WIN! Prachtige set kerstornamenten van Vondels

533

Vondels: wie kent dit Nederlandse kerstmerk inmiddels niet!? Ze staan zelfs op de Decemberzegels van PostNL dit jaar met hun bijzondere kerstversieringen. Ik ontdekte dit merk een flink aantal jaar geleden, volgens mij bij de Bijenkorf. Sindsdien ga ik elk jaar even langs hun stand op de kerstbeurs in Frankfurt. Deze week mag ik één kerstliefhebber blij maken met een set aan prachtige kersthangers van Vondels. Kans maken? Lees deze blog dan goed door!

Vondels kerstversiering

Vondels is een Nederlands-Chinees bedrijf, opgericht door twee ambitieuze dames! Yan (uit Shanghai) en Loesje (uit Brabant). Ze kwamen elkaar tegen toen ze allebei op zoek waren naar vernieuwende kerstversiering. En zo is Vondels ontstaan: een merk dat met trots unieke, eigenzinnige en moderne kerstversieringen ontwerpt. Altijd sparkling en altijd mooi!

Unieke, handgemaakte versieringen

Vondels maakt bijzondere en unieke kerstdecoraties. Het zijn stuk voor stuk hoogwaardige glazen ornamenten die stuk voor stuk met de mond geblazen worden en met de hand gedecoreerd. Wat een werk is dat zeg! Vanwege dit ambachtelijke handwerk zijn de ornamenten vrij kostbaar (de prijs variëert tussen €5,95 en 18,95 per ornament).

Ik vind het gewéldige kuntwerkjes die ik graag cadeau doe aan vrienden en familie. Want voor iedere hobby, passie, interesse en liefde is er wel een bijzonder Vondels ornament te vinden. Kijk zeker eens rond in de webshop als je benieuwd bent naar de collectie!

Vondels kerstversiering winactieLife is like a box of ornaments

Ik mag één lezer of lezeres blij maken met een pakketje waarin 8 unieke Vondels ornamenten zitten. En het is echt een eclectische mix! In dit prijzenpakketje zit: een rode mond, een candy cane, een regenboog, een zwart-goude pump, een glitterende bij met steentjes, een citroen, een hartje met ‘love’ erop…

En la pièce de resistance is toch wel de meest trendy bal van het moment: een panterhoofdje (hip, want dierenprintjes) met een mondkapje op! Als dat geen souvenir is aan dit bizarre jaar, dan weet ik het ook niet. Dit pakket heeft een waarde van ruim €100,-.

Hoe maak je kans op dit prijzenpakket?

Meedoen met deze winactie is heel simpel. Zoals altijd vraag ik je om hieronder een reactie achter te laten. Maar niet zomaar een reactie! Vertel me wat het meest unieke ornament is dat je hebt. Het mag een versiering zijn van Vondels, maar ook iets heel anders natuurlijk. En verder hoor ik ook graag of je Vondels al kende of dat het merk nieuw voor je is.

Je kunt meedoen tot woensdag 9 december 2020, daarna kies ik één winnaar uit. De winnaar ontvangt via e-mail bericht. Ook zet ik hieronder een update met de naam van de winnaar, zodra die bekend is. Ik communiceer verder niet over de uitslag, dus vragen over of de uitslag bekend is en wie er gewonnen heeft, worden niet beantwoord. Tot slot: op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat o.a. dat je 18 jaar of ouder moet zijn om mee te doen en in Nederland of België moet wonen.

Heel veel succes weer allemaal! Fingers crossed :).

Update! Deze winactie is afgelopen, je kunt helaas niet meer meedoen. De winnaar is Romana van der Heusen. Zij heeft inmiddels via e-mail bericht ontvangen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

533 reacties

 1. Haha, nou mijn meest unieke glasornament voor in de kerstboom heb ik ooit eens gekregen via Linda Magazine. Dit zijn grote glazen gouden handboeien. Ze zijn zo zwaar dat ze haast niet in de boom willen hangen maar heb één tak verstevigd zodat ze wel passen. Elk jaar weer een gepuzzel om ze in de boom te krijgen. Iedereen lacht mij uit met mijn gouden boeien in de boom maar goed. Een gegeven paard…. Ben er zelf mega blij mee, het kan mij niet gek genoeg in de kerstboom.

 2. Ik ben helaas nog koos kerstballoos, omdat ik en mijn vriend nog aan het zoeken zijn naar een woning… Wat erg lastig is in deze tijd! We zijn flink bezig met het sparen van onze uitzet en het wordt steeds completer. Het lijkt me een onwijs leuk idee om mijn vriend jaarlijks met kerst één of enkele van deze waardevolle kerstballen uit de prachtige collectie van Vondels cadeau te geven die voor ons toepasselijk zijn geweest in dat jaar. Voor mij staat de panter met mondkapje helemaal symbool voor 2020 en het hart met love staat voor mij voor meer liefde en geluk in de huizenjacht in 2021. De overige kerstballen uit deze cadeauset zullen prachtig bij elkaar staan in alvast een klein kerstboompje! Ik doe heel graag mee met deze actie 🙂

 3. Deze zijn prachtig en zo typerend voor 2020. Ze passen perfect in onze boom vol herinneringen!

 4. Claudia de Kok op

  Mijn bijzonderste kerstornament is een vosje, toen onze Shiba Inu pup welke erg lijkt op een vosje in huis kwam hebben we haar een eigen kerstbal gegeven omdat ze groot onderdeel van ons gezin is.

 5. Ik ken Vondels niet. En dat was tot nu toe maar goed ook….ik ben bang dat ik, nu ik ze ken, heel veel geld kwijt zal zijn.

  Maar je vroeg om mijn unieke ornament.
  Dat is een muziekdoosje in de vorm van een rode kerstbal. Het goud op de sterretjes is er bijna vanaf.
  Ik kreeg hem van mijn moeder, zeker 50 jaar geleden (ik ben nu 59).
  Het herinnert me aan kerstmissen met veel kaarsjes, mijn oma die altijd griesmeelpudding met bessensapsaus maakte en de hele dag kerstliedjes.
  Samen kransjes bakken en maar hopen op sneeuw.

  Geen peperdure kadoos, geen overvolle straten, geen hebben hebben hebben.
  Ach….ik word een ouwe sentimentele trut….

 6. Wat een prachtige ornamenten! Ik ken(de) Vondels nog niet, nu dus wel. Meteen hun site bekeken, en wat hebben ze enorm leuke items to koop. Daar zou ik mijn kerstboom heel graag mee versieren!

  De kerstversiering die ik nu heb, is noodgedwongen tweedehands en hoewel sfeervol, niet helemaal mijn persoonlijke keuze. Kijk altijd mooie plaatjes op internet, en stel dan mijn droomboom in gedachten samen. Vondels decoraties hebben daarin vanaf nu zeker een plaatsje tussen de dennentakken in beslag genomen.

  Het meest bijzondere dat ik wel heb, is een glazen engeltje. Ja ik weet het dat klinkt niet zó bijzonder van doorzichtig glas… Het is van grote emotionele waarde voor mij, ooit gekregen als beschermengeltje van een lieve vriendin die er helaas niet meer is. Ik hang hem altijd bovenin net voor een lampje. Dan straalt het engeltje extra mooi en denk ik wederom aan onze geweldige vriendschap!

 7. Het Batman-logo!! Onze zoon en de aanwezige vriendjes mochten op een dag in een opwelling zelf op hout hun kerstornament tekenen, wij zaagden het uit en zij mochten het daarna versieren, verven e.d. Allemaal tekenden ze een mooie kerstbal, met streepjes of stipjes, felgekleurd en met glitters. Onze zoon niet! Die tekende gedecideerd het Batman logo die vervolgens pikzwart geverfd elk jaar trots onze kerstboom siert.
  Vondels kennen we door de traditie die daardoor is ontstaan. Elk jaar mogen de (nu meervoud) kinderen iets uitzoeken voor de boom. Die is daardoor behoorlijk eclectisch, maar supermooi!

 8. Patrick Slomp op

  Meest unieke ornament is een kerstbal met de naam en geboortedatum van mijn kind erin gegraveerd!

 9. Ze zijn prachtig had ze bekeken op de site van de Bijenkorf helaas boven budget.
  Maar ik heb een heel leuk kerstitem een van ijsstokjes in de vorm van een ster met zilver bekleed voor in de boom gemaakt door 1 van mijn dochters
  {heb er 3} weet helaas niet meer wie hem heeft gemaakt op de kleuterschool zo lang hebben wij hem al
  en mijn dochters zijn al 26,27 en 32.
  Elk jaar komt hij weer te voorschijn en genieten we er van :}
  Wens je een hele goed aanloop tot de kerst en geniet van de feestdagen.

  met vriendelijke groet Janny

 10. Het meest bijzondere wat ik heb is ook gelijk een simpele maar met veel inhoud. Het is een hart wat ik 22 jaar geleden van mijn schoonmoeder kreeg, mijn schoonvader was net overleden en en ze zij me dat ik een hart van goud had door mijn hulp die ik hen gegeven had en symbolisch kreeg ik dat in een kerstbal. Die krijgt elk jaar een speciaal plekje in de boom.

 11. Mijn meest unieke kerstornament is in de vorm van een kerstmanhoofdje dat al heel oud is. Toen ik nog een kind was moest dat ornament altijd ergens op een plekje hangen, dat als het zou vallen, het een zachte landing zou krijgen. Een plek dus met een paar stevige takken rondom. Gelukkig is het nog altijd heel en mag ik er nu voor zorgen dat het ieder jaar een tactische plek krijgt in mijn kerstboom!

 12. Vondels kende ik nog niet! Maar mijn boom heeft al verschillende ‘foute’ ballen, maar de travestiet krokodil met borsten en een paarse hoofdtooi die ik als afscheid van collega’s heb gehad wint de hoofdprijs die van Vondels met het mondkapje vind ik wel helemaal deze tijd.

 13. Hanneke Notebaert op

  Waaaaaaaaw! Wat een fantastisch pakket. Ik droom al jaren van unieke kerstballen en had het voornemen om elk jaar 1 speciale kerstbal te kopen. Vandaag kreeg ik mijn eerste vondels van mijn zusje, een lipstick-kerstbal, fantastisch!! Deze set zou dus fantastisch staan in mijn boom!! Fingers crossed!

 14. Ik ken Vondels al wel. Het zijn echt geweldig mooie kerstballen. Ik vind alle kerstballen die ik in mijn boom heb hangen speciaal. Vind het ook altijd geweldig om de boom weer op te tuigen iedere bal die ik uit pak is een kadootje wordt er altijd heel blij van.

 15. wow wat een kans zeg dan ga ik toch nog een boom halen want ik vond het helemaal niet een feestmaand..
  Maar mijn gezin werkt in de zorg en oma overleed en dan nog dat het niet zakt
  pfff

 16. Het bijzonderste ornament dat ik heb is een rood houten kerstmannetje van vroeger. Deze is van mijn ouders geweest.