabische volksvertellingen. Vervolgens ga je met de stoeltjeslift, comfortabel, naar Brasserie Schenkerij de Wilhelminatoren én de rodelbanen. Leuk!

Kerststad Valkenburg

Kerst Expres Miljoenenlijn

En natuurlijk kun je de rest van de dagen helemaal zelf indelen. Misschien wil je nog wat meer tijd doorbrengen in Kerststad Valkenburg? Dan heb je ongetwijfeld iets aan de tips in dit verslag dat ik er eerder over schreef. Misschien wil je naar Magisch Maastricht? Daarover schreef ik vorig jaar dit artikel (+ vlog).

Hoe maak je kans op deze prijs?

Erg belangrijk: de datums voor de kerstexperience in Zuid-Limburg staan vast en kunnen NIET worden gewijzigd. Doe dus ook alleen mee met deze winactie als je op zondag 29 en maandag 30 december 2019 in de gelegenheid bent om naar Zuid-Limburg te reizen. Wil je kans maken op deze prijs? Laat dan uiterlijk 18 december 2019 hieronder een reactie achter. Vertel me in jouw reactie waarom je graag kerstsfeer wil proeven in Zuid-Limburg en wie je met je mee zou nemen als je wint!

Op deze winactie zijn zoals altijd de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Je kunt alleen meedoen als je in Nederland of in België woont en minimaal 16 jaar oud bent. De winnaar ontvangt via e-mail bericht op 19 december, dus zorg dat je je e-mailadres goed invult en check je mail de 19e zeker even! Ik wens jullie allemaal weer héél veel succes.

Liefs,
Saskia

Update: deze winactie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen. De winnaar is Tanja Vredeveld. Zij heeft inmiddels via e-mail bericht ontvangen. Vanaf oktober volgend jaar zijn er weer nieuwe winacties!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

277 reacties

 1. Dat is gaaf om mee te mogen maken ben gek verzot en verslaafd geraakt aan zuid limburg.

  Kom elk jaar met vakantie 3 weken en elke jaar weer om de kerst optocht mee te mogen maken ….

  Heb me hart verbonden aan zuid limburg en zelfs op facebook een groep aan gemaakt …..

  Zuid limburg the place to be …….

  Waar menig foto staat van het mooie zuiden zal vandaag hem weer is opdaten haha tja soms loop ik
  even achter maar goed ehh noemem we luiig heid hahahah

  • Jorijn van Hoof op

   Voor de èchte kerstsfeer moet je in Limburg zijn! Je waant je echt op vakantie daar. Het landschap is anders, de mensen zijn gastvrij en het dialect is soms niet te verstaan ;).As ik win mag Marc Rosmalen mee.

 2. We komen graag in Zuid Limburg
  Overnachten in hotel Brull te Mechelen en lekker eten bij Italiaan of het frituur restaurant er vlak naast.
  Bezoek aan het klooster en Wittem en wandelen van Noorbeek tot in het Belgische Teuven,( de voerstreek)
  Rustig ontspannen bij een lekker trappist en s avond s een bord zuurvlees of iets vegetarisch voor mijn echtgenote.
  Geweldig die gastvrijheid in Limburg
  Veel toeristische info te vinden en veel lokale boeren in die fruit en groeten te koop aanbieden

  • Ohhh jaaa dat zou geweldig zijn. Ook momentje samen zonder kindje even relax sn tijd voor elkaar en genieten van mooie valkenburg in kerstsfeer. Lijkt ons geweldig.

   Zeker na pittige jaren en afgelopen tijd..zal niet hele verhaal hier doen.

   We gaan duimen.

  • Dorothe v.d.Eijnden op

   Dit lijkt me zo gaaf om te winnen!zijn groot fan van zuid limburg en zou leuk zijn 22 dec.48 jaar getrouwd dus een romantisch weekendje zou leuk zijn

   • Mijn vriend en ik zouden op vakantie gaan, maar helaas zou hij in de kerstvakantie geopereerd worden aan een dubbele liesbreuk. Vandaag gehoord dat dit een paar weken uitgesteld is, dus een kersttripje naar Zuid Limburg zou fantastisch zijn! Rustig aan toch sightseeing in eigen land!

 3. Oh wat gaaf dat wil ik wel winnen samen met mijn vriend! 29 december hebben wij een babyshower in zuid limburg en dan kunnen we daar lekker blijven dineren en slapen dicht bij onze vrienden!

 4. Leuke prijs om te winnen maar ook zeker leuk om weg te geven.
  Ik denk dan aan mijn zoon die met zijn ster en engel Liza getrouwd is op 7 september van dit jaar.
  Door dik en dun, in goede maar nog meer in donkere dagen zijn zij voor iedereen en zeker voor elkaar een grote steun. Een leuke afsluiting van een jaar dat toch al niet meer stuk kan.

 5. Jacqueline Pallett op

  Ik zou mijn man Nigel meenemen op deze experience, als verlaat verjaardagscadeautje (morgen 18 december wordt hij 65, whoop, whoop). Wij zijn al op heel wat kerstshows, – fairs en -markten geweest, maar nog nooit in Limburg. Toch wat te ver rijden. Maar met zo’n geweldige overnachting wordt dat natuurlijk helemaal fantastisch!

 6. Alweer 5 jaar geleden zijn mijn man en ik getrouwd in het mooie Zuid Limburg. We wilden graag een buitenlands sfeertje dichtbij huis en waar vind je dat nu beter dan in de Limburgse heuvels? Het lijkt me super om tijdens de magische kerstperiode hier samen te verblijven en ons hier weer in onder te dompelen. Tevens ook omdat ons tweede kindje onderweg is en tijd voor ons twee samen schaars zal zijn komende periode 😉

 7. Anita van Dijk op

  Wij wonen aan de kust, maar we zijn helemaal gek van Zuid-Limburg, Valkenburg komen we eigenijk elk jaar op zijn minst een keer, maar we zijn er nog nooit rond de Kerst geweest. Of ik het verdien weet ik niet, maar mijn man (Gerrit) met wie ik al sinds 1982 getrouwd ben verdient het eigenlijk alleen al omdat hij het al zo lang uithoudt met mij. Ik ben ongeduldig, vaak chaotisch en druk, heel druk. Al met al tropenjaren voor hem denk ik..
  Vriendelijke groeten en voor iedereen die dit leest fijne Kerstdagen en een gezond 2020!!!

  • Juliët Mulder-Bakker op

   Ik ben een echte kerstfan. Dol op kerstlichtjes, kerstliedjes, kerstversiering, alles eigenlijk! Het lijkt me fantastisch om in Limburg de kerstsfeer te komen proeven. Normaal komen we nooit in Limburg, te ver weg, maar met zo’n overnachting is het wel haalbaar! Wat zou dat tof zijn samen met mijn partner!

 8. Ik zou heel graag willen winnen, zou een mooi verjaardagscadeau zijn (ik ben de 19de jarig)! Ik zou samen met mijn vriend dit wel willen beleven. Even weg zonder ons zoontje en qualitietime met z’n tweeën ❤️!!

 9. Het lijkt me fantastisch leuk om daar de sfeer es op te snuiven. Ik ken enkel de kerstmarkten aan de Belgische kust. Dus ik ben benieuwd of deze er helemaal anders uit ziet of niet. Plus wat quality time met mijn vriend (door alle verbouwingen heen) zou welkom zijn.

 10. Wow wat een gave prijs!! Ik ben geboren in Epen maar nu woon ik in Rotterdam, Mijn zusje komt vanaf dit weekend met ons de kerst vieren want ze woont alweer een tijdje in Canada maar wat zou het geweldig zijn om terug te gaan naar Epen en daar ook het kerstgevoel te proeven, een leuk broer en zus uitje!

 11. Ik wil heel graag met mijn vriend naar Limburg kerstsfeer proeven! Ik ben een echte kerstgekkie. Daarnaast is Limburg super gezellig!

 12. Ai, lees ik nog een keer over de kerstexperience zie ik dat ik nog moet omschrijven met wie ik de kerstexpereinde zou willen beleven. Dus nog even een aanvulling. Ik zou dit graag met mijn man doen, omdat we samen al heel wat samen hebben doorstaan.

 13. Wat een leuke actie. Ik zou deze graag willen winnen omdat ik na een mindere periode in januari weer aan de slag zal gaan bij een nieuwe werkgever. Dus nog even optimaal genieten van de kerstvakantie in Limburg zou geweldig zijn.
  Liefs

 14. Ohhh jaaa dat zou geweldig zijn. Ook momentje samen zonder kindje even relax sn tijd voor elkaar en genieten van mooie valkenburg in kerstsfeer. Lijkt ons geweldig.

  Zeker na pittige jaren en afgelopen tijd..zal niet hele verhaal hier doen.

  We gaan duimen.

 15. Ik zou graag met mijn partner voor onze eerste kerst samen zo romantisch mogelijk willen vieren

 16. Vroeger ging ik toen ik klein was elk jaar naar Hollandia Zou heel leuk zijn om Valkenburg weer eens te bezoeken En met de feestdagen ziet het er vast super mooi uit

 17. Ik zou als kerst fan uiteraard graag winnen. Mijn moeder zou degene zijn die ik zou meenemen. We gaan elk jaar zoveel mogelijk tuincentra af voor de kerst shows maar in Limburg zijn we nog nooit geweest. Mijn moeder is de allerliefste en doet alles voor ons en onze pasgeboren baby. Ik ben een stuk minder geduldig als zij en ook niet altijd even aardig. Kan haar nooit genoeg bedanken, maar dit zou een leuke verassing zijn om haar in het zonnetje te zetten

 18. Graag zou ik dit willen winnen voor mijn man en mij .
  Na dat mijn man een herseninfarct heeft gehad in augustus .Hebben we nog niks samen kunnen ondernemen als alleen de afspraken in het ziekehuis en revalidatie afspraken .
  Er eventjes uit met zn tweeën zou geweldig zijn .
  Ik ga duimen

 19. Wat zou het fantastisch zijn als ik daar met mijn vriend heen kan! We vieren voor het eerst in 5 jaar tijd weer oud en nieuw samen (iets met de front office in de hotellerie die 365 dagen per jaar door draait) en zijn vanaf die zondag vrij. Ik ben een echte christmas loonie en heb mijn vriend daar een beetje in mee getrokken, haha. We gaan allebei duimen 😀

 20. Dat is heerlijk om te winnen mijn man en ik hebben een rumoerig jaar gehad.
  Ik ben een enorme kerst fan en mijn man Marc heeft heel veel voor mij gedaan.
  Het dak op om daar een enorme kerstboom van 3 meter te zetten een kerstman.
  Onze tuin heel mooi versiert.
  Marc gaat mee met mijn kerst gekte en daarom gun ik hem een heerlijk paar dagen weg samen met mij

 21. Cindel Kalingart op

  Ik zou graag met mijn vriend heen willen. We hebben samen een erg zwaar jaar achter de rug zowel samen als familiair. We proberen er samen weer boven op te komen en er sterker uit te komen dan ooit tevoren. Even een nachtje eruit zou heerlijk zijn met z’n twee en geheel in kerstsferen is een gigantische kers op de taart waar ik nu al de kriebels van krijg in mijn buik als ik denk aan die leuke sfeer en alle mooie lichtjes en impressies. Al eens eerder in Zuid Limburg geweest, wat een feestje daar!

 22. Sonja Hubregtse op

  M’n man ! Zo knus om in deze periode in Zuid Limburg te zijn. Lampjes, kraampjes, bomen en veel gezelligheid !

 23. Wietske Wiltjer de Haan op

  Wat zou dit fantastisch zijn om te winnen.
  Heb net paar week geleden operatie gehad, en daarna beetje pech waardoor ik weer in het ziekenhuis kwam te liggen.
  Heb daardoor nog niet zoveel van de heerlijke magische kerstsfeertjes kunnen genieten.
  Wat zou het heerlijk zijn als ik dit samen met mijn man zou winnen.

 24. Sandra Versluis op

  Dat lijkt mij gaaf, Valkenburg daar begon het ruim 30 jaar terug voor ons met een vrienden koppel een weekend weg. Nog altijd met deze vrienden ieder jaar een weekend weg al is onze horizon iets verbreed. Simpelveld de Witte Keizerin ooit waren we de eerste gasten nog voor de opening logeerde wij daar al. En daarnaast reisde mijn man 2,5 jaar door de week op en neer naar Limburg voor zijn werk om in het weekend met asperges en vlaaien en de meest fantastische verhalen weer thuis te komen. Graag zou ik onze liefde voor elkaar en Limboland (zoals wij dat noemen) in deze mooiste tijd van het jaar daar doorbrengen.

 25. Corina van Oostrom op

  O wat zou ik dit graag willen winnen. Dit jaar zit het er gewoon niet in om überhaupt een kerstmarkt te bezoeken, laat staan een overnachting!

 26. Dorothe v.d.Eijnden op

  Dit lijkt me zo gaaf om te winnen!zijn groot fan van zuid limburg en zou leuk zijn 22 dec.48 jaar getrouwd dus een romantisch weekendje zou leuk zijn

 27. Zou ik super graag voor mijn ouders willen winnen. Zij gaan elk jaar in de zomer naar Valkenburg maar dit jaar is er in de zomer bij mijn vader kanker geconstateerd. Zal super voor hun zijn om er even uit te kunnen naar het plekje waar ze zo gek op zijn!

 28. 29 en 30 december… kerstavond is voorbij, mijn verjaardag dus ook. De complete familie en alle vrienden weer gezien. Samen een heerlijk kerstfeest beleefd, Om in die spirit te blijven, willen mijn man en ik heel graag naar Zuid-Limburg. We zijn ooit eerder in december in Valkenburg geweest, maar te kort om alles te zien. Zo zijn we de grotten nog helemaal niet in geweest. En dat is toch een echte must see. De gezelligheid, lampjes, het kerstgevoel, laat me dat nog maar wat langer vasthouden. Daar kan ik nooit genoeg van krijgen!