Kerstrecept | Pork Wellington met paddenstoelen & rozemarijn

0

Samenwerking – Weet jij al wat je gaat eten met Kerst? Sommige mensen koken elk jaar hetzelfde en houden van die traditie. Ik wil juist ieder jaar wat anders! Daarvoor doe ik inspiratie op in tijdschriften en kookboeken. En ik kijk natuurlijk online! Vandaag mag ik een heerlijk kerstrecept met jullie delen van Jumbo. Het is een feestelijke pork wellington. Hetzelfde principe als bij de bekende beef wellington, maar dan met rollade. Klinkt lekker, toch?

Ingrediënten & benodigdheden

Wat heb je nodig? Haal in huis:

  • 270 gram vers bladerdeeg (uit de koeling, 1 rol)
  • 1 varkensrollade (kerstassortiment Jumbo, 900 gram)
  • 400 gram paddenstoelenmix (2 schalen à 200 gram)
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 1 ei
  • peper & zout

Zorg verder dat je klaar hebt liggen: keukenpapier, een rasp, een vel bakpapier en een bakplaat voor in de oven.

Bereiding: zo maak je de Pork Wellington

Stap 1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celcius. Laat het verse bladerdeeg tien minuutjes op kamertemperatuur komen voordat je het gebruikt. Knip het netje van de rollade en dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd 200 gram paddenstoelen fijn.

Stap 2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit 1 teentje knoflook gedurende 1 minuut. Schep de fijngesneden paddenstoelen erdoor en bak 4 minuutjes. Rasp intussen de oranje schil van een halve sinaasappel en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Hak de naaldjes van 1 takje rozemarijn fijn. Schep de sinaasappelrasp en fijngehakte rozemarijn door de paddenstoelen en bak nog 1 minuutje. Voeg nu peper naar smaak toe.

Stap 3.  Rol het deeg met het bakpapier uit. Schep het paddenstoelmengsel in een baan ter grootte van het vlees in het midden op het deeg. Bestrooi het vlees met zout en peper en leg het op de paddenstoelen. Vouw het deeg aan beide korte kanten van de rollade over het vlees. Rol het vlees verder in het deeg op en zorg daarbij dat het helemaal is ingepakt. Druk het deeg vast. Vouw het bakpapier dubbel en leg je wellington met de naad van het deeg naar beneden erop.

Stap 4. Leg de wellington met het bakpapier nu op de bakplaat. Bestrijk het deeg dun met losgklopt ei. Hak het tweede takje rozemarijn grof. Druk de sinaasappelplakjes en rozemarijn in het deeg. Bak de wellington in de voorverwarmde oven in 45 min. goudbruin en rosé of net gaar.

Stap 5. Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuutjes onafgedekt rusten. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olie. Fruit daarin het laatste teentje knoflook 1 min. Snijd de laatste 200 gram paddenstoelen in grove stukken en bak ze 5 min. met de knoflook mee. Breng op smaak met peper. Ris de blaadjes van je laatste takje rozemarijn.

Pork Wellington mooi presenteren

Presenteer je Wellington van varkensrollade op een mooie serveerschaal en schep de paddenstoelen er omheen. Bestrooi tot slot met de rozemarijnblaadjes en geniet ervan met je geliefden!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Op de website van Jumbo vind je echt allerlei heerlijke kerstdiner recepten. Niet alleen smakelijke hoofdgerechten zoals deze en heerlijke kerstdesserts die echt niet al te moeilijk zijn om te maken. Jumbo heeft ook inspiratie voor je kerst voorgerecht klaar staan. Weet jij al wat je gaat koken met Kerst? Ik hoor het graag in de reacties hieronder!

Dit artikel is in samenwerking met Jumbo tot stand gekomen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!