Kerstpakketten: wat zijn de trends voor 2021?

5

Samenwerking – Het is alweer een hele tijd geleden dat ik iets schreef over die heerlijke decembertraditie op het werk: kerstpakketten. Hoog tijd dus voor een update! Wat zijn de trends op het gebied van kerstpakketten? Wat hoort er in 2021 absoluut in die mooie doos met cadeaus te zitten, en wat juist niet? Om daar achter te komen, interviewde ik Luke Coolen van Kerstpakkettenidee.nl.

Het traditionele kerstpakket blijft in trek

Vorig jaar, toen we echt midden in de Corona-crisis zaten en er geen enkele kerstborrel georganiseerd mocht worden, was een gek jaar voor de kerstpakkettenindustrie. Luke: “2020 was anders dan anders. Bedrijven gingen massaal voor het keuzecadeau, waarbij medewerkers een inlogcode krijgen en zelf binnen een bepaald budget cadeaus mogen uitkiezen op onze website.”

Ook dit jaar verwacht Luke dat het keuzecadeau nog populair zal zijn. “Maar als het goed is mogen er in december wel weer kerstborrels georganiseerd worden. En bedrijven zijn inmiddels ook al bedreven in het organiseren van superleuke Drive-In kerstborrels, daar hebben we onze klanten vorig jaar volop mee geholpen. Ik verwacht daarom dat juist het traditionele kerstpakket in 2021 juist het meest populair zal zijn.”

Alcoholvrije kerstpakketten

Een doos met cadeaus dus. Maar wat zit er ín die doos? Want ook de inhoud van het kerstpakket is natuurlijk aan trends onderhevig. Wat is er dit jaar het meest in trek en wat juist niet? Eén belangrijke trend is dat steeds meer bedrijven voor pakketten zonder alcohol kiezen. Luke: “De wijnpakketten en bierpakketten zijn steeds minder in trek. En ook de fles champagne wordt vervangen door een alcoholvrij alternatief. Meestal is dat een luxe vruchtendrank in een mooie verpakking.”

Dit past natuurlijk helemaal in de algemene ontwikkeling dat we minder alcohol drinken en de opkomst van alcoholvrije biertjes. Luke: “Maar het is ook perfect voor wanneer je minderjarige medewerkers in dienst hebt of mensen die om een andere reden geen alcohol drinken.”

Een goed gevuld foodpakket

Het meest gekozen is nog altijd het foodpakket. Luke: “Een goedgevuld pakket met lekker eten, eventueel aangevuld met enkele non food items. En dan in chique kleuren zoals zwart en goud. Dat blijft toch wel het meest populair. Mensen blijven het gewoon leuk vinden om zo’n grote doos vol cadeaus uit te pakken.”

Wat bij Kerstpakketten Idee dit jaar opvallend veel gekozen wordt, zijn de landen-themapakketten. Luke: “Denk aan een Spaans, Italiaans, Oud-Hollands, Oosters of een Belgisch foodpakket. In het Spaanse pakket zitten bijvoorbeeld lekkere tapas-achtige items en leuke schaaltjes. En de Italiaanse is meer gericht op zelf pasta maken.”

kerstpakketten trends 2021

Duurzame & duurdere pakketten

Bij veel bedrijven staat duurzaamheid hoog op de agenda en dat zien we terug in de keuze voor kerstpakketten. Duurzame cadeaus en het gebruik van gerecyclede materialen zijn in trek. Sinds 2018 zit ook het budget dat bedrijven te besteden hebben voor kerstpakketten in de lift. De waarde van je kerstpakket stijgt dus!

Luke: “Waar men voorheen zo’n 30 a 35 euro per medewerker uitgaf, is dat inmiddels gemiddeld zo’n 40 a 45 euro per pakket. Die stijging heeft voor een deel ook met Corona te maken. Er zijn minder personeelsuitjes en dergelijke geweest de afgelopen tijd, dus er blijft meer over om te besteden aan het kerstpakket.”

Kerstpakketten worden vroeger besteld

We sluiten af met een hele goede tip van Luke: “We hebben 800 verschillende pakketten in meer dan 50 verschillende thema’s op onze website staan. En op dit moment hebben we nog álles op voorraad, maar dat kan over een maand alweer anders zijn. Zoals vrijwel alle bedrijven hebben ook wij te maken met het tekort aan grondstoffen en logistieke uitdagingen omtrent leveringen. Vorig jaar waren we 11 dagen voor Kerst al helemaal uitverkocht en we merken nu dat bedrijven eerder bestellen dan voorgaande jaren. Dus als je alle keuze wil: bestel op tijd!”

Wat hoop jij dat er in jouw kerstpakket zit?

Dat waren ze: de kerstpakketten trends 2021! Krijg jij op je werk een kerstpakket, of ben je misschien wel verantwoordelijk voor het regelen van de kerstpakketten voor je collega’s? Dan ben ik heel benieuwd waar jouw voorkeur naar uitgaat! Wat zit er in jouw ideale kerstpakket? Wil je een doos vol cadeaus die je lekker mag uitpakken? Of ga je toch liever voor een cadeaubon zodat je zelf iets mag uitzoeken? Laat het me zeker even weten in de reacties hieronder!

Dit artikel is in samenwerking met Kerstpakketten Idee geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. Maakt niet uit je krijgt het en dat is super leuk.
    Lekker een doos uitpakken en dan als een klein kind aan het graaien om te kijken wat erin zit.
    dat is gewoon spannend en dan is het ook leuk als er iets blijvends in zit.
    Maar het is een gift en dus is alles leuk.

    • Ik vind het themapakket altijd leuk. Zoals genoemd b.v. oosters pakket maar dan b.v. in een wok met schaaltjes. Dus iets lekkers en iets blijvends. Maar zoals al genoemd, het is een gift en dat is al leuk.

  2. Ik vind het themapakket altijd leuk. Zoals genoemd b.v. oosters pakket maar dan b.v. in een wok met schaaltjes. Dus iets lekkers en iets blijvends. Maar zoals al genoemd, het is een gift en dat is al leuk.