VLOG! Aftellen tot Kerst #9: de kersttafel dekken & pre xmas diner

8

En dat is negen! Poe, nog maar iets meer dan een week en dan is het al Kerst. De tijd is echt voorbij gevlogen (en elk jaar verbaast me dat weer, haha). In deze negende ‘aflevering’ van Aftellen tot Kerst met Christmaholic zie je o.a. hoe ik onze tafel dek voor een gezellig pre xmas dinertje.

Gezellig tafelen met vrienden

Het pre xmas diner is een traditie die we een jaar of 6 geleden spontaan zijn begonnen met goede vrienden. Ik had eigenlijk niet verwacht dat het dit jaar door zou gaan, maar dat is gelukkig wel gebeurd. En daar hebben we echt optimaal van genoten!

In deze video zie je hoe ik bezig ben met de voorbereidingen. Beetje koken, cocktailtje maken, en vooral de kersttafel feestelijk dekken. Voor het geval je het nog niet wist: dat is mijn favoriete bezigheid in de aanloop naar Kerst. I love it!! Ieder jaar ben ik al vroeg bezig met het nadenken over het versieren, koop ik hier en daar wat spulletjes die ik wil gebruiken. En ik neem ik een uurtje of twee de tijd om de tafel op mijn gemak te dekken, versieren en daar volop van te genieten.

Meer informatie over de items in de video

Hieronder wat meer informatie over een aantal spulletjes die ik gebruikt heb voor het versieren van de tafel en de receptjes die we gebruikt hebben.

Later deze week komt er een blog online met nog veel meer informatie over de spulletjes die ik gebruikt heb voor het dekken van de kersttafel. En ook een uitgeschreven recept van de welkomstcocktail die we maakten komt later deze week online. Dus hou de site in de gaten!

Was dit de laatste aftelvlog van 2020?

Ik weet het nog niet helemaal zeker haha. Misschien komt er eind deze of begin volgende week nog één laatste vlog online. Ik moet even kijken hoe het loopt, maar ik ga mijn best ervoor doen om ook de laatste dagen voor Kerst nog een beetje te filmen (als de man daar ook zin in heeft, haha). Vanaf dit weekend hebben we lekker vakantie, dus het hangt er een beetje vanaf! 🙂

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

 1. Nou super leuk weer, hou van een mooie kerst tafel. Deze vlog was ook weer zo leuk.. Mocht ik je niet meer horen een super fijne vakantie ♥️

  • Goedemorgen Saskia,

   Wat een heerlijke vlog met een fantastisch einde. Wat heb je de tafel weer mooi versierd.
   Fijne dag.

   Groetjes Tamara

 2. Even een reactie, wat heb ik hiervan genoten echt super leuk. Op naar een mooie gezellige kerst. Wat ga ik deze filmpjes straks weer missen 🙁

 3. Hallo Saskia,
  Weer een gezellige Vlog hoor. Dat aangeschotene had ik niet verklapt hoor 🙂
  Gezellig dat jullie zo lekker met vrienden hebben gegeten.
  Op naar de laatste dagen voor kerst.
  Geniet er van.
  Groetjes

 4. Haha, wat een heerlijke vlog! En wauwwww, wat een prachtige tafel heb je gemaakt! Bedankt voor het maken en delen van dit filmpje, ik heb weer genoten!

 5. De koekjes zijn super leuk zeg!! Ga proberen zoiets zelf te bakken dit jaar, wel eetbaar. Of ze ook op tafel komen weet ik nog niet. De oefen ronde was nog geen succes maar ik hoop dat de 2de keer beter uitpakt!