Free printable cadeaulabels voor zelfgemaakte kerstcadeautjes

21

Gisteren bestond Christmaholic 10 jaar, wat een bijzondere dag! Toen deed ik een persoonlijke oproep aan jullie: geef de kerstspirit door. Oftewel: “Share the joy!” Zoals beloofd zullen er de komende weken allerlei tips, ideetje & DIY’s online komen om je te inspireren daar iets leuks mee te doen. Te beginnen met vandaag. Want hieronder download je gratis mooie free printable cadeaulabels voor zelfgemaakte kerstcadeautjes!

Zelf ontworpen cadeaulabels voor Kerst

Deze cadeaulabels zijn ontworpen door Babet van Oktoberdots, in samenwerking met mij. We hebben mooie illustraties en lettertypes uitgekozen. De illustraties hebben een watercolor-stijltje, daar hou ik echt enorm van! En de kleuren zijn warm en zacht. Het zijn in totaal 16 verschillende labels die vooral bedoeld zijn om je zelfgemaakte kerstcadeautjes te versieren.

We hebben gefocust op kadolabels voor eetbare cadeautjes, maar er zit bijvoorbeeld ook een cadeaulabel bij voor zelfgemaakte (geur)kaarsen. Plus een paar algemene labels. Zoals met de tekst: “For – Made By” of gewoon “Enjoy”. Het label waar op staat “Ho Ho Ho to You” zou je bijvoorbeeld ook perfect kunnen gebruiken voor cadeautjes die de ontvanger helpen ontspannen. Denk aan zeepjes, douchegel of iets anders relaxends.

Ronde stickers voor bovenop kerstcadeautjes

Ook hebben we twee ‘stickers’ gemaakt: ronde labels die je kunt uitknippen en bovenop een potje kunt plakken. Het zijn twee verschillende ronde labels, in twee formaten. Ik heb ze met een beetje mod podge (lijm die doorzichtig opdroogt) op de mason jars geplakt. Uiteraard kun je die ook gewoon als cadeaulabels voor aan een kadootje gebruiken als je er een gaatje in prikt.

Hoe gebruik je de free printable cadeaulabels voor Kerst?

Hoe gebruik je deze free printable cadeaulabels? Nou, dat is heel simpel eigenlijk! Hieronder vind je twee linkjes. Als je daar op klikt, kun je de vellen met de free printable kerstcadeaulabels gratis downloaden en zelf printen.

Gebruik daarvoor het liefst zo dik mogelijk papier! Heb je zelf geen printer? Kijk eens of er een copyshop bij je in de buurt zit. Daar hebben ze laserprinters. Meestal kun je voor €1,00 a 2,00 een mooi velletje laten afdrukken op dik, glanzend papier.

Download de cadeaulabels
Download de dubbelzijdige cadeaulabels

Let op! Deze cadeaulabels zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Er zit auteursrecht op. Je mag ze dus niet zelf te koop of ter download aanbieden.

Dubbelzijdige kerstcadeaulabels

Via het tweede linkje hierboven download je trouwens alle free printable cadeaulabels voor zelfgemaakte kerstcadeautjes in ‘dubbele variant’. Dat is perfect voor als je wat dunner papier hebt in je printer. Je kunt de cadeaulabels dan dubbelvouwen en ‘tweezijdig’ maken door de beide delen op elkaar te plakken. Dat maakt ze meteen wat steviger.

Labels gedownload? Print ze dan uit, knip ze uit en maak met een naald of iets anders scherps een gaatje op de plek waar het rondje staat. Vervolgens hoef je ze alleen nog maar even aan het cadeautje vast te maken met een touwtje en je bent klaar! Als je wil kun je je zelfgemaakte kerstcadeautjes nog verder versieren door er belletjes, takjes kerstgroen of candy canes aan te hangen.

Wat vind je van deze cadeaulabels voor Kerst?

Ik hoop dat jullie dit cadeautje van mij voor jullie leuk vinden en het massaal gaan downloaden! Mocht jij kerstcadeautjes hebben versierd met mijn free printable kerstcadeaulabels, laat je het me dan weten? Een foto delen hieronder mag ook altijd! Of stuur me een berichtje via Instagram, daar ben ik elke dag actief :). Ik wens jullie alvast heel veel inpak- en geefplezier.

Dikke kerstknuffel,
Sas

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

21 reacties

 1. Wat zijn ze leuk, dank je wel voor dit lieve cadeautje.
  Mijn cadeautje voor jou in ‘share the joy’ zijn 2 adventskalenders die ik maak voor mensen die wel een beetje extra kerstjoy kunnen gebruiken. Ik vul ze met lekkers en mooie lieve teksten.

 2. Ik hoop dat ons mam je blog niet leest, want ik wil haar gaan verrassen met deze kei mooie labels. Ze weet wel dat ik dit jaar voor iedereen cakes bak, omdat het gezamenlijke heerlijk avondje nu niet door kan gaan. Dit past er geweldig bij!!

 3. Yvonne Limpens op

  Hoi Saskia,

  Op internet was ik op zoek naar het maken van geurkaarsen. Toevallig kwam ik op jouw site/blog terecht.
  Wat heerlijk om te lezen en te bekijken. Krijgt meteen het echte kerstgevoel!
  Dankjewel hiervoor, kijk uit naar de volgende foto,s, creaties! succes!