Kersttrends 2020 ~ Wild Glam: warme, luxueuze stijl met dierenprintjes

22

Wil je dit jaar echt eens iets totaal anders doen met je kerstdecoratie? Dan is ‘Wild Glam’ misschien wel de trend voor jou! Als je het mij vraagt, is dit de meest opvallende en unieke stijl kerstversiering die we dit jaar gaan zien. Deze kersttrend is luxueus, glamoureus, hartstikke warm en best een tikkie wild en uitdagend! Let me show you why

Warme Kerst met Afrikaanse invloeden

Kun je je die Lion-reclame van vroeger nog herinneren met dat liedje “Wild Thing?” Nou, dat had ik dus de hele tijd in mijn hoofd terwijl ik rondwandelde door deze themakamer in de showroom van decoratieleverancier Kaemingk. Op die plek zijn namelijk alle fotootjes in dit artikel en het filmpje hierboven (niet vergeten te kijken!) gemaakt. En het sfeertje in deze ruimte was echt heel bijzonder te noemen.

Het leek wel alsof ik in de lobby van een luxe boutiquehotel ergens op het Afrikaanse continent terecht was gekomen. Het hotel is zelsf zó superdeluxe, dat je het per gouden helikopter bezoekt. If only we had the moneyz for that, haha! Het hotel zelf is opgetrokken uit hout. De lobby heeft een grote halfronde ontvangstbalie. Achter tegen de muur hangt een prachtig houten bord met alle kamersleutels. En ja, ik moest natuurlijk even voor receptioniste spelen. Dat snap je wel.

Champagne drinken in de luxe lobby

De ruimte is verder versierd met prachtige boeketten vol glanzende bruine en gouden exotische takken en schitterende droogbloemen. Naast de balie staat een zitje, waar je tijdens het inchecken kunt genieten van een glaasje heerlijke champagne. Overal liggen prachtige kleden met dierenprints. Zachte poefs en fauteuils nodigen uit om op neer te ploffen. En de kerstbomen… wow, die zijn pas echt bijzonder gedecoreerd! Met dieren, veren, takken, linten, blaadjes, dennenappels en unieke exotische versieringen.

Bruin, goud, dierenprints & sieraden voor je kerstboom

Het kleurenpalet van dit warme thema bestaat uit donkerbruin, soft terra, camel brown, lichtgoud en wolwit. Qua materialen, versieringen en prints zien we schitterende invloeden uit Afrika. Een hoofdrol is weggelegd voor dieren. Ten eerste in de vorm van ornamenten met dierenprints. Maar ik heb bijvoorbeeld ook zebra-, leeuw-, tijger- en giraffehoofdjes gezien voor in de boom. Toppunt van exotische decoraties was toch wel de gouden jackfruit tussen alle blaadjes, kerstballen en eikeltjes in de boom.

Ook bijzonder vond ik de vele decoraties die ik zo als oorbellen zou dragen! Met recht sieraden voor je kerstboom te noemen. Oh, en mocht je je afvragen waar de spulletjes op de foto’s in deze blog en de video hierboven te koop zijn: helaas kan ik je dat niet vertellen. Ik heb geen inzicht in wat diverse tuincentra en winkeliers inkopen. Dus als je iets gespot hebt wat je mooi vindt, dan is echt een kwestie van zoeken straks als de kerstshows open gaan!

Wat vind jij van deze bijzondere stijl kerstversiering?

Ik ben zoals altijd super benieuwd naar jullie mening over deze unieke, warme, exotische en luxueuze kersttrend voor 2020. Vinden jullie dit mooi? Is het iets voor Kerst of meer een kleurenpalet voor de rest van het jaar? Laat het me zeker even weten in de comments hieronder. Hier vind je alle andere blogjes over de kersttrends 2020. En als je niks wil missen, abonneer je dan even op mijn YouTube-kanaal! Krijg je meteen een seintje als de nieuwe video online staat. En pssst… kijk de video hierboven even helemaal af (tot na de aftiteling)… we hebben nog een geintje uitgehaald 😉

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

22 reacties

 1. Tessa♡ op

  Het is prachtig!
  Hoewel ik zelf echt van het traditionele ben vind ik dit ook een hele mooie stijl had ik niet verwacht!
  Weer een super begin van mijn zondag laat de kerst periode maar aanbreken!

 2. De kleuren op zich vind ik wel wat, maar het thema zelf is totaal niet mijn ding/smaak. Daardoor komt het bij mij niet zo kersterig over, ben meer van het traditionele/rustig klassieke. De liefhebbers voor uitgesproken trends kunnen echter helemaal lekker los gaan, ha. Wat dat betreft gelukkig voor ieder wat wils! Kijk uit voor wat er nog komen gaat.

 3. Een hele goedemorgen Saskia, fijn dat we weer een nieuwe trend mogen bekijken. Mijn kersthart gaat er echter niet sneller van kloppen, toch vind ik het wel leuk, zoals jij zei…..voor een hotel of winkel….voor mijn huisje niet kerstig genoeg

 4. Ik vind vooral de gouden eikeltjes mooi. Voor de rest niet zo kerstig maar ik vind het wel leuk om elementen uit deze trend te gebruiken buiten de kerst om het is wel warm en gezellig en zoals je zegt: erg luxueus. Leuke tip iig

  • Haha wat toepasselijk dat je deze trend op 4 oktober online zet!

   Maar wat ik er van vind? Vind het echt niets met Kerst te maken hebben.. vind het ook echt niet mooi deze trend.. maar mijn trend is altijd al traditioneel geweest en er zijn tot nu toe maar weinig andere trends die echt indruk op mij maken.. haha

 5. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,
  Ik ben niet zo van de dierenprintjes maar er zitten beslist hele mooie kerstballen tussen die in mijn boom goed passen hoor.
  Leuk verslag weer hoor.

 6. Hoii bedankt ook weer voor deze vlog.
  Vind het ook niet echt kerstig maar zie ook wel enkele items voor bij komen die k dan weer wel erg leuk vind zoals de eikeltjes en nootjes maskertjes en k zag ook een roze ster en boomornament en t terra kleur spreekt me ook aan !

 7. Dit is echt niet mijn ding. Gelukkig mag iedereen zijn eigen stijl hebben en genieten van dat wat hij/zij zelf mooi vindt . Doe mij maar lekker de traditionele stijl, daar voel ik mij het meest kersterig bij

 8. Hoiiiiiii, nou vind het wel mooi maar niet echt kersterig precies wat je zei maaarrrrr een dierenkopje is altijd een leuke aanvulling in mijn over de top en alles boom

 9. Greet Simonis op

  Hoi Saskia,
  De kleuren vind ik prachtig maar ik zou niet voor het thema kiezen, het roept bij mij niet het fijne kerstgevoel op.

 10. Zo in de showroom is het een prachtige warme sfeer maar voor mij heeft dit he-le-maal niets met kerst te maken. Ik heb er zeker geen kerstgevoel bij. Maar straks bij de kerstshows zal het zeker opvallend zijn. Geef mij maar lekker de traditionele kleuren!

 11. Hoi hoi,

  Wat je zegt niet echt kerstig, zijn wel leuke en mooie artikelen bij maar vorig jaar had mijn voorkeur. Wel gezellig dat je het weer met ons deelt.

 12. Ben dol op dieren, ook Zebra’s maar dit is niet mijn smaak. Wel mooi bij elkaar afgestemd allemaal alleen hou ik meer van traditioneel, Scandinavisch of gewoon gezellige Kerst kitch in de stijl van vroeger 🙂

 13. Haha wat toepasselijk dat je deze trend op 4 oktober online zet!

  Maar wat ik er van vind? Vind het echt niets met Kerst te maken hebben.. vind het ook echt niet mooi deze trend.. maar mijn trend is altijd al traditioneel geweest en er zijn tot nu toe maar weinig andere trends die echt indruk op mij maken.. haha

 14. Tja, ik zie eigenlijk overal wel wat moois in maar op de eikeltjes na heb ik dat nu niet. Niet kerstig en kitsch. Maar dat is puur mijn gevoel hoor.