Kerstkaartjes! Dit zijn de populairste trends & thema’s

10

Samenwerking – Als er één jaar is waarin je iedereen die je lief is een mooie kerstkaart wil sturen met een persoonlijke boodschap, dan is het dit jaar wel. Toch? Mocht je nog wat inspiratie zoeken voor jouw kerstkaartjes, lees dan zeker even verder. Ik heb Kaartje2go  aan de tand gevoeld en gevraagd naar de thema’s, kleuren en stijlen die dit jaar helemaal hip zijn. Dit zijn de kerstkaartentrends voor 2020!

1. Magical Moments

Deze eerste stijl kerstkaarten is romantisch, lieflijk en sprookjesachtig. Zoals je wel kunt zien op de afbeelding hierboven zijn de kleuren zoet en zacht. We zien veel pastelletjes, zoals roze en lichtblauw. Maar ook aardse tonen, heel natuurlijk en warm. Daar passen goud en roségoud natuurlijk heel goed bij. Qua illustraties zien we mooie pentekeningen van blaadjes of takjes bijvoorbeeld. Subtiele glitters & lichte maantjes en sterretjes maken deze kerstkaartentrend voor 2020 af.

2. Crazy Christmas

kerstkaartentrends 2020Crazy Christmas is zowat het tegenovergestelde van de eerste trend. Hij is grappig, kleurrijk, speels & anders dan anders. De belangrijkste kleuren zijn roze, blauw en groen. Maar eigenlijk mag alles wel. Gekke, vrolijke illustraties en teksten waar je om moet lachen voeren de boventoon. Er zitten dieren in, zoals de immer populaire flamingo en geinige hondjes. En zomerse elementen zoals cactussen en tropische bladeren. Eigenlijk mag alles wel binnen deze gekke trend!

3. Vintage Vibes

Dan komen we nu in traditionelere vaarwateren. Vintage Vibes is lekker nostalgisch. Týpisch Kerst! Denk aan kerstmannen en notenkrakers, auto’s met kerstbomen, gnomes & kerstkabouters. Natuurlijk hoort ook het Schotse tartanprintje in deze stijl thuis. Deze kerstkaartentrend is er speciaal voor wie van klassiek houdt, van de vintage sfeer en voor wie de traditionele kerstkleuren als rood en groen niet mogen ontbreken. De toevoeging van een warme aardse beige tint maakt deze kerstkaartenstijl helemaal van nu.

4. Woodland Wonders

kerstkaartentrends 2020Ik denk dat trend nummer vier mijn favoriet is van de kerstkaartentrends voor 2020. Woodland Wonders heet-ie. Misschien in combinatie met de Vintage Vibes hoor, want die vind ik ook prachtig. Deze stijl is zo rustgevend en warm en bijzonder mooi. De kleuren zijn geïnspireerd op het bos: allerlei tinten groen en bruin, aangevuld met roestbruin, grijs, zand en taupe. De prints & illustraties zijn natuurlijk: veel planten, droogbloemen, bomen en diertjes. Ik vind het prachtig!

5. Golden Glam

Goud is nog altijd de belangrijkste metallic in de kerstwereld (dat verandert gedurende de jaren altijd.. weet je nog dat roségoud en koper een paar jaar geleden helemaal hip waren?). Deze stijl knipoogt naar de jaren ’20 en de art deco stijl. Botanische prints, gouden strepen & spetters en overall gewoon een hele luxe uitstraling. De belangrijkste kleuren in deze lijn zijn – naast goud – blauw, groen, bordeauxrood, paars en zwart. Bijzonder!

6. Picture Perfect

kerstkaartentrends 2020En dan zijn we aangekomen bij de laatste van de zes kerstkaartentrends 2020. Deze stijl draait volledig om de foto. Fotokaarten zien we in alle trends wel terug, maar ze zijn zo populair dat we ze een aparte vermelding waard vinden. In deze trend staat de foto op de kaart centraal. Dát is de eyecatcher. Eenvoudige fotokaders, simpele typografie en subtiele gouden accentjes maken de kaart vervolgens helemaal af. En dat is – als je het mij vraagt – ook supermooi!

Welke van de kerstkaartentrends 2020 vind jij het mooist?

Zo, nu heb je alle zes de stijlen gezien. Ik ben érg benieuwd welke van deze kerstkaartentrends jou het meest aanspreekt. Laat je het me weten in de reacties hieronder? En mocht je meer kaartjes willen zien in deze zes thema’s: op de site van Kaartje2go vind je de kerstkaarten voor 2020 netjes per trend gesorteerd (in het menu kun je de trend van jouw keuze selecteren).

Good to know: als nieuwe klant bij Kaartje2go krijg je altijd je eerste kaart helemaal gratis. Het is super makkelijk om zelf online je eigen kerstkaarten te ontwerpen (met foto bijvoorbeeld). Als je een pakket kaarten bestelt krijg je een gratis proefdruk. En – als je wil – krijg je er gratis mooie rode enveloppen bij.

Wil je liever een luxe gouden, zilveren of parelmoer envelop bij je pakketje kaarten? Dat kan voor een kleine extra bijdrage ook! En je kunt er bijpassende sluitstickers bij bestellen. Tot slot worden alle kaarten van Kaartje2go CO2-neutraal gedrukt, altijd fijn om te weten. Ik wens je héél veel plezier met het uitkiezen en versturen van jouw kerstkaarten dit jaar. Dat je er maar veel mensen blij mee mag maken!

Dit artikel is in samenwerking met Kaartje2go geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

10 reacties

 1. Voor mij persoonlijk springt er niet echt eentje uit. Vind ze er stuk voor stuk nogal statisch uitzien. Zegt degene met een collectie zelfgemaakte en uit diverse winkels komende kerstkaarten, grinnik. Daarbij vind ik kaarten zelf schrijven altijd nog het leukst, maar ik kan mij voorstellen dat digitaal kaarten aanmaken/versturen voor anderen handiger is/zal zijn.

  • Haha ja als je zelf maakt dan zijn online ontworpen kerstkaarten altijd wat saaier. Trouwens wel handig om te weten: je hoeft ze niet online te schrijven. Ik heb ze naar ons thuis laten versturen zodat ik er zelf een handgeschreven boodschap in kan zetten (want dat vind ik belangrijk). Op Instagram (stories) later vandaag laat ik onze kerstkaarten + kerstfoto zien! 🙂

   • Dat is inderdaad een (goede) optie waar ik even totaal niet aan gedacht had, ha. Ik zal eens kijken of ik jullie kerstkaarten + kerstfoto zonder Insta-account kan zien. Bedankt vor de tip!

 2. Hey Saskia,
  Wat een leuke kaartjes. Leuk ook met die thema’s. Ik maak sinds vorig jaar zelf mijn kerstkaarten. Dit ga ik dit jaar ook weer doen. Voor vriendinnen, familie en collega’s. Ik werk met verstandelijk gehandicapten en we doen zelf de dagbesteding, mede door corona. Ik ga met hen ook zelf kerstkaarten maken om naar familie te sturen :-). Super leuk, heb er nu al zin in.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 3. Eigenlijk vind ik 3 4 en 5 erg mooi, Vintage, Woodland en Golden.. het is ook maar net naar wie ik het stuur of breng! ik vind het wel fijn om een persoonlijk stukje erin te schrijven. Jaren geleden stuurde ik wel 60 kaarten, de hele buurt kreeg er één, vrienden, familie.. kortom ….. veel.
  De laatste jaren doe ik alleen de mensen die ik zelf met de feestdagen niet zie, en dus niet zelf fijne feestdagen kan wensen!

 4. Hallo Saskia,
  Ik vind ze allemaal mooi. Voor mij maakt het niet zo heel veel uit, alleen die super ouderwetse met rode kerstballen en fles wijn die hoeven van mij niet hihi. Ik vind het altijd weer leuk om ze te ontvangen en op te hangen.
  Groetjes

 5. Persoonlijk kies ik welke mij op de een of andere manier aanspreken, trend of niet maar ik moet zeggen dat ik nummer 1 en 5 erg mooi vindt.

 6. Hmmm de magical moments vind ik wel erg leuk. Hoewel ik wel van de mooie kerstkaarten met sneeuw en hertjes ben haha. Gelukkig heb ik ze al in huis gehaald én geschreven

 7. Geef mij maar eigen gemaakte kaarten, ik heb er dit jaar 92 gemaakt en twijfel of ik niemand vergeten ben hahaha. Toch maar een paar bijmaken lolz. Groetjes Leonie