Hoe stel je het perfecte kerstpakket samen?

2

Samenwerking – Het is bijna kerstpakketten tijd! Maar: zoveel mensen, zoveel wensen. Hoe kies je het perfecte kerstpakket voor jouw collega’s of medewerkers? Wat moet er echt in zitten en waar moet je allemaal op letten bij het samenstellen van de perfecte kerstpakketten? Ik stelde al deze vragen aan het team van KerstpakketOnline.nl en heb een lijstje met handige tips van hen voor je!

Tip 1. Ken je collega’s

Ben jij verantwoordelijk voor het uitkiezen en samenstellen van de kerstpakketten voor jouw collega’s? Dan staat je een flinke taak te wachten. Want er is zóveel keus en zoveel leuks. Hoe stel je nou het perfecte pakket samen?

Tip: “Wat wel eens fout gaat is dat mensen een pakket samenstellen op basis van hun eigen voorkeuren. Iedereen is anders, dus stel het kerstpakket altijd samen op basis van de wensen van de ontvangers. Waar worden jouw collega’s blij van? Willen ze een doos met lekker eten of juist een cadeaubon? Misschien kun je een stagiair onderzoek laten doen naar wat mensen graag willen. Of ga met een paar collega’s samen zitten, vraag om hun input en maak op basis daarvan de keuze.”

Tip 2. Hou het algemeen

Het is hartstikke leuk om een heel specifiek pakket samen te stellen, met allerlei lekkere speciaalbiertjes bijvoorbeeld. Maar er zullen altijd mensen zijn die geen bier drinken. Die hebben dan niks aan hun kerstpakket. En dat is natuurlijk zonde!

Tip: “Tenzij je je medewerkers heel goed kent, is het veiliger om het pakket algemeen te houden. Hoe groter het bedrijf, hoe moeilijker het wordt om iedereen tevreden te stellen. Stel daarom een kerstpakket samen waar voor iedereen wel iets in zit. Een andere optie is het keuzecadeau: dan kunnen medewerkers zelf op de website hun cadeaus uitkiezen. Of een combinatie. Stel je hebt een budget van 60 euro per medewerkers, dan kies je een traditioneel kerstpakket van 30 euro + een cadeaubon van 30 euro. Die doen wij dan bij elkaar in de doos.”

Tip 3. Stel je ideale pakket online samen

Er zijn zóveel pakketten. Bij Kerstpakket Online hebben ze bijvoorbeeld 800 verschillende samenstellingen op de site staan! Hoe maak je daaruit je keuze?

Tip: “Wij hebben een handige filtermogelijkheid, waarmee je kunt filteren op budget, thema, specifieke artikelen en zelfs kleurthema. Je kunt ook pakketten met elkaar vergelijken, dan zie je ze perfect naast elkaar en weet je wat de verschillen zijn. Met één druk op de knop stuur je deze vergelijking naar jezelf of naar een collega/manager.”

Tip 4. Make it personal & doe eens wat anders

Ieder jaar hetzelfde type kerstpakket? Dat kan natuurlijk. Maar als je het elk jaar net anders doet, maakt dat verrassing des te groot. Je hoeft natuurlijk geen standaard kerstpakket aan te schaffen, maak er gerust iets unieks en persoonlijks van.

Tip: “Vanaf 100 stuks kun je bij ons kerstpakketten personaliseren. Echt alles is mogelijk, voor zover de producten het toelaten natuurlijk. Denk aan het bedrukken van de doos, het borduren van het bedrijfslogo op een handdoek of het drukken van het logo op een koffer. Je kunt ook een eigen product laten toevoegen aan onze kerstpakketten. Wij kijken dan samen of het product goed in de doos past en aansluit bij de rest van de inhoud.”

Tip 5. Check de WKR-regeling

Dan even een saai, maar belangrijk onderwerp tussendoor. Er is een fiscale regeling voor werkgevers (de WKR) waarmee je een deel van het totale fiscale loon (vrije ruimte genoemd) kunt besteden aan onbelaste verstrekkingen en vergoedingen zoals kerstpakketten. Daarover hoef je géén loonheffing te betalen.

Tip: “Uit ons onderzoek van vorig jaar bleek dat 65% van onze klanten niet op de hoogte waren van de WKR-regeling. En dit jaar is de vrije ruimte vergroot van 1.7% naar 3.0% tot een maximum loonsom van €400.000,-. Check dus zeker even bij je boekhouder of accountant wat de mogelijkheden zijn, zodat je optimaal gebruikt maakt van dit fiscale voordeel.”

Tip 6. Bestel op tijd

Er staan meer dan 8000 artikelen op de website van Kerstpakket Online, en op dit moment is álles op voorraad, maar ook de kerstpakkettenbusiness heeft te maken met het tekort aan grondstoffen en logistieke uitdagingen rondom leveringen.

Tip: ‘Bestel dit jaar op tijd. Zeker als je nog volop keuze wil. Vorig jaar waren we een paar weken voor Kerst al bijna helemaal uitverkocht. Nu hebben we nog alle artikelen op de site staan, maar niet alles is tot vlak voor de kerstdagen leverbaar. Dus als je vrij wil kunnen kiezen, wees er dan vroeg bij!”

Tip 7. Maak iets bijzonders van het geef-moment

Hoe geven jullie de kerstpakketten aan de medewerkers? Maak je er iets leuks van? Misschien kun je dit jaar wel starten met een leuke bedrijfstraditie. Veel organisaties delen de pakketten uit tijdens een leuke kerstmarkt of de jaarlijkse kerstborrel. We hopen natuurlijk dat dat dit jaar allemaal weer mogelijk is. Zo niet dan heeft Kerstpakket Online nog wel een laatste tip:

“Maak er iets bijzonders van. Vorig jaar in Corona-tijd hebben we onze klanten geadviseerd om een leuke kerstdrive-in te maken. Medewerkers konden een time slot reserveren en binnen dat uur hun pakket gaan ophalen. Met een leuk kraampje erbij, wat lekkers te eten en te drinken om te nuttigen in de auto, werd het zo toch een speciaal moment.”

Dit artikel is in samenwerking met Kerstpakket Online geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Ik vraag me af welk werknemer in loondienst (ik heb t hier over werknemers, geen ZZPers of ondernemers) in vredesnaam in zijn eigen tijd met een handdoek i.o.d. met bedrijfslogo zou willen lopen. Ik houd van mijn werk, maar in mijn vrije tijd gebruik ik liever producten die ik mooi vind. Gepersonaliseerde troep word door iedereen direct weggegooid, merk ik.

    De rest van de tips zijn wel goed.