Hier zijn ze dan: de kersttrends van 2020!

57

Halloo!! Missed me? Ik heb vandaag éindelijk de sneak preview van de kersttrends 2020 voor je. Maar hij is wel een beetje anders dan anders. Ik heb helaas geen videootje voor je, ik vertel je hieronder hoe dat precies zit. Hopelijk vinden jullie het desondanks toch gaaf om een eerste look te krijgen van de nieuwe trends in kerstversiering voor dit jaar!!

Kersttrends 2020: net wat anders dan vorig jaar

Ik zei het al: dit jaar is het even anders dan anders. Normaal gesproken ga ik eind maart naar de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk in Aalten samen met Arvid. Daar maken we mooie trendvideo’s en een sneak preview filmpje. Plus natuurlijk wat eigen foto’s. Helaas kon de afspraak vanwege het Coronavirus niet doorgaan.

Ook een latere afspraak – in april – werd geannuleerd. Inmiddels staat er een nieuwe datum gepland eind mei, maar het is natuurlijk nog maar de vraag of het dan wel plaats kan vinden. Ik hoop het echt van harte! Ik kan niet wachten om rond te lopen in de showroom en mooie filmpjes en foto’s te maken van de kersttrends 2020 om in september uitgebreid met jullie te delen. Laten we hopen dat dat nog gaat lukken dit jaar!

UPDATE 4 juni 2020: inmiddels ben ik wél in de showroom geweest. Hierboven vind je het filmpje!

trends kerst 2020Gelukkig is Kaemingk zo lief geweest om voor elke trend een fotootje op te sturen. En om me wat informatie te mailen over de verschillende thema’s die ik hieronder graag met jullie deel. Ik heb het aangevuld met wat foto’s die ik maakte op de Christmasworld beurs in Frankfurt eerder dit jaar. Het zijn wat meer foto’s dan ik normaal gesproken laat zien in de sneak preview. Hopelijk krijgen jullie zo toch een beetje een beeld van wat we hopelijk eind dit jaar in de prachtige kerstshows van de diverse tuincentra kunnen gaan zien!

Kersttrend #1. Mountain Lodge: warm winters

We beginnen met het winterse kerstthema van 2020. Dit stijltje komt ieder jaar weer terug! Voor veel mensen is winters nou eenmaal precies het sfeertje dat ze neer willen zetten in de mooiste tijd van het jaar. Het sneeuwlandschap naar binnenhalen, dat echte lodge-gevoel. Ik hou er ook zo van!

Het verschil met de winterse kersttrend van vorig jaar is dat het kleurenpalet nu wat warmer is. In 2019 zagen we vooral veel wit- en blauwtinten, een heel koel geheel. Voor 2020 mag het allemaal wat zachter en vriendelijker. Deze nieuwe kersttrend heet Mountain Lodge en dat is dan ook precies het sfeertje dat het uitstraalt: een prachtige, luxe berghut in de bergen. Midden in een mooi skigebied. >> Bekijk meer foto’s & een video bij deze trend.

kerst trends 2020 winterskersttrends 2020 winters2. Nature’s Gift: romantisch landelijk

De tweede in het lijstje met kersttrends 2020 is echt heel vernieuwend! Het is een romantisch, landelijk thema met veel vergrijsde tinten. Een gevoel van bevroren natuur, maar dan gecombineerd met mistig grijs en twee zachte pasteltinten. Hier en daar zitten er wat subtiele groene accenten doorheen. En om het af te maken wat donkerrood, mosterdgeel en subtiel champagnegoud voor de feestelijke sprankeling.

In dit thema is verder alle ruimte voor de super populaire droogbloementrend. Daar zullen we ook dit najaar nog veel van gaan zien. Planten mogen eveneens niet ontbreken. Ik vind het een prachtige combinatie, die me ergens wel wat meer een voorjaars- dan een najaarsgevoel geeft (als ik heel eerlijk ben). Maar mooi is het absoluut! >> Bekijk hier een video en meer foto’s van deze trend

kersttrends 20203. Wonderful Time: cozy & traditioneel

Traditioneel wit, groen, zilver en kerstrood: het hoort er gewoon bij. Je kunt dit thema dan ook niet echt een trend noemen. Al is de traditionele stijl absoluut aan ontwikkelingen onderhevig! Dit jaar zien we de vernieuwing in de zachte overgang van soft terra (bruinrood) naar het typische kerstrood en een vrolijke, frisse kleur groen erbij.

Misschien weet je nog wel dat er vorig jaar een wat meer Amerikaans tintje in de mix zat? Dit jaar gaan we weer wat meer de Scandinavische kant op. Denk aan een rood geschilderd Zweeds plankenhuis in een bosrijke, besneeuwde omgeving. Ik zie het hélemaal voor me. >> Bekijk de video & foto’s bij deze kersttrend

4. Christmas Eve – Kerst op een Frans wijnlandgoed

En dan zijn we alweer aangekomen bij nummer vier in het rijtje van de kersttrends 2020. We blijven nog even in de traditionele sferen, maar nu kiezen we voor super klassiek. De stijl die vorig jaar voor het eerst mijn kersthart stal. In het palet voor kerst 2020 zitten de kleuren parelwit, licht goud, kerstrood, ossenbloedrood, winter sky en dennengroen. Kan het klassieker? Ik denk het niet! En alvast een extra tipje van de sluier: dit keer brengt de klassieke kersttrend een ode aan de wereld van wijn! Eén van de thema’s die ik erg veel gespot heb op de beurs in Frankfurt. Dat móet gewoon een prachtig sfeertje worden.

5. Wild Glam – dierenprintjes & warmte

De vijfde kersttrend voor 2020 die ik jullie graag wil laten zien vandaag, heet ‘Wild Glam’. En dit thema is echt heeeel anders dan de rest. Het is warm, luxueus en glamoureus (zoals de naam van het thema al doet vermoeden). Deze stijl is geïnspireerd op een luxe boutiquehotel dat prachtig gedecoreerd is met warme tinten (zoals soft terra, camel brown en dark brown). En lekker veel hippe dierenprints. En verder: exotische takken en tropische bloemen, bewerkte glasballen, diverse diertjes en mooi mandwerk.

kersttrends 2020kersttrends 20206. Pink Forest – Sprookje in het bos

Het natuurlijke thema is dit jaar echt hélémaal anders. Mijn eerste gedachte toen ik de themakamer van deze kersttrend opliep in Frankfurt was “het lijkt de Droomvlucht wel!” Of – zoals wij kerstkenners tegenwoordig roepen – “het lijkt de rollerband bij Intratuin Duiven wel” ;-). Pink Forest is dan ook een sprookjesachtige trend die zich afspeelt in het bos, met veel ruimte voor fantasie en verbeelding. De kleuren in het palet zijn: ossenbloedrood, fluweelroze, blush pink, parelmoer en – één van mijn nieuwe favorieten – saliegroen.

7. Under the Stars – loft by night

Starry, starry nights… heb je het liedje over Vincent van Gogh van Don McLean nu ook in je hoofd? Haha, sorry! Under the stars is de laatste kersttrend voor 2020 die ik je graag laat zien. Het is een home deco kersttrend. Dat wil zeggen: niet zo idioot veel kerst en vooral veel mooie woonaccessoires in de mix. In de showroom is een prachtig loftappartement nagebouwd dat uitkijkt over een wereldstad by night.

De kleurkaart is neutraal: wolwit, champagne, camel brown en zwart. De bijzondere toevoeging komt van de kleur lila! Het thema staat verder bol van prachtige decoraties geïnspireerd op de maan en de sterren. Te gek vind ik dat, ik had vorig jaar gouden maantjes en sterretjes in mijn boom. In deze kersttrend zien we trouwens ook die prachtige Judaspenning terug, waar ik het in het blogje over Christmasworld in Frankfurt ook al over had.

Welke van de kerstrends 2020 is jouw favoriet?

Nou, genoeg om over te dromen toch? Dit was de sneak preview met de kersttrends 2020. Natuurlijk zijn de kersttrends nooit héél anders dan die van een jaar eerder. Mensen hebben gewoon wat tijd nodig om aan nieuwe stijlen en kleuren te wennen. En ontwikkelingen in de kerstwereld gaan bijvoorbeeld niet zo razendsnel als in de mode. Mocht je daar meer over willen weten, ik schreef er eerder dit uitgebreide blogje over!

Ik ben tot slot natuurlijk heeeel erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Zit er een favorietje bij? Vind je de thema’s verrassend? Ben je geïnspireerd? Heb je nu zin om je kerstboom op te tuigen? Hopelijk krijg je toch een beetje een beeld, ook al zit er dit keer geen video bij. Ik hoor het heel graag in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

57 reacties

  1. Allemaal mooi! Maar Wonderful time en Christmas eve vond ik het mooiste. Kan niet wachten heerlijk al die mooie decoratie.

  2. #1, 2, 3 zijn mijn favoriete maar ze zijn allemaal geweldig. fijn om weer wat te zien en te horen. Graag tot september en een fijne zomer.

  3. Ik ga toch voor Christmas Eve, die vind ik het mooiste van het rijtje. Soms vind ik het jammer dat ik mijn dozen vol klassieke stijl kerstversiering en spullen weg heb gegeven als ik dit zie. Maar ik had ruimtegebrek en mijn broer wou het graag hebben, je kent dat wel, naderhand een beetje spijt.

  4. Georgette Snelders op

    Ik kan nog niet kiezen. Moeilijk weet nog niet hoe ik mijn gevoel moet mixen. Maar ik weet zeker dat jij daar nog verandering in gaat brengen.

  5. Christmas eve en mountain lodge zijn richting mijn favo trend styles maar under the stars ziet er ook heel prachtig uit en heeft alsnog een gezellig kerstachtig gevoel !

  6. Heel leuk, zeker gevarieerd. Kerst op een Frans wijnlandgoed & Under the Stars- loft by night zijn zeker favoriet.

  7. Hoi Saskia, Het is zulk vies weer dus heb ik je filmpje maar weer eens bekeken. Leuke trends allemaal weer. Dat wordt genieten. Maar mijn vraag is wie de artiest is die onder je filmpje zingt. Klinkt Lekker. Groetjes

  8. Hai Saskia, heerlijk om weer richting kerst te koersen en daar help je zeker in mee. Altijd al kerstgek geweest, maar nu na een donkere periode hard nodig. Ga zo door en je verlicht mijn wereld. Met die storm afgelopen week had ik echt al weer kerstmomentjes. Zo noem ik een Cosy, homely gevoel met nostalgische momenten. Groetjes van Naomi Thorsen