Kerstshow Intratuin Zoetermeer: groots, knus & gezellig

11

Samenwerking – Vorig jaar wonnen ze de titel ‘Beste Kerstshow van Nederland’ in de categorie Groot. En – dear I say – dit jaar is de show zelfs nog grootser en mooier. Jazeker, ik neem je vandaag virtueel mee naar de Intratuin in Zoetermeer. We gaan kerstlampjes kijken, kerstbomen bewonderen en vooral heel veel kerstballen zien! Let’s go.

Intratuin Zoetermeer kerstshow 2020

Vorig jaar was ik zeer te spreken over mijn bezoekje aan de kerstshow bij Intratuin Zoetermeer. En ik was blijkbaar niet de enige. Ze wisten de titel ‘Beste Kerstshow’ binnen te slepen. En terecht! Vorig jaar heb ik erg genoten van mijn bezoekje. Het enige feedbackpuntje dat ik had? De show leek wat kort.

Nou, dat hebben ze ter harte genomen. Nog nooit heb ik een tuincentrum gezien waar de kerstshow al meteen in de koude kas volop begint en waar in elke hoek wel een dosis kerstglitters overheen gestrooid is. Het lijkt wel twee keer zo groot geworden!

Sprookjesachtige Kerst

We beginnen bij het begin. De entree. Een grootse presentatie, volledig in de trend ‘Pink Forest’ sprankelt je tegemoet. Vooral tijdens de schemering en in de avonduren komen de 20.000 lampjes het mooiste tot hun recht. In de koude kas staan een aantal grote huizen – of eigenlijk meer gevels – die volledig in kerstsfeer zijn opgetrokken. Het begint dus al meteen goed!

En dan loop je meteen de eerste kerstdecoratiehoek binnen. Waar de meeste tuincentra vooral decoratieartikelen en hobby-items verkopen in dit gedeelte van de winkel, gaat Intratuin Zoetermeer een stapje verder. Er is een grote hoek met kerstlampjes die je allemaal heel goed van dichtbij kunt bewonderen.

Feetjes, elfjes, kabouters & paddenstoelen

En het Pink Forest thema wordt meteen doorgevoerd in een grote hoek vol roze kerstballen, feetjes, elfjes, kaboutertjes, paddestoelen en andere sprookjesachtige versieringen. Ook vonden we hier notenkrakers en winterse, natuurlijke decoraties. Vanalles wat dus. We waren al zo’n drie kwartier in het tuincentrum om ons heen aan ’t kijken, foto’s & filmpjes aan het maken en de grote kerstdecoratie-afdeling moest nog komen.

Warm, knus & eigenzinnig

Die afdeling is weer typisch Zoetermeer. Warm, knus, gezellig en eigenzinnig. Anders dan anders. En vooral ook super divers! Van Santa’s snoepfabriek tot een berengezellige kerstkeuken (waar je allerlei kerstbeertjes kunt vinden). Er staat een heuse hot tub met bubbelend water, er is een Afrikaanse bar en zelfs een Japanse hoek.

Inclusief bijpassende muziekjes die je helemaal in de sferen brengen. Al moesten Arvid en ik nog wel even wennen aan de Nederlandse versie van ‘Frosty the Snowman’, haha. Wel leuk voor de kleintjes, kunnen ze even gezellig meezingen en -dansen.

Bijzondere ornamenten

Wat ik heel mooi vind in deze kerstshow, zijn de houten bakken (een soort ombouw) waarin de bijzondere versieringen per thema bij elkaar liggen. Ook staan er overal mooie manden vol ornamenten om je aan te vergapen en tafels vol moois om te bewonderen. Overal in de kerstshow zijn fotohoekjes gemaakt.

Er staan handige stickers bij op de grond met een Facebook en Instagram-logo, zodat je meteen weet: hier moet ik een plaatje schieten! Hebben wij natuurlijk ook gedaan. Ik heb sowieso een hele lading foto’s gemaakt in deze kerstshow. Overal waar je kijkt is wel een leuk hoekje, een mooi versierde kersttafel, een prachtig gedecoreerde kerstboom of een wand vol versieringen waar je eigenlijk veel te veel van mee naar huis wilt nemen.

Wat vond ik van deze kerstshow?

Wat ik er van vond? Mooi! Heel mooi. Vorig jaar was ik al onder de indruk, maar dit jaar lijkt het wel alsof je twee kerstshows voor de prijs van één krijgt. Het begint al meteen goed in de koude kas (of ‘lauwe’ kas zoals zij het noemen).

Ik zei het al: ik heb nooit ergens gezien dat die zo’n grote christmas makeover krijgt als hier. En de kerstdecoratie-afdeling zelf is eveneens super gezellig en knus. Ik ben ook altijd blij als er veel mooie sfeerpresentaties staan en leuke hoekjes waarmee je op de foto kunt. En da vind je hier volop!


VIP-toegang & kersthuisjes

Ik mocht trouwens achter de eettafel langslopen en een foto maken in de gezellige ‘keuken’. Daar had ik een speciale *VIP*-toestemming voor hoor, want eigenlijk mag dat niet ;-). Het heeft toch altijd weer zo zijn voordelen om kerstblogger te zijn, haha.

Ik zit me af te vragen of ik nog feedbackpuntjes heb… maar ik kan weinig verzinnen. Misschien dat ik vorig jaar het grote kerstdorp in het midden echt geweldig vond. Alleen snap ik heel goed dat ze dat vanwege Corona dit jaar niet opnieuw zo konden doen. En al die kleinere hoekjes hebben natuurlijk ook wat! Vooral het ‘pleintje’ waar grote grijze gevels omheen stonden vond ik tof.

Kerstshows bezoeken in Corona-tijd

Ik praat natuurlijk het liefst alleen maar over kerst & kerstsfeer. Maar omdat ik er anders veel vragen over krijg, zal toch maar iets over Corona zeggen. Natuurlijk voelt het voor mij gek en ‘dubbel’ om winkels te bezoeken en kerstshowverslagen te delen in deze crisis. Maar het is natuurlijk wel mijn werk! En ik geniet er gelukkig ontzettend veel van.

Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die vanwege alles wat er speelt nu niet naar een kerstshow willen. Of dat niet kunnen, om gezondheidsredenen of omdat ze in België wonen. Mocht dat voor jou aan de orde zijn: ik hoop dat ik je dan toch een beetje mee kan laten genieten in de vorm van dit kerstshowverslag.

Goed om te weten: Intratuin Zoetermeer is vanaf 12 november iedere werkdag open tot 20:00 uur. En de kerstshow is ’s avonds op z’n mooist én rustigst. Tot slot: uiteraard heb ik tijdens het gehele bezoek een mondmasker gedragen. Alleen voor de foto’s waar ik zelf op sta is het even af gegaan.

Wat vind jij van deze kerstshow?

Hier vind je alle actuele maatregelen die Intratuin Nederland treft rondom Corona. Mocht je nog aanvullende vragen hebben voor Intratuin Zoetermeer rondom Corona, stel ze dan vooral aan de vestiging zelf. Zij weten er het meeste vanaf. Ik ben heel benieuwd wat jij van dit verslag vond! Heb je leuke dingen gespot? Lijkt het je een mooie kerstshow? Laat het me zeker weten in een reactie hieronder!

Intratuin Zoetermeer
Voorweg 192
2716 NK Zoetermeer (Zuid-Holland)

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:30 – 20.00
Zaterdag: 09:00 – 17:30
Zondag: 10:00 – 17:00
Vanaf 21 november: za & zo open van 9.00 tot 18.00 uur

Dit artikel is in samenwerking met Intratuin Zoetermeer geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

11 reacties

 1. Wat een pracht en praal weer schitterend! Ben zelf afgelopen jaar geweest prachtig was het en waarschijnlijk volgende week weer. Is toch altijd weer anders als je zelf gaat bekijken. Leuk verslag weer Saskia dank je wel.

 2. Prachtig, deze gaat zeker op ons lijstje. Al zal dat waarschijnlijk volgens jaar worden…heb ik iets om naar uit te kijken!

 3. Erg leuk verslag weer. Al die foto’s stralen zoveel sfeer uit. Wil zeker dit jaar langsgaan maar door de Corona ga je toch ook twijfelen. Misschien dan toch maar wat later op de dag gaan.. Vanuit Vleuten is het niet ver rijden gelukkig.

 4. In een woord prachtig ,wat een geluk dat jij dat allemaal mag komen bekijken ,voor mij is dit te ver maar heb toch al een paar kerstshows gezien dit jaar en ik ga deze week naar avri dat is ook super.

  groetjes ga zo door ik geniet. Roos

 5. Ben er inmiddels ook geweest: zaterdagochtend om half 10, en dat is zeer goed te doen.
  Het is inderdaad groter opgezet, en meteen kerst overal en nergens, errug mooi!
  In de avond ga ik één deze weken ook nog, en dan waarschijnlijk niet meer.
  Oftewel, ik wil voor me verjaardag (de eerste) klaar zijn, en Sint vindt dat reuze gezellig bij mij 🙂

 6. Jacqueline Pallett op

  Indeed, very true. We are enjoying these shows vicariously through you, zoals de Engelsen zeggen. Wij kunnen helaas dit jaar ook niet naar de kerstshows, en genieten dus dubbelop van jouw verslagen. De informatie wordt allemaal mentaal opgeslagen voor volgend jaar, hoor. Dankjewel!

 7. Hey,

  Heel fijn dat ik via jou foto’s toch nog naar kerstshows kan gaan.
  Ik wou dat we in Belgie ook nog naar kerstshows konden gaan.
  Heel erg bedankt voor de mooie foto’s elke week!

  Groetjes

 8. Ingrid Durivou op

  Bedankt voor jouw blog over Intratuin Zoetermeer ! Ik was helemaal verliefd! We zijn er vanmorgen geweest! Geweldig!!! Ik raakte niet uit gekeken!!! Echt de moeite waard ! Groetjes Ingrid Durivou.