Candied nuts: heerlijke zoete snack met kaneel

7

Iemand zin in een lekker kerstsnackje? Deze zoet-zoute candied nuts met kaneel zijn een yummie snack om te eten bij de thee, koffie of ’s avonds bij een sterk drankje. Maak ze zo zoet of zout als jij zelf wil! Ze ruiken en smaken naar herfst en naar Kerst en zijn super snel klaar. Hieronder vind je het recept voor gesuikerde noten!

Wat heb je nodig voor deze kerstige candied nuts?

Haal voor dit receptje in huis:

 • 1 ei
 • 225 gram walnoten en/of pecannoten (ongebrand en ongezouten)
 • 60 gram rietsuiker
 • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 1 theelepel kaneel
 • snuf zout
 • bakpapier

Let op dat je ongebrande en ongezouten nootjes gebruikt voor dit recept. Het eiwit zorgt ervoor dat je suiker en kaneel aan de noten blijft plakken. Als je van mierzoet houdt, doe er dan wat meer suiker bij. Ik vond ze met in totaal 120 gram suiker precies goed, maar iets meer zou zeker kunnen voor de zoetekauw.

Ik ben vrij scheutig geweest met het zout, ik hou juist van dat zoet-zoute. Maar je kunt het zout uiteraard ook weglaten als je voor puur zoet wil gaan. Experimenteer er lekker mee. It’s up to you, het zijn jouw noten ;-).

candied nuts - gesuikerde pecannotenHoe maak je deze kerstsnack?

 1. Verwarm je oven voor op 160 graden hetelucht.
 2. Splits het ei, je hebt alleen het eiwit nodig.
 3. Klop het eiwit in 1 a 2 minuten fluffy met een handmixer. Schep de noten er voorzichtig met een spatel doorheen.
 4. Meng in een andere kom de rietsuiker, basterdsuiker, kaneel en het zout door elkaar. Voeg dit toe aan het eiwit-notenmengsel en schep met een spatel door elkaar.
 5. Doe wat bakpapier op een bakplaat en spreid je noten er over uit. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, maar zoveel mogelijk los. Strooi er eventueel nog wat extra suiker eroverheen voor een beetje extra crunch.
 6. Doe je noten gedurende 15 minuten in de oven en hussel ze dan even om. Zet ze vervolgens nog 15 minuten terug. Laat je noten afkoelen en geniet!

candied nuts - gesuikerde pecannoten Candied nuts voor kerstmis

Je kunt deze nootjes cadeau doen met Kerst in een mooi potje met een strik erom. Denk er wel aan dat je ze binnen een week moet opeten. Bewaar ze daarvoor in een luchtdicht potje op kamertemperatuur. Of eet ze gewoon meteen op, want vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerste. Nom!! Lijkt jou dit een lekker receptje? Of heb je nog vragen over deze candied nuts voor kerst? Laat het dan weten in een reactie hieronder. Smakelijk alvast!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

 1. Wat ontzettend leuk en ik heb toevallig alles in huis! Nu de kinderen vakantie hebben gaan we ervoor! De peren cake was ook zo lekker gelukt. Om nog maar niet te spreken van de warme cocktail..
  Hele fijne dag Saskia!

 2. Ze zien er zo fantastisch uit. Ga het zeker maken. En ik gok al eerder dan voor kerst. Hihi…. Maken we ze gewoon nog een keer en nog een keer. Oefening baart kunst toch? De eerste keer zal nooit gelijk goed zijn.

 3. Zelf ben ik niet zo van deze combi, maar zelfgemaakt is dat wellicht anders.
  Op me lijstje, want geen lichtbruine/donkere basterdsuiker.
  Ga ik ook experimenteren met koek/speculaaskruiden.