Kerstkrans met sneeuwballen (pompoms) maken

34

Normaal gesproken ben ik van de super simpele en snelle DIY’s. Maar dit keer heb ik een creatief projectje voor je dat nét wat meer tijd kost. Ik maakte een winterse kerstkrans met sneeuwballen (aka fluffy pompons). En ik vind hem zó gaaf geworden! Hieronder lees je precies hoe je deze kerstkrans met sneeuwballen maakt!

Winterse kerstkrans maken

Pompidompidompidom…  Ik moet zeggen, na pompom nummer 26 zag ik het even niet meer zitten. Ik vroeg mijn zusje, mijn man en mijn beste vriend om hulp. Maar niemand had zin om mee te helpen draaien & knippen. Uiteindelijk zette ik een paar keer een simpele serie of trage film op terwijl ik ‘handwerkte’ op de bank (voor alles een eerste keer). And before you know it... had ik de 45(!) benodigde pompoms gemaakt! En hoe leuk is het resultaat geworden? Zo fluffy en gezellig gewoon.

kerstkrans met sneeuwballen pompomsWat heb je nodig voor deze kerstkrans?

Wat heb je nodig om deze winterse kerstkrans met sneeuwballen te maken? Zorg dat je klaar hebt liggen:

 • Drie bolletjes wit of crèmekleurig Acryl garen, extra dik. Ik gebruikte XL garen van de Action (iets van €2,70 per bol)
 • Een piepschuimen krans met platte achterzijde, 35cm doorsnede
 • Pompom makers, ik gebruikte deze van Bol.com
 • Stofschaar of scherp nagelschaartje
 • Lijmpistool en patronen
 • Decoratie zoals lint en eventueel kleine kerstballetjes of kerstboompjes

Hoe maak je deze kerstkrans van sneeuwballen?

Voor het maken van deze krans heb ik zo’n 45 pompoms gemaakt met behulp van de pompom makers. In deze video zie je hoe je dat doet. Je kunt uiteraard ook een kartonnetje gebruiken waar je pompom makers van maakt. Of zelfs een vork om direct je pompoms te maken. Ik maakte twee maten pompoms. De grotere sneeuwballen (gele kleur pompom maker) voor de middelste en buitenste ring. Plus wat kleinere exemplaren (roze pompom maker) voor de binnenste ring.

Al je ballen klaar? Plak dan eerst de middelste ring van sneeuwballen met je lijmpistool vast op je piepschuimen krans. Daarna volgt de buitenste en tot slot de binnenste ring. Eventuele gaten (waar je het piepschuim nog doorheen ziet), kun je opvullen met kleinere pompoms als je wil. Maak met behulp van je lijmpistool een lintje vast aan de achterzijde van je krans, zodat je ‘m makkelijk kunt ophangen.

De laatste stap is het decoreren van je winterse sneeuwballen-kerstkrans. Je kunt er een mooi lint onder hangen. Simpel en stijlvol. Of je versiert de ‘binnenzijde’ van je krans met een tafereeltje. Kleine kerstboompjes, winterse diertjes, een klein huisje (met lichtjes erin)… het kan allemaal!

kerstkrans met sneeuwballen pompomsEen krans die je de hele winter kan laten hangen

Als je de beschrijving hierboven leest, dan klinkt het als een snelle knutsel. En het is ook zeker niet moeilijk, maar er gaat echt behoorlijk wat tijd in zitten. Vergis je niet, haha! Het mooie van deze kerst DIY met witte pompoms vind ik dat je hem in de herfst al kunt maken en feitelijk de hele winter kunt laten hangen. Zeker als je de kerstkrans met sneeuwballen niet te uitbundig versiert.

Ik ben echt trots op het resultaat. Zo gaaf om te zien hoe de winterse krans sneeuwbal voor sneeuwbal steeds meer vorm kreeg! Ik hoor uiteraard heel graag wat jullie van deze kerstkrans vinden. Zie je jezelf al aan de pompoms gaan of vind je het maken van 45 stuks toch ietsje teveel werk? 😉 Laat het me gerust weten in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

34 reacties

 1. Hoiiiiii, wat is dit weer een leuke en idd met een mooi lint is hij eigenlijk al helemaal af…..ik er ff over denken ☃️

 2. Echt een hele leuke krans. Ik ga hem ook maken en dan hang ik hem na de kerst op met mijn winterdecoraties. Dankjewel voor deze inspiratie.

 3. Ik vind de krans erg leuk. Ook gezellig dat hij na de kerst niet meteen weg moet. Maar dat hij gezellig bij de winterspullen kan blijven. Heb nu meteen een leuke inspiratie voor sneeuwballen in mijn kerststuk.
  Top weer! En allemaal fijn weekend.

 4. Wat een leuk idee, Saskia.
  Andere varianten: gebruik een kleinere maat ring, dan heb je minder pompons nodig.
  Of gebruik een metalen ring, en knoop de pompons daaraan vast, met je afhechtdraad.
  Ook dan heb je minder pompons nodig, denk ik…

  • Ja zeker, als je een kleinere gebruikt heb je er minder nodig, en kun je kleinere pompoms maken (anders heb je geen gat meer over in t midden haha). Maar ik moet zeggen dat de grootte van de krans het juist zo mooi maakt ❤

 5. Heel leuk Saskia. Dat het veel tijd vraagt vind ik niet erg. Het hoeft niet in 1 dag af. Ik wil ‘m zeker gaan maken, veel te leuk.

 6. Kei mooi gemaakt!
  Dat word mijn volgende knutsel werk.
  Ik ben nu nog met kurken een kerstboompje aan het maken, zoals ik in je blog met wijndecoraties had gezien.

 7. Kei mooi. Dat word mijn volgende knutselwerkje!
  Ik ben nu nog lekker bezig met de kurken kerstboom, die ik in de blog met je wijndecoraties zag.

 8. Delombaerde Katrien op

  Super mooie krans en mijn opvangkindjes doen niet liever dan pompoms maken, dus ik heb zeker helpers genoeg! Ik denk dat deze wel zal maken.

 9. Hoi Saskia,
  Super cool,ik hou van sneeuw maar of ik hem ga maken!
  Eigenlijk heb ik tijd zat maar zoals je al zegt het is een priegel werkje ik heb ze ooit heel veel gemaakt.
  Misschien teveel haha.
  Groetjes Marijke.

 10. Tip voor mensen die niet zoveel te besteden hebben, de ronde ‘Pompom makers’ kan je ook zelf maken door rondjes te snijden of knippen uit een stevige kartonnen doos! Zo wordt het nog meer D.I.Y.!

 11. Wat ontzettend leuk!!! Vooral met de lichtjes en klokjes erin dat geeft het net even wat extra’s.
  Is ook niet erg prijzig om te maken.

 12. Hey Saskia,
  Wat ontzettend leuk en lekker crea bea. Zoiets wil ik ook altijd nog maken haha. Heel erg leuk gedaan en echt kerstig zo.
  fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 13. heel mooi,ik had zo’n krans al op pinterest gezien en ben al druk bezig met pompoenen maken elke dag een paar. wel heb ik dunnere wol dus duurt het wat langer voordat ik genoeg bollen heb maar dat geeft niet.
  Ik vind hem super mooi.

 14. Ontzettend leuk ! Een heerlijk werkje voor alweer de lange winteravonden ! Heb zojuist de pompon mallen al besteld. Ik vind de ‘versie’ met klokjes en lampjes heel erg leuk ! Heb er zin in !!!

 15. Oh wauw! Maar waar haal ik de tijd vandaan…
  Misschien maar een 2021 projectje van maken…
  Kan ik het hele jaar aan kerst denken <3

 16. Haihai,

  Allereerst wat een leuke creatieve blog Saskia, dank je wel!

  Ik was een beetje in tijdnood om al deze pompons te maken maar een snelle zoekslag op Youtube en Pinterest laat zien dat er ook snellere manieren zijn om een aantal pompons met dezelfde grootte te maken. Zoek dan naar Quick Pompons making. Met behulp van twee stoelen kun je een eind komen:)

 17. Hallo Saskia,

  Ik zag je post en dacht meteen, dit is iets leuk om te maken tijdens de lockdown (Corona). Ik heb alles vorig weekend besteld en vandaag zijn de meeste benodigdheden voor de krans te maken geleverd. Nu nog enkel wachten op mijn bestelling bolletjes wol en ik kan van start gaan.

  Bedankt voor de leuke creatieve DIY.

  PS. Voor belgische creatievelingen wil ik even meedelen dat de pompon maker goedkoop te vinden is bij AVA (zie link: https://www.ava.be/nl/artemio-pomponmaker-4-formaten-00821911?colour=81428)

  Ik zal je een foto sturen als mijn krans af is 🙂

  Kerst groeten,

  Dana

 18. Hallo Saskia,

  Ik zag je post en dacht meteen, dit is iets leuk om te maken tijdens de lockdown (Corona). Ik heb alles vorig weekend besteld en vandaag zijn de meeste benodigdheden voor de krans te maken geleverd. Nu nog enkel wachten op mijn bestelling bolletjes wol en ik kan van start gaan.

  Bedankt voor de leuke creatieve DIY.

  PS. Voor belgische creatievelingen wil ik even meedelen dat de pompon maker goedkoop te vinden is bij AVA (zie link: https://www.ava.be/nl/artemio-pomponmaker-4-formaten-00821911?colour=81428)

  Ik zal je een foto sturen als mijn krans af is

  Kerst groeten,

  Dana

 19. Zo leuk! Heb de pompon makers al in huis, maar toch 2 vraagjes: welke kleur wol heb je gebruikt? Ik heb de witte gehaald, maar vind die wel erg steriel. En waar heb je de krans gekocht? Thanks!

 20. Hey Saskia,
  Ontzettend leuk die fluffy krans ! Heb de mallen besteld via jou link maar welke heb jij nou precies gebruikt ? Misschien zijn de kleuren iets anders: bij mij is de grootste roze, dan blauw, dan geel en de kleinste groen. Vanavond de roze gemaakt en die is best groot !
  Leuk knutseltje hoor voor de herfst/winter avonden !!!
  Ik vind de klokjes ‘versie’ erg leuk, komen die uit jou eigen voorraad of heb je die ervoor gekocht ?

  • Hey Ria, ik beschrijf in de blog welke ik gebruikt heb en op de foto zie je ze liggen. Het zijn ook geen kleine bolletjes :). En de klokjes / belletjes zijn van Countryfield, heb ik gekregen. Succes!

 21. Wij gaan een variatie doen op de winterkrans. Mijn dochter trouwt in juni en heeft als thema Donkerblauw met goud. Voor de versiering gaan we dus 40 kransen maken (dat worden bijna 200 bolletjes maken!!)
  Het worden donkerblauwe kransen met gouden linten. Ben benieuwd!!!!