WIN! 12x het superdikke kerstnummer van Foodies magazine

331

Wie heeft er zin in het kerstdiner? Ik, ik, ik!! Ook al gaat het er dit jaar waarschijnlijk allemaal anders uitzien dan normaal, ik ga zeker weten kerstkoken in december. En zoals ieder jaar kijk ik reikhalzend uit naar de kerstedities van de foodmagazines. Eén van de allerlekkerste kooktijdschriften is natuurlijk Foodies. En deze week mag ik maar liefst 12(!) lezers blij maken met hun superdikke kerstnummer.

‘The Big Christmas Issue’ van Foodies

Het hele jaar door is Foodies een heerlijk blad vol kookinspiratie. Maar ja, ik kan toch wel zeggen dat de kersteditie (of zoals zij het noemen ‘The Big Christmas Issue’ a.k.a. het grote kerstnummer) mijn allerfavorietste nummer is elk jaar. Het is lekker dik en staat tjokvol feestrecepten. Zoals natuurlijk een recept voor kerstkalkoen. Maar ook sint-jakobsschelpen in ‘nduja-boter, geglaceerde pastinaak met shiwky-ahornsiroop, beenham en meatloaf.

Ik zag ook een variant op één van mijn lievelingsgerechten: peking eend. Verder staat er een vegetarisch kerstmenu in, inspiratie voor gourmetgerechtjes en natuurlijk de meest heerlijke kerstdesserts. En dan heb ik nog lang niet alles genoemd. Echt, dit superdikke nummer staat net zo vol als jij bent na het nuttigen van het kerstdiner ;-). En ik mag maar liefst 12 van jullie blij maken met een exemplaar!

Hoe maak je kans op deze prijs?

Wil jij één van de twaalf exemplaren van dit blad winnen? Laat dan hieronder uiterlijk 25 november 2020 een reactie achter. Vertel me in jouw comment wat het lekkerste is dat je ooit gegeten hebt met Kerst! Welke food memory is jou het meeste bijgebleven? Was het de gourmet met de hele familie een paar jaar geleden? Was het die kerstkalkoen uit de bbq van je vader? Of had je zelf iets heerlijks op tafel gezet? Ik hoor het heel graag!

Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn om mee te doen en dat je in Nederland of België moet wonen. De winnaars krijgen via e-mail bericht (dus zorg dat je mailadres klopt!). Verder communiceer ik niet over de uitslag, dus vragen over of de uitslag al bekend is en wie er gewonnen heeft, zal ik niet beantwoorden.

Ik wens jullie allemaal heel veel succes!!

UPDATE: Deze winactie is afgelopen, je kunt dus helaas niet meer meedoen. De winnaars hebben inmiddels via e-mail bericht ontvangen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

331 reacties

 1. Heerlijk om lekker door de roodmagazines te bladeren in november en december. Ik heb gisteren nog onder het genot van een lekker wijntje het novembernummer van Foodies van kaft tot kaft gelezen. Zo fijn!! Het lekkerste dat ik zelf ooit gemaakt heb met kerst is toch wel de Beef Wellington van Rudolph van Veen. Superleuk om zelf het bladerdeeg te maken en een goed stuk vlees uit te kiezen. De beste herinneringen heb ik aan kerst vroeger thuis. Mijn moeder had een aantal vaste gerechten die ik vorig jaar zelf ook op tafel heb gezet voor mijn eigen gezin.. Hoewel lekker, was er toch niet die magie. Blijkbaar kunnen alleen moeders dat 😉

  Ik zou het geweldig vinden om het decembernummer van Foodies te winnen. Fralalallaaaaa!! Ik wacht geduldig af 🙂

 2. Hoewel ik echt zweer bij de klassieke gerechten van mijn moeder (harricot-verts gewikkeld in spek, waanzinnig lekkere stoofpeertjes, de kalkoen met die fantastische vulling), was een van de lekkerste gerechten die ik ooit gegeten heb met Kerst, toch wel de Canneloni gevuld met kreeft en langoustine, geserveerd met wat wilde spinazie en een saus van room en versgeschaafde truffel. Wat een decadente vorm van pasta eten 🙂 Wat een rijkdom, wat een smaken!

 3. monique wirken op

  Het lekkerste waren de gerookte zalmpjes van de BBQ. (ja midden in de winter) bootjes vouwen van aluminiumfolie. Daarin: Witte wijn,een beetje olie, uien, stukken knoflook en de zalmpjes gekruid met viskruiden en besprenkeld met citroen er in leggen. Wanneer de BBQ heet is houtjes verpakken in aluminiumfolie. gaatjes erin prikken en in de BBQ leggen. Zalmbootjes er boven op en deksel dicht! Ca 20 minuten. Heerlijk!

  • Zelfgemaakt: gevulde inktvis in tomatensaus, met tagliatelle en een groene salade.
   1 keer gemaakt, maar was heerlijk. En uiteraard (dat dan weer wel elk jaar), tiramisu toe!

 4. Ik heb zo vaak heerlijk gegeten met de Kerst, want eten wordt ook bepaald door hoe het er uit ziet en met wie je eet. De voorpret zit in het bladeren van tijdschriften en kookboeken. Er is zoveel lekkers. Maar één gerecht was wel om van te blijven eten, namelijk een chipolata pudding, gemaakt door mijn broer.

 5. Wat super leuk! Heb niet 1 food herinnering vind het zelf heerlijk omte koken met kerst maar ook samen gourmetten vind ik zo gezellig! Ik tijdschrift zelf heb ik al maar mocht ik toch winnen dan stuur ik deze door naar mijn tante die het ook fantastisch vind om te koken!

 6. Hi,

  De leukste foodmemorie die ik heb is toch wel ieder jaar opnieuw bij oma en opa gaan eten op kerstavond.
  En dan kijken wat oma heeft klaargemaakt, want zij kookt toch wel het lekkerste van iedereen.
  Het gaat van konijn en wild tot varkenshaasje of gebraad.
  Iedere jaar weer wat anders, en zoals het hoort eerst hapjes, voorgerecht dan soep, hoofdgerecht, dessert en als je nog wat plaats hebt is er nog de kerstbuche .
  En dan kun je 3 weken niet meer eten.
  Love it.

 7. Eens per jaar, met Kerst, staat hier gourmet op het menu. Super gezellig en heerlijk eten! Eigengemaakte salades erbij zijn erg lekker (huzaren en eiersalade) Dit magazine winnen zou super zijn! Leuk om inspiratie op te doen voor tweede kerstdag (en stiekem alle dagen daarna natuurlijk)

 8. Hoi! Wat een leuke winactie 😀 Mijn mooiste herinnering is toch wel het samenzijn met vrienden en familie. Zeker de eerste Kerst met onze zoon erbij was een hele belevenis. Zoveel liefde en warmte! Bij ons is het altijd een zoete inval. Iedereen die wil kan komen eten. We maken een heel aantal verschillende gerechten en het wordt dat een gezellige mix van mensen en buffet. Voor ieder wat wils… Dit jaar zal Kerst anders zijn. Anders dan nooit tevoren. Mijn wens is om toch met iedereen een beetje Kerst te vieren, met een Kerstdiner-zoom-call of iets dergelijks. Dan kunnen we toch samen proosten en de gezelligheid delen!

 9. Elk jaar is er weer een ander kerstmenu, maar 1 vaste waarde is de grand veneur saus die mijn mama steeds maakte. Ook nu ze er niet meer is, blijven we deze traditie aanhouden en maken we steeds een potje van deze heerlijke saus bij. Smaakt heerlijk bij wild!

 10. Een chipolata pudding met een 1 cm dik rode gelei er over heen. We hadden eters en mijn 4 kinderen woonden nog thuis. Ik was net gescheiden en ik kreeg dit recept van mijn moeder. Ik wilde goed voor de dag komen,. De gelei wilde ik op kerstochtend doen, zodat het niet uit zou lopen, vervolgens mislukte het hele boeltje, het was ontzettend balen, maar ik had nog ijs. Had niet in de gaten dat mijn dochter stiekem in de keuken aan het proberen was de boel te herstellen, ze had het zo goed mogelijk hersteld, het zag er nog niet uit, maar het trotse gezichtje vergeet ik nooit meer, en ze vonden het allemaal super lekker, het ijs bleef in de vriezer….!!

 11. De gevulde kiprollade aan tafel, de pastei met ragout DE traditie aan onze kersttafel.
  Dit jaar kan ik zeker wat inspiratie gebruiken dus zou blij verrast zijn met dit nummer van foodies!

 12. Dan moet ik toch denken aan de gebraden kip met heerlijke eigen gemaakte champignonsaus van mijn moeder.

 13. Toen mn moeder nog leefde met z’n allen aan een uitgebreide kerstbrunch. Met allemaal lekkere kleine hapjes. Ik had menu en naam kaartjes gemaakt. Daarnaast heb ik mn moeder geholpen met de hapjes. Zelf had ik thuis al salami cirkels gemaakt 🙂

 14. Diana menninga op

  Het lekkerste wat ik ooit heb gegeten is toch wel een panna cotta met frambozensaus erop. Zo lekker zacht romige pudding en dan het zoet van de frambozen… goddelijk lekker.
  En zag er door het rood wit ook nog echt kerstig uit…

 15. Mijn herinnering is uit mijn jeugd. Pasteitje als voorgerecht, heerlijk zoetvlees met salade en gebakken aardappeltje en een toetje van ijs. Met het heelgezin aan tafel op z’n Kerstbest.
  Fijn deze herinneringen

 16. Of het het lekkerste ooit is geweest, durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar weet nog wel dat ik als klein meisje de doos mon cherie bonbons ( die mijn moeder had gekregen) stiekem achter elkaar heb leeg gesnoept. Helaas is mijn moeder al jaren overleden, maar heb nog lang met de feestdagen een doosje van haar gekregen.

 17. op de eerste kerstdag wakker te worden met muziek van buiten . een klein trompet groepje trekt door het dorp waar ik ben op gegroeid en mijn ouders nog steeds wonen. en speelt in elke staat Stille nacht Heilige nacht. naar het ontbijt omkleden en dan samen met mijn zusje en vader een stukje hardlopen

 18. Het lekkerste dat ik ooit heb gegeten met Kerst was de Gourmet, nadat onze eigen poging tot het maken van een kerstmaaltijd compleet mislukt waren. Van aangebrand tot niet gaar en zo’n beetje alles er tussen in. Tegenwoordig houden we ons dan ook niet mee zo strak aan tijden op recepten en dergelijke haha, maar we waren nog jong :p