Kersttrends 2021 ~ Forest friends

34

Natuurliefhebbers opgelet! Trek je wandelschoenen (of laarzen) aan, neem je verrekijker en regenjas mee en stop wat lekkers in je rugzak voor een gezellige picknick in het bos tussen de diertjes. Deze kersttrend voor 2021 straalt één en al natuur, najaar en (dierlijke) gezelligheid uit!

Bosachtige herfst

Heb je de video hierboven gezien? Leuk toch! Al die dieren, ornamenten die direct uit het bos lijken te komen. Het is gewoon zo’n knus sfeertje. Ik heb eigenlijk altijd een voorliefde voor de natuur in mijn kerstdecoratie thuis, dus deze stijl trekt me enorm aan.

Deze trend is echt full on bosachtige herfst. Met een prachtig natuurlijk kleurenpalet waarin verschillende groen- en bruintinten gecombineerd zijn. Alle kleuren in de mix op een rij: licht goud, amber (die nieuwe kleur), donkerbruin, dennengroen en saliegroen (de trendkleur van vorig jaar).

Wie gaat er mee op wandelvakantie?

In de showroom van Kaemingk (waar de video en alle foto’s in deze blog genomen zijn) is een soort lobby van een boshotel nagemaakt. Op de balie ligt een letterbak met allerlei vondsten uit de natuur. Verder kun je er flyers vinden met wandelroutes en warme plaids om mee te nemen voor een herfstachtige picknick buiten.

Daarover gesproken: er staat een prachtige picknicktafel op een ‘open plek’ in het bos. Echt zo’n fijn oktober-achtig sfeertje vond ik het. Je krijgt direct zin om een vuurtje te maken en marshmallows te roosteren, warme chocolademelk te drinken en de geur van vochtige bosgrond op te snuiven.

Dieren, dieren en nog meer dieren!

Wat me echt opviel in deze trendkamer? De dieren! Echt, ik heb er zoveel gezien. Denk aan egels, vosjes, uiltjes, vogels, hertjes en eekhoorns. Ze zijn allemaal van de partij! Tot slot heb ik hier ook allerlei kleine kerstkabouters gespot met mijn grote loep. Ze wonen in en onder de kerstbomen. Lijkt me echt een prima plek om je thuis te noemen!

Inspiratie voor jouw kerstversiering

De video hierboven en de foto’s in deze blog zijn allemaal gemaakt in de showroom van kerstdecoratieleverancier Kaemingk. Zij leveren prachtige kerstversiering aan de tuincentra en andere winkels. Je kent Kaemingk waarschijnlijk wel van de merken Lumineo (kerstverlichting), Everlands (kerstbomen) en Decoris (versiering, zoals kerstballen).

Helaas is deze showroom niet toegankelijk voor particulieren. En sorry, ik weet ook niet waar de verschillende decoraties die je ziet langskomen in deze blog en video te koop zullen zijn. Daarvoor moet je even zelf op jacht! Deze video’s en blogs zijn vooral bedoeld om je te inspireren en op ideetjes te brengen voor jouw kerstdecoratie later dit jaar.

Wat vind jij van deze nieuwe kersttrend?

Dan is nu het woord aan jou: wat vind jij van deze bosachtige kersttrend? Ik vind het kleurenpalet echt supermooi, maar het is me wat te donker met dat bruin. Zou de groentinten en het goud denk ik liever met warm wit combineren. Sterker nog: dat zou zomaar eens mijn kleurenpalet voor dit jaar worden. En jij? Weet jij al wat het wordt dit jaar? Laat het zeker even weten in de comments hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

34 reacties

 1. Deze trend is meteen gezellig! De dieren mogen lekker natuurlijk en de boskabouters hoeven van mij niet zo (de gezichtjes zijn te plastic). Daar past een Rien Poortvliet boek natuurlijk perfect bij! Ja, met deze stijl heb je meteen een warm welkom in huis. Misschien dat ik voor een wat meer besneeuwde Foreest Friends zou gaan. Saliegroen blijft mooi.

 2. Hi hi, ik geniet iedere keer van de berichten die je plaatst. Deze kerststijl vindt ik super de kleuren, de natuur elementen en de sfeer van bos. vooral de gevormde kerstballen, bv de eikeltjes in amberkleur en de dennenappels, gewoon de dingen die je in het echt aan de boom kunt zien hangen en natuurlijk de vogels. Dit maakt het meer realistisch. Gecombineerd met houten elementen dan vindt ik het helemaal super. Een kabouter in de boom verstopt maakt het voor de kinderen alleen maar leuker. De vogels zullen vogelaars ook zeker aanspreken. Groetjes Anita

 3. Ik houd ervan om elk seizoen wat dingen in mijn huis op te hangen en/of neer te zetten die bij dat jaargetijde passen, en de herfst is mijn lievelingsseizoen. Deze trend past daar heel goed bij, dus het zou zomaar kunnen dat ik er wat van aanschaf dat níet in de kerstopbergdozen terechtkomt…

 4. Gezellig al hoeven de kabouters voir mij persoonlijk niet. De trend met dieren in je boom bestaat al even maar het blijft mooi.Wel de kleuren zo natuurlijk mogelijk.

  • Heb vorig jaar de grote uilen gekocht, deze hebben heel de kerst periode voor het raam gehangen, ik vindt ze geweldig. Heb ook een paar grote witte konijnen en een liggend hert. Kortom beesten met kerst zijn echt mijn ding. De kleuren van de overige kerstspullen zijn niet mijn favoriet maar weet zeker dat die kleur nog wel voorbij zal komen 🙂

 5. Ik vind het een gezellige trend. Heb toevallig vorige week mijn paddenstoelen en dieren al neergezet lekker herfstachtig hou ik ook erg van. Het sfeertje hierboven vind ik warm en gezellig. In bijna elke trend is wel iets wat bij me past. Dus het wordt weer gezellig shoppen. Op naar de volgende kijk er naar uit

 6. Super !! Deze Trend !!
  Ben Mega Fan van Natuur, Diertjes en Kabouters …
  Alleen … Ik heb het geld niet om ieder Jaar van KerstThema te wisselen …
  Maar ik word er zeker HEEL BLIJ van !!!

 7. Mooi, mooi ik vind de kleuren de natuur vooral erg mooi. Zelf zou ik niet zo snel kabouters en dieren doen maar wel de denneappels en de kleuren .

 8. Deze kersttrend is ook echt wat voor mij! Mooi kleurenpalet met het groen en amber. Misschien zou ik het wat combineren met een ‘Christmas cabin’ stijl voor extra knusheid. Dat is ook wel een beetje de droom hoor haha, wakker worden in zo’n boshuisje en het bos in stappen met een dik pak sneeuw!

 9. Ik vind deze stijl erg herfstig! Dus dat zou voor nu al wel leuk zijn… Alleen wil manlief de boom nog niet van zolder halen. Hahaha
  Voor kerst zelf vind ik dit persoonlijk niet genoeg kerst.

 10. Ik maak een aparte hetfstboom en later word dat veranderd in kerst 🙂 begin dus eind september al met een boom en die is in herfst sfeer, beetje zoals deze trend wel. Ik heb roest kleur er ook in echt heel mooi vind ik

 11. Jacqueline Pallett op

  Komt heel warm en knus over, maar voor mij is het iets te druk, een beetje overweldigend. Maar ieder zijn ding, hè, we moeten niet allemaal hetzelfde leuk vinden. Het is juist leuk om bij iemand anders thuis te komen en een heel andere stijl te zien.

 12. Arja’s place op

  Heerlijk sfeertje voor onder de veranda
  Maar ik heb geen opbergruimte, dus dat wordt creatief nadenken hoe te doen Maar een dromen dat ik heb qua versieren.

 13. Wat een geweldige trend! Mijn favoriete tot nu toe 🙂 Zeker omdat ik dit jaar een XXL kerstdorp wil bouwen, met als thema een winterbos! Dat combineert echt geweldig met deze trend <3

 14. Leuk!ik had vorig jaar al thema forest met groen en bruintinten en bosdieren, ga er dit jaar wat goud en wat andere ornamenten aan toe voegen, fijne dag ! Liefs Ing

 15. Ik ben er helemaal uit. Ik heb tot nu toe altijd klassiek rood groen en goud gedaan, maar dit jaar ga ik helemaal om! (Ook een reden om mijn kerst collectie uit te breiden. Echt mijn halve zolder ligt er al vol mee.. en dan bedoel ik echt de helft…) ik ga voor dezelfde kleuren als jij. Meer natuur in huis halen ook en toch ook wat dieren kerstballen van de Ikea aanschaffen. Er staat op 1 oktober al een bezoek aan de Ikea in Amsterdam op de planning! Verder hoop ik nog veel meer ideeën op te gaan doen op christmaholic ga er dit jaar extra van genieten!
  Liefs, Tessa

 16. Errug leuk deze trend. Wat een prachtige en warme kleuren..hier krijg. Ik inspiratie van….bij mij liefst wat in ingetogener maar deze trend past goed bij een landelijk interieur

 17. het is een leuke trend maar meer herfst dan kerst en brengt me daarmee niet echt in de kerstsfeer. Ik zou wel wat dingen aanschaffen voor mijn herfst decoratie

 18. Jopie Wouterse op

  Intoo de forrest,
  Schitterend! Wat weer een leuke video en wat doe je het leuk!
  Ik heb hiervan genoten! Soms heb ik thuis een kerstboom met alleen vogeltjes. Nu zag ik de hop voorbij komen en die zou ik graag erbij willen, natuurlijk. Ik hoop dat ik deze tegenkom in 1 van de vele kerstwinkels/shows waar ik nog naar toe ga. Nieuw dit jaar is mijn elven/kerst boom. Ik heb zelf een herfstboom gemaakt waar efjes en kabouters in moeten komen.Ik heb al een paar elfjes er in hangen( hij staat al in de kamer) maar er kunnen nog wel een paar bij. Dus op naar de tuincentra om te zoeken.
  Groetjes, Jopie.

 19. Sandra Bovendorp op

  Hallo Saskia,

  Ik zie een heleboel leuke en mooie dingen voorbij komen waaronder die paddestoelen en zag nog even aan het
  einde van de video een ontzettend leuke eekhoorn, maar waar kan ik deze spullen kopen? Kaemingk is een groothandel dus als particulier kan ik daar niets kopen.
  Ik hoop dat je mij kan helpen en weet waar ik voor deze mooie kerstspullen terecht kan.

  Groetjes Sandra