Dit is ‘m: de nieuwe IKEA kerstcollectie!

29

Hej kerstliefhebbers! Ik begin deze blog maar eens met het typische IKEA-woordje ‘Hej’. Lekker Zweeds, toch? Kom je meteen in de juiste spirit. Het is wat later dan je gewend bent, maar ik heb nu dan toch eindelijk de foto’s en wat informatie voor je over de IKEA kerstcollectie 2020. Welke producten, kleurtjes en mooie inpakspulletjes kunnen we dit najaar in de vestigingen van de Scandinavische woonwinkels vinden? Je ontdekt het hieronder!

IKEA kerstcollectie 2020

IKEA introduceert dit jaar een serie nieuwe kerstproducten. In dit blogje laat ik je graag zien wat er allemaal in de winkels te vinden zal zijn de komende maanden. We beginnen met de kunstkerstboom die je op de foto’s hieronder ziet. Ik vind hem er echt goed uitzien! Ik moet hem natuurlijk eerst in het echt bewonderen voor dat ik er echt een mening over kan vormen.

Maar over het algemeen vind ik de kunstboompjes en kunsttakken van IKEA erg goed. Dus ik vermoed dat dat voor deze kunstkerstboom ook wel zal gelden. Hij is gemaakt van zo’n 30% herbruikbaar kunststof, dus dat is ook nog eens best milieuvriendelijk. De kunstkerstboom is 2.10m lang en kost €99,95. Van mij hadden ze wel een mooi kleedje of een mooie mand om de voet mogen doen op de tweede sfeerfoto hieronder (blijf toch een kerstblogger hè). Maar ach, zo kun je tenminste goed zien hoe de boom eruit ziet!

Glazen kerstballen van IKEA

Volgens mij heb ik dit nog nooit gezien bij de IKEA: glazen kerstballen (maar misschien heb ik ook gewoon niet goed opgelet eerdere jaren)! Anyhow, ze zien er echt goed uit, met een prachtig goudkleurig kroontje. Ze zijn er in de kleuren groen, rood, blauw, warmrood, goud, wit met rode stippen en rood met witte stippen. Yup, net als de paddenstoelen :).

Ook super gaaf is de kerstboom gemaakt van bamboe die je op de derde foto hieronder ziet. Elk van de bamboeboompjes wordt met de hand gemaakt, waardoor ze allemaal uniek zijn. Bijzonder, toch? De boom gaat €49,95 kosten, de lampjes die er voor de foto in zijn gedaan, kun je los kopen.

Zweedse kerststerren & ballenkransen

Natuurlijk kunnen de papieren kerststerren niet ontbreken, die horen gewoon bij de Zweedse Kerst. En dus ook bij IKEA. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Nieuw dit jaar zijn de rood-witte sterren en de witte sterren met stippen en gaatjes. Verkrijgbaar vanaf €3,99 per stuk. Ook tof: de kerstkransen van kerstballen. Ze zijn er in twee kleurschema’s: blauw met zilver en rood met goud. Ze gaan €17,95 kosten.

IKEA kerstcollectie 2020De tafel dekken voor Kerst

En natuurlijk mag een feestelijk gedekte kersttafel ook niet ontbreken. Het nieuwe VINTER-servies is crèmewit met een kerstrood randje. De borden hebben een prachtig reliëf, alsof het een winterse trui is. Ik vind ze echt te gek, en ja… ook deze staan op mijn wishlist. De kommetjes zijn gemaakt door sociale ondernemers in Thailand, als onderdeel van een langetermijnsamenwerking die voor banen, gezondheidszorg en onderwijs zorgt in de regio. Een zeer verantwoord servies dus!

IKEA kerstcollectie 2020Kerstcadeautjes inpakken met IKEA kerstcollectie 2020

Wat ik altijd de leukste spulletjes vind in de IKEA kerstcollectie (en dus ook van de kerstcollectie 2020) zijn de kado-artikelen. Het prachtige inpakpapier, de mooie cadeautasjes, de cadeaulabels, de lintjes en ga zo maar door. Ik heb prachtig donkerblauw cadeaupapier gespot met allerlei soorten takjes en besjes erop. Het past niet helemaal bij mijn aankleding dit jaar, maar wow, ik vind het gaaf.

Wat wél perfect gaat passen onder mijn kerstboom, zijn de diepgroene cadeaupapiertjes met gouden stippen en goudkleurige takjes erop. Die ga ik zeker weten een paar meenemen! Ze komen in een pak met daarin drie rollen: één goudkleurige, een groene met stippen en een groene met mistletoepatroontje en kosten €3,99. Hoppakee, die staan ook op de shoppinglist.

Verder is er ook prachtig kraftkleurig papier met witte patroontjes en sneeuwvlokjes erop. Dikke like! En ik ben eveneens te spreken over de set met stoffen cadeautasjes. Ze zijn beige, met een kerstrood stiksel eromheen. En wat vinden jullie van de kerstboomvormige wanddecoratie op de foto hieronder? Je kunt er kerstkaarten opzetten, of platte cadeautjes. Hij kost €7,99.

Wanneer is de IKEA kerstcollectie 2020 te koop?

De meeste vestigingen zijn al aan het opbouwen! Het verschilt een beetje per winkel wanneer de kerstafdeling precies helemaal af is. Maar de verwachting is dat zo rond 1 oktober 2020 de meeste afdelingen wel klaar zijn. En dat is volgende week al, sjonge wat vliegt de tijd toch. Een deel van de kerstcollectie is straks ook te koop via de website van IKEA. Dus kijk daar ook zeker op voor meer informatie over de collectie, de overige prijzen en voorraadinformatie.

Wat vind jij van de kerstspulletjes in deze blog?

Yay, dat was leuk, weer eens een blogje met een kerstcollectie! Ze zijn allemaal wat later dan normaal, maar geduld is een schone zaak. Toch? Ik ben benieuwd of jullie weer wat leuks hebben gespot in dit blogje. Ben je – net als ik – fan van de nieuwe IKEA inpakcollectie? Of heb je wellicht mooie kerstballen gezien die op je verlanglijstje staan voor deze kerst? Ik hoor graag wat jij van de IKEA kerstcollectie 2020 vindt in een reactie hieronder.

God Jul!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

29 reacties

 1. Altijd leuk, helaas is in Breda de kerst afdeling al een aantal jaar ver te zoeken.. . Hopelijk gaat het dit jaar beter zijn. Moet wel zeggen dat ik dat eerste boompje erg armoedig vind, maar dat zal wel komen omdat ik van een volle boom hou.

 2. Marjolein Beurskens op

  Het ziet er prachtig uit!! Ik ga zeker kijken bij Ikea en zal zeker met iets thuis komen! De gestopte ballen zouden precies in mijn rood- witte kerstboom passen en ook die sterren vind ik mooi!

 3. Oh ik heb meteen zin om te stuinen door Ikea! Ik wil (bijna) alles wel hebben maar mijn wederhelft is wat minder enthousiast. Dat worden dus weer zware onderhandelingen HAHA!
  Geef mij maar een volle kunstboom of een échte! Ik vind de kunstboom dit jaar erg skinny

 4. Het kerst inpakpapier en het servies vind ik mooi. Ook het servies trouwens. De boom heb ik niets mee. Ik hou van volle bomen. Maar ieder zn smaak gelukkig. Ook de rood witte kerstballen zijn gaaf. Het zal dus een tripje ikea worden dit jaar.

 5. Clasien Kaethoven op

  De boom van Ikea vind ik niet mooi, die takken moeten wat mij betreft dikker.
  De verpakking daarentegen is geweldig.
  Er is elk jaar wel iets bij, wat ik kan gebruiken.

 6. Ria van akelijen op

  Nieuw interieur, nieuwe ideeën voor de kerst.
  Bedankt voor de inspiratie.
  Kerst is gewoon ieder maakt zijn boom mooi zoals hij of zij dat wil.
  Haal de warmte in je huis en je hart dan wordt het een top kerst.

 7. Leuk leuk leuk! Dat scandinavische sfeertje past mij wel. Helaas nog weinig te vinden op de IKEA website. Gewoon nog eens terugkomen de komende tijd!

 8. Mij spreekt vooral het donkergroene kadopapier met goudkleurige takjes en die met het bloem-/bessenmotief aan. Ik vraag me af hoe ze de kerstbomenverkoop dit jaar coronaproof gaan aanpakken. Dat is altijd een gekkenhuis!

 9. De inpakspulletjes zjn inderdaad gaaf zeg! De kerstboom is te iel voor mij, ik wil een volle kerstboom. Maar het groen ziet er wel mooi uit. I love het groene inpakpapier!

 10. Donkerblauw papier past wel super in mijn kleurenschema dit jaar dus ik ga snel kijken of ze die hebben liggen. Mijn zoon begon gisteren al kerstliedjes te spelen op zijn telefoon en met deze leuke kerstblogjes erbij kom ik ook in de stemming!

 11. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,
  De kerstbomen zijn voor mij te kaal als je zo tussen de takken door kunt kijken. De kerstballen niet mij kleur, maar…….de andere dingen zijn bij Ikea altijd mooi en leuk. Ik vind dat groene inpakpapier ook heel erg mooi.

 12. Hej! Hier zat ik nou op te wachten en ik vind deze IKEA kerstcollectie 2020 mooier dan die van vorig jaar. Vooral het inpakpapier, het groen en rood en ja, die rode kerstballenkrans. Oehhh, denk dat ik die aanschaf! Die boom vind ik er een beetje triest/armoedig uitzien en vind dat zeker ook geen 99 euro waard, maar een prachtige boom heb ik al met een neutrale lichte versiering (wit mat en glanzend porselein, kristallen en wat zilveren ballen) erin, dat ik gerust andere kleuren in andere accessoires kan laten terug komen. Vind deze blog zo gezellig, bedankt!

 13. Yes en jammer! Yes, omdat ik echt uitgekeken heb naar de kerstcollectie van de IKEA. En jammer, omdat ik hem behoorlijk vind tegenvallen helaas.

 14. Heel leuk om te zien :):). Kan niet wachten tot alle kerstshows overal open zijn Haha. Ik moet wel zeggen, je blog indeling verward me een beetje ik heb telkens oude Posts bovenaan staan en t gevoel dat ik iets mis 🙂

 15. Marij van den Kerkhof op

  De Ikea Kerst is altijd mijn favoriet. Ingetogen..mooie decoraties. Eenvoud maar toch feestelijk.. prachtig in ‘n warm Kersthuis.

 16. Dat servies is prachtig! En die cadeauzakjes zijn ook zeer geschikt voor de neef van de kerstman die drie weken eerder komt 🙂 kunnen we mooi jaar na jaar recyclen! Toffe blog, Saskia!

 17. Oh ja, die kerstkoekjes van Vinter saga zijn ook zo lekker. Heerlijk in combinatie met hun bisschopswijn, binnenkort liggen de flessen weer in het schap.

 18. Monique Peters op

  Mooie dingen! Vooral het servies!! Mijn eigen kerstservies is eigenlijk versleten…
  Die boom vind ik persoonlijk écht niks. Je kijkt er dwars doorheen!
  Smaken verschillen gelukkig hè.