WIN! Prachtige set kerstornamenten van Vondels

532

Vondels: wie kent dit Nederlandse kerstmerk inmiddels niet!? Ze staan zelfs op de Decemberzegels van PostNL dit jaar met hun bijzondere kerstversieringen. Ik ontdekte dit merk een flink aantal jaar geleden, volgens mij bij de Bijenkorf. Sindsdien ga ik elk jaar even langs hun stand op de kerstbeurs in Frankfurt. Deze week mag ik één kerstliefhebber blij maken met een set aan prachtige kersthangers van Vondels. Kans maken? Lees deze blog dan goed door!

Vondels kerstversiering

Vondels is een Nederlands-Chinees bedrijf, opgericht door twee ambitieuze dames! Yan (uit Shanghai) en Loesje (uit Brabant). Ze kwamen elkaar tegen toen ze allebei op zoek waren naar vernieuwende kerstversiering. En zo is Vondels ontstaan: een merk dat met trots unieke, eigenzinnige en moderne kerstversieringen ontwerpt. Altijd sparkling en altijd mooi!

Unieke, handgemaakte versieringen

Vondels maakt bijzondere en unieke kerstdecoraties. Het zijn stuk voor stuk hoogwaardige glazen ornamenten die stuk voor stuk met de mond geblazen worden en met de hand gedecoreerd. Wat een werk is dat zeg! Vanwege dit ambachtelijke handwerk zijn de ornamenten vrij kostbaar (de prijs variëert tussen €5,95 en 18,95 per ornament).

Ik vind het gewéldige kuntwerkjes die ik graag cadeau doe aan vrienden en familie. Want voor iedere hobby, passie, interesse en liefde is er wel een bijzonder Vondels ornament te vinden. Kijk zeker eens rond in de webshop als je benieuwd bent naar de collectie!

Vondels kerstversiering winactieLife is like a box of ornaments

Ik mag één lezer of lezeres blij maken met een pakketje waarin 8 unieke Vondels ornamenten zitten. En het is echt een eclectische mix! In dit prijzenpakketje zit: een rode mond, een candy cane, een regenboog, een zwart-goude pump, een glitterende bij met steentjes, een citroen, een hartje met ‘love’ erop…

En la pièce de resistance is toch wel de meest trendy bal van het moment: een panterhoofdje (hip, want dierenprintjes) met een mondkapje op! Als dat geen souvenir is aan dit bizarre jaar, dan weet ik het ook niet. Dit pakket heeft een waarde van ruim €100,-.

Hoe maak je kans op dit prijzenpakket?

Meedoen met deze winactie is heel simpel. Zoals altijd vraag ik je om hieronder een reactie achter te laten. Maar niet zomaar een reactie! Vertel me wat het meest unieke ornament is dat je hebt. Het mag een versiering zijn van Vondels, maar ook iets heel anders natuurlijk. En verder hoor ik ook graag of je Vondels al kende of dat het merk nieuw voor je is.

Je kunt meedoen tot woensdag 9 december 2020, daarna kies ik één winnaar uit. De winnaar ontvangt via e-mail bericht. Ook zet ik hieronder een update met de naam van de winnaar, zodra die bekend is. Ik communiceer verder niet over de uitslag, dus vragen over of de uitslag bekend is en wie er gewonnen heeft, worden niet beantwoord. Tot slot: op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat o.a. dat je 18 jaar of ouder moet zijn om mee te doen en in Nederland of België moet wonen.

Heel veel succes weer allemaal! Fingers crossed :).

Update! Deze winactie is afgelopen, je kunt helaas niet meer meedoen. De winnaar is Romana van der Heusen. Zij heeft inmiddels via e-mail bericht ontvangen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

532 reacties

 1. Hallo,
  Mijn meest dierbare kerstornament is een zelfgemaakt engeltje, puur nostalgie. En daarom krijgt het elk jaar een mooi plaatsje onder de kerstboom ! De mooie ornamenten van Vondels kende ik nog niet., ze zijn super mooi ! En ik ben blij dat ik ze hier leer kennen ..

  • Mijn mooiste kerst ornament is een ouderwetse vogel.
   Zo prachtig,naast ouderwetse kerst ballen.
   Één stukje.nostalgie!!
   Van Vondel kende ik.nog niet.
   Ook super speciale ornarmenten.,vooral die.met het mondkapje!!!

 2. Hoi Saskia!
  Wat gaat de tijd snel! Bijna kerst!
  En wat een te gekke winactie. Ik kende het merk, maar helaas net iets te duur voor mij, dus ik heb nog geen Vondels in mijn bezit.
  Ik heb een hoop ornamenten die speciaal zijn voor me en herinneringen meedragen. Maar mijn meest bijzondere ornamenten zijn er twee denk ik. Een treintje die ik 2 jaar geleden heb gekocht voor de eerste kerst van mijn zoon en een ballerina, maar dan met een wat gezet figuur zeg maar. Ik kan me niet eens meer herinneren waar ik die vandaan heb maar hij moet wel elk jaar in de boom. Het is een soort symbool geworden voor mijn eeuwig struggle met het… je raadt het al… gewicht. Dus Trudy, zoals ik haar genoemd heb ooit, moet altijd in de boom

 3. Ik ken Vondels niet. Ik heb behoorlijk wat versieringen met “waarde”. Dit jaar is mam overleden en hangen haar oudste ballen in mijn boom. Bij elk kind heb ik een kerstbal gemaakt met de naam en die blijven ook speciaal. Ik heb toen ik studeerde een paarse kerstbal/ijspegel van glas gekregen, ambachtelijk geblazen voor mijn verjaardag in november van een vriendin. Paars was in de jaren ’90 een no go dus zij heeft er veel moeite voor moeten doen. Ik heb kerstengeltjes uit Mongolië gemaakt door ex verslaafden gemaakt van scherven van drankflessen. Hoe bijzonder is die symboliek! Ik heb kleine duifjes die ik gebruikt heb bij de communie van mijn dochter die nu de boom versieren. Maar de versieringen van Villeroy en Boch (o.a. in de vorm van kerstkoekjes en beertjes en een klokje dat klingelt) zijn mij ook erg dierbaar. De figuurtjes die ik kocht voor in mijn eerste kerstboom hangen er ook nog steeds in. Mijn Kerstboom of bomen (ik heb er twee opstaan) zijn herinneringsbomen. Dit jaar een vogeltje gekocht in de wereldwinkel omdat ik het zo schattig vond. En voordat ik het vergeet. Elk jaar hangt er een augurk in. Tegenwoordig zie je die ook in Nederland verschijnen maar ik heb hem jaren geleden toen de kinderen nog klein waren gekocht tijdens de vakantie omdat ik de traditie die erbij hoort zo leuk vond. Elk jaar hang ik die in de boom op Kerstavond als we de cadeautjes gaan uitpakken. Het is de bedoeling dat de kinderen (en aanwezige gasten) de augurk zoeken. Degene die hem als eerste gevonden heeft kreeg toen ze klein waren een extra cadeautje. Later werd dat veranderd en mocht diegene beginnen met een cadeautje pakken vanonder de boom. Eentje voor zichzelf en een voor een ander. En die ander pakt uit en geeft dan het volgende cadeautje door etc. Heel gezellig om op die manier het cadeautjes geven vorm te geven.

 4. Een schattig vogeltje op een tak wat nog van mijn oma’s moeder is geweest ,ik ben er SUPERZUINIG op want dit is voor mij heel speciaal. Het krijgt ook elk jaar een prominent plaatsje in de boom. Dit is ook waar voor mij het kerstfeest om draait,warme herinneringen en nieuwe maken met je dierbaren

 5. Mijn oude houten speelgoed soldaat. Ik geef hem een Kersttakje in de hand & hij is dan mijn meest bijzondere Kerstversiering. Niet omdat hij er specifiek zo mooi uitziet, of Kerst uitademt, hoewel hij heel leuk is. Maar ik heb hem al heel veel jaren & veel goede herinneringen aan vroeger zitten eraan vast.

 6. Anneliese de Waal op

  Ik heb buiten een prachtige kerstkrans van hout met lichtjes, met twee rode kerstklokken, ben ik erg trots op .
  Ik ken het merk nog niet.
  Groetjes van Anneliese de Waal

 7. Vondels heeft echt prachtige ornamenten. Ik vind ze wel een beetje duur, dus stiekem haal ik ze alleen wanneer ik ze ergens in de sale tegenkom. Mijn boom heeft verschillende thema’s, waaronder voedsel. Mijn leukste hanger is een hotdogbroodje, maar dan met een hond erin.

  Ik vind die met het mondkapje trouwens wel de perfecte herinnering aan dit jaar.

 8. Mijn mooiste kerst ornament is een ouderwetse vogel.
  Zo prachtig,naast ouderwetse kerst ballen.
  Één stukje.nostalgie!!
  Van Vondel kende ik.nog niet.
  Ook super speciale ornarmenten.,vooral die.met het mondkapje!!!

 9. Prachtig set van Vondels. Ik heb dit jaar een het hoofd van bob ross als kerstbal gekocht omdat ik er heel blij van werd. Beetje fout maar zo grappig. Ik hou van een bonte vrolijke kerstboom

 10. dineke Keijzer op

  Had nog nooit van Vondels gehoord maar wat zijn de ornamenten leuk| Mijn versieringen zijn allemaal zilverkleurig en het resultaat van 40 jaar zoeken naar aparte dingen. Het meest aparte is een glazen zilverkleurige +slinger met glitters. Al heel oud, dus begint een beetje te verkleuren. Nooit meer gezien in de volgende jaren.

 11. Vondels is nieuw voor mij. Ons meest unieke ornament is toch wel de eerste kerstbal van onze dochter. 🙂

 12. Linda Engelen op

  Wat een super mooie leuke set is dit. Wil ik heeeeel graag winnen!! Ik spaar elk jaar weer een aantal ornamenten bij elkaar en word er altijd zo blij van. Vondels is mijn favoriete merk, maar inderdaad wel prijzig, dus zo’n mooie set zou een geweldige toevoeging zijn aan mijn verzameling. Mijn meest favoriete ornament is de krab, behoorlijk kitsch, maar van mn dochtertje gekregen (zelf uitgezocht), wat hem extra speciaal maakt.

 13. Leuke actie weer ik kende het merk Vondels niet maar het ziet er prachtig uit .ik zou het verdelen met mede kerst gekken zo als ik haha.
  Elk jaar als de kerstdozen naar boven komen ben ik blij met de gekleurde philips lampjes die nu71 jaar oud zijn en de kerst kleetjes balletje en klokje wat mijn moeder ooit heeft gemaakt .zr is op 98 jarige leeftijd overledem dus ik ben nu 61 en heb lang van haar mogen genieten

 14. Ik ben gek op de kerstballen van Vondels en ieder jaar spaar ik een beetje meer om mijn bonte kerstboom te vullen. De meest bijzondere kerstbal is misschien niet de mooiste van het stel, en is ook niet heel kerstig maar heeft wel een leuk verhaal. Sinds ik op mijzelf ging kreeg ik iedere lente van mijn ouders een buxus boompje om mijn balkon gezellig te maken. Vervolgens moest ik 3 weken later altijd (vol schaamte) bekennen dat het boompje inmiddels bruin en uitgedroogd was, hoe ik ook mijn best deed. Tot ik afgelopen jaar van mijn vader een kopie buxus boompje kreeg, van glas voor in de kerstboom! Deze houd ik al twee jaar goed bij 😉 Nog bijzonderder is dat het een kerstbal uit de eerste uitzet van mijn ouders is, vol groene tuinier/planten kerstballen (hoe kitsch!), omdat mijn vader in de tuinbouw werkt. Sindsdien heeft de buxus altijd een mooi plekje in mijn boom, tussen de hele bonte verzameling, zoals je kunt zien!

 15. Hoi Saskia,

  Mijn meest dierbare kerstornamenten zijn er eigenlijk twee. Een rode bal met een luchtballon met glitter steentjes erop. Deze mocht ik vroeger als klein meisje altijd samen met mijn ouders in de boom hangen. Mij.n tweede is een doorzichtige bal waarin haartjes van onze overleden Beagle in heb gedaan. Zo is hij altijd, ook met kerst, bij ons. Dus het ornament met de regenboog zou daar prachtig bij hangen! ❤️

 16. Onze boom hangt vol met vondels, ballen e n pareltjes, geen bal, ornament is hetzelfde met veel dierbare herinneringen, van londen, parijs, berlijn, keulen tot ons eigen kikkerlandje waar het mooiste ornament vandaan komt namelijk de geboorte kerst bal van onze dochter emma handgeschilderd en met eigen creativiteit aangevuld tot een uniek exemplaar. Daarnaast krijgen we elk jaar van opa en oma een bal/ornament voor haar en dit jaar is dat nijntje van vondels. De te winnen vondels pareltjes zijn een mooie aanvulling op onze boom, maar ook een aantal persoonlijke kadootjes voor Emma haar opa’s en oma’s en twee tantes

 17. Mijn meest unieke ornament is een prachtig blauw vogeltje van mijn Oma.
  Ik heb wel en paar kerstornamenten van Vondels gezien maar ik wil ze ook in onze kerstboom zien hangen.

 18. Mijn mooiste kerstornementen zijn mijn eerste die ik heb gekocht toen ik ging samen wonen. Mooie Herinneringen. Kerstballen van Vondels ken ik zeker. Mooi en uniek!

 19. Ze zijn weer supermooi dit jaar! Ze zijn ons te duur om te kopen, maar heerlijk dat ze een ouderwetse tint hebben en toch modern
  Als we winnen komen ze gelijk in de guirlandes boven het bed!

 20. Mijn dochter heeft een snowglobe ornament voor me gemaakt van stof, vilt en kraaltjes. Met een gingerbread koppel en mistletoe wat is hij mooi. Het is haar eigen inspiratie, geen patroon en dus ben ik de trotse eigenaar van deze unieke en prachtige kerstversiering.

  Vondels is nieuw voor mij, hoorde er pas van toen ik de enveloppe kerstbal kreeg bij aankoop van de kerstzegels. Ze hebben schitterende items!!! Dus maak ik graag kans op deze geweldige set 🙂

 21. Wat een fijne actie is dit! Toevallig heb ik afgelopen week Vondels ontdekt en ik ben helemaal fan. Mijn mooiste en speciaalste kerstornament is een glitterengel. Mijn tante nam mij en mijn broers vroeger elk jaar mee naar de winkel waar we iets moois mochten uitzoeken voor in de kerstboom. Helaas overleed ze op jonge leeftijd al aan kanker. De kerstspullen die ik van haar kreeg toen ik jong was blijven mijn lievelings! Ik zou graag deze box winnen zodat ik nu ik ouder ben zelf kerstornamenten kan uitdelen zoals zij vroeger deed.

 22. Het meest unieke ornament dat ik heb is gemaakt door mijn petekind toen hij een half jaar oud was. Met vingerverf op handen en voeten heeft hij een houten kerstbal versierd. Het is voor anderen misschien niet moeders mooiste, maar voor mij is het ornament heel speciaal!

 23. Roshanie Dianda op

  Mijn meest dierbare kerstornament , is een gouden ketting met een klavertje 4 er aan. Deze staat symbool voor onze overleden zoon.
  Ik kende de kerstballen van Vondels al wel, maar heb , afgezien van die die je bij de Decemberzegels krijgt verder nog geen kerstornamenten van Vondels in mijn boom.
  Ik zou het superleuk vinden om te winnen.
  Die met love is mijn favoriete, omdat dat met kerst voor ons centraal staat. ❤

 24. Krista Beekman-van Dieren op

  Mijn bijzondere kerstornament is een goudkleurig engeltje die ik 22 jaar geleden kreeg toen er bij mij borstkanker was geconstateerd. Zeer dierbaar en gaat altijd als 1e in de boom.

 25. Ik heb een heel mooi oud kerstballetje met een hertje erin waar ik erg aan gehecht ben omdat het van mijn moeder is geweest

 26. Een zilveren vis, omdat ik met mijn vader als kind meeging vissen. Goeie herinneringen aan dagen vol plezier. Picknicken terwijl het zonnetje schijnt. Papa die me mooie verhalen vertelde, zoveel liefde deelden we samen. En dat komt bij het zien van de vis (die nog van mijn ouders afkomstig is) in mijn kerstboom, allemaal weer boven. Zo is hij er toch een beetje bij. Vondels heeft super mooie ornamenten, wel al bewonderd maar heb er geen in mijn boompje, wat heel jammer is. Vind de citroen echt geweldig want 2020 is een jaar dat behoorlijk zuur is/was. When life gives you lemons, dan hang je ze lekker in de Kerstboom, vindt je ook niet?!!!

 27. Een oude Kerstbal van 63 jaar oud.
  De 1e kerstbal die mijn ouders voor mij kochten, toen ik paar maanden oud was…. 63 jaar geleden.
  Een dierbare Kerstbal met een verhaal.
  Vooral omdat mijn vader niet meer leeft en omdat ik altijd met mijn vader de kerstboom versierde.

 28. Jolanda van Gelderen op

  Ohhhhh zo bijzonder verhaal ….. ik kijk me ogen uit online naar die prachtige ornamentjes van Vondels alleen voor mijn budget mmmm ….. nu ging ik naar de kringloop en kocht nietsvermoedend een zak vol met kerstspullen en ballen ….. 3 euro koste me dat ….
  ik kwam thuis en …… ik keek en keek !!!!! Ik zag het zwarte kaartje van Vondels !!!!!! Ik had een schat gevonden !!! De tulp van vondels !!!! En ja ik zou graag het pakketje winnen want mn tulpje is zo alleen nu …..

  • Oh wat tof, dit zou ik heel graag willen winnen!! aik ken Vondels al heeeel lang maar heb helaas nog nooit iets gekocht.. Ik wil al jaren de donut halen haha! Het meest unieke in mijn kerstboom is een glazen bal die mijn vader zelf geblazen heeft! Inmiddels leeft hij al 9 jaar niet meer en krijgt deze specifieke bal elk jaar een goed en mooi zichtbare plek in de boom! ❤

 29. Ik kende vondels nog niet , maar wat maken ze veel moois.
  Mijn mooiste kersthanger is een engeltje van goebel, deze heb ik jaren geleden van mijn moeder gekregen, hij is zo mooi. Dit jaar is hij nog bijzonderder omdat mijn moeder in april is overleden

 30. Oh wat tof, dit zou ik heel graag willen winnen!! aik ken Vondels al heeeel lang maar heb helaas nog nooit iets gekocht.. Ik wil al jaren de donut halen haha! Het meest unieke in mijn kerstboom is een glazen bal die mijn vader zelf geblazen heeft! Inmiddels leeft hij al 9 jaar niet meer en krijgt deze specifieke bal elk jaar een goed en mooi zichtbare plek in de boom! ❤

 31. Hai Saskia

  Helaas dit jaar geen kerstmarkt, dus ook geen aparte kerstbal in de boom, Wij zoeken elk jaar een aparte kerstbal uit en we hebben er al heel wat verzameld van sneeuwballen tot een grote Duitse bierpul, maar de leukste vind ik wel die van vorig jaar uit Belgie, Manneke pis…die vind iedereen wel heel erg grappig. Welke merken het zijn dat weet ik niet daar let ik nooit op, het moet gewoon apart zijn, Met deze set heb ik wel hele mooie en aparte kerstballen, Het zou een aanwinst zijn voor onze verzameling, en een opkikkertje in deze vervelende coronatijd. Het merk zelf ken ik niet, Lieve groetjes Albertje

 32. Wat een fijne kerstornamenten. Sinds vorig jaar plaatsen wij een retro kerstboom, met kerstbollen van de grootouders, zo zijn ze toch nog wat bij met de feestdagen. Deze ornamenten zouden een fijne aanvulling zijn om ook iets van ons erin te steken. Ze zijn zeer mooi en ik ben zeker dat ze een fijn plaatsje zullen krijgen, bij wie ze ook mogen terechtkomen.

 33. Mijn meest bijzondere en waardevolle ornament is een ballerina die ik heb gekregen van mijn opa en oma. Vroeger deed ik aan ballet en voor kerst kreeg ik dit prachtige ornament. Hij hangt nog steeds elk jaar in de boom te pronken en ik wordt er zo gelukkig van om hem te zien, helemaal nu mijn grootouders er niet meer zijn is dit ornament nog specialer voor mij geworden.

 34. Haha, nou mijn meest unieke glasornament voor in de kerstboom heb ik ooit eens gekregen via Linda Magazine. Dit zijn grote glazen gouden handboeien. Ze zijn zo zwaar dat ze haast niet in de boom willen hangen maar heb één tak verstevigd zodat ze wel passen. Elk jaar weer een gepuzzel om ze in de boom te krijgen. Iedereen lacht mij uit met mijn gouden boeien in de boom maar goed. Een gegeven paard…. Ben er zelf mega blij mee, het kan mij niet gek genoeg in de kerstboom.