Kerstshow! Kom sfeer proeven in het kersthotel bij Intratuin Duiven

33

Het kerstseizoen is eigenlijk pas écht begonnen als de kerstshow bij Intratuin Duiven open is. En dat is vanaf NU het geval. Vandaag, 9 oktober 2021, wordt het lint dat de bovenste verdieping afsluit weggehaald. En dat is waar je al die prachtige kerstversieringen kunt vinden. Wij hadden heel veel mazzel & waren er gisteravond al. Hier is het sfeerverslag van de Intratuin Duiven kerstshow 2021!

Kerstshow Intratuin Duiven 2021

Tot diep in de nacht ben ik bezig geweest met het inladen van alle foto’s en het schrijven van dit verslag. Zodat jij er vandaag al van kunt genieten. Want zó belangrijk vind ik de kerstshow bij Intratuin Duiven. Het is de grootste en één van de meest indrukwekkende van het jaar. Are you ready?!

We beginnen dit verslag met de beroemde rolband naar de tweede verdieping. De plek waar je eventjes vergeet dat je in een tuincentrum bent. Is dit een kerstshow of is het een attractie in een pretpark? Het is toch écht het eerste. Dit jaar heeft de rolband van Intratuin Duiven als thema ‘Het Hotel’. Er is een prachtige beleving ontworpen. Je start aan de buitenzijde van het hotel: een grote ‘stenen’ trap leidt naar de entree.

Kerstshow Intratuin Duiven 2021

Welkom in ‘Het Hotel’!

Eenmaal binnen zie je overal stijlvolle & chique decoratie, versierde nisjes en verrassende hoekjes. Er staan terrastafeltjes tegen de wand, waar je zo zou willen aanschuiven. Draai je je tijdens je tocht naar boven even om, dan zie je nog zo’n mooie trap die je naar een goed gevulde bar leidt! Glaasje champagne in een klassieke coupe erbij? Ja graag!

Het hotel is gedecoreerd in de hoofdkleuren zwart, goud en cerise. Het stijltje is geïnspireerd op de jaren ’20, maar dan op een hele romantische manier. Er zijn etalages van winkelpanden die klassiek Frans aandoen. Er staan chique aangeklede dames en lieve bewegende hondjes.

Kerstshow Intratuin Duiven 2021

Op de grond liggen grote kerstballen. Er is gewoon zoveel te zien (veel meer dan vorig jaar heb ik het idee). Ga dus zeker meerdere keren op en neer om van al dat moois te genieten. En ondanks dat er ‘veel’ gebeurt langs de randen van de rolband, is het toch allemaal een mooi, rustig en kloppend geheel waar je als het ware doorheen zweeft. Dat hebben ze knap gedaan.

Kerstshow Intratuin Duiven 2021

Kerstdecoraties in alle kleuren

Boven aangekomen vinden we de afdeling met kerstdecoraties. En die is super mooi opgebouwd. Er zijn brede wandelpaden zodat je alle ruimte hebt met shoppen. Aan de zijkanten vind je tientallen gedecoreerde kerstbomen om je te inspireren. De kleuropbouw van de versiering is heel mooi vloeiend neergezet.

Het begint met decoraties in champagne en goud, dan gaan we over in bruintinten en andere warme kleuren. Vervolgens vind je om de hoek het traditionele rood, en aan de andere kant van de show zijn de frisse, koele tinten te vinden. Ook is er een grote hoek ingericht voor de versiering van Kurt S. Adler.

Intratuin Duiven kerstshow 2021

Stijlvol & praktisch

De wanden liggen vol met decoraties. Hier en daar zijn kleinere kamertjes gemaakt, waar alle decoratie die in de bomen te zien is (en nog meer), op kleur en stijl gepresenteerd wordt langs drie omringende ‘muren’. Deze kamertjes zijn zowel knus, stijlvol als praktisch.

Niet alleen vind je hier dus inspiratie voor je eigen kerstdecoratie, je kunt er ook onwijs goed winkelen! Oh, en ik krijg vaker de vraag waar je zwarte decoratie kunt kopen: deze kerstafdeling heeft er een hele hoek voor ingericht! Dus als je daar naar op zoek bent, zeker even naar de kerstshow van Intratuin Duiven gaan.

Een gezellige houten cabin

Een mooi stuk op de decoratieafdeling, vond ik die van het traditionele thema. Met veel rood, goud en groen en klassieke versieringen. Vooral de hoek waar een houten muur s nagemaakt met verticale shiplap. Het lijkt wel alsof je in de gezellige woonkamer van een cabin staat.

Ik ga dit jaar helemaal niet voor een klassiek thema, maar het sprak me hier bij Intratuin Duiven toch weer enorm aan. Het blijft gewoon het echte, nostalgische, typische kerstsfeertje. Vind je niet? Ik heb trouwens wel één van de plaids meegenomen die hier aan de muur hing (zie foto 2).

Intratuin Duiven kerstshow 2021

Romantisch sprookjeskasteel

Ook heel tof vonden we het ‘sprookjeskasteel’ dat speciaal is ontworpen voor de Intratuin Duiven kerstshow 2021. Er staan lampen omheen die van kleur veranderen, en ook achter het ‘raampje’ in het kasteel verandert het licht. Rondom het kasteel zie je romantische kerstdecoraties in roze, mintgroen en andere pasteltintjes.

Plus allerlei fluffy diertjes en diverse grote bloemen. Dit sfeertje past trouwens ook perfect bij de kamer met Disney-decoraties van Kurt S. Adler die je ook in deze hoek van de kerstshow kunt vinden.

Intratuin Duiven kerstshow 2021

Een miniatuurafdeling van maar liefst 2.000 m2

Natuurlijk is er nog meer te zien en te beleven op de Intratuin Duiven kersthow 2021. Wist je dat de kerstshow maar liefst 17.000 m2 groot is? Dat is echt gigantisch! Echt een flink aantal voetbalvelden bij elkaar.

Daarover gesproken: er staat een kerstig voetbalstadion ín het kerstdorp, maar vreemd genoeg wel zonder goals, haha! We vroegen ons af hoe de voetballers op het veld in hemelsnaam een doelpunt moeten scoren :).

Intratuin Duiven kerstdorp 2021

Zoals je wellicht weet, zijn kerstdorpjes niet mijn specialiteit. Maar gelukkig had ik mijn eigen specialist bij me (mijn kerstbestie Arvid) en hij weet er wel vanalles van. Dus de tekst hieronder is geïnspireerd op zijn woorden & ervaring.

Het kerstdorp in de Intratuin Duiven kerstshow 2021 is echt mooi, misschien nog wel mooier dan eerdere jaren. Het is ontzettend groot. Alle huisjes zijn handig gepresenteerd op heuphoogte en je kunt op verschillende plekken kijken naar de prachtig opgebouwde dorpjes die met veel zorg en oog voor detail zijn neergezet.

Intratuin Duiven kerstshow 2021

Ook van bovenaf kun je de miniaturen bewonderen, wanneer je over je over de diverse bruggen loopt. Er is verder een logische en mooie onderverdeling gemaakt in de verschillende thema’s. Denk aan Halloween, De Dickensville huisjes van Friesland (Elfstedenserie), het Efteling-thema en andere collecties. En overal rijden treintjes rond, daar gaat het hart van de miniatuurtreinliefhebber sowieso sneller van kloppen!

Kerstshow Intratuin Duiven 2021: onze mening!

Dan nu onze mening. Wat vonden we van de Intratuin Duiven kerstshow 2021? In één woord: geweldig. Ik ben hier zó op mijn plek altijd. Er is onwijs veel te zien en te shoppen. De rolband is altijd een magische ervaring. Sure, sommige jaren is hier het mooier dan andere (en smaken verschillen).

Vorig jaar was het bijvoorbeeld kleurrijk en speels, met een snoepthema. Dit jaar is het juist weer heel stijlvol en romantisch. Ze doen dat heel goed: elk jaar proberen zo ongeveer het tegenovergestelde te doen van het jaar ervoor. Zodat je als vaste bezoeker steevast verrast bent omdat het weer heel anders is! Misschien vind je het ene jaar mooier dan het andere, maar het is in ieder geval weer nieuw en er is weer vanalles te ontdekken.

Intratuin Duiven kerstshow 2021

Kan er volgend jaar nog iets beter?

Zijn er puntjes van feedback? Ik heb echt achter mijn oren zitten krabben of ik nog iets weet te vertellen over wat er misschien volgend jaar beter zou kunnen. Voor mijn fotografie is het boven op de decoratie-afdeling allemaal wat fel verlicht en niet overal is de kerstdecoratie-afdeling heel knus en cozy.

Verder vond ik het jammer dat er boven maar één plekje was waar je naar de rolband kunt kijken. Die uitkijkpuntjes mogen er van mij wel meer zijn, zoals eerdere jaren. Maar of ik dat nou een feedbackpuntje kan noemen? Niet echt. Arvid en ik hebben er allebei vijf minuten lang over nagedacht in de auto naar huis, maar konden verder niets bedenken. Dus eh ja, mijn cijfer voor deze show is echt een dikke 9.

Een binnenlandse kerstbestemming

Ben je nog nooit bij de Intratuin in Duiven geweest? Ik durf wel te zeggen: dan heb je je als kerstfan eigenlijk toch echt iets gemist in je leven. Het is hier zo kerstig, de schaal waarop ze decoreren en sfeer presenteren, is onnavolgbaar. Geen enkel ander tuincentrum pakt zo groots en grandioos uit als ze hier doen.

De show is niet alleen super leuk voor volwassen kerstfans, maar ook voor kinderen (er is bijvoorbeeld een gigantisch speelparadijs bij het restaurant, daar kan menig speeltuin niet aan tippen). Het restaurant serveert sowieso prima eten en lekkere drankjes.

In het zelfde pand zitten ook nog eens andere toffe winkels. De kerstshow bij Intratuin Duiven is met recht een heuse binnenlandse kerstbestemming te noemen (en er zit zelfs een handig Van der Valk hotel op loopafstand naast voor het geval je er een nachtje aan wil plakken ;-)).

Ga jij naar de Intratuin Duiven kerstshow 2021?

Ga jij dit jaar naar de kerstshow bij Intratuin Duiven? Ik hoor het heel graag in een reactie hieronder! En als je inmiddels al bij deze show bent geweest, dan ben ik uiteraard ook heel benieuwd naar jouw mening. Het reactieformulier hieronder staat voor je klaar!

Intratuin Duiven
Lithograaf 1
6921 VA Duiven

Openingstijden
Ma t/m woe: 09.00 – 18.00 uur
Do & vrij: 09.00 – 21.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 18.00 uur
Zondag: 09.00 – 17.30 uur

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

33 reacties

 1. Bedankt weer voor je beschouwing van de kerstshow in Duiven! Ik ga er heel snel naartoe. Wil het niet missen dit jaar! Prachtige foto’s ook! I love it!! Liefs uit Almere!

 2. Hey Saskia,

  Ohhhh. wat heb ik zin om naar Duiven te gaan. Echt super zeg. Je foto’s zijn zo mooi en je kunt zo de sfeer proeven. Echt heerlijk.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

 3. José Betjes op

  Ik ga zeker naar Duiven! Ook al is het een flink eind rijden voor mij…maar het is het meer dan waard! Dit jaar combineer ik het met een overnachting via een kortingsbon van Fletcher…. Dochter komt vanuit Zuid Limburg, ik vanuit Noord Holland. We maken er dan gewoon een lekker kerstig weekend van!

 4. Dat belooft weer veel als ik dit zo lees. Ik hou ervan! Super sfeerverslag, kan niet meer wachten om te gaan.
  Volgende week donderdag staat Duiven gepland. Vorig jaar voor het eerst geweest en het is de autorit vanuit Venlo zéker waard. Nieuwe traditie ks toen begonnen.

 5. Ja. daar gaan we zeker heen.
  Nog even een datum prikken, en dan een dag genieten al moeten we er een eind voor gaan.
  Dat word A 2 op en A 12 op en dan kilometerjes vreten. noem ik dat.
  En zo ga ik er zeker nog een paar Tuincentrums af, vind dit de mooiste tijd van het jaar.
  Dus gaan we ervan genieten

 6. Goedemiddag Saskia,

  Wow wat een mooi uitgeschreven en gefotografeerd kerstverslag van Duiven. En wat lief dat je tot in de late uurtjes aan gewerkt hebt. Ik krijg helemaal zin om naar intratuin Duiven te rijden. Geniet nog lekker na en een mooi weekend.

 7. Ingrid van Kaam op

  Hallo Saskia,

  Wat een mooi verslag weer.
  Nee wij gaan er niet naar toe. Ik ga alleen naar Intratuin in Halsteren, een jaarlijks uitje met mijn vriendinnen.
  Dan vind ik het ook wel mooi geweest en het is beter voor mijn portemonnee hihi.

  Groetjes Ingrid

 8. Zoals ieder jaar op de planning! Vorige week in Halsteren geweest en daar ook mogen genieten van de kerst high tea, ook zeker een aanrader

 9. Ziet er weer mooie uit daar! We gaan ook snel kijken, we hadden al wat gekeken want wij wonen niet ver. Ik vind ze altijd zulk mooie show maken.

  En top de video! Goede impressie dus krijg er weer zin in.

 10. Ooooh, hier zou ik toch eens graag naartoe willen. Het is me te ver weg maar het staat, dankzij jouw filmpjes, wel op nummer 1!

 11. Clasien Kaethoven op

  Ik ben nog nooit in Duiven naar de kerstshow geweest, maar je hebt me wel getriggerd.
  Ik hoop dat het dit jaar lukt, het ziet er zo onwijs gaaf uit.
  Bedankt voor het mooie verslag.

 12. Arja’s place op

  Ik hoop dit jaar te gaan, maar zeker weten doe ik dat niet. Echt, hoe ver je er ook vandaan woont: het is het waard. En van der Valk zit ernaast, voor een heel kerstweekend

 13. Steffanie Borburgh op

  Ik ga dit jaar voor het eerst, omdat het wel een stuk rijden is vanuit thuis. Maar na de vlog en deze blog kan ik niet wachten. Is het al herfstvakantie?

 14. Wauw! Ziet er weer zo mooi uit, fantastisch! Beste Kerstintratuin voor mij, ga ook dit jaar eind oktober weer.
  Bedankt voor je verslag en mooie foto,s en filmpje!

 15. Wauw! Ik ga elk jaar meerdere keren naar Duiven, want woon in Nijmegen. Denk dat ik dit jaar wel het allermooiste vind tot nu toe! Het past ook helemaal bij mijn smaak en stijl. Heerlijk om op de zondagochtend jouw sfeerverslag te lezen en te zien 😀

 16. Ik ben er nog nooit geweest maar heb nu met open mond zitten kijken (lees kwijlen) wat is dit mooi! deze week maar even een uitje plannen. Ik ben fan. Dank je voor het mooie verslag

 17. Hallo Saskia

  Wij zijn gisteren in Duiven geweest en hebben ook nu weer onze ogen uitgekeken.
  Komen er nu voor het derde jaar en het is ieder jaar anders.
  Je kunt het niet beter verwoorden ga zelf kijken en laat je verrassen.
  Als je van kerstdorpen houd wij hebben nog geen mooiere en grotere gezien.

  Liefs José

 18. Al jaren Ben ik kerst gek.
  Dat zeiden mijn kinderen al toen ze Klein waren.
  Te veel en te drug
  Wordt al gek in September. Als ze gaan beginnen
  Heb heel wat kerstshop tuinen gezien.
  Ik zeg altijd.
  Er moet nu toch iets moois voor bij komen wat ik noch niet heb gezien.
  Ben echt benieuwd

  We gaan er snel naar toe.
  O zo gezellig Tineke

 19. Bedankt voor jouw uitgebreide verslag en ook de video van jouw bezoek aan Duiven. Door Covid gaat het helaas ook dit jaar niet lukken om langs te gaan dus ik waardeer jouw blog en vlog alleen nog maar meer. Het ziet er allemaal zo mooi uit!

 20. Monique Daniëls op

  Ik zou heel graag naar Duiven willen! Ik ben al bij Leurs in Venlo,Intratuin Nuenen,Coppelmans in Deurne geweest. Maar Er staan er nog meer op mijn lijstje.
  En heb al verschillende mooie dingetjes weer gekocht. Mijn laatste aanwinst is een grote notenkraker.

 21. Wilma stikkelorum op

  Hoi saskia
  Fijn dat je er weer bent
  Wat heeft dit jaar lang geduurd
  Maar gelukkig zijn jullie er weer( mag je mannetje niet vergeten natuurlijk)
  Ik vind het weer super mooi allemaal
  Benieuwd naar de volgende
  Zie je zondag
  Groetjes wilma(uit leiden)

 22. Vorig jaar voor het eerst in Duiven geweest en wat vonden we het mooi! Dit jaar staat het ook op de planning en helemaal nu ik je video heb gezien. Wat ziet het er geweldig uit. Zo bijzonder. Ook de foto’s zijn heel mooi. De sfeer spat overal van af.

 23. Froukje Koremans op

  Mijn favoriete Intratuin, maar ik ben misschien een beetje bevooroordeeld aangezien ik er practisch naast woon en er sindskort werk.
  Stiekem wel een klein beetje teleurgesteld dat mijn afdeling er niet in terugkomt
  Ik sta op de kinderkerst afdeling (tussen het miniatuur dorp en countryfield in) en juist dit jaar is daar weer groots uitgepakt met oa een kasteel. Maar aan de andere kant hou je zo natuurlijk ook nog een deel als verrassing

 24. Staat op de agenda 9 december, we combineren het met Landleven Winterfair in het Openluchtmuseum en hebben een arrangement geboekt bij hotel vd Valk

 25. Henze en Marja Koller op

  Hallo team van de mooiste kerstwereld van Nederland… wij zijn gisteren bij jullie geweest en we vonden het weer fantastisch.. maar we zitten met een klein vraagje… Wat voor muziek draaien jullie als je de roltrap op gaat.. schitterend en rustgevend..
  Ga zo door en tot volgend jaar…
  Groetjes Henze en Marja Koller