10x de origineelste adventskalenders voor 2020

42

Voor het geval je het nog niet wist: over een paar weken bestaat Christmaholic 10 jaar! En daarom heb ik een nieuwe rubriek in het leven geroepen. In een serie van 10 blogs ga ik steeds mijn 10 favorieten of tips met jullie delen. Deze eerste keer: de 10 leukste & origineelste adventskalenders voor 2020. Ik ben gaan rondneuzen wat er zoal allemaal te koop is en heb tien unieke exemplaren uitgekozen!

Originele adventskalenders voor 2020

We kennen allemaal de adventskalender met chocolaatjes. En ook de Rituals adventskalender – een geweldig cadeau met heerlijke beautyproducten – is inmiddels wereldberoemd. Voor deze blog heb ik eens een keer niet de allerbekendste exemplaren op een rijtje gezet. Ik ben juist op zoek gegaan naar wat meer aparte en originele adventskalenders, die je dus hopelijk nog niet allemaal kent!

In de collage hieronder vind je afbeeldingen van alle 10 de adventskalenders. Onder de collage vind je een lijstje met de beschrijvingen van wat er in zit. Plus een directe link om de adventskalender aan te schaffen! Ik hoop dat ik je kan verrassen, en dat er kalenders bij zitten waar je nog nooit van gehoord had :).

De 10 origineelste Adventkalenders van 2020

Plaatjes gezien? Allright, hier komen alle beschrijvingen van de 10 origineelste adventskalenders die ik kon vinden. Komt-ie:

 1. 12 Nights of Wine Adventskalender met 12 tubes wijn – €34,95 – Achter elk deurtje zit een heerlijke rode of witte wijn verstopt. Hoe briljant is dit!? De wijnen komen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en andere landen. Op de website vind je precies wat er in zit.
 2. Harry Potter Hogwarts sokken Adventskalender – €46,99 – met 24 paar Harry Potter themed sokken.
 3. Christmas Around the World Adventskalender met 24 legpuzzels – €34,95 – feestelijk vormgegeven mini-legpuzzels, variërend tussen de 30 en 70 stukjes waarop allerlei kersttradities van over de hele wereld staan afgebeeld. Inclusief puzzellijm en lintjes om van iedere puzzel een leuke kersthanger te maken.
 4. Beery Christmas van Hopt – €69,90 – de favoriete bierkalender van mijn man. Het leuke aan deze adventskalender is dat er een puzzel op staat, dus je moet steeds zoeken naar het volgende biertje. Bovendien zijn alle bieren speciaal voor deze kalender gebrouwen, dus je proeft biertjes die je nergens anders krijgt.
 5. Adventskalender met biologische zaadjes – Alle 24 blokjes zijn gevuld met biologische zaden voor groenten, kruiden en bloemen. Om zelf te zaaien en van te genieten.
 6. Happy Socks adventskalender – €199,95 – 24 paar opvallende sokken met allerlei verschillende prints. Voor elke decemberdag tot aan Kerst een nieuw paar aan je voeten!
 7. Lego City Adventskalender – €24,99 – LEGO® City adventkalender voor 2020, inclusief een besneeuwde City speelmat waarop je jouw eigen kersttaferelen kunt bouwen! Open elke dag tot aan Kerstmis een vakje van de kalender en krijg steeds een leuke verrassing. Er zijn ook Lego adventskalenders in het thema Starwars, Friends en Harry Potter!
 8. Pukka thee adventskalender met 24 zakjes thee – €12,99 – Elke dag wacht er een andere theemelange om van te genieten. Om zelf op te drinken of om weg te geven.
 9. Yankee Candle adventskalender met 24 geurkaarsjes – €52,00 – deze kende je misschien al wel, maar ik vind een kalender met kaarsjes gewoon zo leuk, die mocht simpelweg niet ontbreken in deze lijst
 10. Clinique Adventskalender – €82,95 – Deze heb ik in het verleden een paar keer gehad en hij is echt awesome. Er zitten 24 producten in: van huidverzorging tot make-up.

Wat is jouw favoriete adventskalender?

Dat waren ze: de 10 meest originele adventskalenders 2020 volgens ondergetekende. Natuuuuurlijk zijn er nog zoveel meer. Deze adventkalender voor je hond bijvoorbeeld. En deze gave beautykalender van H&M. Maar deze rubriek heet ’10x’ dus ik moet echt ophouden nu, haha.

Ik hoor wel nog graag van jullie: wat is jullie favoriete adventskalender? Welke koop je trouw elk jaar? En staan er nog hele unieke exemplaren niet op deze lijst die er wel degelijk in horen? In de reacties hieronder kun je jouw suggesties kwijt!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

42 reacties

 1. Wat een geweldig idee!! Ik koop eigenlijk altijd iets voor mijn kinderen maar omdat mijn huid wat droger begint te worden ga ik toch nadenken over die van clinique! (30 he dan zeggen ze dat de ellende begint)
  Bedankt voor de tips!!

 2. Hey Saskia,

  Wat een gave adventkalenders. Echt heel tof. Zelf ben ik creatief met haken en kaarten maken. Nu kwam ik een adventkalender tegen met malletjes en stempels die ik kan gebruiken voor het kaarten maken. Deze heb ik dus besteld. Zeker heel bijzonder. En ik heb bij iemand die zelf aquarelverf maakt een adventkalender besteld. Ohhh. En nu bedenk ik mij. Ik haak ook veel en wat heel erg in de mode is is handgeverfd garen. Nu doen heel veel die garen verven, ook adventkalenders. Das dan vaak voor mini strengen garen (10 of 20 gram). Ik heb er nog nooit 1 besteld omdat het best een uitgave is.
  Heel leuk dat je deze rubriek hebt bedacht. Ik ben benieuwd naar de volgende.
  Fijne maandag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 3. Zooo leuk! Heb paar jaar geleden die van Rituals gekregen van mijn man, hoop stiekem ieder wat dat hij weer zoiets bedenkt…. Ik heb voor hem al een bier adventskalender gekocht (andere dan hier staat) en naar zolder gesjouwd om te verstoppen (dat was nog best een klusje….). De Lego kalender hebben we 2 jaar geleden voor onze dochter gedaan, dit jaar ga ik nog de Frozen knutsel kalender proberen te scoren aangezien ze beide niet zo van de chocolade zijn (HOE DAN). Oja en onszelf al de Ikea adventskalender kado gedaan, de soorten chocolade zien er wel heerlijk uit!

  En dan nog zelf een mooie adventskalender in elkaar knutselen voor onze ouders die op onze kinderen passen als Sint/kerst kado. Ben benieuwd naar hun reacties.

 4. Ja hoor, zoals altijd vind ik de duurste natuurlijk de leukste: Happy Socks.
  Weet je de prijs van de yankee candle, die lijkt me wel erg leuk.

 5. Hier een groot fan van adventskalenders! Ooit begonnen met de Rituals wil ik ieder jaar een andere proberen. Zo zijn inmiddels de kalenders van de Body shop, L’Occitane, Pukka thee en Yankee Candle voorbij gekomen.
  Dit jaar staat de adventskalender van Oil en Vinegar al klaar, ik ben heel benieuwd. Het uiterlijk vind ik al leuk. Van mijn dochter heb ik de P&T thee cadeau gekregen. Ik kende deze niet, zij zag het bij Sissy Boy, echt heel leuk.
  Standaard is er ieder jaar wel een Ikea kalender en de Krasloten decemberkalenders in huis. We krassen ook braaf elke dag 1 vakje open, het blijft spannend tot de laatste dag, haha.
  Vorig jaar zag ik een kersthuisjes kalender bij Intratuin. Tot onze verrassing was die erg leuk, en die bewaren we bij de Kerstspullen.
  En tot slot, geen adventskalender maar ik moet er nu ineens aan denken: vorig jaar was er commotie over de kersthuisjes spaaractie van Albert Heyn, het zou milieu vervuilende zooi zijn die de afvalberg nog groter maakt. Strikt genomen klopt dit wel, toch vond ik deze actie erg leuk. Via ruilingen hebben wij het kerstdorp compleet gekregen, wat op zich al een mooi iets was want er waren veel fanatiekelingen. We gingen elkaar allemaal helpen wat saamhorigheid teweeg bracht, en daar draait het uiteindelijk toch om. Inclusief plaat en lampjes zag het er sfeervol uit. Al met al een leuke bezigheid in de adventstijd. Wij hebben het niet weggegooid, is leuk voor de kleinkinderen als het ieder jaar tevoorschijn komt. Het dorpje doet me erg denken aan de Rituals kalender van dit jaar. En zo ben ik weer terug aan het begin van het verhaal, want door Rituals leerde ik het fenomeen adventskalenders kennen. Het is allemaal duur betaalde commercie natuurlijk maar wat vind ik leuk allemaal!

 6. Adventskalenders zijn zo leuk! Ik heb al een aardige verzameling voor dit jaar 🙂 Ik heb de kalender van: Lookfantastic (mijn favoriet) Goodiebox, twee van de Action, Essence, Celebrations, Rituals, Amazon Beauty en die van ASOS. Voor mijn verjaardag op 4 december staat die van de Bijenkorf bovenaan op mijn verlanglijstje 🙂 En sinds 3 jaar maak ik een adventskalender zelf voor mijn moeder en zij voor mij.

 7. Ik heb jaren zelf adventkalenders gemaakt voor de kinderen. Daar was ik echt het hele jaar mee bezig. Dit jaar heb ik voor iedereen 1 kadootje gemaakt en aan hen een adventkalender gevraagd! Ik ben benieuwd. Alleen voor mijn man heb ik de mega gadget for men gekocht, met uiteraard allerlei gadgets.

  • Wat een leuke blog! Die thee-adventskalendee lijkt mij wel wat! Wij hebben trouw ieder jaar de december-kraskalender. En dit jaar heb ik voor het eerst de Bonne Maman adventskalender besteld: 24 keer een klein potje jam! Ik ben benieuwd

 8. Wat een leuke blog! Die thee-adventskalendee lijkt mij wel wat! Wij hebben trouw ieder jaar de december-kraskalender. En dit jaar heb ik voor het eerst de Bonne Maman adventskalender besteld: 24 keer een klein potje jam! Ik ben benieuwd

 9. The Body Shop kalender (de middelste variant) is mijn favoriet. Maar stiekem verlang ik ook naar de kalender van de Bijenkorf. Misschien op Black Friday 🙂 Want na zo’n bizar jaar mag ik mezelf deze decembermaand wel extra verwennen vind ik 🙂

  • Weet je ook nog leuke advent kalenders voor mannen. Behalve de bier kalender. Want hij drinkt geen bier en sokken heeft hij ook genoeg

 10. Aartjemetstaartje op

  Ik wacht nog op de wijnkalender van Aldi, anders zou deze hier beschreven ook leuk zijn, en over de kaarsjes ben ik aan het nadenken 🙂

 11. Monica van Elst op

  Ik vind de adventskalender met de mini-puzzels zo leuk! Helaas stond er op de site dat ze momenteel niet leverbaar zijn… maar zag wel andere leuke kerstpuzzels van 1000 stukjes dus gelijk twee besteld. Denk wel dat ik dan eerder begin dan 1 december
  Dankjewel voor de leuke tips Saskia!

 12. Ik zag in de kruidvatfolder de Milka adventkalender en die lijkt me voor onze 2 kinderen heerlijk!
  Het zijn zo’n zoete mennekes.

 13. Ik zou het fantastisch vinden om zo’n adventskalender met spreuken, knuffels of dergelijke cadeau te geven aan mijn oma. Met alle corona maatregelen ziet ze maar weinig mensen. Bestaat zoiets of wordt het een DIY projectje?

 14. Ik ben gek op de adventkalender van Goodiebox. Allemaal lekkere verwenproducten van make-up tot nagellak, huid,-gezicht,-voet,-hand,- nagel,- en haarverzorging en gebruiksproducten zoals haarborstel, spons etc. Ik kijk weer uit naar de goodiebox van dit jaar

 15. Haha die adventkalender met wijn is wel geweldig. Echt kets voor mijn vriend, ook voor mij trouwens maar mijn vriend is gek op wijn. Misschien wel een leuk kafootje.
  Ik ben gek op de adventkalender van Goodiebox. Allemaal lekkere verwenproducten van make-up tot nagellak, huid,-gezicht,-voet,-hand,- nagel,- en haarverzorging en gebruiksproducten zoals haarborstel, spons etc. Ik kijk weer uit naar de goodiebox van dit jaar

 16. Wat een leuke ideetjes hier! Bij ons is het eigenlijk standaard de IKEA adventskalender en de kraskaart kalender. Altijd heel zoet elke dag 1 vakje….. (die van Happy socks is geweldig maar toch echt een beetje te duur…..) Misschien toch dit jaar een een ander proberen of gewoon erbij 😉 Groetjes, Anita

 17. Bea van Bruggen op

  Hallo Saskia
  Het fenomeen adventkalender is ook doorgedrongen in de handwerkwereld.
  BV atelier Soed idee en quiltshop vlijtig liesje.
  Met vriendelijke groet.
  Bea van Bruggen
  Ps ik geniet weer wekelijks van je mailtjes

 18. Een digitale adventskalender voor boekenliefhebbers: ga naar de site http://www.hebban.nl, maak een account aan en abonneer je op de hebban adventskalender. Dan kun je elke adventsdag een e-book downloaden! Let op: elk boek is alleen op die dag te downloaden. Je maakt zo kennis met de meest uiteenlopende boeken.

  • De Pukka kalender ga ik zeker bestellen voor mijn nicht die vaak Pukka thee drinkt en 1 december jarig is. Een origineel verjaardagscadeau.
   De Christmas around the world kalender lijkt me erg leuk, maar is volgens de site niet leverbaar helaas.

 19. Mijn favoriete adventskalender is de kalender van Clinique.
  Ik zou hem aan mijn dochter en kleindochter schenken zodat ze allebei kunnen genieten ( alhoewel Alexia nog heel klein is) van deze eerste tijd samen tot aan Kerstmis.
  Marleen

 20. advents kalenders!
  ik vind ze geweldig. kan er zo van genieten elk jaar weer.
  ik ben ook altijd op zoek naar iets anders dan anders.
  voor dit jaar het ik er al verschillende besteld.

  eentje van friends, met friends gadgets elke dag (via amazon besteld)

  de koekjes advents kalender van droomkoekjes, check even bij haar hoe leuk! ( https://www.droomkoekjes-boutique.nl/a-61368516/specials/christmas-advent-calendar-2020-limited-edition/#description )

  een chocolade kalender met elke dag een hand gemaakte reep met een aparte smaak via chocoladespecials op facebook.

  en elk jaar ontbreekt de playmobil kalender hier niet, en dan altijd de winter/kerst thema’s. die worden elk jaar weer opgebouwd zodat we er nog jaren plezier van kunnen hebben

  verder, zoals veel mensen lees ik, de decemberkalender van krasloten

  dank je wel voor dit leuke onderwerp. ik ga even verder met reacties lezen, misschien kom ik er nog wel een tegen die ik niet kende en die misschien wel besteld kan worden hihi

 21. Dit jaar is het lastig. Maar als je net over de grens in Duitsland bij elke willekeurige supermarkt naar binnen stapt heb je van alle chocolade merken (Kinder/Milka/Lindt etc) heerlijke adventskalenders. Heel origineel en heel betaalbaar.

 22. Wouw, dit is precies wat ik zocht! De 12 wijntjes 2x besteld, Een voor onze dochter en eentje voor ………..mezelf. Thanks voor deze info. Elke keer verras je me weer. Loberon heeft er een klantje bij.

 23. Keileuk! Ik heb dit jaar voor t eerst de Bonne Maman adventkalender gekocht. Daar zitten echt geniale smaakjes in, die kun je hier normaal helemaal niet krijgen. En je krijgt m met n tientje korting als je ff op Google zoekt naar Bonne Maman adventkalender. Ben je voor 28€ klaar incl verzenden.

 24. Ik heb wel eens thee adventskalenders voor mezelf gekocht in Duitsland. Verder koop ik ze zelf nooit, wel maak ik al een jaar of 8 zelf adventskalenders voor familie. Ben er dan een tijd mee bezig maar ik vind het een heel gezellige aanloop naar de kerst en ik weet dat de ontvangers er enorm van genieten.

 25. Ik heb een houten kerstkalender met kleine laatjes. Ik probeer er elke keer iets leuks in te doen en ben nog op zoek naar miniaturen voor een kerststal. Ik hou er toch wel van om ook echt naar het kerst toe te gaan met verhalen en niet alleen de cadeautjes ( niet bedoeld als kritiek overigens).

 26. Komende week verkoopt Kruidvat ook een adventskalender met zakjes thee, van Pickwick.

  Elk jaar koop ik een kalender voor mijn kinderen, meestal van Playmobil. Ze vinden het geweldig! Dit jaar wil mijn zoon er liever een van Hotwheels en mijn dochter er een van Lego Friends. Ook prima. Ze gaan in de zak voor Pakjesavond.

  Voor mezelf heb ik er al een klaarliggen van Goodiebox en een met geurkaarsjes, gekocht bij Action, volgens mij van Airwick.

 27. Hele leuke site heb je hier. Jammer dat de prijze variëren, waarschijnlijk omdat het al de 1ste is. Jammergenoeg is de Lego kalender geen 24,96 (meer) maar nu 44,00.