Kersttrends 2020 ~ Wonderful time: knus, Scandinavisch & traditioneel

36

Ohh wat hou ik toch van dit sfeertje. Het is gewoon súper kerstig en fris, vrolijk, zacht en gezellig. Zie je die knuffelberen?? I’m obsessed! Iedereen houdt van zachte lieve beren, toch? Nou, in deze kersttrend zie je ze volop terug. Ze zitten in de kerstboom, maar ook eronder. Ze staan te koken in een gezellige keuken. En ze vreten nog veel meer uit! Kijk je mee naar deze traditionele, nordic inspired kersttrend voor 2020?

Traditionele kerstkleuren in een Scandinavische idylle

Ik weet het… Als je mijn blogs allemaal leest, dan zou je bijna gaan denken dat ik elke kersttrend mooi vind. Ik ben iedere keer zo enthousiast! En hoewel dat niet helemaal klopt, vind ik inderdaad wel erg veel mooi. Dan snap je misschien ook waarom ik het zo moeilijk vind om één stijl uit te kiezen voor bij mij thuis, haha!

Maar goed, terug naar de traditionele kerststijl voor 2020. Deze trend is geïnspireerd op een Scandinavische idylle. Denk: een rood geschilderd plankenhuis in een besneeuwd bosrijk landschap, zoals je dat alleen in landen als Zweden ziet. Voor het huis staat een mooie rode arrenslee, getrokken door twee sneeuwwitte rendieren. Je hoort de bellen al rinkelen!

Aan het huisje vast zit een kleine houten veranda. Daar staat een witte rotan schommelstoel met dikke namaakbontplaids en zachte kussens. Grote, landelijke lantaarns zorgen voor een magische verlichting. Een superfijne plek om met je kopje warme chocolademelk naar de sterren te staren.

De traditionele kerstbeer maakt een comeback!

Binnen begint de beregezellige beestenboel! In de showroom is een knusse woonkeuken nagebouwd, met een ouderwets houtgestookt tegeltjesfornuis. Er worden koekjes gebakken! Aan tafel zitten de teddyberen al te wachten tot ze van al dat heerlijks mogen smullen. Zo leuk dat de traditionele kerstbeer weer een opleving kent dit jaar! Ze doen me altijd denken aan kerst in Londen. Warenhuis Harrods brengt immers ieder jaar een nieuwe kerstteddybeer uit. Te cute gewoon!

Het kleurenpalet van deze Scandinavische stijl is winters wit, zilver, kerstrood en ‘holly green’. Met een zachte rozebruine kleur om het af te maken: soft terra (deze is nieuw dit jaar!). Bakken speelt een grote rol in dit thema. Dus er zijn allerlei ‘eetbare’ versieringen gebruikt. Dat plaatje maak je natuurlijk compleet met traditioneel kerstservies, koekvormpjes, cakeblikken en mooi tafeltextiel met traditionele folkloreprints.

Kerstversieringen, kunstkerstbomen & verlichting

De foto’s in deze blog en het gezellige kerstfilmpje helemaal bovenaan (die heb je al wel bekeken, toch?) zijn allemaal gemaakt in de showroom van Kaemingk, die je helaas als particulier niet kunt bezoeken. Deze kerstdecoratiefabrikant levert prachtige kerstversieringen, kunstkerstbomen en verlichting aan vrijwel alle Nederlandse tuincentra.

Je vindt deze spulletjes terug in de winkels onder de merken Decoris, Everlands en Lumineo! Helaas weet ik niet welke winkels wat hebben ingekocht. Los van het feit dat ze het me niet vertellen, het zou ook geen doen zijn om dat allemaal bij te houden, haha! Duss, als je iets leuks spot, dan wordt het een kwestie van je oogjes open houden en goed om je heen kijken als je de kerstshows bezoekt.

Wat vind jij van deze traditionele kersttrend voor 2020?

Dat was het trendblogje voor deze week weer! Deze traditionele kerststijl is niet echt iets nieuws onder de zon, hè? Maar dat maakt de trend niet minder leuk vind ik. Het is gewoon op & top KERST! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Hou je van traditioneel met een Scandinavische twist? Vind je rood, wit, groen en zilver de ultieme kerstkleuren? Of ben jij meer iemand die voor apartere of gewaagdere kleurencombinaties kiest? Laat het me weten in de reacties hieronder! En als je meer kersttrends wil zien, hier vind je ze allemaal.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

36 reacties

  • Ohhhh helemaal verliefd hierop
   Ik heb al ruim 570 kerstberen, in alle soorten en maten….. maar er kunnen er nog meer bij!!
   Als iemand weet in welke winkel de kerstbeertjes van deze leverancier verkocht worden hoor ik dat heeeeel graag.
   Iedereen alvast veel voorpret.

 1. Ik heb weer genoten van de video en blog. Traditioneel met een Scandinavische twist is echt mijn favoriet. Er zijn weer zulke mooie dingen. Zo heerlijk dat ik via jou al in september mag genieten van de mooiste tijd van het jaar. De trend warm winters vind ik ook prachtig en ik verwerk beide stijlen in verschillende ruimten. De entree wordt warm winters en de keuken ook terwijl de woonkamer traditioneel/ Scandinavisch wordt. Voor boven moet ik nog wat bedenken. Maar ik heb nog tijd.

 2. Heel leuk. Past qua stijl niet bij ons en ons huis. Maar ik vind het supergezellig en straalt echt kerst uit! Wij gaan ook dit jaar weer voor een combinatie van natuurtinten, aangevuld met onze ballen en ornamenten meegenomen van onze reizen.

 3. Eindelijk de kersttrend die ik altijd al in huis heb. Veel rood, een berenboom. Ik ben er nooit vanaf gestapt gewoon omdat ik dat echt kerst vind en niets anders. Dat wordt mijn ogen uitkijken dit jaar en (teveel) kopen.

 4. Ik vind hem ook wel mooi. Die beertjes overal erg schattig. Mooi dat het wit en traditionele kerstrood er in terugkomt. Wel merk ik dat ik het heel druk vind overkomen zo’n boom. Te veel er in, zo dat ik bijna niet meer zie wat de boom is, bij wijze van. Zou niet de trend zijn die ik in huis zou halen dit jaar.

 5. De perfecte stijl voor onze kinderen hun kamer!! Ik krijg helemaal inspiratie om met hun knuffels (vooral katjes, game poppen zoals Mario en Yoshi) en kerst een combi te maken die helemaal past bij hun eigen stijl! Die trap met die beren erop, zo leuk! Ik ga even ontwerpen hahaha. Weer bedankt en fijn weekend!! Liefs van Guenievre!!

 6. Mooi om zo alles bij elkaar te zien, maar niet mijn ding. Zag ook hele mooie ringen voorbij komen. Versierd met kleine kerstboompjes prachtig. Brengt me gelijk op een idee

 7. Dit jaar komen er zeker een aantal beren in de kerstboom,en rood en groen vind ik persoonlijk de mooiste kleuren…
  De zon schijnt nu,maar tog krijg ik zin in kerst.
  Dat kont door dat het filmpje zo gezellig is

 8. Jacqueline Pallett op

  Dit jaar is er voor het eerst sinds lange tijd weer een klein meisje (kleindochter Hannah) aanwezig in ons kersthuis, dus een paar beertjes zullen zeker van de partij zijn.

 9. ja ik houd er van!! heerlijk,deze stijl doe ik dus onder de overkapping,omdat het niet bij de pastel kleuren binnen past,kan ik toch nog verschillende doen.

 10. Helemaal leuk en precies zoals ik het graag zie. Nou ja op de beren na dan, daar ben ik niet zo van. Geef mij maar de kersttomtes omplaats van de beren. De rest… helemaal tof

 11. Heel leuk al die beren. Dat weetje van Harrods wist ik niet. Wel leuk. Deze stijl past niet bij mij, ik ben meer van de warme kleuren en ben wel benieuwd naar de terra kleuren.

 12. Oh leuk Saskia,
  Wij hebben onder onze boom ook altijd beren staan en zitten . Sommigen zijn al 100 jaar oud en anderen zijn wat jonger , maar ook wel een jaar of 40 , 50 oud Zo gezellig gezicht en om ze heen staan wat ouderwetse spelletjes uit Engeland b.v. dat geeft een heel leuk sfeertje . Ook wat ouderwetse kerst boeken erbij , nou heerlijk hoor . Was het maar vast zo ver. Ik beloof dat als de hele handel weer staat , ik er dan een foto van op stuur .
  gr. Cora.

 13. Als ik de rood/wit gestreepte kerstballen en zuurstokken zie, krijg ik toch weer zin in rood/wit. En dat terwijl ik nu eigenlijk me boom wil aanpassen aan de woonkamer: blauw met wit of zilver.
  Wat een dilemma toch met mij, whaaaaaa

 14. Erg mooi. Geeft echt een heerlijk knus kerstgevoel. Ik vind de kleur rood echt kerst. Normaal gesproken is er bij mij in huis weinig kleur te bekennen, maar met kerst wordt er voor l gedecoreerd met de kleur rood. Heerlijk.

 15. Ik heb al jaren veschillende kerstberen tijdens de kerstperiode in mijn kamer samen met een kersthond
  deze hebben we gekocht toen onze kleinkinderen kwamen en nu vele jaren later horen de beren en hond nog steeds bij onze kerst

 16. Stephanie de Jager op

  Ooohhh ja dit vind ik ook wel echt leuk hoor.
  Was er eigenlijk nooit zo van, dat rood. Maar naarmate de jaren verstrijken (oke ik ben pas 28) begin ik een rode kerst ook wel weer gaaf te vinden. En vooral het Scandinavische vind ik geweldig.
  Ik heb thuis nog witte, zwarte, blauwe en paarse kerstballen liggen en daarnaast nog veel houten versieringen.. ik wissel ook wat af elk jaar . Dus ik denk dat de rode kleur maar toegevoegd moet worden aan de collectie.

  Nu al zo’n zin in alle kerstshows en kerstmarkten ☃️

 17. Ik vind deze stijl en kleuren echt geweldig! Helaas past dat niet in m’n huis.. anders zou ik zeker voor deze prachtige kleuren gaan!

  Ps. Weer een leuk filmpje

 18. Geweldig weer! Ik houd vande traditionele trend en de Scandinavische . Zo blij dat ik al kerst zie bij de tuincentra. Even heerlijk wegdromen.