Candy cane caprese met tomaat & mozzarella

1

Soms kan iets simpels zó leuk en zó lekker zijn! En dit hapje is precies dat: super simpel en mega lekker. Het is leuk voor de kerstborrel, het kerstbuffet of als bijgerecht tijdens het kerstdiner. Deze candy cane caprese heb je in 5 minuten gemaakt, ziet er hartstikke kerstig uit en eigenlijk kan ik hier echt geen hele blog over schrijven, maar ik probeer het toch. Haha!

Wat heb je nodig voor deze candy cane caprese?

Haal in huis:

  • Mozzarella (ik gebruikte de maxi mozzarella van Galbani)
  • Tomaten (ik gebruikte pruimtomaten)
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Balsamico-azijn
  • Verse peper & zout

Hoe maak je de candy cane caprese?

Ik hoef geloof ik niet echt uit te leggen hoe je deze candy cane caprese maakt, of wel? Het is echt zó simpel! Nou, vooruit dan. Snijd je mozzarella en tomaten in plakjes. Leg ze om en om op een bord of plank in de vorm van een zuurstokje. Doe er wat peper en zout overheen, eventueel wat olijfolie en besprenkel met balsamico-azijn.

Garneer met wat blaadjes basilicum. Dat was het! Als je van basilicum houdt, kun je ook tussen elk tomaatje en mozzarella-schijfje nog een blaadje balsamico doen. En natuurlijk kun je de salade nog versieren met geroosterde pijnboompitjes of andere noten.

Gebruik de lekkerste balsamico-azijn

De enige extra tip die ik heb voor dit easy peasy kerstreceptje is: gebruik de lekkerste balsamico-azijn die je je kunt veroorloven. Daar zit namelijk zoveel verschil in! Uiteraard is er niks mis met de balsamico uit de supermarkt. Maar het kan echt heeel veel lekkerder.

Je hebt in principe twee soorten balsamico-azijn: Aceto Balsamico di Modena I.G.P. en Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P. De eerste vind je meestal in de super. Hiervoor wordt een derde deel pure (ingekookte) most gebruikt, verder zit er meestal wijnazijn en nog wat geconcentreerde most in.

Balsamico di Modena I.G.P.

De tweede (di Modena) wordt volledig van pure most gemaakt. Verder kun je ook nog kijken naar hoe lang de azijn gerijpt heeft. De supermarktvariant hoeft maar 60 dagen te rijpen. Aceto Balsamico di Modena kan decennialang rijpen. Hoe langer hij rijpt, hoe stroperiger hij wordt.

Het flesje dat ik heb gebruikt (zie de foto hieronder) kocht ik bij Oil & Vinegar voor circa €20,- en is heerlijk! De azijn is bijna op, zoals je ziet. Het volgende flesje wordt nog een stapje luxer! Ik ben benieuwd of de smaak dan nog rijker en geconcentreerder wordt.

candy cane capreseGa jij deze Candy Cane Caprese maken?

Deze Candy Cane caprese is zo simpel en zo lekker. Leuk om te maken met je kinderen en heerlijk om samen op te peuzelen. Toch? Je kunt natuurlijk ook minivariantjes maken van kleine tomaatjes en mozzarellabolletjes of kleine stukjes mozzarella. Dan is het ineens een leuk voorgerechtje voor het kerstdiner! Anyway, wat vinden jullie ervan? Is het iets wat jij zou maken? Hoor het graag in de comments!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

 1. Heerlijk dit is zeker iets wat ik zou maken sterker nog ik maak het best vaak! Wij houden van hapjes op tafel later op de avond en deze is zeker favoriet.
  Groetjes, Tessa