Kaarsjes versieren met kaneelstokjes

25

Kaneelstokjes hebben niet alleen een prachtige kleur die perfect past bij het najaar, ze zien er ook nog eens super herfstig uit en gaan heerlijk geuren als ze warm zijn. Met een lintje en takje eraan zijn deze kaarsjes meteen super kerstig! Hieronder vertel ik je stap-voor-stap hoe je deze kaarsjes met kaneelstokjes maakt.

Kaneelstokjes hergebruiken

Het fijne aan deze DIY is dat je de kaneelstokjes later weer kunt hergebruiken. Je maakt ze namelijk niet vast aan de kaarsjes met lijm, maar met elastiek en touw. Dus zijn je kaarsjes opgebrand en wil je je kaneelstokjes om een nieuwe kaars doen of heb je je kaneelstokjes gewoon ergens anders voor nodig – een lekker recept ofzo? Dan maak je het touwtje of lintje weer los and you’re good to go! Handig, toch?

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig om deze kaneelkaarsjes te maken? Niet veel hoor! Haal in huis:

De relight kaarsjes zijn langbrandende navulling voor kaarsen die je vaak op tafel ziet staan in de horeca. Je koopt ze bijvoorbeeld bij de Sligro of Makro. Maar vaak vind je ze ook bij het tuincentrum of bijvoorbeeld de Blokker. Online vind je ze o.a. bij Bol.com.

Hoe maak je deze mooie kaarsjes met kaneelstokjes?

Begin met een relight kaarsje of klein stompkaarsje dat ongeveer even hoog is als je kaneelstokjes. Als je kaarsjes ietsje kleiner zijn, is dat geen probleem. Je kunt het ‘gat’ aan de onderzijde opvullen met een propje aluminiumfolie bijvoorbeeld, dat heb ik gedaan.

Oké, hoe maak je ze? Doe je elastiekje om je kaarsje heen en begin de kaneelstokjes ertussen te schuiven totdat je helemaal rond bent. Voor mijn kaarsjes had ik ongeveer 17 kaneelstokjes nodig. De hoeveelheid die jij nodig hebt hangt natuurlijk heel erg af van de doorsnede van je kaars. Laat het elastiekje zitten voor de stevigheid. Bind er nu naar wens touw en/of lint omheen en maak je kaarsjes af met kerstgroen.

Op de foto’s in deze blog zie je twee varianten van het kaneelstokkaarsje. Heel natuurlijk met alleen wat bruin touw en een takje groen. Of juist wat meer kerstig met het fluwelen rode lintje. Wat je ook zou kunnen doen, is de natuurlijke variant neerzetten in de herfst. En dan geef je ze later, zodra je kerstversiering in je huis verschijnt, een kerstupdate! Je kunt er zelfs kleine kerstballetjes aan hangen om het helemaal af te maken.

kaarsjes met kaneelstokjes versierenkaarsje met kaneelstokjes versierenkaarsjes met kaneelstokjes versierenWat vind jij van deze kerstige kaarsjes met kaneelstokken?

Ik hoop dat je deze wederom super simpele DIY leuk vindt! Omdat het zo eenvoudig is en je er geen hete lijm ofzo bij nodig hebt, is dit een perfect projectje om samen met je kinderen te maken. Ik heb inmiddels een hele selectie aan simpele knutselprojectjes voor kerst (en het najaar) online staan, hier vind je ze allemaal. Enneh, laat je me weten wat je van deze kerstige kaarsjes met kaneelstokjes vindt? Ik hoor het heel graag in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

25 reacties

 1. Hey Saskia,
  Wat een leuke DIY. Dat staat echt super feestelijk. Kaneel vind ik zo’n lekkere geur. MMMM.
  Fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  • Wat een leuk project voor met de kids!! Ik hou sowieso van kaarsjes en kerst dus deze combi is geweldig! Weer bedankt en fijn weekend nog!! Liefs van Guenievre ♡

  • Heerlijk de geur van kaneel. Wat ik ook heerlijk vind is de geur van kruitnagels in sinaasappels die blijven jaren goed en lekker ruiken..

 2. Toevallig heb ik dit vorig jaar gemaakt! Ik heb ze wel vastgeplakt maar dan op een glazen theelichthouder waarbij je alleen het kaarsje hoeft te vervangen !! Ik heb er een schijfje sinaasappel nog opgedaan (deze in de oven gelegd om te laten drogen) . De sinaasappel wel met touwtje dus als ik dit beu ben en deze wil vervangen door bv een stukje tak of veertjes etc dat dat gewoon kan.. leuk wat jij allemaal met ons deelt Saskia… wisten jullie dat er van Lampe Berger (lampje met olie en geur) ook de kaneel sinaasappel geur verkrijgbaar is?! Daarvan krijg je ook echt een kerstgevoel 🙂 fijne zondag

  X Suus

 3. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Wat een leuk en simpel de idee.
  Ik maak altijd een herfststuk met van alles wat er in de herfst bloeit. Met kerst maak ik ook altijd een kerststuk met veel groen en gedroogde dingen. Altijd leuk om te doen.

 4. Dit is een klassieker! Maak deze al een aantal jaren rond deze tijd. Blijft mooi en tijdloos. Simpel en je hebt een heerlijk geurend huis

 5. Ik ben niet zo handig.
  Maar dit lijkt mij niet zo moeilijk.
  Wat een goed idee ,lijkt majoor echt lekker ruiken.
  Hoop alleen dat ik nu niet steeds naar de bakker ren voor appeltaart

 6. Hey Saskia, wat een heerlijk geurig idee aangezien mijn man hoofdpijn krijg van geurkaarsen is dit een mooi alternatief
  Lieve groetjes☃️