Intratuin Pijnacker: kerstshow vol zoete verrassingen

10

Samenwerking – Een paar weken geleden mocht ik voor de tweede keer een bezoek brengen aan de kerstshow bij Intratuin Pijnacker. Eigenlijk vind ik een tweede keer gaan altijd leuker dan een eerste keer. Dan kun je namelijk pas écht zien wat ze in huis hebben en dingen vergelijken. Is het heel anders dan vorig jaar? Wat is er nieuw? Wat kun je verwachten? Je leest het in dit verslag!

Intratuin Pijnacker kerstshow 2020

De entree van de kerstshow bij Intratuin Pijnacker is een zoet, zalig candyland met gingerbread poppetjes en zuurstokken. Er staat een gaaf huisje waar je in kunt en selfies kunt maken. Ik moest er natuurlijk even bij poseren voor een fotootje zoals het een echte *kuch* kerstinfluencer betaamt ;-). In de andere hoek staat een “ijskraam”. En op een derde plek vind je nog een gezellig zoet hoekje met een heerlijke kerstboom.

Groot kerstdorp met alle soorten huisjes

Het kerstdorp is dit jaar lekker groot opgezet (groter dan eerdere jaren). Voor alle soorten kersthuisjes – alle verschillende merken en lijnen – is wel een dorp gecreëerd. Zo is er een ruime hoek met de altijd populaire Lemax miniatuurhuisjes.

Maar ook een groot Fries dorp (Dickensville). En een hoek met alle kersthuisjes van Intratuin zelf. Wat mij dan weer opviel waren de snoepige candy cane huisjes! Dat past perfect in het thema van de kerstshow, haha. Anyway, wat je ook zoekt qua huisjes, je kunt het hier waarschijnlijk wel vinden.

Notenkrakers & sneeuw

De decoratieshow begint super klassiek: met notenkrakers in alle soorten en maten. Intratuin Nederland pakt dit jaar gigagroot uit als het om nutcrackers gaat. Niet gek, ze zijn ontzettend ‘in’. En ook hier is dat goed te zien. Een complete wand vol met allerlei exemplaren is er te bewonderen. Ik begreep dat sommige soorten nu al uitverkocht zijn. Zo populair is deze kerstversiering.

Vervolgens wandelen we een hele traditionele ruimte in. Deze past bij het thema Snowy Xmas van Intratuin. De hoofdkleuren zijn wit, rood en blauw. Er staat een auto in de hoek met op de motorkap wat kerstcadeautjes. Dat ziet er zo gezellig uit! Deze ruimte heeft iets knus, iets cozy’s. De nostalgische kerst van vroeger, maar dan op een winterse en moderne manier.

Gingerbread luilekkerland

Het leuke van mijn job, is dat ik steevast een rondleiding krijg over de kerstshow door iemand die de afdeling mee opbouwt. En dan krijg je altijd hele leuke achtergrondinformatie. Hier hoorde ik van één van de medewerkers dat ze mijn verslag van vorig jaar gelezen hadden en iets hadden gedaan met mijn feedback. Ik zal maar even wat verklappen: ik ben echt altijd zó verbaasd als mensen dat zeggen.

Ik ben maar een kerstblogger en zij – de medewerkers van het tuincentrum – doen al het harde werk. Dus ja, dikke *bloos* toen ik dat hoorde. Dit jaar heeft Intratuin Pijnacker het zoete thema van de entree – mede naar aanleiding van mijn feedback dus – doorgetrokken in de kerstshow zelf.

Ook daar is dus een hele hoek gemaakt met zoete verrassingen, taartjes, cupcakes, donuts, gingerbread poppetjes en zuurstokken. Ik vond dat echt super leuk om te zien! En verder hebben ze de show iets verduisterd met zwarte doeken, zodat het net wat gezelliger en knusser is. Super slim! Van mij mag het nog wel wat donkerder haha, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Kleurrijk & groen

Verder was er nog een ruimte met paarse, roze en hele kleurrijke versieringen. Deze waren ze nog aan het opbouwen (ik was eigenlijk nét te vroeg), maar het zag er nu al heel tof uit. Origineel is dat ze er een Oriëntaals tintje aan hebben verbonden, met hangende lampions en een bijpassend muziekje.

Dat laatste vond ik sowieso erg sterk hier: op diverse plekken in de kerstshow hoor je hele bijpassende muziek. Het thema van Intratuin dit jaar is ‘Verwonderland’. En als het om verwonderen gaat, dan geloof ik dat je alle zintuigen moet prikkelen.

Je kunt werken met geur – zoals ze in sommige kerstshows heel slim doen. Maar dus ook met muziek! Met name bij het Jungle-hoekje (zoals ik het maar even oneerbiedig noem) in het groene gedeelte van de show vond ik dat heel goed gedaan.

Marokkaanse souk

Voor het laatste deel van de kerstshow gaan we naar Marokko. Het team van Intratuin Pijnacker heeft een Marokkaanse souk nagebouwd met aan de zijkanten kleine ‘marktkraampjes’ waar de kerstwaren liggen uitgestald. Wat een origineel idee! Ook hier hoor je hele bijpassende muziek.

Ik vond het super leuk dat je ergens onderdoor kan lopen, dat geeft een immersive experience. Ik vond het binnen in de souk alleen nog wel wat donker. Hier en daar wat sprankelende kerstlampjes zou het denk ik nog wat sfeervoller maken en ook de ‘ervaring’ van er doorheen wandelen wat kerstiger maken.

Wat vond ik van de Intratuin Pijnacker kerstshow 2020?

Wat vond ik van de Intratuin Pijnacker kerstshow dit jaar? Eigenlijk kon je het al wel een beetje lezen tussen de regels door, of niet? Ik vond het leuk! Hier en daar moeten denk ik nog wat finishing touches komen om het helemaal af te maken. Het mag nog wel een tikje uitbundiger in de details. Verder voelde het alsof de kerstshow wat kleiner was dan vorig jaar.

Met name doordat het restaurant nu vol kamerplanten staat en het daarna leek ook net wat sneller op te houden. Dat vond ik stiekem wel een beetje jammer. Maar ik vond de show verder echt mooier dan vorig jaar. Het is knus, gezellig en sfeervol. Er zat voor mijn gevoel echt één lijn in.

Ik heb genoten van mijn bezoekje. Oh en ik wilde jullie leuke ‘spiegelkamer’ natuurlijk niet onthouden. Moeders maken er foto’s van hun kinderen. En ik ben zelfs even op de grond gaan liggen om te genieten van al die iriserende versieringen aan het plafond!

Kerstshows bezoeken in Corona-tijd

Wat is het een complexe tijd hè? Ik probeer er niet al te veel over te praten in mijn verslagen, want je hoort er al genoeg over. Maar met de aangescherpte Corona- maatregelen in het achterhoofd, nog wil ik er toch kort iets over zeggen. Natuurlijk voelt het voor mij ‘dubbel’ om winkels te bezoeken en kerstshowverslagen te delen in deze crisis. Maar het is mijn werk! En ik geniet er gelukkig ontzettend veel van.

Ik hoop dat dat voor jullie ook geldt. Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die vanwege alles wat er speelt nu niet naar de Intratuin willen. Of dat niet kunnen, om gezondheidsredenen of omdat ze in België wonen (ik hoor jullie!). Mocht dat voor jou aan de orde zijn: ik hoop dat ik je dan toch een beetje mee kan laten genieten in de vorm van dit kerstshowverslag.

Goed om te weten: Intratuin Pijnacker is vanaf 12 november iedere werkdag open tot 20:00 uur en de kerstshow is ’s avonds op z’n mooist én rustigst. Oh, en om vragen te voorkomen: ik heb tijdens het gehele bezoek een mondmasker gedragen. Alleen voor de foto’s is het even af gegaan.

Wat vind jij van deze kerstshow?

Hier vind je alle actuele maatregelen die Intratuin Nederland treft rondom Corona. Intratuin Pijnacker heeft de kerstshow stukken breder opgezet, zodat het makkelijker is om afstand te houden. Mocht je nog aanvullende vragen hebben voor Intratuin Pijnacker rondom Corona, stel ze dan vooral aan de vestiging zelf.

Zij weten er veel meer vanaf dan ik ;-). Natuurlijk hoor ik heel graag van jou: ben jij al bij Intratuin Pijnacker geweest? Wat vind je van de kerstshow? Zo niet: wat vind je van dit verslag? Ik ben zoals altijd heel benieuwd naar je mening!

Intratuin Pijnacker
Rijskade 1-A
2641 NA Pijnacker (Zuid-Holland)

Openingstijden
Maandag t/m woensdag: 09:30 – 18:00
Donderdag & vrijdag: 09:30 – 20:00
Zaterdag: 09:00 – 17:30
Zondag: 10:00 – 17:00

 • Vanaf 12 november: iedere werkdag open tot 20:00 uur
 • Vanaf 21 november: zaterdagen 09:00 – 18:00 uur
 • Vanaf 22 november: zondagen 09:00 – 18:00 uur

Dit verslag is in samenwerking met Intratuin Pijnacker geschreven

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Prachtig allemaal echt genieten vooral het “snoep gedeelte en het kerstdorp ik heb elke dag meer zin in kerst en ben al gigantisch druk met nieuwe artikelen uitzoeken ivm corona maak ik het dit jaar thuis nog grootser!

 2. Leuk, heerlijk die vrolijke kleuren aan het begin. Al kies ik bij mij thuis toch voor traditioneel rood, groen etc. Zelf hoop ik binnenkort naar Intratuin Zevenhuizen te gaan, ben benieuwd 😀

 3. Ook wij zijn al in een paar Intratuinvestigingen geweest en hebben de zelfde ervaring als jij Saskia. In iedere vestiging is het anders. Cruquius vestiging vonden wij niet veel aan kerst gedaan maar Apeldoorn en Barneveld daarentegen wel weer. Ook wij kunnen er geen genoeg van krijgen . Dank weer voor je verslag.

 4. Heerlijk weer genoten van je gezellige verslag, Mooie show ook zo te zien! Helaas een beetje ver weg voor mij, maar binnenkort gaan we wel een intratuin bezoeken, ben benieuwd!

 5. Hoi Saskia, ☃️
  Nou ik heb vol verwondering naar je foto’s gekeken en je verslag gelezen,prachtig allemaal.
  Ik denk dat je jezelf met recht kerst influencer mag noemen hoor je beschrijft alles tot in de details, in deze tijd is dat heerlijk om te lezen.
  Mag ook best eens gezegd worden toch!.

  Ik vind het kerstman jasje trouwens zo schattig ❤.
  Kerstgroetjes Marijke ☃️

 6. Super gave entree zeg, vooral de snoepige candy cane huisjes ben ik al een poos fan van: wie weet ooit.

  Voor de nog grote groep die niet durven dit jaar, of het een toestand vinden, twijfelen over veilig kunnen: dat vond! met nadruk op vond ik ook. Maar zo blij dat mijn mannen me overhaalde om te gaan. Met als punt: ik wil vroeg anders sla ik het serieus over (met echt pijn in mijn hart) Ben zo blij dat ik gegaan ben, op dat tijdstip meer dan geweldig geweest. En dan ben ik in 2 intratuincentra geweest Ga dus zeker nog een keer, en dan doordeweeks zal het nog relaxter zijn schat ik. Wij gingen op zaterdagochtend en echt waar, ging en verliep geweldig.

 7. Hoiiiii, wat een heerlijke zoetigheid allemaal. Te zoet gewoon maar wat een leuk werk eigenlijk hé heel de boel verbouwen tot lekker verwonderland☃️