Verslag Intratuin Rhoon: kerstshow met een flinke make-over!

10

Samenwerking – It’s beginning to look a lot like XMAS! Oh wat ben ik toch een mazzelbips dat ik zoveel toffe kerstshows mag bezoeken. Zeker tijdens dit bijzondere jaar. Een tijdje terug waren Arvid en ik bij de prachtig verbouwde Intratuin in Rhoon. En ook de kerstshow heeft een fikse make-over gekregen. In dit fotoverslag neem ik je graag met me mee.

Compleet vernieuwd tuincentrum

De afgelopen maanden zijn ze bij Intratuin Rhoon razenddruk geweest met verbouwen. De entree is volledig vernieuwd. Toen wij er waren was-ie nét af en nét open. Ze waren nog volop bezig met het versieren van de grote ontvangsthal en het opbouwen van leuke fotohoekjes. Dat heb ik dus nog niet kunnen zien. Maar wat zag het er al prachtig uit.

Ook de kerstshow heeft een upgrade gekregen

Door de verbouwing en de drukte deze zomer was het een flinke uitdaging voor het team van Intratuin Rhoon om de kerstshow op tijd af te krijgen. Zeker als je bedenkt dat ze ook nog eens een totaal andere kant op zijn gegaan. Vorig jaar was het één open ruimte, een soort loft vol Kerst.

Dit jaar hebben ze allemaal aparte kamers gemaakt. Je loopt dus van ruimte naar ruimte en daardoor ‘voelt’ de show groter. Bovendien komen de verschillende thema’s veel mooier tot hun recht, omdat ze een backdrop (achtergrond) hebben en in afgesloten ruimtes staan. De show voelde daardoor een stuk rustiger en stijlvoller.

Alle thema’s zijn present

Alle thema’s van Intratuin zijn hier te bewonderen: Dark Island, Highway Motel, Cocoon Space, Snowy Xmas en Earthy Tones. En verder is er een hele grote hoek gereserveerd voor de gezellige snoeptrend. Candy canes, snoepkerstballen, cakejes, lollies, taartpunten, donuts. Je kunt het zo zoet niet bedenken of het hangt, staat of ligt in deze hoek van de kerstshow. I wasn’t even the sweetest thing in the room 😉

Kerstdorpjes & decoratiematerialen

Voor ik het vergeet, de kerstdorpjesafdeling is groter dan ooit! De show begint een stuk eerder, en de kersthuisjes hebben daardoor veel meer ruimte gekregen. Er staan nu meerdere presentaties waar je lekker ruim omheen kunt wandelen. Een hoek met Lemax-huisjes, een Efteling-stuk + een grote presentatie voor alle huisjes van het eigen Intratuin-merk.

Langs de wanden vind je alle huisjes en benodigdheden duidelijk bij elkaar gepresenteerd. De sfeerhoek met decoratiematerialen, sfeerartikelen en hobbyspulletjes vond ik ook gezellig. Daar verkopen ze o.a. mooie kransen, sprays, takken, kleine kunstkerstboompjes, haken om je kransen aan op te hangen en nog veel meer natuurlijke versieringen voor in en om het huis.

Alle ballen verzamelen

Ik ga niet helemaal op chronologische volgorde door deze kerstshow heen, maar dat geeft niet toch? Ik wilde namelijk ook nog even een shout out doen voor de onwijs praktische en handige ballenhoek in de kerstshow van Intratuin Rhoon. Vorig jaar hadden ze al een complete hoek ingericht waar alle kunstkerstballen (onbreekbaar) en slingers per kleur gesorteerd staan en hangen.

Dit jaar hebben ze daar de effen echte kerstballen en versieringen aan toegevoegd. Voor iedereen die van programma’s als The Home Edit en Marie Kondo houdt is dit echt een breinbevredigend stukje winkel. Ik hoorde bijna engeltjes zingen in mijn hoofd, haha. Showstopper hier is trouwens de hangende kerstboom in regenboogkleuren.

Wat vond ik van deze kerstshow?

Wat ik van deze kerstshow vond? Eigenlijk heb ik dat hierboven al wel verteld. Ik vond het echt een level up. Net wat stijlvoller en luxer en dat past helemaal bij het vernieuwde tuincentrum. Ze hebben ook nieuwe verlichting opgehangen. Geen old school TL-buizen, maar led-lampen die ze kunnen dimmen.

Toen ik er was, waren ze net bezig met het toevoegen van spots om de mooie presentaties nog beter uit te lichten. Ze hadden daarin nog wel een slag te slaan (sommige hoekjes waren nog wat te licht en andere te donker), maar ik vond het echt een enorme verbetering qua sfeer.

Luxer, maar toch nog typisch Rhoon

De kerstshow is dus echt een stuk luxer qua uitstraling. Maar… nog steeds wel typisch Rhoon. Er staan nog altijd overal bakken vol kerstballen waar je lekker in rond kunt snuffelen. Het kerstmarktsfeertje hangt er nog altijd en het is er gezellig struinen. Maar met de mooie zwarte constructies waar de kerstbomen in staan te shinen en de ‘markttafeltjes’ langs de wanden waar de kerstwaren op gepresenteerd liggen, vond ik het echt een flinke upgrade ten opzichte van vorig jaar (toen ik er voor het eerst was).

Showmomentjes & fotohoekjes

Het enige wat ik een beetje miste, waren de leuke fotohoekjes (of ‘showmomentjes’). Er was er eigenlijk maar eentje in de show. Ik begreep dat ze wel van plan waren om er meer te maken, maar dat het door de drukte van de verbouwing en Corona simpelweg nog niet van was gekomen. Mochten ze de tijd vinden, dan zullen ze de komende tijd nog wat hoekjes hier en daar gaan toevoegen.

Ook leuk om te weten: de verbouwing is nog niet klaar. Er komt nog een halve kas (circa 2000 m2) bij. En dat wordt volgend jaar gebruikt voor de kerstshow! Die wordt dus een stuk groter. Ik hoop van harte dat ik volgend jaar weer mag komen kijken om het resultaat te bewonderen.

Kerstshows & Corona

Ik probeer er niet al te veel over te praten in mijn verslagen, want ik focus liever op de kerst-kant van het kerstshows bezoeken. Maar omdat ik er anders veel vragen over krijg, zal ik er toch iets over zeggen. Natuurlijk voelt het voor mij gek en ‘dubbel’ om winkels te bezoeken en kerstshowverslagen te delen in deze crisis. Maar het is mijn werk! En ik geniet er gelukkig ontzettend veel van.

Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die vanwege alles wat er speelt nu niet naar de Intratuin willen. Of dat niet kunnen, om gezondheidsredenen of omdat ze in België wonen. Mocht dat voor jou aan de orde zijn: ik hoop dat ik je dan toch een beetje mee kan laten genieten in de vorm van dit kerstshowverslag.

Goed om te weten: Intratuin Rhoon is vanaf 12 november iedere werkdag open tot 20:00 uur en de kerstshow is ’s avonds op z’n mooist én rustigst. Tot slot: ik heb tijdens het gehele bezoek een mondmasker gedragen. Alleen voor de foto’s waar ik zelf op sta is het even af gegaan.

Wat vind jij van deze kerstshow?

Hier vind je alle actuele maatregelen die Intratuin Nederland treft rondom Corona. Mocht je nog aanvullende vragen hebben voor Intratuin Rhoon rondom Corona, stel ze dan vooral aan de vestiging zelf. Zij weten er veel meer vanaf dan ik ;-). Ik ben heel benieuwd wat jij van dit verslag vond! Heb je leuke dingen gespot? Lijkt het je een mooie kerstshow? Laat het me zeker weten in een reactie hieronder!

Intratuin Rhoon
Stationsstraat 5
3161 GH Rhoon (Zuid-Holland)

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09:30 – 20.00
Zaterdag: 09:00 – 17:30
Zondag: 10:00 – 17:00
Vanaf 21 november: za & zo open van 9.00 tot 18.00 uur

Dit artikel is in samenwerking met Intratuin Rhoon geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Goedemorgen Saskia,

  Bedankt weer voor dit heerlijke verslag. Zo kan ik elke keer weer genieten van een kerstshow. Jij en arvid zetten het zo mooi op de foto dat het net lijkt alsof ik er zelf ben. Ik hoop volgend jaar zelf een beziekje te brengen aan dit tuincentrum. Een hele fijne dag en veel plezier met het kijken van een aflevering van Holiday Home Makeover voor je onderzoek. Haha….

 2. Hallo Saskia,

  wat een prachtige foto’s en het geeft de sfeer heel mooi weer.
  Het is denk ik altijd een uitdaging voor een tuincentrum om steeds iets moois en groots neer te zetten.
  Ik hoop toch nog een keer een show te gaan bezoeken.
  Maar eerst wat meer lef hebben.
  Groetjes

 3. Iedere jaar geniet ik van de kerst show in rhoon wat daar neer gezet wordt . ik wil even al het personeel bedanken wat ze toch weer voor mekaar krijgen. Bedankt