Kersttrends 2020 spotten op ChristmasWorld [verslag]

22

Ik heb éindelijk tijd gevonden om mijn verslag van Christmasworld in Frankfurt te maken! In dit blogje vertel ik je graag wat we allemaal gezien en gedaan hebben op de grootste zakelijke kerstbeurs ter wereld (woohoo). En ik laat ook alvast wat kersttrends voor 2020 zien en toffe producten die we gespot hebben! Oh wat hou ik toch van Kerst :).

Christmasworld in Frankfurt

Eerst nog even kort iets over Christmasworld in Frankfurt, want ik krijg er nog steeds zó veel vragen over! Wat is het eigenlijk en waarom ga ik er naartoe? In de Messe van Frankfurt zijn tijdens Christmasworld ieder jaar vijf beurshallen gevuld met gigantische stands vol kerstspullen. Echt, je kunt het je niet voorstellen hoeveel Kerst hier te zien is. Er zijn meer dan 1000 stands van bedrijven uit de hele wereld.

Christmasworld is de plek waar tuincentra en winkeliers uit heel Europa en daarbuiten inkopen komen doen voor het najaar. Als particulier kun je trouwens niet terecht op Christmasworld. Het is echt bedoeld voor zakelijke bezoekers (met een eigen bedrijf of die voor een bedrijf werkzaam zijn in de interieur- en kerstwereld).

Waarom ga ik naar Christmasworld?

Wat vind je allemaal op Christmasworld? Nou, echt zooooooveeel. Ik vergeet ieder jaar weer hoe groot het is. Om alle stands in één van de vijf giga beurshallen te bekijken kun je al een dag uittrekken. Je kunt er de nieuwste kerstballen, ornamenten, kerstbomen, kersthuisjes & dorpjes, lichtjes, grote lichtfiguren, opbergsystemen en nog veel meer bekijken, bewonderen & bestellen.

Zelf ga ik er naar toe om de kersttrends en nieuwe producten te spotten. En natuurlijk om inspiratie op te doen voor leuke blogjes! Wat wel een beetje lastig is, is dat je vrijwel nergens foto’s mag maken. Of je mag ze wel maken, maar niet online zetten, haha! Heb ik er nog niet zoveel aan. Maar ik heb mijn best gedaan en een paar toffe dingetjes vastgelegd op de gevoelige plaat.

Dierenprints & prachtige natuurlijke versieringen

De eerste stand waar ik graag wat fotootjes van laat zien, is die van Edelman. Edelman is het bedrijf achter het merk Mica Decorations, maar ook de decoraties van House of Seasons, de Black Box kunstkerstbomen en de huisjes van Luville.

Op deze stand spotte ik een aantal prachtige kerstbomen en toffe dingen. Ik zag bijvoorbeeld kerstballen die op een soort vetbollen voor vogeltjes lijken. Ook waren er weer allerlei ballen met dierenprints (die trend was er al volop in 2019 en wordt dit jaar nog groter gok ik). Ik heb hieronder wat toffe fotootjes verzameld van deze gigantische stand!

Belletjes & landelijke decoraties

Helemaal te gék vond ik de stand van Decostar, het bedrijf achter het prachtige landelijke merk Countryfield waar ik helemaal verliefd op ben. Mocht je wel eens bij Intratuin Duiven zijn geweest: daar hebben ze een enórme afdeling met alleen maar Countryfield-spulletjes. Echt geweldig.

Eén van de dingen die ik daar dit jaar zeker weten ga shoppen (als ze het hebben), zijn de gouden belletjes aan touw op de foto hieronder. Ik heb me er vorig jaar rot naar gezocht, nergens kon ik ze vinden. En op de beurs kwam ik ze dit jaar overal tegen. Hopelijk kopen de winkels ze dit jaar in, because I WANT THEM!! Verder heeft Decostar te gekke kunstkransen en kunsttakken. Werd zó hebberig in deze stand!

Kersttrends spotten

Mijn favoriete stand op Christmasworld is toch altijd die van Kaemingk, het bedrijf achter de grote kerstmerken Decoris (kerstversiering), Lumineo (kerstlampjes) en Everlands (kerstbomen). Deze stand is zó mooi en zo groot en gewoon WOW. Je wil hier wonen. In de showroom van Kaemingk in Nederland ga ik in april de kersttrendvideo’s opnemen. Daar heb ik nu al zooooveel zin in. Walking in a christmas wonderland :).

Helaas mag ik nu nog weinig van de trends laten zien en er nog weinig over vertellen. Dat vinden ze nog te vroeg in het seizoen. Dus hieronder krijg je van mij drie sneak peeks. Daar moet je het voor nu even mee doen! Maar don’t worry, later dit jaar volgt er nog veeeeel meer. Heb je wat om naar uit te kijken, haha!

Bijen & Paw Patrol

Next up is Kurt S. Adler. Als trouwe lezer van mijn blog ken je dit merk vast al. Ze hebben prachtige handgemaakte versieringen. Alle grote tuincentra in Nederland hebben er inmiddels een afdeling van in hun kerstshow (je weet wel, met die bekende groene wand).

Supertof vond ik hun nieuwe bijenthema met allerlei honing- en bijgerelateerde versieringen. Ik denk dat een zeker Nederlands warenhuis daar wel wat van zal inkopen, haha! Verder zag ik in deze stand Paw Patrol-ornamentjes hangen. Zowel glazen versieringen als hangers van kunststof. Leuk voor in kinderkerstboompjes!

Disney-ornamenten

Ik mag trouwens ook een tof nieuwtje delen: Kurt S. Adler heeft een te gekke Disney collectie vanaf dit jaar! Waaronder de typische notenkrakers van dit merk, in Disney-stijl. Hoe gaaf is dat? Op de beurs stond nog maar een klein gedeelte van de collectie. Voor de rest moeten we wachten tot dit najaar, als het in de winkels ligt.

Oh, en ik kan ook alvast verklappen dat we dit najaar weer een toffe winactie met Kurt S. Adler gaan doen! Ik denk dat ie nog leuker wordt dan de winacties van 2019, al zeg ik het zelf.

Droogbloemen & judaspenning

Vorig jaar kon je er al niet omheen, dit jaar zag ik ze in nog grotere aantallen: droogbloemen! En ook de kunstversie van droogbloemen haha (yup: nagemaakte droogbloemen van kunststof) zag ik overal. Eén van de takjes die ik bij meerdere stands tegenkwam, is de judaspenning. Die was er in allerlei soorten, kleuren en maten. Ik heb ze zelfs met lichtjes erin gezien bij Lumineo, supermooi voor in je boom!

Vondels Amsterdam

Eén van de gaafste merken op de beurs is toch wel Vondels Amsterdam. De vrolijke en prachtig gemaakte versieringen van dit merk vind je o.a. bij de Bijenkorf. Dit jaar hebben ze een te gekke collectie gemaakt in samenwerking met het Van Gogh-museum. En verder zag ik een prachtige bal met een embleem erop, Nijntje-pieken, sierlijke dierenornamenten, fabergé-eieren en nog veel meer! Hou vooral hun website en webshop in de gaten voor meer info!!

Nog meer fotootjes

Ik heb echt nog veeeel meer tofs gezien, maar het is gewoon teveel om allemaal in één verslag te stoppen. Ik zal de komende tijd zo nu en dan eens een fotootje delen in mijn Instagram stories. Want iedere Christmaholic verdient het hele jaar door af en toe een christmas fix haha!

Oh, en voordat je het vraagt (want die vraag krijg ik ook altijd haha), ik heb helaas echt geen enkel idee welke van de producten op deze foto’s in welke Nederlandse winkels terecht zullen komen. Ik heb geen inzicht in de inkoopplannen van tuincentra en winkeliers. Dat wil ik ook niet, haha! Dus als je iets leuks gespot hebt, dan wordt het echt een kwestie van afwachten en goed zoeken komend seizoen.

Heb jij iets leuks gezien?

Dat was ‘m voor deze keer, mijn verslag van Christmasworld in Frankfurt. Ik ben natúúrlijk reuze benieuwd naar wat jullie van dit verslag vinden. Heb je al wat leuks gezien? Waar hoop je op dit jaar qua kersttrends en -versiering? Zijn er bepaalde kleuren of stijlen die je graag zou willen zien in de winkels dit najaar? Laat het me zeker eventjes weten hieronder. Ik verklaar de reacties weer voor geopend!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

22 reacties

 1. Als ik dit allemaal zie krijg ik nu al weer zin in kerst.
  Maar eerst maar genieten van de andere seizoenen.
  Al blijft dat laatste seizoen van het jaar favoriete.
  Bedankt voor de mooie foto’s.
  Veel gezien.

  • Als ik dit zo lees heb ik spontaan heimwee naar de kerst periode. Ik kijk vanaf de dag dat het voorbij is alweer uit naar de volgende love it! Volgend jaar ga ik voor de kids een eigen kerstboom versieren voor het eerst in ons nieuwe huis waar er eindelijk plek is voor mijn gigantische verzameling aan kerst spullen voor nu heeeeeel lang genieten van de voorpret! (Voor we het weten is het weer zover!)

 2. Jacqueline Eekhof van Andel op

  De Disney ornamenten die vind ik super! Hoop dat het snel weer kersttijd is en dat de zomer maar heel snel voorbij mag gaan! Jij bent trouwens wel een hele bofkont dat je overal naar toe mag! Lijkt me super gaaf!

 3. Heerlijk even kerstsfeer met dit saaie weerg hier. Hihi je straalt er ook echt bij! Leuk om te zien. Zag al hele mooie dingen voorbij komen, gaan we maar eens rustig over nadenken wat we dit jaar willen….

 4. Coby Breitner op

  Lijkt me heerlijk op zo’n beurs rondlopen. Geweldige foto’s jij in die auto o.a.
  Zelf hou ik ook heel erg van ingetogen zelfs sobere versiering, maar kan enorm van de kleuren e.d. genieten in bv de tuincentra of bij iemand anders.

 5. Het was weer súper.
  Ik heb heimwee naar afgelopen kerst en kijk uit naar de volgende.
  Tussendoor wil ik ook wel genieten want als je alleen met de kerst leeft is je leven zó voorbij, haha.

 6. Ria van Akelijen op

  Hellemaal top,ik wordt hier zo vrolijk en hebberig van.
  IK zie zoveel moois.
  Kan nog een tijdje sparen voordat ik los ga.
  (Is wel nodig ook)

 7. wauw is het al zo ver?? wat een geweldige foto’s..ik zou haast een bedrijfje opstarten om dit ook in het echt te kunnen bewonderen!! de Disney ornamenten zijn wel heel erg leuk TE leuk!! maar ook idd de bellen aan touw hou ik erg van, zeker gezien ik alles van hout in de boom heb.(afgelopen jaar er even vanaf gestapt) weer genoten van je verhaal en foto’s…en ik kan niet wachten om op IG weer wat anders te zien…dank je wel weer voor het weer meenemen in kerstsfeer!!

 8. Aah super mooi alle foto’s! Ik vind Vondels en Kurt Adler het leukst! al hoop ik toch wel op vooral klassieke kersttrends voor dit jaar. Iets met veel sneeuw/ijs zou ik ook leuk vinden.

 9. Ik heb er weer van genoten, heerlijk al die nieuwe spulletjes, en wat is het fijn dat we dit allemaal kunnen zien door jou, Fijn weekend.

 10. Wat gaaf wordt er heel stil van echt mooi. Die Disney figuren whhooouuuuwwww.Kan niet wachten tot kerst gaat worden. Die lampjes auto en ski schans helemaal in love. Als ik ooit daar heen kan ga ik daar ook heen heel graag. Alleen uhm heb geen instagram………. Fijne winderige zondag nog verder allemaal.

 11. Echt een perfecte dag om deze blog te lezen, wow, wat een storm!!
  Complimenten voor je uitgebreide verslag en heerlijk om vast een tipje van de sluier te zien! Ik vind de decoratie op de foto waar je achter de kassa staat erg mooi!!
  Heerlijk om weer even in het sfeertje te zijn, bedankt voor je fijne en uitgebreide blog!

 12. mooie foto’s. Ik zou gedacht hebben dat het te vroeg in het jaar om kerstmis te praten, maar blijkbaar is het niet.

  Ik heb geen kerst ideeën op het moment en ik zal graag glitch van je.