Jingle Bells! Servetringen van kerstbelletjes maken

3

Jinge Bells, Jingle Bells… Jingle All The Way to my dinner plate! Ik heb weer een leuke DIY voor je, die ook nog eens perfect is om te geven als cadeautje (ik blijf maar ideetjes delen voor Spread the Joy, zoals beloofd). Wat gaan we vandaag maken? Super vrolijke kerst servetringen van kleine kerstbelletjes!

Jingle Bells servetringen maken

Het leukste van deze DIY? Terwijl je bezig bent, hoor je de hele tijd kerstbelletjes rinkelen. Ik denk dat ik nog nooit zo’n kerstgevoel heb gekregen van het knutselen als tijdens het maken van deze kerst servetringen, haha!

Natuurlijk kun je je servetringen helemaal versieren met belletjes. Maar omdat ik er maar een beperkt aantal had en je de onderzijde van de servetring toch niet zo goed ziet, heb ik ervoor gekozen om alleen de bovenzijde met kerstbelletjes te versieren. Voor de rest kun je gebruik maken van touw of lint.

kerst servetringen maken met kerstbelletjesWat heb je nodig voor deze kerstige servetringen?

Haal voor 1 servetring in huis:

 • 15 cm binddraad (liefst zelfde kleur als je belletjes)
 • 10 – 20 kleine kerstbelletjes (afhankelijk van hoe groot ze zijn)
 • Touw of lint

De goudkleurige kerstbelletjes vond ik een paar weken geleden bij de Action, maar bij de Hema verkopen ze ze ook. Het groene binddraad is ook van de Action, maar achteraf had ik liever goudkleurig binddraad gebruikt, omdat dat minder opvalt.

Hoe maak je de kerstservetringen?

Het is echt heel simpel! Knip een stuk van 15 cm binddraad af. Rijg het eerste belletje eraan en knoop het vast. Vervolgens rijg je de andere kerstbelletjes eraan. Buig je binddraad zodat er een rondje ontstaat en duw de belletjes goed strak tegen elkaar aan. Maak nu de laatste bel ook vast aan je binddraad. Het moet echt stevig zijn, zodat ze niet kunnen verschuiven.

Vervolgens heb je twee keuzes: of je bindt aan het linker en het rechter belletje een lintje vast. Je servetring kun je dan aan je servet bevestigen door het lint aan de achterzijde te strikken. Een andere optie die net iets mooier werkt is de servetring ‘dicht maken’ door de uiteindes van je binddraad aan elkaar vast te maken. Vervolgens wikkel je er lint of touw omheen om het binddraad te ‘verbergen’. Zie de foto’s hierboven!

kerst servetringen maken met kerstbelletjesKerst servetringen met kerstbelletjes

En dat is het al! Deze kerst servetringen zijn hartstikke leuk om te maken met je kinderen voor het kerstdiner. Of om cadeau te geven aan vrienden of familie. Ze zijn lekker plat, dus je kunt ze heel goed versturen in een bubbelenvelop ofzo. En ik zei het net al: dit knutselprojectje is echt super kerstig, omdat je continu de Jingle Bells hoort rinkelen! Heb je vragen of ga je dit projectje maken? Laat het dan zeker weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

 1. Hallo Saskia!
  War een leuk idee! ga samen met mijn buurvrouw dit maken en hangen het aan de klink van de voordeur en een slinger aan het hek buiten zijn we weer gezellig bezig bedankt.
  Groetjes Roos

 2. ☃️Hoi Saskia,
  Deze servetringen zijn echt ontzettend leuk, volgens mij heb ik nog belletjes.
  Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen!.
  Groetjes Marijke ☃️